Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni gelenlere önyargılı yaklaşmak

Kreese

Öne çıkan mesajlar

said:
BabacumMostors, 09 Kasım 2005 14:17 tarihinde demiş ki:
eh biraz da özen göztermek lazım şu mesajlara.. yani birisi burada attığı mesaja özen göstermezse ben derim ki "a bu üye resmen bizi eşşek yerine koyuyor" ki genelde bunu yeni gelmiş olanlar yapıyor
*!artık taşı kayayı geçti tuttu dağ atıyor*

herneyse.. yeni gelene önyargılı yaklaşmak bir kere anotrmal bir şey değil ki? normal yaşantında senin grubunua yeni birisi girmeye kalkasa ona nasıl ki önyargılı yaklaşırsan (yok ben ön yargılı yaklaşmam sevgi kelebeğiyim diyenlere; atmayııın) buradada aynı şey.. yani ben arkadaş grubumla oturdum muhabbet ediyorum üşün bir masada oturuyoruz sandalyelerle sıkış tıkışız göt göteyiz, tabiri caiz olacak şekilde, ve aradan biri ce-eeee diye kafa sokuyor. insan durur bir bismillah der ne oluyoruz der değil mi?

yani önyargıymış bilmemneymiş bunlar anormal şeyler değil ki.. gayetde normal ve bir topluluk içerisinde sapğlıklı bir psikolojik davranıştır..

asıl önyargı gösterilmiyorsa eyvah çekin derim çünkü sağlıksız olan bu..

öeh be ne yazdım ama

yeni birine önyargılı yaklaşmak anormal olmayabilir ama doğru da değil.

yeni tanıştığımız birine olan yaklaşımımız eski arkadaşlarımıza olan yaklaşımımız gibi olmaz elbette.

Ama bu önyargılı değil, temkinli olarak "nitelendirilir"

hemi?[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

düzgün topicler açıp, forum kurallarına harfiyen uyup da terslenen, ama geyik değil, gerçekten terslenen bir yeni üye örneği verebilir misin? kendini gösterme de..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

bence de forumda yenilere karşı bir önyargı söz konusu. şahsen bana bu önyargıyla yaklaşılmadı (daha buraya üye olmadan, buraya takılan pekçok arkadaşım olduğu için olabilir belki de). tabii bunun nedeni benim abuk subuk içerikli mesajlar atıp laçka topikler açmamam, belki de Türkçe'yi düzgün kullanmaya çalışmam olabilir.
bence yeni gelen arkadaşlar ilk günden 3-5 topik açmak yerine, zaten var olan güncel topikler hakında yorum yapıp biraz kendilerini göstermeli ve bu şekilde aramıza girmeye çalışmalılar.[signature][hline]msn : [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

bütün bu yok doğru konuşursa yok saygı kazanırsa diye konuşanlar bi fake acc açıp 2-3 hafta onunla takılsınlar(önyargısız bir şekilde) diyorum

hiçbir saygısızlığı garip hareketi olmayan tek suçu yeni olmak olan garip patilerle kavga etmek için aranıyoruz, aynısını eski bir arkadaşımız açsa direk atlayacağımız topiclere bu yeni cevap yazsam nolacak? aman ben kaçiyim şeklinde yaklaşıyor hatta yaklaşmıyoruz

söyledikleriniz alakasız bir yeni pati ilk postunu bir topic olarak attığında çoğu zaman gayet mantıklı ve derin konularda cevap alamıyor ''aman abi bırakalım kendiliğinden gider o'' mantığına uğruyor ,patiler bir yeni görünce hemen ''offf yeni biri daha gelmiş kesin bu kuralları öğrene kadar bize çektirir inşallah gider'' diye canı sıkılıyor

ben genel konuşuyorum bana geldiği gibi bazı patilere de bu önyargı mantıksız geliyor ve kendileri önyargıya sahip değil ondan bişeyleri göremiyor veyahut gerektiği kadar umursamıyorlar doğru düzgün durmak düzgün konuşmak gibi ilgili olmayan şeylerden bahsediyorlar

ben yeniyim diye 2 ay kısmi konuşma ambargosu yemek zorunda değildim kimse de değil

tüm yeni gelenlerden kaçınmak başka sadece fakelerden kaçınmak bambaşkadır(tüm yeni gelenlere fake demek de buna dahildir)[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki:
Hayır efendim olmaz oyle şey. Kadın erkek eşittir. Kızlar da lol desin. Hatta kızlar da ayakta işesin. !!!
Sosyal ağlarda paylaş

örnek yok mu örnek?

kaldı ki herkes herşeye cevap atmak zorunda değil, birisinin topiğine cevap atılmıyor diye "yenilere önyargı" kapsamına girmez ki?benim açtığım topiclerde de çok cevap yoktur.

buraya gerçekten sağlam şekilde gelenler, güzel güzel geçinip gidiyorlar. ben dasaaa'nın geldiği zamanı hatırlıyorum, her postunu da zevkle okuyordum, okumaya da devam ediyorum, hiç de terslendiğini veya önyargıyla karşılandığını hatırlamıyorum, adam mantıklı, kurallara uygun, diğer patilere de saygılı, daha nolsun?

fake acc açmak yasak bişey zaten, bunun deneyini yapmaya gerek yok.

ancak şöyle de bir durum var, kişisel'de yaşanmıştı. babacum'u burda bi süre takılmış olanlar bilirler, tarzını, mesajlarını, üslubunu. aynı şeyi bi fake yapmaya kalksa, uyarı alabilir, yadırganabilir, bu biraz tanınmak, buraya emek harcamakla ilgili. netekim buraları bilmeyen birisi mod olmuştu ve babacum'u banlamıştı bir esprisinden ötürü, yanlış bişeydi. bu çifte standard falan değil, karıştırılmasın. buranın havasını, suyunu, kullanıcıların yaklaşımını bilmekle alakalı. bunu yavaş yavaş öğrenen ve benimseyen üyelere kimse de lafını etmiyo, hatalı bir hareketinde bile nispeten yumuşak davranıyor.

şu olay çok oluyo, yeni bir üye geliyor, yanlış içerikli, ya da saçma bir topik açıyor, ve çok da eski olmayan kullanıcılar bu üyeyi hemen sahipleniyorlar, bu adabı ve havayı henüz tam öğrenemedikleri için. sonra birisi bu topiği eleştirince, "yaa siz eskiler neden böyle en ufak şeye laf ediyosunuz"a dönüyo..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

Eh öyle eskilerin tarzı farklı olabilir ancak bütün yeni üyelerin en başta okula yeni gelen çocuk gibi karşılanması normaldir, hatta olmazsa olmazdır...

Yani üstteki örneğe başka bir açıdan yaklaşiim;
Şimdi sizin bir arkadaş grubunuz var bayağı yakınsınız işte, arkadaşınızın biri şaka olsun diye şaaap diye enseye geçirdi bitane. Tepkiniz ne olur? En başta "Lannn senin..." diye başlar, cümlenin sonunu "Azuhazuahuzahua puahah" filan diye getirirsiniz, çünkü onun samimi olduğunu bilirsiniz...

Ertesi gün bi çocuk geldi laylaylom tamam konuşucaz filan iyi takılsın tamamda... Çocuk geldi oda şakasına şaaap diye ensene geçirdi. Yere yığmazmısın o çocuğu?

Çifte standarttan başka ne bekliyosunuzki? Gayet normal. Yeni gelen bazı üyeler gibi alakasız alanlara 5-6 tane konu açıp sonra "Kişisele açsana bunları" dendiğinde "İyide orda okunmuyokiii" diye cevap alırsam, öte yandan bisürü yeni gelende fakesiymiş lameriymiş filan takılırsa ben bütün yeni gelenlere soğuk bakarım...
Ha, ben paticiktemi doğdum? Hayır. Ama bu balon dönemini, her pati öyle yada böyle yaşar.
Bu balonlu durumdayken kazandığınız izlenim çok önemlidir çünkü bu balonlu haldeyken adınız bikere çıktımı lamere inmez eziğe...

Yeni gelenler adam gibi davransa, kuralları filan okusalar, bi süre yazmadan sadece forumları takip edip hangi konunun yeri neresidir, hangi alanda ne konular açılır, böyle çok tanınmış üyeler nasıl davranır filan onları öğrensinler, gerisi gelir zaten[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

http://forum.paticik.com/view.php?id=155271
işte örnek

burada bizsiziarariz(a.k.a. Malruthion) isimli arkadaşımız gayet güzel bir topic açmış burayı bilmediği için şaka yollu yazıları görünce sinirlenmiş karşılıklı önyargıya dayanan ''senin kişiliğin bozuk ben normalim'' benzeri bir diyalog başlamış topiği açan ben olsam bu tartışma olmazdı ama yeni gelen üyeye hoşgörü gösterilse ya da alınabileceği düşünülüp yeni gelen birine şaka yollu alaylı gibi duran +1 post modu yazılar yazılmasa da tartışma olmazdı

yenilerimize iyi davranalım yaşanmasın böyle şeyler[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki:
Hayır efendim olmaz oyle şey. Kadın erkek eşittir. Kızlar da lol desin. Hatta kızlar da ayakta işesin. !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Forum değil kahve mübarek. Forum dediğin kullanıcıların, karşıdaki ınsanın karakteriyle değil, yazdığı şeyle ilgilendiği, herkesin özgürce (abartmadan) fikirlerini beyan ettiği bir tartışma platformudur. Ama bazı insanlar burayı kahveye çeviriyor.

Örneğin " ha bu xxx benim arkadaş ne derse doğrudur, buna karşı çıkanların ake" diye bir mantalite var. Çok karşılaştım. Ne yağcılar var, hadi olurda bu kadarı da yaşayamaz dersiniz. Kanka muhabbeti dönüyor forumda. Kedi'nin yonja'ya çevirmesine gerek yok zaten yonja olmuş burası.[signature][hline]On my death bed,I will prey to the gods and the angels.Like a pagan, to anyone who will take me to heaven-

Davion, 04 Kasım 2005 01:58 tarihinde demiş ki:
Hatun yanlız kaya gibi maaşallah. 87'li gibi hiç durmuo kaç tane kız tanıyorum 26 27 yaşında onun yanında 15 yaşında gibi dururlar.

Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbiyerde görmedimde Futbol bölümü tam bir felaket.
Eskiden Nukem,meph,fistan,dyna,zegna atışırdık güzelde olurdu.
Şimdi yeni üyeler sanki holigan forumlarından fırlamış gelmiş gibiler.
Bi bünye dinlensin yahu nasıl başarıyorlar 24 saat site refreshleyip tartışma yapmayı işleri güçleri yokmudur acaba?
Çoğunuda zaten o bölümden başka hiçbir bölümde görmüyorum.

Herhalde taraftar forumlarından gönderiyorlar bunları misyoner olarak[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!...
Ve Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dingaer, 10 Kasım 2005 13:34 tarihinde demiş ki:
patide böle bişi olmaması lazım benim bıraktığım zamanlarda en azından ve tahminim hala yoktur çünkü pati insanı böle olamaz 1-2 kişi yapmış olabilir ama genelde yapmazlar öle bişi

yenilerin hepsi ilk açtıkları topiclerde küçük büyük atışmalara maruz kalıyorlar[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Ozaman direkt olarak topic açmak yerine en başta konulara tepki çekmiycek şekilde yorumlar yapsınlar, en azından bi balonları patlasın, millet onun fake olmadığını anlasın, sonra açsınlar topiklerini uslu uslu kaynaşsınlar...[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle, önyargının ve bazı üyelerin maalesef yeni gelenleri ezip agresif çocuk rolü oynama gibi bir eğilimi olduğu bir gerçek.

öte yandan, burada yıllardır birbirleriyle takılan arkadaşların yenilere birbirlerine davrandıkları gibi davranmaları pek de makul bir beklenti olmaz.

kendinize ve diğer insanlara zaman tanıyın. eğer burada yer edinmek ve insanlarla tanışmak istiyorsanız, bu o kadar kısa sürede oluşacak bir durum değil. sabırlı olun ve gelecek eleştirileri önlemek için biraz ihtiyatlı davranın.

ve lütfen abartmayın =)[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

çok az kişide ön yargı görüyorum ben.ama bazı yeni gelenlerde çok sık saçmalıyor doğrusu.Çok alakasız topicler açıyorlar,kuralları okumadan yazı yazıyorlar,küfür ediyorlar fln bende sinir oluyorum bunlara ama öyle ''aaa bu yeni gelmiş kimse post atmasın'' hedesi görmedim ben patide.Sonuçta herkes bi zamanlar yeniydi :)
ayrıca öyle deseler bile takma,sanal ortam sonuçta herkes istediğine laf atar.Gerçek hayattada var bu.Niye taktın ki bu kdr?Nie soğudun ki :)

Edik: yazmayı unuttum ama Sir'e kesinlikle katılıyorum.Çok doğru yazmış.yeni gelen ve buraya ayak uydura bilen patilere ben kimsenin tek bir laf ettiğini görmedim.Yenilere bir kasıt yok 10 yıldır patide olup abuk subuk konuşanada herkes sinir oluo....(patinin 10 yıldır açık olmadıını bende biliyorum :) )[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''

[Bu mesaj Horrible tarafından 10 Kasım 2005 19:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...