elvyn Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 ben en degilim ama bi denemek istiyorum hı?
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 ya beni ilgilendirmez. bir arkadaş furyası gidiyordu ondan dedim ben seninle alakası yok anla.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k.
trapt Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Konu cok dagildi ya.. Beyler geyikte bi yere kadar[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 hepinize kafam girsin :) hit me hit me lan![signature][hline]In the warrior's code there is no surrender.
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 tiki olunmaz tiki doğulur desem saçmalamış olurmuyum?[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 said: Sly-One, 07 Kasım 2005 23:49 tarihinde demiş ki: ya beni ilgilendirmez. bir arkadaş furyası gidiyordu ondan dedim ben seninle alakası yok anla. tamam o zaman.[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış
Antimodes52 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Güzel giyinmek gurur duyulacak bir şeydir, utanılacak bir şey değil. Belli bir kalitenin insanı olabilmek gurur duyulacak bir şeydir, utanılacak bir şey değil. Tikilik dediğiniz şey ergenlik çağının getirdiği hafif bir abartıdan başka bir şey değildir, bu insanlar yanlış yolda değillerdir, kanımda gotikçisi metalcisinden çok daha iyi ve sağlam adımlarla geleceğe yürümektedirler.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 said: Antimodes52, 07 Kasım 2005 23:53 tarihinde demiş ki: Güzel giyinmek gurur duyulacak bir şeydir, utanılacak bir şey değil. Belli bir kalitenin insanı olabilmek gurur duyulacak bir şeydir, utanılacak bir şey değil. Tikilik dediğiniz şey ergenlik çağının getirdiği hafif bir abartıdan başka bir şey değildir, bu insanlar yanlış yolda değillerdir, kanımda gotikçisi metalcisinden çok daha iyi ve sağlam adımlarla geleceğe yürümektedirler. başka söze gerek yok sanırım.[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 İnsanlar ne ürettiğiyle değil ne tükettikleriyle anılıyorlar artık yazık.[signature][hline]In the warrior's code there is no surrender.
sir Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 antimodes, hadi sen artemis'e evladım hadi :D güzel giyinmek, sosyete olmak falan seni açıyo olabilir, bizi açmıyo, sevmiyoruz böyle parası olup da görgüsüzce hava atanları, hayatları yapay ve soğuk görünüyo, herhangi bir kültürel/entellektüel merakları olmuyo, karı-kız-araba-futbol-makyaj-kuaför-cadde-tüketim-tüketim-tüketim şeklinde insanları çağrıştırıyo bana tikky kelimesi. yok mu böyle insanlar diyosun?pes..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 tüketmekle alakası yok şuan bahsettiğimiz dış görünüş ama bu dış görünüşün yanında dier +lar olmadığı zaman koca bi 0 zaten.. vurgulanan şey iyi giyinmenin kötü olmadığı full siyah giyip dierlerine aa tikky bunlar demenin de iyi olmadığı.[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Madem öyle fikirlerimizi beyan edelim. Şimdi öncelikle herkes tabii ki alacağı giyside, malda kalite ister. Yoksa hepimiz herşeyimizi salı pazarından almıyoruz heralde. Parasının hakkını, mümkünse dayanıklı, göze hoş gözüken ve rahat kıyafet ister. Bunu istemek de zaten müşteri ve insan olarak hepimizin en doğal hakkı. Ha, kimileri için bu istek çok önemli plandadır tutar her kıyafetinde özen gösterir kimi ise bu işe o kadar para harcamamayı tercih eder, parasını başka şeye harcar. Buna karışamayız. Örneğin ben kıyafete hemen hiç para harcamam, hiç para vs konusuna bakmam ama rahatlığa önem veren şıklığa önem veren çok arkadaşımı da bilirim çevremde. Yine aynı şekilde buradaki çoğu kişinin öğrenci olduğunu ve hala aramızda reşit olmayan bol miktarda insan olduğunu göze alırsak "baba parası yemek"le kimse kimseyi suçlayamaz heralde. Elbet herkes kendi düzenini oturtana, kendi işini kurup parasını çıkartana kadar babasının parasıyla geçinir. Yine bir kişinin yetiştirilişi o kişinin ailesini ilgilendirir. Bunun bir parçası olarak babasının kendi maddi durumu ya da çocuğuna uygun gördüğü para miktarı gibi kısıtlayıcı kriterler de o aileyi ilgilendirir. Kimisi fazla para ve malın çocuğu şımartacağını düşünüp dikkatli davranırken kimisiyse çocuğuna sevgisini her fırsatta gösterme amacıyla bu konuda limitsiz davranır. Bu konuda birilerini eleştiren insan zaten ya bilgisiz ve şuursuzca çevrenin etkisiyle konuşup saldırganlık taslıyor ya da içten içe gelen kıskançlık ve ezilmişlik duygusunu bastırmak için çamur atıyordur. Ancaak, "tiki" kavramı çoğu kişinin tavrının aksine pahalı markalar giyip etrafta gezen ve genelde "aptallık" derecesinde saf olan insanlardan (çoğunluğu da boyalı saçlı kızlar oluyor tanımlamada nedense) oluşan bir kavram değildir. Pahalı giyinmek bir ayıp değil bir tercih meselesidir, aptallıksa kişilere özgüdür, genelleme kriteri değildir. Ancak bu "tiki" kavramıyla kastedilen gereksiz derece lükse düşkünlük ve daha kötüsü maddi değeri dışında hiçbir üstünlüğü olmayan şeylere fazladan para verip bunların adeta insanların kafasında "bakın ben zenginim ve bunları giyiyorum" diye neon tabela asmışçasına her fırsatta göstermeye, görgüsüzce hava atmaya çalışmasıdır. Yani elbette insan kaliteli bir giysiye fazla para verir. Ama kalitesi farketmiyorsa, sadece hava atmak için fazladan para verip heryerde bunu insanların gözüne sokuyorsa işte bu görgüsüzlüktür, saygısızlıktır. Zaten tiki kavramı da buradan türemiştir. Hatta çoğu marka değerinin çok üstünde satar ürününü sırf daha pahalı olduğu için alan müşteri sayısı artacak diye. Hani bir fıkra var Levent Kırca da parodisini yapmıştı, Türkiye'de iki ressam rakip ve arkadaştır. Birisinin eserlerini kimse almıyor diye adam fiyatları aşağı çektikçe ilgi daha da azalır, diğeri ise daha kalitesiz eserleri astronomik fiyatlara satar. Sonunda ilki diğerine sorar "yahu nasıl bunları böyle milyarlara satıyorsun, benim o kadar uğraştığım resme kimse 3 kuruş bile vermiyor." cevap: "Eee, burası Türkiye, nerede yaşadığını bilecen. Sanatından anlayan kim, insanlar hava atmak için alıyor resmi, ne kadar pahalıysa da o kadar çok talip oluyor" Şimdi burada karşı çıkanlar olacak "aman naptın, Ferrari almak da mı görgüsüzlük" diyenler. Ama Ferrari'nin durumu bu kıyafetlerden çok farklı çünkü gözle görülür bir kalite farkı var ortada diğer rakipleriyle. Ama kalite bakımından fark olmadan sırf çevrenin etkisiyle sürü psikolojisiyle pahalı mal satın alan insanlar hele bir de göze bunu sokmak için yapmadıkları maymunluk kalmadan dolaşıyorsa etrafta o zaman hoşlanılmamaları da normal. Bilmem derdimi anlatabildim mi? Özetlersek kaliteli giyinmek için para harcamak normaldir. Ama tutup da sırf "çok trendi" diye ya da "pahalı" diye bu parayı harcamak görgüsüzlüktür. Hele bunu insanların gözüne sokmak için çabalamak terbiyesizliktir.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 yanlış anlaşılan kısım her iyi giyinenin tikky olmadıgı. tikky dedigin sırf marka oldugu için bir ayakkabıya bir ton para bayılan hayata verdigi hiç bir şey olmayan içi boşaltılmış insandır.
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Rewendor 1 numara ve rulaz[signature][hline]In the warrior's code there is no surrender.
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 rewendor sonsuz[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected]
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 benim 2 saattir anlatmaya çalıştığımı anlatmış saolsun..oh be[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış
Antimodes52 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Herkes boyunun yettiğince tüketiyor ve üretiyor. Ben de kaliteli giyiniyorum, ben de 3 haftada bir kuaföre gidip manikür pediküründen cilt bakımına kadar hallediyorum, ben de kız peşinde koşturuyorum. Ancak aynı zamanda kitap okuyorum, tiyatroya gidiyorum, film festivallerine gidiyorum... Tikilik dediğiniz olayın bunların hiç biriyle ALAKASI yok, bu sadece ergenliğin getirdiği bir şey, en fazla 3-4 sene sürüyor zaten. Evet, etiler nispetiye caddesine çıkarsanız böyle bir grupla karşılaşırsınız ancak ordaki insanlara yakından bir bakarsanız hepsinin 14-16 yaş ortalamasında çocuklar olduklarını ve daha ne yaptıklarını bilmediklerini anlarsınız. Aynı safhayı metalcisinde gotikçisinde de görmüyor muyuz? Bir dönem simsiyahları giyip taksim meydanındaki "hey dostuum her şey karanlık son geliyoor!" ayaklarına yatmıyorlar mı? Evet, 18 yaşına geldiklerinde yavaş yavaş bu gidiyor ve hayatın gerçekte nasıl olduğunu anlıyorlar ancak böyle bir dönem var yani. Aynı şekilde belli bir gelir düzeyinin üstündeki insanların da çoğu tikilik evresinden geçiyor, ancak sonunda bu dönemden geçiyorlar, hayat boyu öyle kalan insan da azdır yani normalin altıdır.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 abi harbi nispetiyedeki tipler inanılmaz komik ya Klan halinde geliolar heralde hepsi aynı ya[signature][hline]In the warrior's code there is no surrender.
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 neredeyse hayatının devamındaki kişiligini belirleyen bir donemde boyle gorgusuzce yaşayan birinin 20 yaşında da 30 yaşında da pek farklı olacagını zannetmiyorum.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 E zaten bir şey daha, her etiler gencinin klasik tribidir, 14-16 yaş evresi boyunca nispetiyeden çıkmaz ondan sonra bir gün gelir, "erkek" olduğuna karar verir ve bir anda 180 derece dönerek bir daha hiç nispetiyeye gitmez, çoluk çocuk gidiyor oraya der, bu olgunluk tavırları da başlangıçta bir ayaktır ancak ondan sonra gece klüpleriyle tanışma vs. süreciyle beraber bu tikilik dediğimiz olay da erir, benliğini bulur kişi yani.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 sen ergenlik çağında heavhy metal dinliyip metallica t-shirtnü üstünde çıkarmayan bi insanın okuyup işe başlayınca işe öyle gittiğini gördün mü?[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış
Goering Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 tikky nedir ya concon'du bizim zamanımızda[signature][hline]
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 said: Malruthion, 07 Kasım 2005 23:39 tarihinde demiş ki: said: Sly-One, 07 Kasım 2005 23:36 tarihinde demiş ki: pahalı giyinip pahalı yerlere gidenler değil, bu yaptıklarını aslında istedikleri o olduğu için değil,pahalı oldukları için yapan ve bu şekilde kendilerini tatmin edenlere diyorum ben.baba parasını yemek ayrı şey, baba parasını artistlik yapmak için yemek ayrı şey "arkadaşım"!!birbironbir. bana dostum diye hitap eden kişiye ben de ''arkadaşım'' deme gereği duydum..ayrıca beni tanımadan nası bana hitaben yazıyosun anlamadım hah illa kıl yün[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki: Hayır efendim olmaz oyle şey. Kadın erkek eşittir. Kızlar da lol desin. Hatta kızlar da ayakta işesin. !!!
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 said: Antimodes52, 08 Kasım 2005 00:13 tarihinde demiş ki: E zaten bir şey daha, her etiler gencinin klasik tribidir, 14-16 yaş evresi boyunca nispetiyeden çıkmaz ondan sonra bir gün gelir, "erkek" olduğuna karar verir ve bir anda 180 derece dönerek bir daha hiç nispetiyeye gitmez, çoluk çocuk gidiyor oraya der, bu olgunluk tavırları da başlangıçta bir ayaktır ancak ondan sonra gece klüpleriyle tanışma vs. süreciyle beraber bu tikilik dediğimiz olay da erir, benliğini bulur kişi yani. sonra da erdal acar olur [Bu mesaj elvyn tarafından 08 Kasım 2005 00:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar