Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

illa saf su mu içmek gerek ?

reyou

Öne çıkan mesajlar

dedim ya, 20 tane cola içsem benim boğazımda yine bi kuruluk kalıo her zaman

@reyou: bak canımcım, bu maddeler yağmur yağarken suya karışan (artık suyu ph'ı ne yönde bilmiyorum) asit veya bazlar. doğal olarak suyun pH'înı değiştirirler. ve h2o, artık saf değildir, ph'ı değişmiştir. saf suyun ph'ı 0'dır. git atla köprüden

[Bu mesaj PrudenT tarafından 04 Kasım 2005 20:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yaw su kötüdür, içmeyin falan demiyorumki, vücuda zararlımıdır, sindirimdir emilimdir bun gibi konularda bi zararı varmıdır o açıdan sordum..

yoksa içmiyo değiliz yani.. benim merakım mesela günde 2 litre su içeren ama su olmayan maddeleri tükettik, yanında bide illa bi okadarda sadece su mu içmek gerekiyo..onla alakalı..[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
fr3nzy radio dj =
tik tak listen
most beautiful songs are played...
Sosyal ağlarda paylaş

Su içmediğim günlerde oldu ama ölmedim işte.

Demek istediğim su ağzıma sürmedim ama kola'ymış şuymuş buymuş içtim..

[signature][hline]-Soy una ganadora..
-Nightmare Before Christmas
-Gerçek efsane topik!
-Nasıl Post Kasılır? -by Sabrina-

[Bu mesaj Sabrina tarafından 04 Kasım 2005 21:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
reyou, 04 Kasım 2005 20:58 tarihinde demiş ki:
yaw su kötüdür, içmeyin falan demiyorumki, vücuda zararlımıdır, sindirimdir emilimdir bun gibi konularda bi zararı varmıdır o açıdan sordum..

yoksa içmiyo değiliz yani.. benim merakım mesela günde 2 litre su içeren ama su olmayan maddeleri tükettik, yanında bide illa bi okadarda sadece su mu içmek gerekiyo..onla alakalı..

Su vücuda zararli değildir ama aşiri içmekten zehirliyebiliomuş,sindirime falan fistana yardimci olarak biliyorum.[signature][hline][b]I'm Falling In My Dream; I Finally Hit The Ground[b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Davion, 04 Kasım 2005 20:43 tarihinde demiş ki:
said:
Bleeding, 04 Kasım 2005 20:40 tarihinde demiş ki:
saf su diil o saf su içersen ölürsün

Saf suyun ne oldugundan haberin varmı? Aküye koyulan suyu içebilirsin hiçbir zararı olmaz sonucta yagmur suyu ile aynı su. Hiçbi zararı olmaz.

saf suyu ıcen ınsan ölmezse ben ona ınsan demem.saf su da ınsan alyuvarları difuzyon hedesını ayarlayamayıp fazla su gırmesınden dolayı hemoliz oluyor.ee belli bir sure sonrada kanda alyuvar kalmayınca sen oksıjenı vucudundakı gereklı organlara neyle ta$ıcan?lol valla iyi guldum ak$am ak$am.[signature][hline]Pyro
dêãth øwñz lìfê
Sosyal ağlarda paylaş

Evet saf suda ozmotik basınç yaratıcak mineraller vb. olmadığından vücudun mineral dengesini bozabilir.

Mineral açısından zengin olan hücreler, saf, mineralsiz suyu bulunca emer, şişer.Eğer çok fazla şişerse patlar
(Lise 2-3 konusu:D)

Vücudun mineral dengesini bozucağından tansiyonda dengesizlikte yaratabilir[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam hatırlamıyorum fakat hücreler saf suyu durmadan alıyor yani içinde h2o'dan başka bişi olmadığı için durmadan alıyorlar ve sonunda patlayarak ölüyorlar. Saf su iyi değil. Normal arıtılmış, maden suları tüket.
Birde günde 2 litre su demek illa çeşme suyu demek değil. Sıvı olarak 2 litre almalısın tabi ki yararlı yollarla. Hangi akıllı meyva suyuna zararlı dedi bide?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pyro, 04 Kasım 2005 21:44 tarihinde demiş ki:saf suyu ıcen ınsan ölmezse ben ona ınsan demem.saf su da ınsan alyuvarları difuzyon hedesını ayarlayamayıp fazla su gırmesınden dolayı hemoliz oluyor.ee belli bir sure sonrada kanda alyuvar kalmayınca sen oksıjenı vucudundakı gereklı organlara neyle ta$ıcan?lol valla iyi guldum ak$am ak$am.

heh bende tam bunu söyledim. Saf suda sadece h2o var hücrelerde ihtiyacını karşılayamadğından paso emiyorlar böylece gümbürtüye uğruolar
Sosyal ağlarda paylaş

peki ben şunu merak ediyorum şimdi,

mesela diyosunuz saf su içinde osmotik basınç yapacak mineraller yok, peki saf su mideye indiğinde midedeki minerallerle karışarak hücrelere alınmıyomu?

midenin içerisi homojen bi yapı değilmi?[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
fr3nzy radio dj & [email protected]
tik tak listen
most beautiful songs are played...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asgard, 04 Kasım 2005 21:54 tarihinde demiş ki:
miden delinir asırı icersen

delinmesi aşırı zor bir süreç. delinmeden önce mide çeperinde yaralar oluşur, ülsere kadar gider. benim bir ark var kahvaltıdan önce kola, ondan sonra kola, gezerken kola, hakkında oturup düşündük yani o derece[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın
Sosyal ağlarda paylaş

ülser den önce gastrit ba$langıcı oluyor.ıcmeye dvm edersende gastrit sonra da hala akıllanmayıp ıcmeye dvmsa ülser olu$uyor.hatta mide kanserine kdr gittigi söyleniyor bu evrenin.
p.s:midenin ic yuzeyindeki mukus tabakasını her 3 gun de bır yenıledıgını du$unursek aslında gunde herhalde ort 5lt kola fln ıcmen lzm 6 ay boyunca her gun.nerden bılıyorsun dersenız gunde 2.5lt ort ıle 6 ay boyunca bı$ı olmadı ordan hehe. [signature][hline]Pyro
dêãth øwñz lìfê

[Bu mesaj Pyro tarafından 05 Kasım 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...