forgiver Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 alıntı londra şehri ile başlayalım. önce bugünün londrası http://www.willfox.com/images/london/1/7.jpg http://www.willfox.com/images/skyscrapers/london2012/9.jpg bu da 2012 yılında bitirilmesi planlanan projeler sonrası londra http://www.willfox.com/images/skyscrapers/london2012/21.jpg http://www.willfox.com/images/skyscrapers/london2012/10.jpg http://www.skyscrapernews.com/images/pics/261riversidesouthtower2_pic6.jpg demek ki bu ingilizler de şehircilikten anlamıyorlar, her tarafa gökdelen dikmişler baksanıza. üstelik; 1- istanbul'un nüfusu her sene artarken, londra'nın nüfusu artmıyor. 2- londra'da yeterli ofis alanları varken, istanbul'da yok. 3- londra'da zilyon tane otel varken, istanbul'da bir elin parmakları kadar ancak var. gelelim paris'e. paris'in şimdiki hali şöyle; http://ladefense.free.fr/1/skyline001.jpg http://ladefense.free.fr/1/skyline002.jpg oh, lalala, monşer bu fransızlar hiç anlamıyorlar şehircilikten. nasıl da geçirmişler canım paris'e baksana. paris'in silüeti bozulmuş. oh mon dieu şu önde duran champs elysees değil mi ? gerçek şu ki, çok imrendiğiniz fransızlar paris'in asırlık caddesine gökdelen dikmişler. bizim istiklal caddesi'ne gökdelen dikmemiz gibi bir şey bu. becerebiliyorsanız bu paris resminde olduğu gibi, çekin bakalım ayasofya ile bir gökdeleni beraber aynı karede. çekemezsiniz, çünkü biz en azından en yakın gökdeleni 20 km öteye dikiyoruz. bu da moskova 2010 http://img53.exs.cx/img53/1652/moscovo1uq.jpg söylemek istediğim tek biz değiliz avrupa'da gökdelen diken. örnekleri özellikle avrupa'dan verdim, öteki türlü yok araplar zaten çöl bedevisi, yok çinliler de bamya pipili, amerikalılar zaten kapitalist deneceğini biliyorum çünkü. ha, ben de bu işin gösteriş budalalığına dönmesine karşıyım. aptalca, en yükseğini biz dikeceğiz yarışına girilmesine ben de karşıyım ama istanbul'a illa ki gökdelen dikmek zorundayız aksi takdirde yapılaşma daha büyük alanlara yayılacak. kuzeydeki ormanları korumamız mümkün olmayacak. büyükşehir belediyesi iyi bir planlama yapmış, gökdelenlere sadece belirli yerlerde izin veriyor, maslak-levent, kozyatağı, kartal ve zeytinburnu. ona göre de ulaşım planı da yapılmış. zaten bu binalar bittiğinde, marmaray ve diğer metro hatları da bitmiş olacak. ben istanbul'da büyüyen birisi olarak, ilk defa istanbul'da düzenli, planlı bir şeylerin yapıldığını görüyorum. komik olan ne biliyor musunuz ? şimdi bu düzene ve medeniyete karşı çıkanlar, 1970'ler, özellikle 1980 ve 1990'larda aytekin kotiller, nurettin sözen'ler, kendi memleketlülerine istanbul'u pay ederken neredeydiler, çok merak ediyorum. bu gözler çamlıca tepesinden boğaza kadar yemyeşil orman arazisinin nasıl işgal edildiğini adım adım gördü, bu gözler kadıköy gibi istanbul beyfendi ve hanımefendilerinin oturduğu yerin nasıl şimdiki haline geldiğini gördü, bu gözler son 20 senedir nasıl istanbul'un ırzına geçildiğini gördü, kimsenin sesi çıkmadı o zaman. şimdi bana şehir mimarı kesilip, masal an-lat-ma-yın ! - metro yapılsa, "yerin çok altında. merdivenleri in in bitmiyor" diyorsunuz. - hafif metro yapılsa, "metro yer altından gider, bunlar yer üstünden gidiyor, bunlar türk metrosu" diye dalga geçiyorsunuz. - metruk liman yerine doğru düzgün liman, park ve oteller yapılacak, "olmaaauuuz yapturmayuk" diyorsunuz. - galataport'a karşısınız, haydarpaşa projesine karşısınız, itü teknokent kuracak ona karşısınız, turiste karşısınız, fabrikaya karşısınız herşeye karşısınız. aha bu son resim de kapak olsun size, sıcak sıcak, bugünkü ingiliz the mail on sunday gazetesinde çıkan istanbul haberi. bakın bakalım elalem istanbul'u sizin sandığınız gibi mi tanıyormuş acaba. http://img490.imageshack.us/img490/6590/paper14cb.jpg http://img312.imageshack.us/my.php?image=ayi2px.jpg bu kuleler istanbul'un yeni simgeleri olacakmış, olmamalıymış. peh, peh, işte avrupa'nın gözünde aman değişmesin dediğiniz sembolümüz ![signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 yalan olur bence yalan olmassa istanbulda 10 yil surucek bi kanalizasyon kanali isi cikar vede istanbulun goruntusu bozulur bence[signature][hline]Nukem_Verite, 09 Eylül 2005 13:45 tarihinde demiş ki: ya 1 kişiye salak denir 2 kişiye salak denirde 30.000 kişiye salak demek nasıl bi salaklıktır ya? Benim Boslugum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pessimist Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: Revenge, 09 Ekim 2005 14:09 tarihinde demiş ki: Teröristlerin yeni hedefi olur direk. benim aklıma da ilk bu geldi. bence istanbul yerine başka bir şehre yapılsaydı olurdu ama onu da dubaililer yapmaz[signature][hline]-Optimist Style- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: Anelor, 31 Ekim 2005 20:05 tarihinde demiş ki: vede istanbulun goruntusu bozulur bence walla unkapanı köprüsünden geçmeden önce bakıyorumda istanbul un bozulcak bir görüntüsü kalmamış camiler de olmasa apartman yığınlarından başka bir görünrü kalmıyor gözünün önünde insanın boğaz şeridini saraylar, yalılar kurtariyor biraz haliç in de iyi bir görüntü kazanması zor ama metro için yapılan köprü bir değişilik katabilir. diğer yerleri zaten iş merkezleri kapmış durumda, eh bu durumda kuleler çok da tın diyebilirim. istanbulla ilgili tek hayalim trafik sorununun çözülmesi[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 alıntı olduğu için lafım sana değil forgiver ama bunu yazan arkadaş belli ki ne londra'ya gitmiş ne de paris'e... Bir kere şu gelecek fotoğraflarını bir kenara bırakıcam ne olduğu belli değil ortaya fotomontaj edilmiş. Londra ve benim için bilhassa Paris Avrupa'nın hem modern hem de tarihini korumayı başarabilmiş metropollerindendir. Paris'te görünen yer La defence bölgesi,Londradaki ise Docklands ikiside imar planı yapılarak şehrin dışına sırf bu iş için yapılmış bölgelerdir.Tekrar ediyorum iki bölge de şehrin dışındadır, fotoğraflar yanıltmasın orarlar düz yerler yüksek bir yere çıktın mı bütün şehir ayağının altında, ayrıca champs elysées şehrin merkezinden geçmez.Diğer bir önemli nokta ise İstanbul'un hem Paris hem Londra'dan büyük bir şehir olması orda merkezden 15-20 km çıkınca yoğun yapılaşmadan çıkıyorsun,oysa İstanbul'da öyle mi? Kartal'a Zeytinburnu'na yapılan planları da gazetelerden takip ettim,şahsen benim de hoşuma gitti bu planlar.Bir kere yoğunluğu merkezden alırlar,şu durumda popülasyonun çoğu Anadolu yakasında oturuyor o zaman Maslak'a gökdelen yapmanın ne alemi var. Bir de bırakın Avrupa'yı dünyada boğazın eşi yok gökdelenlerle siuletinin bozulmasına son derece karşıyım bu doğal güzelliğin maslak'a o kuleleri dikersen ayasofya'dan da gözükürler hiç merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AxlXelru Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Yapılması Türkiye için müthiş bir olay olur.Yabancı sermaye yapıyor dıye eleştirmeye gerek yok sonucta turkıye kazanıcak burda ki tek sorun gokdelenlerın ısmının Dubaı Towers olmasıdır bence.Bunu hazmetmemelıyız bu konu ustune dusmelıyız dusunun turıst gelıcek ıstanbula sonra evıne dondugunde anlatıcak efendım bız Dubaı Towersa gırdık cok harıka haa sız dubaıye mı gıttınız yanı yok Turkıye ıstanbul...Cok saçma Dubaı Towers bunu kabul etmemelıyız kesinlikle etmemelıyız...Bıunun eşi benzeri yok dunyada[signature][hline] [b]Faruk Ka 24.05.2004 tarihinde saat 13:00 da demiş ki : honki ponki torino çalına bimbo porino muşi muşi popopo kozizo çıkı çıkı şayne tikitak tok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 vay istanbul zaten çirkin o zaman daha da çirkinleştirelim bu nedir,nasıl bir mantıktır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 gerçekten gecekondular siluletini bozmuyor güzel görünüşlü gökdelenler bozacak.yazık bu zihniyete[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 gecekonduların bozmasına gerek yok normal binalar zaten gecekondu gibi gözüküyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titreyenuzayli Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 varoşun sesi. hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: eldar, 31 Ekim 2005 20:50 tarihinde demiş ki: vay istanbul zaten çirkin o zaman daha da çirkinleştirelim bu nedir,nasıl bir mantıktır? güzelleştirmek için istanbul depremi gerekli ama şu anki mevcut gökdelenler de siluete dahil olmuş durumda onlarıda yıkmak lazım sonuçta güzelleştirmek için veya gökdelenlerden yeni bir görüntü oluşturmak [Bu mesaj forgiver tarafından 31 Ekim 2005 20:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titreyenuzayli Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 kucukken kafanin ustune mi dustun evladim? ne bicim soz o oyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 off topic: siyasi takılmasaydım elimde kalmıştın uzaylı :)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 şu dediklerine aynen katılıyorum forgiver bütün binalar biribirinden rezil, sanki estetikten anlamayan herkes toplanmış istanbul'a...İlber ortaylı'nın tarihi yarımada civarındaki çirkin yapılşamnın devlet eliyle yıkılıp yeniden planlanması fikri vardı, varşova'yı( atıyor olabilirm,başka şehirde olabilir) örnek gösteriyordu.Bu tarz bir yaklaşımla ekonomik gücümüz arttıkça istanbul hakkettiği görünüme kavuşabilir kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: AxlXelru, 31 Ekim 2005 20:49 tarihinde demiş ki: Yapılması Türkiye için müthiş bir olay olur.Yabancı sermaye yapıyor dıye eleştirmeye gerek yok sonucta turkıye kazanıcak burda ki tek sorun gokdelenlerın ısmının Dubaı Towers olmasıdır bence.Bunu hazmetmemelıyız bu konu ustune dusmelıyız dusunun turıst gelıcek ıstanbula sonra evıne dondugunde anlatıcak efendım bız Dubaı Towersa gırdık cok harıka haa sız dubaıye mı gıttınız yanı yok Turkıye ıstanbul...Cok saçma Dubaı Towers bunu kabul etmemelıyız kesinlikle etmemelıyız...Bıunun eşi benzeri yok dunyada İyi de... Parayı veren düdüğü çalar. Adam o kadar parayı gömüp yatırımı yapıyorsa - ki bu çok olumlu diyorsunuz- istediği ismi de koyar. Dubaililer yaptığı için bir nevi imzalarını atıp "Dubai Towers" diyorlar. "Burj-el Arab" gibi bir isim koysalar daha mı iyiydi? Çok büyük projeler peşindeyiz ama dilerim bu projeler de "plansızlık" yüzünden patlamaz. Bizde şehir planlamacılığı "ormana değil ağaca" bakmak şeklinde olduğundan korkuyorum açıkçası.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 New York'un , Londra'nin , Tokyo'da kulelere vayy diyince iyi Türkiye'ye yapılınca yarım saat dil dök.Kötü.Basit bir anlayış resmen.Onlar estetiksiz öküzler mi ? hayır.Onlar bu kadar basit şeyleri dert etmezler çünkü.aramızdaki fark bu... Ama aradan cırtlak sesler çıkmazsa tabii olmaz...[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Kulelerin tasarımları gayet hoş bence bakınız http://www.dip.ae/turkey/[signature][hline]c h i l l o u t w i t h t h e l o u n g e m u s i c FM1 0 2 . 0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 yaw tamamını okumadım topic in ama o kule 97 kat olcak diye duymuştum. 650 m biraz abarti geldi bana bre? edit: hatta petronas ikizleri=451 metre.. yavaş sallayak yani.. 33. en yüksek bina olcakmiş yapilirsa bu dubai towers.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- [Bu mesaj MeSh tarafından 31 Ekim 2005 21:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 kuleler dünya üzerindeki en yüksek yapılar olacak ve burgu şeklinde olmaları dikkat çekio :D bence tarihi yapı falan hikaye çarpık kentleşme ile tarihi yapı koruncaksa başlarım öyle yapıya da silüete de adamlar gelip topkapı sarayımızı yıkıp yapmıo ki bunu yani ne olcak he o zmn tarihi yapı bozulmasın diye hiç bişi yapmıyak bence saçma bi de sizin metropolitan şehriniz,dünya şehriniz,fark ettiniz mi?...... şehrinizin dandik bok yolları varsa millet ne yapsın kanalizasyonla beraber diğer şeylerin kablosu geçiyo anasını satiim altyapı bozuk kafadan bi sene kazsınlar heryeri düzgün yapsınlar razıyım 2. dünya savaşından sonra almanya çok acı çekmiş şehirlerini yapılandırırken 5 kat kazmışlar yerin altını ama şimdi heriflerde cillop gibi altyapı var bi aksilik oluyo ne bi yeri kazıolar ne bişi çat diye yapıo herifler..[signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki: ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık. Sandman, Zamanın da ötesinde bir tarihte demiş ki: Hepiniz kendinize sorun.Eğer buraya hapsedilenler Cennet'i hayal etmeseydi,Cehennem'in gücü olabilir miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TinerciTim Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 arkadaşlar tokyo neresi londra neresi istanbul neresi yapmayın. dünya iki yakasının ayrı kıtalara ait olduğu enfes bi boğazı olan kaç şehir var? şaka fln yapyıro olmalısınız. çünkü ist bi baktığınız da tarihi hissedersiniz(diniz!). şimdi gökdelenleri dieklim tmm. ee peki istanbulu bu dokusu nolacak. tamamen bozulacak. siz tarihi bi şeyi tekra yapabilrmisinz. ki istanbul un dokusunu oluşturan bu tarihi bi daha asla geitremezsiniz. insanlar bilinçsiz ve rant peşinde oldularından bunu hiç düşünmemişler. dokunun içine etmişler. ist i görmek için insanlar dünyanın diğer ucundan geliyorlar. gökdelenlerin olduğu şehirlere bakın bir bakalım. istanbul la nasıl karşılaştırısınız. hiç mi düşünmüyosunu z tanımıyorsuunuz bu şehri. boğaz mı kaldı gökdelenlerin yapılaacğı tek yer. dolma bahçenin(yanlış hatırlamıyosam) arkasındaki gök kafese bakın bir güzel mi duruyor. neyse siz nasıl isterseniz öyle düşünün. biizm insanınımz elindeki değerleri bilmyior malesef. bi ksım insanlar da bundan pay alıryorlar. trilyonlarına tirilyonlar ekliyorlar. bunu eğitim le de ilgisi yok. düşünce birikimi edinin kendinize. sığ düşünmeyin lütfen. kimse üstüne alınmasın. gaza geldim bi an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Birincisi, Londra'da şehrin göbeğinde gökdelen yok. Hepsi şehrin dışına doğru durur, bu bahsedilen tarihi dokuyu bozmamak ve Londra'nın göbeğini Maslak'a çevirmemek içindir (trafiiikkkk) İkincisi, Tokyo'daki en büyük problem yer. Arazi çok pahalı, talep çok fazla. Bu yüzden "gökdelen" kavramı Tokyo için bir zorunluluk. Ama Tokyo'nun şehir planlaması ve yapısı da bunu karşılayacak yönde. New York. Gökdelenler şehri. Ama burada da gökdelenler Manhattan yöresinde toplanmıştır. Genelde Amerika'nın diğer şehirlerinde de "downtown" denen iş merkezlerinin yoğun olduğu yerde gökdelenler topluca inşaa edilir. Trafik yoğunluğu burada fazladır bu yüzden toplu taşımada buralar önceliklidir, araba sokmak zor olduğundan tercih edilmez ve özellikle Amerika'da "blok" sistemiyle cadde ve sokaklar cetvelle çizilmiş gibi organizedir. Yoğunluk en iyi şekilde dağıtılır. İstanbul... 1983 yılında bile şehrin bir haritası yok. İtalyan firmasının biri boru döşeyeceği zaman dumur olmuşlar, çünkü adamlara Kırım savaşı sırasında İstanbul'da konaklayan İngilizlerin kendi askerlerine dağıttığı şehir haritasının kopyasını vermişler. (Kırım savaşı sanırsam 1855 civarı). Şehir planlamacılığının boyutu bu. Altyapımız yok. Yollarımız kötü. Otopark problem, düzenleme yok. Toplu taşıma sadece karayoluyla var. Metro yok denecek kadar az. Şimdi bu yapıyı da gökdelenlerle bezemek derdindeyiz. Bilmem anlatabiliyor muyum... Şimdi de 300 kat gökdelen dikelim peşindeyiz ama o gökdelen trafiğe napar, acil durumda nasıl boşaltılıri depremde ne önlem alınır düşünülecek mi acaba?[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 yok onlar aklıma gelmiş şeylerdi zaten uaheuhae :D Ayrıca New York taki Manhattan 8doğru mu yazdım) nasıl gökdelenler bölgesi ise bizde de Levent 'te tüm gökdelenlerimiz.O zaman ben pek bir sorun göremiyorum. İstanbul'a gayet iyi gidecek.Ama trafiği 10 kat daha felç edecek orası kesin.Ama böyle bir proje kesinlikle İstanbul'un gelişmesini sağlayacak o kesin...[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Diksinler abicim.... Gökkule gibi izinsiz yapılmayacak demekki güzel olacak.[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Düzeltiyim 5 milyar $ değil "25 milyar $"[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop Zopik, 20 Ekim 2005 01:39 tarihinde demiş ki: Gamze Özçelik vidyosu ile tatminkâr dakikalar dilerim sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jazzyjam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 içim yanıyor bunları gördükçe :/[signature][hline]you must believe in spring.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar