Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: beybin, 31 Ekim 2005 03:44 tarihinde demiş ki: Osetya'daki okul baskını sırasında Çeçen teröristlerle bağlantılı olduğu şüphesiyle yakalanan ve sınır dışı edilince İstanbul'da öldürülen Zeynel Işık'ın katil zanlısı olduğu anlaşılan Güler Kasırga'nın, Şırnak'ta küçük yaşta amcasının oğluyla evlendirildiği ve çocuğu olmadığı için terk edildiği ortaya çıktı. Da bunun konuyla alakası yok ki... Kadının erkeği de etkileyecek bir kusuru varmış ve erkek kadını bu haliyle kabul etmemiş. Bu kusurun çocuk olması olmaması farketmez. Hele bu "kadınlar çocuk doğurmalı" gibi bir zorunluluk kesinlikle koymaz ortaya[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 ödevim henüz bitti. Pasifist sempatizanı olabilirsin . Ama 3. dünya savaşı yakındır denilen bir dünyada pasifizmin gerçekleşme imkanı nedir?pasifizm hiç bir şekilde çözüm değildir. Hiçbir millet düşmanının önünde diz çökerek haklarına sahip çıkamaz(son cümle alıntıdır arkadaşlar)Ne olmuş yapmasın yanii dedin , sanki hiçbir kadın bunu düşünmedi değil mi ?Amaan yapmayım demedi,hepsi zevk alıyor çünkü bundan.Her akşam ne yemek yapsam diye düşünmeyi , oranın buranın tozunu almayı yıllarca zevk aldığı için yaptı değil mi ?? - Konuyu iyice demagojiye vurmuşsun, resmen kaçış için konu değiştiriyorsun. 3.dünya savaşıyla falan alakası yok konunun. Konu zorunlu askerlikteydi, kaldı ki bunu kaldırmanın yararları da kat kat yazıldı sayfalarca. asıl sen kadının toplumdaki yerini anlayabiliyor musun?[Üstteki örneğimde de göreceksin ki , kadın çocuğu olmuyor diye terk ediliyor. Bir de olup da kadın yapmak istemese vay haline.. Eee o toplumdaki yere uymak zorunda değilsin. Ayrıca örneğini de bir güzel çürüttüm farkındaysan. Minicik bir bilgi kırıntısı : Acil'e giden kadınların %23ü kocaları tarafından dövülenler oluyor.İstatistiklere bakılırsa kocalarından dayak yiyen kadınların %68i kocalarına karşı geldikleri için dövülüyor.aklıma geldi şey edeyim dedim. İyi "şey etmişsin" de konuyla alakası yok ki bu durumun. Ha ayrıca kocana "boyun eğmek" de senin elinde, o kadınlar haklarını arayamadıkları ve durumu kabullendikleri için o haldeler. (hah bak bu konuda haklısın , insanların eline silah verilip birilerini öldürmesini beklenmesi cidden saçma.Ama dedim ya ,pasifist olan bir dünya vardı da biz mi taşınmadık??) Pasifist bir dünya olmaması erkeklerin zorunlu askerlik yapmasını gerektirmez. Dünya hepimiz için aynı niye diğer ülkelerde yok da burada var o zaman? Benden.peki milyonlarca adam milyonlarca kadından daha fazla mı iş yapacak.Lütfen elinini vicdanına koy =) Kendine bir rol edinmişsin ve o rolü uyguluyorsun. Ama topluma öyle şartlandırmışsın ki kendini diğer seçenekleri göremiyosun o sana zorunlu gibi geliyor. Ve diğer milyonlarca kadın da aynı durumda. Yapmak gibi bir zorunluluğunuz yok! Bizimse var! İsterseniz yapmayabilirsiniz! Hala bunu diyoruz size işte... İlla o rolü uygulamak zorunda değilsin. iyi sabahlar . sana da [Bu mesaj beybin tarafından 31 Ekim 2005 06:15 tarihinde değiştirilmiştir] Herşeye bi cevap verdik, buna da verelim de imaj bozulmasın. Güzel değiştirme :P[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 hmm rewendor yazmış canım benım benım yerime zaten. Ayrıca dikkatıni cekmemiş sanırım ama, nasıl kadınlar kocalarıdnan dayak yiyosa, askere gitmek istemiyen insalarda dayak iyyo, hanı aradığın eşitlik bak burda var...[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE Eskiden herzaman boş yer olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titreyenuzayli Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 askere gitmeyene kiz vermiyolar, ne diyosun sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 @beybin Abi annem her akşam yemek yapmaktanaşırı zevk alıyor.Ayrıca eve temizlikçi gelse bile temizliyor. [annem çalışıyor] Ama harbi zevk alıyor kadın.[signature][hline]By blood and honor we serve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Bütün atılan mesajları okumadım ama anladığım kdadrıyla çoğunuz asklerlik yapmamışsınız. Askerlik eline silah alıp dağda bayırda gezmekle sınırlı değil arkadaşlar. Ben askerliğimi kolordu karargahında yazıcı olarak yaptım. Askerlik hayatım boyunca hiç dağa çıkmadım. Silah kullanmayı öğretiyorlar ama hepsi kendi can güvenliğin için. Sonuçta elinize aldığınız bıçağı bile nasıl tutmanız gerektiğini bilmezseniz ya kendinize ya da yanınızdaki arkadaşınıza zarar verirsiniz. Kadınların askerlik yapamayacağı olayı ise yalan. Sonuçta askeriyede mehmetçik dershaneleri, bakım evleri, orduevleri vs. bir sürü sosyal yer mevcut. Ki şu anda Jandarma yolda arama yaptığında kadınların üzerini arıyamıyor bile. Neden çünkü yanlarında başka bir bayan olmadığından belki üzeri bomba dolu bir kadın geçip gidiyor. Belki şuanda bildiğimiz (Er ya da erbaş olarak) askerliği yapamazlar gibi görünüyor ama ufak bir düzenleme ile erkek ve kızlara göre değiştirilebilir. İstense herşey ayarlanabilir. Askerliği zorlaştıran şey zorunlu olması ya da süresi değil. Orada sivil hayat içerisinde sizden daha alt kademede yer alabilecek ciğeri 5 para etmez, afedersiniz ama kıçyalamaktan başka hiçbir şeyden anlamayan bir adamın emri altına girmeniz insanı yıpratıyor. Ben bu konuda şanslıydım günümün çoğunu birlikte geçirdiğim komutanlarım çok iyi insanlardı beni psikolojik olarak çok zorlamadılar. Birde kariyer konusunda şunu söylemek istiyorum. 4 Senelik üniversite okudunuz ve askere gittiniz yaşınız 22 askerden gelince aşşağı yukarı 24 oluyorsunuz. Arkadaşlar sıfırdan bir başlangıç için kjariyer yapma şansınızın elinizden alınması için 1 seneniz var. İş ilanlarına bakın genelde hep 25 yaşını geçmemiş diye yazar. Kızlar askerlik ve kariyer konusunda bakınca bunları düşünüyorlar mı acaba?[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır. Anlayan: MALA.... MUŞTA... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 bu arada isveçte kadınlar isterlerse yapabiliyorlar.Ama erkekmişcesine yapıyorlar,arkadaş baya anlattı [orda yaptı askerlıgını] beraber duş alıolarmış fln.[signature][hline]By blood and honor we serve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Kadinlarin esitlik isteyip de, islerine gelmeyen yerleri es gecmelerinden nefret ediyorum. Sonuna kadar kadin-erkek esitligini savunurum, ama bu her acidan olacak. Askeriye yapilacak milyon tane is var, nasil kadinlar askerlik yapamaz? Ayrica, yok cocuk dogurmak yok abik gubik denmis, dogurma o zaman o senin elinde olan birsey. Ve yine ayni sekilde, babalik da benim gözümde annelik ile ayni seviyede istedigi emek acisindan. Kadin = Erkek istiyorsaniz, bu esitsizligin keyifsiz kisimlarini da yasamayi ögrenin o halde[signature][hline]WoW EU - Magheridon Penthesilea, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 kadın!=erkek kadın>erkek [konmuş kurallar yüzünden] peki napcaz? erkek>kadın. Amacım bu valla hayatta =) eminim daha temiz bir hayat olacak[signature][hline]By blood and honor we serve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Kadın ve erkek eşit değildir. İşlerine geldiğinde eşit oluyoruz ama genelde çoğu kabul eder zaten hiçbir yönden eşit değiliz. Hehe burası kadın düşmanlığı olayına dönüyor (ya da dönmüş) :)[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır. Anlayan: MALA.... MUŞTA... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Yazılanların hepsini okumadım ama iki şey dicem :) 1.si daha öncede dediğim gibi biyolojik açıdan kadınların askerlik yapması ve savaşa katılması zor. 2.side araştırmalara göre çocuğun babadan çok anneye ihtiyacı var,çünkü anne sevgisini hiçbirşey tutmuyor.bunun nedenide kadınlar hamileyken bir takım hormonları değişiyor ve çok bağlanıyorlar çocuklarına,şimdi bir kadın askere giderse o çocuk nasıl büyüyecek? Birde demişsiniz ki eşit seviyede bir kadın ve bir erkeğe bakıldığında erkeğin 1,5 yılı askerlikle gidiyor...kadının da her doğurduğu çocuk için 9 ayı gidiyor diyerek noktayı koyuyorum . (.----> nokta! )[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Ya bizde diyoruzki kariyer yapmaya çalışan bir kadın, çocuk doğurmak zorunda filan değil.Yani işe girerken kimse size "Çocuk yap öyle gel" demiyo.Bir kadın istemezse ömrü boyunca çocuk doğurmaz.Yani kadın ve erkeğin ortak alacağı bir karardır bu. Medeniyetten nasibini almış her kadın haklarını bilir , dayak değil fiske yedirmez kendine... Ama bir erkek, bu sistemde askerlik yapmak zorunda.Yani eşimle karar verdik ben askerliğe gitmiyorum dediğinde millet size arka uzvuyla güler.Ve askerliğe gidersen kariyer yapmak için oldukça geç kalabiliyosun(daha önce söylendi işte hep genç eleman aranıyo, iş bulmak için çok az zaman kalıyo) Durup durup kadın ev işi yapar kadın doğurur demeyin yine... O işe programlanmış olarak doğmadınız siz...İstemeyen temizlik yapmaz çocuk doğurmaz, direkt olarak tavrını koyar. Kadın-Erkek eşitliği diye bağırıp duruyolar... Nerde eşitlik? Hiç kadınlar dayak yiyo demeyin yine bu eşitliğin yasalar önünde olması gerekir. Bir kadın haklarını bilirse fiske bile yedirmez kendine...[signature][hline]SoulCube, 22 Ekim 2005 20:17 tarihinde demiş ki: İşiyorum öyleyse varım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar