Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blade Runner


Draven

Öne çıkan mesajlar

Bu film kadar mukemmel bir bilim kurgu filmi yapilmismidir? Her seyrettigimde ayri bir zevk aliyorum, ayri bir bakis acisi ile. Cyberpunk havasi okadar iyi verilmiski, Cin'li adamin barinda noodlelarin kokusu bile az daha duyulabilir gibi.

Ayrica bu film bilim kurgu olmasina ragmen hayatla ilgili okadar ayri noktalara deginirki, ilk seyredisten sonra sarilsilir insan.

Daha once hic kimse konu acmadigi icin sasirdim, bari bu onura ben sahip olayim.

Ayrica



* SPOILERS - SEYRETMIYEN OKUMASIN!!!! *




Sizce Deckard replicant mi? Cunku diger dedektif ruyasindaki unicornu hicbir sekilde bilme ihtimali olmadigi halde unicorn maketi yapip evinin kapsinin onune koyuyor (demekki hatiralari sahte olabilir).

Ancak kafami karistiran deckard'in batty ile kavgasi sirasinda parmagi kirilinca bagiriyo, aci cekiyor, aciya karsi pek dayanikligi yok.

Ayrica Batty'nin olum sahnesi daha guzel olamazdi. Yavas yavas, en sonunda;

"All those moments will be lost...In time...like tears...in rain."




End of Spoiler




sizde ekleyin begendiginiz bolumleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Orson Scott Card`in ender`s serisi var ben tamamini okumadim ama ilgini cekebilir. Ayrica benim en cok sevdigim bilimkurgu kitaplarindan bir tanesi de Frederik pohl`un hici destani`dir. Uzgunum cok aradim ama kitabin orjinal ismini bulamadim. Tabi ki Arthur C. Clarke`i filan saymiyorum[hline]"Fear can hold you prisoner, hope can set you free."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
7-8 sene önce izlemiştim sanırım ama fazla aklımda kalmamış, ilginç bir filmdi ama uçurmamıştı beni öyle diye hatırlıyorum. tv verse de izlesek gene..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
izlemedigiim sanarak cektim ,meger filmi izlemisim yillar once ama koca filmi izledigimi sadece tek sahnede anladim (bir sahne kalmis aklimda )
,su kadinin seffaf yagmurluk camda oldugu sahne.
guzel filmmis, su en basta sorulan spoilerin cevabi var mi?


[spo1=os]decarda mi replikant mi? unicorn muhabbetinden.[/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=hımm]Şimdi film boyunca öyle olduğuyla ilgili bir sürü ipucu veriliyor. Ben Directur's Cut'ını izlemiştim, orada böyle mesajlar daha da fazla. Ama asla kesinlikler replikanttır dedirtmiyor. Bence ikilemde bırakıyor ama çoğu kişi de normal olarak "replikant abi bu da" düşüncesi uyanıyor.[/spo][signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies;Blog
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 3 yıl sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...