Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

666, devil...vb. tarzı isim kullananlar..

Earenwen

Öne çıkan mesajlar

Türkiye'de hatta dünyada genelde satanizm olarak algılanan şey pseudo-satanism, türkçe adıyla uydurma satanizm. Linkte de örnekleriyle beraber açıklanmış.

Satanistler siyah giyecek, 666'lı takma isimleri kullanacak diye bir şey söz konusu değil. Medyanın sırf rating uğruna, malum kızın ölümünü satanistler kızı öldürdü şeklinde lanse ettirmesi de yanlıştı. Nasıl ki müslüman adam karısını 30 yerinden bıçakladı denmiyorsa, satanistler adam öldürüyor da denmemeliydi.

Konuya dönecek olursak bu özenen insanlar yazık ki neye özendiklerini dahi bilmiyorlar. Siyah giyinmekti, seks ayiniydi, küpeydi, tokaydı bunlar komik ve satanizm'de olmayan şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

We are metalci so we love satan[signature][hline]I want to hurt you just to hear you screaming my name
kamilsu, 02 Eylül 2005 18:58 tarihinde demiş ki:
TAYYAR TARRAGINI KIRARIM ADAM OL
tekme tokat yumruk tırnak sac cekme ısırma yontma.

Yeni blog güzel blog,cillop blog,arşivli blog

[Bu mesaj Masteis tarafından 26 Ekim 2005 15:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yani msn nicklerine 666, satan, devil filan yazınca satanist mi olunuo?
Ozaman insanlar ayin yapmasınlar yani ne biliim yaz msn ine oh satanist oldun:P

Ki hadi satanist olsalar napıcaksın? Kendi tercihidir. Tabii ki satanizmi savunmuyorum ama kimsenin şahsi tercihlerine laf edemezsiniz, rahatsız oluyosanızda msn dede icq dada çok kullanışlı bi seçenek yapmışlar: Block u basıyosun, sonra bide siliyosun kurtuluyosun...

Böylece paticikte satanizm tartışması başlatmanada gerek kalmıyo...[signature][hline]SoulCube, 22 Ekim 2005 20:17 tarihinde demiş ki:
İşiyorum öyleyse varım..
Sosyal ağlarda paylaş

Satanizm konusuna hiç girmeyelim. Bu tamamen gudubet medyanın kendine otlanıp reyting çıkartacağı, insanları paniğe sevkedeceği ve sonunda faturanın hep gençlere çıkacağı bir furyanın sonudur. O bakımdan tartışmaya gelmez. Medya da fırsat bulduğunda olayları büyütmek için eski defterleri açar ve bunalım - genç denkleminden yola çıkarak satanizme ulaşır, yine reyting için ailelere panik pompalanır.

Zamanında o kız öldürüldüğünde dönüp dolaşıp gençler olarak bize patlamadı mı? Ben o zamanlar lisedeydim ve siyah FERRARI tişörtü giydiğim için (ki üstünde kocaman Ferrari amblemi ve F1 aracı da var anasını satayım) işgüzar polis tarafından kenara çekilip sorgulanıp kimlik taramasından geçirildiğimi bilirim. Neden? Çünkü o zaman gençtim ve siyah tişört giyiyordum, belki de o kırmızı F1 aracı kurbanlarımın kanlarını temsil ediyordu kimbilir, demek ki potansiyel satanisttim ben.

Geçelim bunları o yüzden. Arkadaş çok güzel demiş, beğenmiyorsan block olayını yap gitsin. 90lı insanlar şu an 15 yaşında, tam metal dinleyip isyankar takılıp bu tarz grupların genelde karanlık öğeler içeren sembollerini benimsemek çağındalar. Diyorum işte, o kızların hemen hepsi HIM dinler ve HIM'in açılımı His Infernal Majesty, My Sweet 666 diye şarkıları dahi de var, topu satanist mi şimdi? HIM ne kadar satanistse onlar da ancak o kadar. Buyurun buradan yakın, değmez bunlarla uğraşmaya...

Saygılarımla,[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Masteis, 26 Ekim 2005 15:34 tarihinde demiş ki:
We are metalci so we love satan

Galiba metalcisin birde satmaya bayılıyorsun sanırım mesleğin tam adı ne? =P
Ya şaka bir yana bence pek bir alakası yok her siyahta satan olmaz,benimde en sevdiğim renk siyahtır ve çoğu kıyafetim olsum veya başka eşyalarım olsun siyahtır,metalde dinlerim ama satan alan değilimdir.Uğurlu rakamımda 666 vs. değildir 4'tür (=...Gençliğe gelicek olursak gerçekten aldı başını gidiyor kimin ne olduğu kimin neye özendiği belli değil,karman çorman oldu etraf adam gibi adam bulmak çok zor etrafta...Ve ümidim de yok açıkçası daha da beter olacak! :([signature][hline]Light's Out Guerilla Radio Turn That Shit Up!
Sosyal ağlarda paylaş

90'lıyım, erkeğim. Rock, metal ve punk dinlerim. Bu müzikleri dinleyenlerle satanistliği bağdaştırıp ben satan oldum diye dolaşan özentilerden nefret ediyorum. Hele bi de metalciyim diye takılıp siyah siyah makyaj yapanlar yok mu... Yakışanı da var tabii de daha büyüklere yakışıyor bence öyle makyaj.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yaw geyiğine yazdım onu. Hobarey metalciyim kedi kanı hüpürürüm cinsler var. Birde maganda olanlar var.

Maganda Teorisi

metal müzik dinleyen = satanist

Ya aslında tek sözle bitirmek lazım konuyu

renkler ve zevkler tartışılmaz. İster özenti olsun ister anti-özenti olsun, onun seçimidir. Ha tartışılırmı? Evet aslında tartışılır fakat son bulmaz.[signature][hline]I want to hurt you just to hear you screaming my name
kamilsu, 02 Eylül 2005 18:58 tarihinde demiş ki:
TAYYAR TARRAGINI KIRARIM ADAM OL
tekme tokat yumruk tırnak sac cekme ısırma yontma.

Yeni blog güzel blog,cillop blog,arşivli blog
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cafein, 26 Ekim 2005 16:00 tarihinde demiş ki:
Diyorum işte, o kızların hemen hepsi HIM dinler ve HIM'in açılımı His Infernal Majesty, My Sweet 666 diye şarkıları dahi de var, topu satanist mi şimdi? HIM ne kadar satanistse onlar da ancak o kadar.

üzerime alinir gibi oldum.
evet ben de zamaninda asiri derecede him hastasi oldugum icin mailimde ki 666 ordan kalma sanirim =)( ve evet istedigim ismi kabul etmemisti hotmail , ben de bir rakam koyayim diye düsünürken 87,007 gibi seyler yazmak yerine 666 yaziverdim direkt) bi aralar nickimi devilish yaptigimi da hatirlarim.
Seytana taptigimdan degil. Müzikle beraber insan gaza geliyormus demek ki... Diger özel meseleleri de örtbaz etmezsek eger.

icim disim bütün gün him dinlemekten 666 , hell heaven 777 death gibi sözlerle dolmustu.
mesela HIM 'in bir sarkisindan örnek vereyim :
in 666 ways I love you and my heaven is wherever you are.

Ayrica gercek satanistler kendilerini belli etmeyi sevmezler ...
Amaclari ilgi toplamak degil cünkü.
Maillerde , nicklerde 666 yazip devil , hail satan, devil's girl hede kullanmak özenti olmak anlamina gelmiyor maalesef.
dinlenen müzikten , arkadas cevresinden alinan gaz ile yapilmis olabilir.
Mesela sizde dininiz olan müslümanligi , ve ya hristiyanligi ailelerinizden görerek edindiniz.
Bu özentilik mi simdi ?
Tabii ki insan hosuna giden, onu ceken bazi seyleri deneyerek, yasayarak anlayacak ve bu zaman icerisinde kendi karakteri olusacak , kendi istekleri dogrultusunda emin adimlarla ilerliyebilecek. ama denemeden ögrenemez. Özellikle de o yaslarda..
Bende hatirliyorum ortaokuldayken spicegirls , backstreetboys dinledigimi , hatta bi aralar hihhop'a merak sardigimi....
ama zamanla , yasiminda etkisiyle istedigim kivama oturdu sanirim cogu sey ve yasim ilerledikce oturmaya devam edecek.
Kimse durup dururken ''özentilik yapma'' istegiyle birseylere yönelmez. Kesin bir sebebi vardir. istemek ,hosuna gitmek ve imrenmek özentilikse peki o zaman birsey demem.
Sonucta her insan , istekleri dogrultusunda hareket ediyor. Kimse kimseyi zorlamiyor gothic takilacaksin diye. Ve ayrica ben de nicklerine arabesk arabesk sarki sözleri yazan , aptal ezik smileyler koyan kitleye gicik oluyorum. Ama rahatsiz etmiyor bu beni . Cünkü cok acik bir sekilde beni ilgilendirmiyor! istedigini yapsin. muhabbetini sevmiyorsam zaten msn'de tutmam. sirf nicki , maili yüzünden msnden silecek halim yok.
her insan ayni kefeye konulmamali bu siyah giyinme , metal müzik dinleme konusunda.

Gothic olayiysa bambaska . Satanistlikle kesinlikle hic bir alakasi yok.
Goth'luk almanyadan geliyor ve tarih öncesinden (ortacagdan,18.yy) kalma bir köken , kültür.
Din olarak satanistlige degil paganliga baglilar genellikle. Bazilari hristiyanliga karsi cikiyorlar , gecmis seneler de paganliga yapilan haksizliklar yüzünden.
Bu yüzden genellikle , pentagramlar ters haclar bazi goth'larda görüldügü gibi , kiskirtma ve tahrik etme amaciyla kullaniliyor. Ya da onlari occult simgelere sembollere yönelten , mistisizm'e olan hayranliklari ,
Aslinda baska bir hayat felsefesine inanip , bunu göstermeye calisan Gothlar genelde dis görünüsleri , giyim tarzlari yüzünden disarda ki insanlar tarafindan büyük bir önyargiyla karsilanip yanlis anlasiliyorlar..
Gothluk toplum insanlari tarafindan negativ , egoitsce, tutucu ve muhafazakar, hosgörüsürüz bir kitle olarak görüldügü icin , sosyal cevreden uzak tutuluyor insanlar tarafindan ve bunun sonucunda toplumdan dislanma ,ayri kalma olayi ortaya doguyor.
Siyah rengi ise , koruyucu bir manto gibi tipki onlar arasinda.
Bir kacis gibi gercek hayattan, Orta cagi özlemek gibi.

Yine de , simsiyah giyinen ''gothic'' takilan herkes, ortacagi özleyip, ortacaga imrenmiyor.
dinledikleri müzik yetiyor .
Sadece anlatayim dedim kisaca ''gothic'' kelimesinin nerden geldigini.
Destan yazmis gibi oldum falan yane. heh.[signature][hline]
Awake... for all is dying, even the dead
We are our Past failing to come back
All of us visionaries
with a rope around our neck...

lylide..

[Bu mesaj vaniLLe tarafından 26 Ekim 2005 18:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Goth sux,Gothic sux,Devil Sux,Satan Sux,666 Sux.Ayaklarında siyah converse,kollarına file benzeri acaip bişi dolamış,suratları siyah makyajdan ölü görünümüne bürünmüş,kafalarını saçma sapan renklere boyamış,"Ölmek istirem ölmek istirem" diye bağırıp çağıran toplumunda aykırı olduklarını sanan,Melankoliklik ayakları yapan her türlü kızda sux..

Şahsen..[signature][hline][b]For every action,there's an equal and an opposite reaction..

g3nk..
[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Ne varsa eskide var ...

Devil Girl mesela yada Satan_Boy Hea Bakarsın tipine böyle dövmeli felan bunalım takılan saçlşar uzun postallı tipler vardır kadıköyde..

Ama şöyle bir gerçek var..

Kafayı kodugun zaman azının ortasına kuyruğuna basılmış köpek gibi inler bunlar....

Dipnot: Sakın siz kafa atmayın o kafayı ben atınca inliyorlar çünki..

Kaynak: Redall yapılıdır şişmandır o yüzden :) zhuahua[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Earenwen, 26 Ekim 2005 01:33 tarihinde demiş ki:
son bir kaç aydır msn listemdeki insanlar, 666, bloody, evil, devil, satan gibi kelimeleri mail adresi veya msn'de bol bol kullanmaya başladı. ve bağzı arkadaşlarım da aynı şeyden şikayetci. işin ilginç tarafı da şu:

bu insanlar genellikle kız , 90 civarı doğumlular, metal, punk takılan, bence kesinlikle özenti olan tipler. hiç birinin satanistlikle yakından uzaktan ilgisi yok.

bu özentilik nedir arkadaşlar, buna dur diyelim artık. ben dayanamadım artık, böyle mail adresi veya nick kullanan tiplere sert bir mail atıyorum. çünkü bu beni cidden rahatsız etmeye başladı. 1, 2 derken çoğalmaya başladı böyle tipler.

neden gençler böyle şeylere özeniyor ki? mantığı ne?
edit: yazım yanlışı

[Bu mesaj Earenwen tarafından 26 Ekim 2005 01:36 tarihinde değiştirilmiştir]

lol ya...nası dur diceksin hhh...[signature][hline]Remember not to think too much..

Garbage nedir, yenir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

demin mail gönderdiğim bir kaç kişiyle konuştum,

içlerinden bağzıları adamakıllı konuyu tartıştı, sonunda tartışma bitti, başka konulardan konuştuk.

bir kısmı da, "bi daha yüzüme bakma!" gibi bir tepki verdi.

evet mail gönderdiklerimin bir kısmı beni yanılttı, onlara özenti dediğim için özür dilerim. çünkü aslında herzeden "yüzüme bakma" tepksi alacağımı düşünüyordum.

paticikte de bağzı mesajlar hariç, seviyeli mesajlar gelmiş. aslında herkez kendine göre haklı, ben de fikrimi belirttim zatten, insanları değiştirmeye çalışmadım.
ama fikrim hala aynı, gençlikten dolayı olsada ( ki ben de gencim, siyah giyinirim, metal & rock dinlerim) bu özenme olayı kesinlikle yanlış, olay nick te değil, gençlerin (hatta genç olmak için bile gençler) böyle şeylere özenmesinde
dipnot: ben kimseye "böyle nick koyanın allah belasını versin"demedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...