Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başbakan Attan Düştü

StarAdam

Öne çıkan mesajlar

Rexar: "senin zihniyetinde olan ama karşı taraftan olan biri de geçen gün chp'li milletvekilinin geçirdiği kazaya da bu lafları eder. bu zihniyetini değiştir sana abi tavsiyesi."[hline][

Benimde sana tavsiyem (her nekadar sevmesemde tavsiye vermeyi) baskasinin fikrine saygi duyman gerektigidir. Baskasinin zihnini degistirmek isteyenler ancak yarim akilli fasist diktatörler olmustur.[hline]Confucius say, "Man who walk through airport door sideways, surely going to Bangkok."

[Bu mesaj Fegro tarafından 31 July 2003 11:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ohooo basbakanımız bıle attan dsuyosa bıtmıstır turk mılletı.
Nerde o asyada yerı gogu ınleten at ustune ok atan atan ceg eden turk mılletı. Nerde yurumeyı bılmeden eger ustunede tepınen turk bebesı offff off.

Neyse sacmalamayı bırakıyımde. Adamın kafayı sıyırdı yalnız atın toynagı az daha kafaya yıyodu[hline]Cuce iste bildigin cuce
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rexar, 31 July 2003 10:31 tarihinde demiş ki:
[senin zihniyetinde olan ama karşı taraftan olan biri de geçen gün chp'li milletvekilinin geçirdiği kazaya da bu lafları eder. bu zihniyetini değiştir sana abi tavsiyesi.[hline]Cüneyt Arkın, 23 July 1978 16:16 tarihinde demiş ki:
BIRAK O KIZI!

birincisi sen benim CHP li oldugumu nerden cıkardın deniz baykal düşşede aynı tepkiyi veriridim CHP yede uyuz oluyorum ben amerika ile turkiyenin arasını bozan şahıs bizzat deniz baykaldir CHP yi sadece ataturkun partisi oldugu icin bu kadar yerden yere vurmam o kadar ikincisi ise 1980 leri atlatali cok oldu artık ulkede düşünce özgürlügü diye bir olay var hatırlıyormusun bilmiyorum hani insanlar eyleme geçmedikçe her şeyi düşünebiliyorlar demokratik bir olay hani he demokrasiyi de bilmessin sen şimdi demokrasi halkın kendi kendini yönetmesi ve her konuda başkasının haklarını ıhlal etmeden özgür olması demek belki ırakta saddam rejiminde geçirdigin yıllarda duymamıssındır da anlatıyım dedim[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
--------------------------------------
Armaden Dewild UO Lead HC
www.Frp-tr.net yi ziyaret ettinizmi? Etmediyseniz kılıcım pesinizde olucaktır
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi emaleth hanım hazretleri teşrif edip, siyaset konuşmayın tepemin tasını attırmayın diyip, forum kurallarına da link verir heralde. Veya Nefr daha sinirli bi şekilde bi lock koyup aynı hadiseyi de yapabilir ilerki bi tarihte bilemiycem.

Ha derseniz ki sen de ukalasın galiba. Ona da diycem ki... Ee.. galiba biraz. :D[hline]Bu mesaj bitmiştir. Lütfen bir sonraki mesaja geçiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 31 July 2003 20:34 tarihinde demiş ki:
Şimdi emaleth hanım hazretleri teşrif edip, siyaset konuşmayın tepemin tasını attırmayın diyip, forum kurallarına da link verir heralde. Veya Nefr daha sinirli bi şekilde bi lock koyup aynı hadiseyi de yapabilir ilerki bi tarihte bilemiycem.

Ha derseniz ki sen de ukalasın galiba. Ona da diycem ki... Ee.. galiba biraz. :D[hline]Bu mesaj bitmiştir. Lütfen bir sonraki mesaja geçiniz.

Horace cım sana ukala dıyen adam attan düşsün emi :D
eskiden olsa Kedi gelip azarlayıp locklar veya Blackrose abimiz locklardı :D[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
quamor, 31 July 2003 02:44 tarihinde demiş ki:
said:
Dextra, 31 July 2003 01:37 tarihinde demiş ki:
ne yaptiki memnunsun?
eh adam bi geldi vergilerle doldurdu hayatimizi. 2'den fazla evi olanlar her evi icin extra vergi ödedi mesela. sonra otomobil falan iki kez ödendi. sonra ay sonuna yakin birdenbire kaldirildi uygulama. ama is isten gecti, herkes coktan ödemis oldu.[hline]Arnie "Artxed" Civardagezer
MISCHIEF. MAYHEM. SOAP.

geçen gelen hukumetten iyidir bu bir ikincisi şu yolsuzluklara gitmesinden memnunum adam oy isterkende 3 sene sabretmek lazım dedi. vergileri senden mecbur kaldıgı için alıyo sen biliyomusun Hollandada Volvo bir arabanın 3 aylık vergisi 330 euro . ayrıca şu anki ekonomideki çokuşten onlar sorumlu degiller. adamlar daha sene doldurmadılar .[hline]ALI G. MY BITCH

iyi hoş diyon güzel diyonda biraz konuşurken mantık süzgecinden gecirip öyle konuş hollandanın milli geliriyle bizim milli gelirimiz birmide aynı vergi burda uygulansın??
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 31 July 2003 20:34 tarihinde demiş ki:

yanlış hatırlamıyosam emre kongarın cok güzel bir şiirini yobaz ve faşist söylemlerle iğrenç bir hale getirmiştin
görüşünü az cok belli olmuştu orda
neyse konu o değilde sen ve senin gibi düşünen bi kac kişi daha var burda mesela sam da öyle
sizin görüşte olanlar niye bu kadar topic kapatmaya cok meraklı??veya siyaset konuşmamaya??hoşunaza gitmiyo herhalde insanların bir takım şeyleri tartışarak doğruya ulaşması yada bence işinize gelmiyo...
Sosyal ağlarda paylaş

bu vergiyi odeyen kişi benim kuzenim kendisi ayda 1200 Euro kazanıyo. aylık 250 euro sunu vergilere veriyo.zaten oranın yaşam standartları burdan yuksek olduguna gore çogu şeyde pahalı. onların paraları sadece euro nun yuksek degerde oldugu ulkelerde degerli . arabası bozuldugu zaman , tamirci tamir saatinin başına 90 euro alıyo 3 saatte bitirse 270 euro oduyo artı malzeme taktı ise onun parası.Daha bunun gibi bir çok şey var. iyi yaşıyorlar ama çok para oduyorlar. tum avrupa ulkelerinde vergiler yuksek. ayrıca bizim ekonomimizin paraya ihtiyacı var. adam fiyatta indirim yapmak için fiş istemiyorsa kendinde arasın suçu.Eger ekonomimiz iyi olsa zaten bizden mecbur kalmadıkça vergi almazlar. bizde 2 ev icin 2 vergi odedik. bende şikayetçiyim devleti bu hale getiren bir oncekii evecit hukumeti utansın.[hline]ALI G. MY BITCH
Sosyal ağlarda paylaş

fegro ve victor

hemen savunmaya geçmeyin ve demek istediğimi anlamaya çalışın. biraz gayret edin inanın zor olmayacak. alt tarafı iki satır birşey yazdığım üstelik türkçe. çince bile olsa iki satır yazı sözlükle falan deşifre edilir bir şekilde.[hline]Cüneyt Arkın, 23 July 1978 16:16 tarihinde demiş ki:
BIRAK O KIZI!
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
süper yarıldım düşüşü falan :)
show tv de gece haberlerini seyreden varmıydı melike ilgünle çok komik haberler vardı bir diğer komik haber ise kapkaççıların yaşantılarını çeken ümit ... (hatırlamıyorum tam olarak) kapkaççılar tarafından soyulmuş gerçekten komedi gibiydi :)[hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Sosyal ağlarda paylaş

fegro:
1- Benimde sana tavsiyem (her nekadar sevmesemde tavsiye vermeyi) baskasinin fikrine saygi duyman gerektigidir.

-bir insanın seçimle gelen kendi başbakanının düştüğü kötü bir duruma "oh iyi oldu" demek bir fikir değildir. fikir olsa bile saygı duyulacak bir tarafı da yoktur. çünkü bunun bir adım ilerisi kötü sonuçlar doğurur. nasıl kötü sonuçlar doğuracağını söyledim sadece ben.

2- Baskasinin zihnini degistirmek isteyenler ancak yarim akilli fasist diktatörler olmustur.

-yanlış biliyorsun bu dediğin "fikir adamı"nın tanımıdır. bkz peygamberler, ataturk, aziz nesin, misyonerler, tebliğciler... vs.
senin bahsettiğin kaba kuvvet kullanarak yapılması bu işin. elimde silah görüyor musun? ya da tavsiyenin anlamını biliyor musun?

viktor:

1- birincisi sen benim CHP li oldugumu nerden cıkardın

-asıl sen benim senin chp'li olduğunu çıkardığımı nereden çıkardın? bir daha oku. sadece bu şekilde düşünmek karşı sonuçlar doğurur dedim. oradaki "senin zihniyetin" ibaresi chp'yi değil alay etme zihniyetini belirtir. karşı taraf tabii ki chp dir. çünkü başka karşı taraf mı var mecliste. sen hiçbirini tutmuyor olabilirsin ama tutan var emin ol ve bu tutanlar senin zihniyetinde olabilir ben bu ihtimalden bahsettim

2- ikincisi ise 1980 leri atlatali cok oldu artık ulkede düşünce özgürlügü diye bir olay var hatırlıyormusun bilmiyorum hani insanlar eyleme geçmedikçe her şeyi düşünebiliyorlar demokratik bir olay hani he demokrasiyi de bilmessin sen şimdi demokrasi halkın kendi kendini yönetmesi ve her konuda başkasının haklarını ıhlal etmeden özgür olması demek belki ırakta saddam rejiminde geçirdigin yıllarda duymamıssındır da anlatıyım dedim

-80'lerin, demokrasinin, düşünce özgürlüğünün, saddam rejiminin alay etmeyi eleştirmemle ne alakası var. ayrıca alay etmenin demokrasiyle ne alakası var. demokrasiyi bilmediğimi söylemişsin sen böyle mi biliyorsun demokrasiyi? alay etme özgürlüğü...

beyler okuduğumuzu anlamaya çalışalım.[hline]Cüneyt Arkın, 23 July 1978 16:16 tarihinde demiş ki:
BIRAK O KIZI!
Sosyal ağlarda paylaş

yok yani burası özgür bir platform başbakanda diktatör degil forum kurallarına aykırı olmasa küfür bile etme hakkım var orası başbakanı ilgilendirir tabi eger başbakanın avukatı degilsin bu ülkede bir atatürke bir de cumhurbaşkanına küfür edemessin bu suçtur ama başbakanı eleştirme veya iyi oldu düştügü deme hakkım vardır ülke saltanatla veya şeriatla diktatörlükle yönetilmedigi sürece halkın yöneticileri eleştirme hakkı vardır ve ben de bu hakkımı kullanıyorum eger hakaret etseydim aksini söyleyebilirdinki dedigim gibi hakaret etseydim o başbakanla benim aramda olurdu cem uzan a yaptıgı gibi dava açabilirdi
bu ülkenin yöneticilerini biz seciyoruz gerektigi zaman indirmeyide biliriz ayrica bu partinin seçimden çıkması halkın seçimi degildir milletin yüzde 62 gibi büyük bir oranı bu partiye oy vermemiştir yani seçim sisteminin dandikliginden bunlar başa gelmiştir ayrıca Bülent ecevit gibi yaşlı başlı ve yıllarını politikaya adamiş bir başbakana beyin kanamasından ölseydi keşke demek daha agir bir düşüncedir benimkinin yanında[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
Sosyal ağlarda paylaş

hmm... biraz ilginç olmuş...
birisinin başına gelen bir kaza veya kötü olayı alay malzemesi yapmanın ya da oh çekmenin; fikir belirtmeyle, eleştiriyle, düşünce özgürlüğüyle ilgisi yoktur. direk olarak edep yetersizliğiyle ilgisi vardır.

muhattabımız olan kişinin yaptıklarıyla ilgili her türlü sert eleştiriyi yapma hakkımız olduğu halde; bu kişinin başına kaza diye nitelendirilecek bir olay gelince, edeben geçmiş olsun dilemek gerekir. böyle bir nezaketi göstermek, kişiyi ilkelerinden ve eleştirisini yaptığı fikirlerin karşısında durmaktan geri bırakmadığı gibi, toplum içinde kişinin kalitesini de yükseltir.

başbakan'a geçmiş olsun dileğimi de iletmiş olayım. olayım da... siyasetin, o geçen gün üzerinde tutunamadığı nightmare yavrusu attan daha hırçın olduğunu; üzerinde tutunabilmenin tek yolunun halkın ne istediğini görmekten geçtiğini de hatırlatmadan geçmeyeyim.[hline]Her hakkı mahfuzdur. © 1970-2003
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar
Öncelikle beni bilenler burada siyaset ve din konularının konuşulmasından hoşlanmadığımı, sevsekte sevmesekte bir kişi hakkında hele hele özellikle başbakan ya da cumhurbaşkanı gibi önemli görevlerde bulunan insanlara hakaret tarzı sözlere karşı olduğumu bilirler. Öncelikle buna dikkat ederseniz sevinirim.

Siyaset konusuna bir parça değinmem gerektiğini düşünüyorum. Umarım kurallar dışına çıkacak bir durum olmaz.

Öncelikle eleştirdiğiniz kişi bizim kendi irademizle seçtiğimiz bizi temsil etme ve bizi yönetme görevini teslim ettiğimiz kişidir. Ona oy vemesek de bu yine de halkın iradesidir bunu kabul etmemiz gerekir. Tabii ki onların da yanlış hareketleri, yanlış kararları olabilir. Bu durumda da oraya buraya hakaret dolu sözler etmektense düzgün bir dille eleştirmek, eleştri yaptığımızda doğru şeklin ne olduğunu da konusuyla ilgili teoremler, uygulamalar ile destekleyerek belirtmek gerekir. Hatta bence bunu çekinmeden iktidar olan siyasi partinin hatta başbakanın mail adresine göndermek ile başlayan çeşitli şekillerde elimizden geldiğince tepkimizi göstermemeiz de gerekir. Bu demokrasiyi güçlendirecek bir durumdur. Oraya buraya başbakan için hakaret dolu bir yazı yazmanın kimseye bir hayrından çok zararı olacağı kanısındayım.

Şu anki iktidara gelince, bu güne kadar yaptıkları olaylarda açıkcası ben bir yanlış görmüyorum. Adamlar sabahlara kadar çalışıp bir çok kanun çıkartıyorlar. Baktığınızda ise yıllardır istenen, beklemnen, olması gereken seylerin bu iktidar döneminde tek tek yapıldığını görüyorum. Evet oturduğum yerden belki çok fazla doğruyu da göremiyor, ya da bakış açım yanlış olabilir ama baktığımda yanlış bir şey göremiyorum. Değişen şeyler 15 senedir çevremdeki insanlar tarafından değişmeli diye niteendirilen şeylerdi ve şimdi değiştiği için de mutluyum. Adamlara bir şekilde oy vererek ya da vermeyerek iktidar yaptık. Şimdi bizim isteklerimiz doğrultusunda bir şeyler yapıyorlar o zman kalkıp da adamları aşağılamak da yanlış. Adamlar verdikleri bir sözü tutmadı değiller. 3 sene izin verin diyerek başa geldiler. Zaten aklıllı olan biri 3 seneden önce ülkede bir rahatlama olmayacağınıu bilir. O yüzden şu anda yapılanları doğru görüyorum, hatalar da da çok aşırı eleştiriler olduğunu düşünüyorum. Madem adamların bu söylevini dinleyip seçtik o zman kabul ettik demektir. Bu durumda da artık beklemek, yanlışlıkları olduğunda doğru dil ve üslupla doğru şekilde eleştirmek kalıyor bize. Muhalefet herşeye hayır demek değil yanlış olana hayır demektir.

Yukarıda bir arkadaşın ev vergileri konusundaki yorumuna bir örnek vermek istişyorum.
Yazlıkta italyan bir arkadaşımla otururken evin önüne bir karavan yanaştı. İçinden bir çift indi. Denize girmek için hazırlanıyorlardı ki italyanca konuşuyor oldukları dikkatimi çekti. Bu arada bir şeyler arandıklarını farkedince arkadaşımı çağırıdım dışarıda muhabbet etmeye başladılar. İtalyan çift bizim evle bayağı bir ilgilendikten ve üstüne arkadaşımla muhabbet ettikten sonra denize girdiler. Ben de üstüne arkadaşıma ne konuştuklarını sordum.
Çiftle bir süre italyadan konuştuktan sonra konu bizim eve ve bize gelmiş. Arkadaşım bizim izmirde oturduğumuzu o evin de yazlık evimiz olduğunu söyleyince çift çok şaşırarak "Arkadaşınız çok zengin herhalde" gibi bir yorumda bulunmuş. Arkadaşımda olmadığımızı belirtmiş. Bunun üzerine arkadaşım italyadaki ev vergilerinden bahsetti. İtalya da birinci evi almak çok kolaymış. Eğer düzgün bir kazancın varsa kiradan daha düşük bir ücretle 20-30 senelik taksitlerle ev sahibi olunabiliyor ve devlet de bunu destekliyormuş. Bu ev için yıllık ufak bir vergi verilmesi gerekiyormuş. Fakat (tamamen atmasyon rakamlardır) eğer birinci evin için yıllık 100 dolar vergi ödüyorsan ikinci evin olduğunda ev başına 5000 dolar gibi bir vergi ödemen gerekiyormuş. Devlet sana birinci ev için destek oluyormuş ama ikinci evi alman senin çok lüx yaşaman anlamına geldiğinden senden yüksek vergiler talep ediyormuş. Bu avrupanın çoğu yerinde de böyleymiş. Bu yüzden de o çift direk olarak bizim çok zengin olduğumuzu düşünmüş. Sonuçta bakıldığında 1. ev ihtiyaç ikinci ev ise lüxtür. Lüxün de vergisi tabii ki ihtiyaçtan çok daha yüksek olacaktır. Bugün bu şekilde olmasa bile yakında bu şekle gelecektir bu da doğaldır.

Başbakanın kazasına gelince, ona gelmiş geçmiş olsun demekten başka söylenecek bir şey yok. İyiki bir şey olmadı. Keske olsaydı diyenlere de onun ölmesi halinde Türkiyede neler olabileceğini şöyle bir oturup düşünmesini tavsiye ederim. Ata binmeye çalışırken ölen bir başbakanı olan ülkenin saygınlığının nerelere varacağını hiç hesaba bile katmıyorum. Borsanın 3 günde yarı endexe düşmesi, doların 2 günde 1.800.000-2.000.000 liralara yükselmesi, reyting kuruluşlarının belirsizlikten ötürü not düşürmeleri ve dış borçlanmada daha yüksek faizler, başbakanlık krizi, tüm tasarlanan yapılandırmada aksama ve gecikme durumları sadece ve sadece Türkiye ye yani bize zarar verirdi.

Allah bizi görev başında ölen bir başbakan krizinden
Sosyal ağlarda paylaş

bak ghaldszar eger lafın banaysa ben hiç hakaret etmedim sadece alma maznumun ahını çıkar aheste aheste dedim başbakana ve ikinci postumdada adamın artı yonlerını yazdım kendımce kendisinin geçmişte yaptıgı ve ustunu kapadıgı bir çok hata ortaya çıkmıştır bu bir ikincisi ise yaptıgı icraatlarin çogu kendisi için geri donuyor en son yaptıgı orman yasası gibi sonra meclisin bir kes bile tam dolu oldugunu gormedik yemin gunu hariç degil sabahlara kadar calısmayı ondan sonra ABD askerlerimizin kafasına çuval geçirdiginde kendisi yorum yapmadan gule oynıya mantı yıyebıldı ve partisi ise devamlı asker hukumet ilişkisini germeye çalışıyor
ayrıca şunu söylemek istiyorum BAŞBAKANI ÇOGUNLUK SEÇMEDİ YUZDE 38 MATEMATİKSEL OLARAK ÇOGUNLUK DEGİLDİR YÜZDE 51 ÇOGUNLUKTUR yani ülkenin yüzde 62 si bu adamı ve yönetimi istemedi[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar,
bu yüzde, oran, karşıydı, taraftı meselelerini bir dahaki seçimlerde sandıkta halledersiniz. topic'in içeriği başbakan'ın attan düşmüş olması. dışına çıkmamaya, kilitlere gelmemeye çalışalım.[hline]Her hakkı mahfuzdur. © 1970-2003
Sosyal ağlarda paylaş

yüzde oranına AKP yi cogunluk seçti diyince girdim yuzde 34 çogunluk olmuyor diye[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...