Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aveanin En Büyük Kıyağı Burada

Davion

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,
Şimdi size yeni keşfettiğim ve de avea'yı arayarak da doğrulattığım bir
uygulamayı ve çözümünü anlatacağım: Avea mobilöğrenci diye bir tarife
çıkarttı ve hepimiz de "ucuz(?)" konuşacağız diye bir güzel bu tarifeye
geçtik öğrenciler olarak. Ben de gayet memnun olacağımı sanıyordum ama
kontorlerim maalesef su gibi akıp gidiyordu. Dün aldığım 250 kontor bugün
210'a inmişti örnek verecek olmam gerekirse. Nedenini hakkında bir
tahminim vardı aslında ve bunu da avea'yı arayarak doğrulattım: Eğer
aradığınız kişinin telefonuda telesekreter ayarlı ise, dinlediğiniz 1
sn'lik "aradığınız kişiye ulaşılamıyor" mesajı için bir normal arama
karşılığı ücretlendiriliyorsunuz!!. İşin garip olan kısmı bu değil
aslında: Normal avea hatlarında default(fabrika çıkışı) olarak ayarlı bir
telesekreter yokken, mobilöğrenci tarifesindeki herkeste bu telesekreter
otomatik olarak ayarlı geliyor!. Yani sizin hiçbir şeyden haberiniz
yokken, belki de grupça gidip aldığınız mobilöğrenci tarifesi çaktırmadan
sizden intikamını alıyor 10 dakikası 1.5 kontor olan uygulamanın!
Arkadaşınızı aradınız ve ulaşamadınız mı? Hemen 1.5 kontor. İki dakika
sonra yine mi ulaşamadınız bir 1.5 kontor daha.. Ne uyanıkça değil mi?
İşin daha da kötüsü kimsenin böyle bir uygulamadan haberi yok, herkes
diğer operatorlerde olduğu gibi aranılan telesekreterin bedava olmasını
bekliyor. Ne de olsa paralı olan bir uygulama otomatik olarak ayarlı
gelmez yanılıyor muyum? Bu olayı iptal ettirmek ise daha da bir traji
komik; avea'yı arıyorsunuz, durumu anlatıyor ve "uyanık" olduğunuzu
gösteriyorsunuz, onlar da size avea hatlı telefonunuzdan ##002# 'yi
aramanız durumunda telesekterin kaldırılabileceğini anlatıyorlar. Sorarım
size kaç kişi bu süper numaradan haberdardı daha önce? Neyse sonuç olarak
biz Türkiye'de yaşıyoruz ve bir şeylerin karşılıksız ve "kazık
atılmadan", "soygun yapılmadan" yapılabileceğini ne zaman düşünsek
yanılmaya mahkumuz. Bu yüzden de aslında "piştik" biz, her şey o kadar
kolay yutturulamıyor artık bize. Aslında biraz da övünmeliyiz, bizden
başka hiçbir ırk bu kadar uyanık değildir.İnternette dönen fwd maillerin
belki de tek faydası bu bize artık arkadaşlar, bu yolla protesto edilen
birçok şeyin başarıya ulaştığını gerçekten gördüm o yüzden de diyorum ki:
Forward edebildiğiniz kadar edin, sonunda göreceğiz bakalım avea'dan bir
çözüm gelecek mi...Gelirse de aynen sizlerle paylaşacağım. Saygılar,

(alıntıdır)[signature][hline]her erkek abazadır ama her abaza erkek değildir
Sosyal ağlarda paylaş

3 Gms operatörü'de kontörlü hatlarda milleti sömürüyor.Özellikle Turkcell...

Arkadaş kontörlü hatlarda ne olursa olsun her zaman bir adilik vardır arkasında.Turkcell'de de Avea'da da.Çünkü Kontör enayileri kandırmak içindir.

Faturalı hat kullanın.Kontör'e göre dezavantajı aylık sabit ücret ki onu da sadece Turkcell alıyor diye biliyorum faturalı kontörlüden her zaman daha hesaplı.

Faturalı RLz.

Ayrıca Turkcell'in ne boklar çevirdiğini de çoğu kişi biliyor :) ki malesef o b.klar her sektörde çevriliyor.Enayi kandırma rlz.Enayiler olmasa millet neyle geçinecek...[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

Bakayım dedim ve kontör kazığını biraz olsun anlatabilirsem diye...

Bu bilgiler GSM operatörlerinin sitelerinden alınmıştır.Gidip bakabilirsiniz.Kontörlü ve Faturalı hatları bir karşılaştırın :) 100 kontör'ü ne kadara alıyorsunuz ve o parayla faturalı ile ne kadar konuşursunuz bir hesaplayın...

Turkcell=
Faturalı
Aylık Sabit Ücret : 958.120 TL (sabit ücret alan tek firma)
Şebeke içi arama : 270.000 TL (dakikası)
SAbit Hatlar : 270.000 TL
Diğer Operatörler : 600.000 (zaten ne varsa bu götürüyor :) )
Kontörlü
Şebeke içi : 4 kontör
Diğer GSM : 10 kontör
Sabit Hatlar :4 kontör

Telsim= (Standart tarife vs. göremediğim için en üstte bulduğum Cepflash tarifesine göre yazılmıştır.)
Faturalı
Şebeke içi : 220.000
Diğer GSM :600.000
Sabit Hatlar:220.000
Sms :140.000
Kontörlü
Şebeke içi : 5 kontör
Diğer GSM : 10 kontör
Sabit hatlar : 5 kontör
SMS : 2 kontör

AVEA

Faturalı
Şebeke içi : 120.000
Sabit hatlar:218.000 (bunu bende anlamadım.Diğer hatlarda sabit telefonları aramak şebeke için fiyatıyken Avea'da iki katı)
Diğer GSM'ler 600.000

Kontörlü
Şebeke içi : 2 kontör
Sabit hatlar:5 kontör
Diğer GSM :11 kontör

-----

İşte gerçek bu.Kontörlü hattı hesaplı diye satıp,üstüne böyle böyle şu kadar konuş şu kadar bedava , şu kadar hediyemiz diyip fazlasıyla Davion'un dediği gibi götürüyorlar.Çoğunlukla öyle götürüyorlar ki farkında bile olmuyorsunuz.Siz bedava konuştuğunuzu zannederken gümbür gümbür paranız akıyor.

Şu varki sanırım en son 100 kontör 12 milyon civarindaydı.10 dk konuşmak için 12 milyon veriyorsunuz.Bir hesaplayın bakalım 10dk faturalı da konuşsanız ki başka hattı bile arasanız o kadar etmiyor.

Kontörlü kullanmayın arkadaşlar.Faturalı her şekilde daha ucuz.Haddini kaçırmadığınız sürece :)

dp: Turkcell kontörlü kullanmıştım ortaokul zamanı bu kadar kazığını görmedim.Haftada 100 kontör alırdım ve konuşmadığım halde giderdi.Turkcell faturalıya geçtik kontöre verdiğim paranın yarısı bile faturaya yazmıyordu ki faturalı diye kontörlüden çok konuşmuştum :)

Avea faturalıdayım artık neredeyse hiç konuşuyorum.Konuştuğum zaman ise rahat en az 20dk konuşurum.bu güne kadar en fazla 20 milyon geldi o da bir kez kuzenimde 40 dk'ya yakın konuştuk diye (turkcell'iydi :) )

Kısacası kontöre hesaplı diyip paranızın akmasını izlemeyin.Faturalıya geçin... off yeter :D

(son dipnot :) : şimdi mutlak birileri çıkar kendi hattını savunur diğerini ezmeye çalışır.Şu kesinki hiç bir hat arasında hiç bir şekilde fark yok artık.Bu konuda tartışmayın...[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

30dk 3kontor kampuscell de
bu arada 10dk normal bizbizecell de 40kontor yapar eğer 100 kontor olırsan 4.30tl fln yapıyor. kampuscelliysen 2.15 yapar..
fatuarlıda 10dk 2.70 yapar. kampuscelliysen 1.35 yapar

oha lan harbiden ucuz oluyomuş baya

ama onu gidipte yatırma derdi var bide of[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya.
Msn:[/b][email protected]
Gmail:[/b][email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

katlanacaksın abi :) Benim faturayı annem veya babam ödediği için fark etmiyor dert yok :)

bizbizecell vs. kampanyalar insana ucuz gözükür ama işin arkasında mutlaka sen kaybedersin :)[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DarKRideR, 23 Ekim 2005 01:08 tarihinde demiş ki:
dp: Turkcell kontörlü kullanmıştım ortaokul zamanı bu kadar kazığını görmedim.Haftada 100 kontör alırdım ve konuşmadığım halde giderdi.Turkcell faturalıya geçtik kontöre verdiğim paranın yarısı bile faturaya yazmıyordu ki faturalı diye kontörlüden çok konuşmuştum :)

Avea faturalıdayım artık neredeyse hiç konuşuyorum.Konuştuğum zaman ise rahat en az 20dk konuşurum.bu güne kadar en fazla 20 milyon geldi o da bir kez kuzenimde 40 dk'ya yakın konuştuk diye (turkcell'iydi :) )

Kısacası kontöre hesaplı diyip paranızın akmasını izlemeyin.Faturalıya geçin... off yeter :D

(son dipnot :) : şimdi mutlak birileri çıkar kendi hattını savunur diğerini ezmeye çalışır.Şu kesinki hiç bir hat arasında hiç bir şekilde fark yok artık.Bu konuda tartışmayın...

kuzeninle 40 dk değil 4 dk konuşmuşsundur sen. avea 236 milyon tel faturası geldi bana. toplamda belki 1 saat konuşmuşumdur diğer operatörlerle.

[Bu mesaj zarek tarafından 23 Ekim 2005 01:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Az once avea calısanları ile minik bir konusma yaptım Bayag bir sinirliydim basta ama yatıstım Olayın dogrusunu anlatayım;

Onceikle mobil ogrencilerin telesekreterlerinin ayarlı geldiği dogru ancak "aradıgınız kisiye ulasılamıyor" msj ı ucretli değil Ucretli olan "avea msj merkesine hosgeldiniz" ile baslayan msj Onun da ucretli olması dogal cunku telesekretere yonlendirmeler her operatorde ucretlidir Burdaki adilik sadece habersiz verilmeksizin ucretli bir servise yonlendirilmis olarak gelmesidir hattın...

Bu arada bildiğim kadarı ile telesekretere yonlendirilmis bir hattı aradıgınızda "aradıgınız kisiye ulasılamıyor" yerine dogrudan "avea msj merkezine hosgeldiniz" diye baslıyor Yani bu durumda "aradıgınız kisiye ulasılamıyor" dediginde rahat olun, kontor dusmez...[signature][hline]...::Çekip Gidicem Buralardan::...
tık...æ...tık
[TcT]DJA
Sosyal ağlarda paylaş

peki bu olay arıyandan mı aranandan mı ona acıklık verin ?:)

kafası karışanlar olabilir benim gibi :)[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop
Zopik, 20 Ekim 2005 01:39 tarihinde demiş ki:
Gamze Özçelik vidyosu ile tatminkâr dakikalar dilerim sana.
Sosyal ağlarda paylaş

zarek 40 dk

Sana öyle bir fatura gelmesi için diğer hatlarla acaip bir şekilde konuşmuş olman gerek ki arkadaşım her gün en az 2-3 saat diğer oplarla konuşuyor adama 150'nin üstünde gelmedi şimdiye kadar.

Servise fln kayıt olmuşssundur hata olmuştur araştırmadan ödeme sakin... (ödedin mi yoksa :) )[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

ben başkasını aradığımda hiçbir zaman böle bişi ile karşılaşmadım, ama kontur su gibi gidiyor onu çözemiyorum[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop
Zopik, 20 Ekim 2005 01:39 tarihinde demiş ki:
Gamze Özçelik vidyosu ile tatminkâr dakikalar dilerim sana.
Sosyal ağlarda paylaş

arayan çoğunluğunuz hangi hattaysa onu kullanın isterse diğeri bedava konuşturacağım desin.Unutmayın her kampayanin arkasında firmaya acaip büyük kar getirecek bir oyun vardır :)

Faturalı Turkcell'e geç derim arkadaşların oradaysa...[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Fiyatların bukadar yüksek olmasının sebebi devletin %50 den fazla vergi bindirmesi. Faturan 60 milyon geliyorsa 30 milyondan fazlası devlete gidiyor.

Turkcell in daha pahalı olması ise gayet normal ki turkcell in şuan ki konuşma kalitesi ve baz istasyonlarının sayısı ile diğer gs moperatörlerine epey fark atmış olmasından dolayı biraz daha pahalı olması garipsenecek bir durum değildir.

Avea veya telsim i olan kişiler ara sıra hattın kopmasından şikayet ederler. Nedeni ise belli bir süre konuştugunuzda hatta yaşanan yogunluktan ötürü altyapısı kaldırmıyor ve sizi hattan düşürüyor. Tekrar baglanıyorsunuz ve bu kopmalar zaten belli bir miktar fazla ödemenize bile neden oluyor. Bu bir kenara önemli görüşmelerde kopma yaşanması pek hoş bir durum değil.[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
PrudenT, 23 Ekim 2005 00:11 tarihinde demiş ki:
ee nem size turkcell rulaz dedim

evet abicim yaa turkcell rulaz.. adamlar kazıklaycak olsalar bile göstere göstere kazıklıyorlar en azından haberin oluyor. :D[signature][hline]wel gala alan hasana, velakat aha vele aloku gemme alen üç kaze bealllll
Sosyal ağlarda paylaş

Döndür dolaştır forward et maillere inanmıyorum.
Büyük ihtimalle yalan bir haberdir bu...
Çünkü bnm hiç durup dururken kontörüm düşmüor.Tam tersine tahminimce 200 kontörüm vardır die düşündüümde 230 kontöürünüz var fln dio...
Avea Rulaz :)[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...