Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

K.ıraka turk askeri gitmelimi???


fohat

Öne çıkan mesajlar

Sovyetler'in çöküşü ardından Ortadoğu'nun durumu
Türkiye'nin ortadoğudaki yeri
Amerika'nın dünya politikası
İran-Irak savaşı
1. Körfez Savaşı
11 Eylül sonrası propaganda savaşları


Bunları oturup anlamadan, "asker yollarsak" ölür diye yorum yapmanın bi manası yok[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheSilver, 29 July 2003 21:22 tarihinde demiş ki:
evet çatışma çıkabilir ölebilir askerler peki askerler çatışma çıkma ihtimali var ölebiliriz diye gitmezse ne işe yarar askerler
orada Türk askeri mutlaka bulunmalıdır elin iki yamyamından korkupta asker yollamazsak o bizim ayıbımız olur.


oraya gonderilecek asker sensin. bunu anla. turk askeri dedikleri sensin. seni gonderecekler. senin arkadasini, senin kuzenini, akrabani.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kuzey Irak kağıt üzerinde kaybettiğimiz bir yer stratejik ve ekonomik olarak acayip öneme sahip şartlar aleyhimize dönerse mecburen girmek zorunda kalicaz ve büyük bir savaş patlak vericek.
Şu andaki şartlarda bunu öngörüyor maalesef adamlar resmen orda cirit atıyorlar olmazki kürt devletide neymiş bizde k.ırakta kürt devletinin kurulması direk savaş sebebidir ..[hline]Forcedata
Ganimet Sitesi Gereksiz Bilgi Kaynağı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amerikanin dunya petrol piyasasi uzerinde genis capli planlari var. bu planlarin olcegi ve niteligi yaninda bir kurt devletinin kurulmasi ya da turk askerinin iraga gidip gitmemesi cok kucuk mevzular kalir. asil tehlike bu planlardir. bkz. liberya olaylari.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

*!threadi yakın gözleme alır*
eğer tatlı tatlı konuşmaya devam edeceksek herhangi bir kişi ya da kuruma hakaret etmemeye dikkat etmeliyiz di mi cicilerim?
*!uyarısını yapıp tartışmaya katılır*
bu savaş bizim savaşımız değil. amerika dünya çapında at koşturacak diye türk askerlerinin oralara gönderilmesine ve hatta ayan beyan maşa olarak kullanılmasına sonuna kadar karşıyım!

ayrıca olaya aşağıdaki gibi bakmakta sonsuz fayda görüyorum.
said:
unity100, 30 July 2003 17:25 tarihinde demiş ki:
oraya gonderilecek asker sensin. bunu anla. turk askeri dedikleri sensin. seni gonderecekler. senin arkadasini, senin kuzenini, akrabani.
eline sağlık unity!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bide şöyle saçma anlayışa sahip insanlar var;

"E madem asker savaşsın boş boş durmasın" falan.O zaman direk savaş açalım birilerine tüm askerlerimiz ölsün.Bu kadar saçma bi düşünce olamaz.Asker, avukat, politikacı, manav, doktor, öğretmen;ama herşeyden önce insan.Askerlerimiz ölmiycek orda herşeyden önce insanımız ölücek.[hline]ymumcuoglu

Even the smallest person can change the course of the future...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Silver demiş bunlarıevet çatışma çıkabilir ölebilir askerler peki askerler çatışma çıkma ihtimali var ölebiliriz diye gitmezse ne işe yarar askerler
orada Türk askeri mutlaka bulunmalıdır elin iki yamyamından korkupta asker yollamazsak o bizim ayıbımız olur.
galiba bun lafları uykuluyken felan dedin
öyle dimi ?

[Bu mesaj kermit_frog tarafından 30 July 2003 18:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vegitus 4. yüzyılda şöyle güzel bişey söylemiş:
"Barışı korumak isteyen her kimse, savaşa hazırlanmalıdır" diye

Arkadaşlar. Türkiye adına konuşursam, yani ülke perspektifinden bakarsak, oraya asker yollamamak aptallık olacaktır. Yanı başımızdaki savaşa, bu kadar kritik bir noktada "aman boşver naaparlarsa yapsınlar" denilirse siyasi bir hata işlenecektir.

Ortadoğu bugün, sovyetler'in yıkılışı ardından tam bir güç boşluğu içinde. (öyleydi birkaç yıla kadar en azından) Dünya enerji sektorünü tekeline almak isteyen ABD, kendi ülkeleri açısından doğru bir politika izleyerek ırağı işgal etmiş bulunuyor.
Fakat bölgede etnik olduğu kadar (arap, türkmen, kürt vb) dini (şii-suni) olarak da bir kaos içinde. Bu bölgenin nasıl yönetileceği, nasıl bir siyasi oluşum içine gireceği hala kafalarda soru işareti. Biz konuşurken tarih yazılıyor.

Türkiye ne yapmalı? Kim bilir. Ekonomik durum iyice bilmece haline geldi. Oturup da, elinize yıl sonunda reel anlamda ne geçeceğini artık bilemiyorsunuz bu kırılgan maliyede. Ne kadar Amerika'ya yada dışa bağımlı olduğumuzu da kestiremiyorum şahsen. Bu yüzden, Türkiye bu eli koğlu bağlı durumda ne kadar özgür bir politika izleyebilir? Tartışılır. Fakat nasıl en kötü düzen düzensizlikse, en kötü politika bir vizyona sahip olmamaktır. Kendi görüşüm, olaylar bu noktaya geldiğine göre, orada ,Türkiye'nin kendi politikasını uygulamak adına, bir yaptırım gücü olarak bir ordu bulunmasıdır.

Muhalefetim, siyaset yapması gerekirken biraz oy koparmak adına "insalık dışı, barııış, savaşa hayııırrr"
gibi politikalara girişmesi ayrıca beni oldukça rahatsız ediyor.
Onlar bu tür bir bakış açısı lüksüne sahip değiller. 70 milyonu düşünmek zorundalar, "kuzenini yengesini" düşünecek olanlar bizleriz.

Peki, bir öğrenci olarak ne düşünüyorum bu konuda? Savaş kimseye fayda getirmemiştir. Kuzenlerimin kardeşlerimin, arkadaşlarımın hçi görmediğim bir yerde canlarını tehlikeye atmalarına da hiç sıcak bakmıyorum. Ama şunu bilmeliyiz. Bu savaşı Türkiye çıkarmadı. Önce çıkaranı protesto etmek adına ne yaptık onu düşünmeliyiz. Ardından, eğer orada bir denetim sağlamazsak, boğazımızdan geçecek lokmaları sayacak duruma düşebileceğimizi göz önünde bulundurmalıyız.[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar guldurmeyın adamı ne ulke çıkarlarının savunması , soz sahıbı olmak , barıs saglamak , yaptırım gucu olmak bunlara ınanabılmek ıcın kör olmak lazım askerımızın gıtmesı cannon fodder olmak ıcındır
daha dun k ırak ta ısınız yok artık hadı yallah dıe askerını esır alanların bugun gelın soz sahıbı olun , 2. bı yaptırım gucu olun dıe asker caırdıgını dusunuyorum demeyın
ortadogu da ıplerın kımın elınde oldugu bellı artık bu saatten sonra canlı kalkan olsak amerıkan askerlerıne ne bır cıkar ne soz sahıbı olmamıza yarar
boyle yaparsak sadece gimlinin dedigi gibi lokmalarımızı saymayız kı bu da kanımız karsılıgı kredi kaynagı saglamak demektır ve buda benı tıksındırıyor
ac kalıp alcalmasak yetmedı mı artık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence turk askeri orda bulunmalidir, amerika ne kadar kendi yerine olucek birilerini ariyorsada bizimkiler onun icin gitmiyor oraya, Eger bir kurt devleti kurulursa bizim guneydogudaki sehirler tek tek oraya katilmaya baslar cunku halkin %99 u kurt zaten. Turkiye toprak kaybedecegi icin Kurt devletinin kurulmasini savas nedeni olarak sayiyor. Nitekim amerikalilara guven olmaz , bugun kurdurtmayiz derler yarin olur derler o yuzden gelismeleri yakindan takip etmek icin askerimizin orda bulunmasi gerekir. Ayrica PKK nin son egitim kamplari da oralarda, onlar imha edilirse bir daha zor organize olurlar.

Askerimiz ordayken catisma cikar mi? buyuk ihtimalle cikacak ve olenler de olacak, ama bu isi kokten cozmenin tek yolu bu. Ilerde basimiz cok agrir yoksa. Diyelim kurt devleti kuruldu, ne olacak? turkiye savas acacak, belki amerika da bize karsi olacak isler iyice cigrindan cikar. Bunun olmamasi gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar oraya Türk askeri gitmeli diyenlere gerçekten inanamıyorum ! Hepimiz yüce önderimiz Atatürk'ün izinde insanlarız (yada ben öyle sanıyorum) ! Peki nediyor önderimiz?

"Savaş, müdafaa amaçlı olmadıkca, bir cinayettir !"

Biz oraya askerimizi gönderip neyi müdafaa edeceğiz ! Bizim insanlarımız ölürken gelen dolarla hangi canı diriltebileceğiz ! Hoş dolar gelir mi gelmez mi oda belli değil !

Amerika bize 1ay önce hadi gidin işiniz yok artık demedi mi? İnanıyor musunuz bize bir güç versinler orada ! Zaten bir tabur askerimiz Irak'ın en stratejik yerinde, aksi durumlara karşı müdehaleye hazır bekliyor ! Birde aktif çatışmaların içine asker göndermeye ne gerek var ? (bu arada Türkiye orada mekanize birlikle (tanklı v.s) bulunmakta )

Yapmayın lütfen, savaşın hertürlüsüne karşı olmamız gerekirken, insanlık dışı bir petrol savaşına karışmamıza HİÇ GEREK YOK ! Bırakın gözü dönmüş, emperyalist ülkeler orada uğraşıp dursunlar. Elllerine hiçbirşey geçmiyecek.

SAVAŞ KİMSEYE HAYIR GETİRMEZ ![hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...