Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Türkçesi İstemiyoruz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Türkçe alfabeye sahip çıkalım

Tüketicinin bilinçsizliği ve devletin duyarsızlığı yüzünden Türkçe büyük bir tehdit altında. Teknolojik donanım ve yazılım üreticileri ne tüketiciden ne devletten talep olunca, ek yatırım yapıp ürünlerine Türkçe desteği koymuyorlar. Cep bilgisayarlarının klavyelerinde Türkçe karakter bulunmuyor, yazılımlarda kullanılan standartlar birbirini tutmuyor.

Sonuçta bir cep telefonunda yazılıp gönderilen mesaj diğer cep telefonunda okunmaz oluyor. Bir bilgisayardan gönderilen e.posta mesajı diğer bilgisayarın ekranına Türkçe karakterleri bozulmuş olarak gidiyor. İnsanlar bu başı bozukluğa tepki göstermek yerine işin kolayına kaçıp kendilerinde pratik çözümler üretiyor. Yeni nesil Türkçe karakterlerin yerine aksak karşılıklarını, örneğin "ı" yerine "i", "ğ" yerine "g", "ş" yerine "s" kullanmak gibi bir alışkanlık edinmeye başladı.

Türkçemize ve Türkçeye özgü milli değerimiz alfabemize sahip çıkalım.

ORTAK BİLDİRİ FORMU

Aşağıdaki formu doldurup göndererek devletin bir köşeye attığı harf devrimine sahip çıkabilirsiniz.

http://dosya.hurriyetim.com.tr/harflerimiz/
[signature][hline]her erkek abazadır ama her abaza erkek değildir
Mesaj tarihi:
iyide biz konuşurken felan i yerine ı kullanmıyoruz ki?
bozulmaz bi dil öyle kolay kolay.[signature][hline]Supreme
----------
n3mrut, 11 Ekim 2005 03:48 tarihinde demiş ki:
Evet sonuçta burda oyun oynuosunuz.
Yaptıgınız işi önemli kılmaya neden çalışıosunuz hehe
Kabiliyet gerektirecek şeyler arıosanız gidin gitar davul vs vs çalın
Mesaj tarihi:
said:
AthleT, 19 Ekim 2005 16:00 tarihinde demiş ki:
SİKMAYIN olacak o.
Dikkat et sen küfürün orjinalini yazmı$sın.

İnsayt o kişinin yazısına tekrar bak, kopyala/yapıştır yaptım direk. Orjinal hali...[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez...
Msn Spaces Kissiyorum...
Mesaj tarihi:
Türkçe'nin yozlaşmasına duyarsız yaklaşan yada bu bilince sahip olacak kadar kendini geliştirememiş arkadaşlarımıza Oktay Sinanoğlu'nun "Bye-bye Türkçe" adlı kitabı okumasını öneriyorum...[signature][hline]Follow the Darkness...
Mesaj tarihi:
Ben istiorum:D Çok rahat oluyo...

Ayrıca bilgisayarda böyle yazışmamızla Türkçe elden gidiyosa ohoooo...

Olayları abartma konusunda üstünüze yok yani... bi Slm,Bye,lol,rofl dememizle Türkçe mi gider yaa[signature][hline] zamo, 07 Ekim 2005 22:26 tarihinde demiş ki:
Genelde basketçilerin çoğu da zencidir.Ee basket adamı zenci mi yapar diyceksin?
Mesaj tarihi:
ben istiyorum.... ne zararı varmıiş yazılımlarına türkçe destegi veriolarda noluo sadece türklerin gercekten mal cevirmenler oldugunu goruosuz.. .yok yo bosveirn kalsın boyle
Mesaj tarihi:
said:
angband, 19 Ekim 2005 18:28 tarihinde demiş ki:
Türkçe'nin yozlaşmasına duyarsız yaklaşan yada bu bilince sahip olacak kadar kendini geliştirememiş arkadaşlarımıza Oktay Sinanoğlu'nun "Bye-bye Türkçe" adlı kitabı okumasını öneriyorum...

kitap cidden çok güzel tavsiye ediyorum ayrıca "Türkçe OFF"u da okuyabilirsiniz[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın

Storm UO - Seer Sorrowful
Mesaj tarihi:
ı yerine i kullanın eyvallah ama i yerine ı kullananlardan ciddi tiksiniyorum.
bir de cep tel. den mesaj atarken 160 karakter sığdırabilmek için kısaltma falan yapıyolar ya fitil oluyorum ya mesajı çözene kadar imanım gevriyo. ve onu msn'de hatta forumlarda yapan da var.

ha bir de telsim "cep mesaj kısaltmalar sözlüğü" vardı. onu icad edene kafam girsin. bi de yazmışlar kapağa "tlsm cp msj ksltmlr szlğ"
allah'ın belaları ya.[signature][hline]| Me | | M. Portnoy | | Vic Firth | | Tama |
.. dark forter // god forgives... i do not! ..
Mesaj tarihi:
eheh şimdi elbette haklısınız ama bunu engellemenin bir yolu yok boşuna kasmayın daha önce benzer konular açılmıştı hızlı yazmak,kısaltmak gibi sebeplerden internette kullanılan türkçe garipleşmiştir ama bu önemli değildir zira burda kullanılan türkçe net türkçesidir önemli olan nette yapılan yanlışların konuşmalara,günlük yazışmalara bulaşmamasıdır.[signature][hline]HisarOyun,Blog,Nysera
Mesaj tarihi:
Beyler size şaka geliyo galba ama hatırlatıyım

TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE GİDER

Sanırım hepimiz türk olduğumuza göre (di mi?) niye TÜRKÇE kullanmaktan köşe bucak kaçıyoruz?

PLZ yerine LTF
yada

SRY yerine ÖZR

demek bu kadar zor mu?[signature][hline]by_SeaGle
  • Yeni Oluştur...