Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kimler audi kullanıcısı?

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Yapan kim ben onu merak ettim. İşi bilmeyen bir kurcalamış demek ki.

Bak misal benimki gibi bir B5 kasa (quattro ama) için yapılanlar;
MTM yazılım, arka susturucu, ara egzoz kısmı ve bağlantıları, turbo çıkışı sonrası değiştirilen egzoz borusu.
bunun sonucu:
220HP @ 5200rpm (150HP @ 5700rpm)
345Nm @ 4000rpm (210Nm @ 1750-4600rpm)
235km/h max hız (220km/h)
7,2sn 0-100km/h (8,9sn)
9,7lt tüketim (9,3lt)
3258 EUR kit fiyatı + 426 Eur (5,5 saatlik işçilik ücreti)= 3684 Eur

240HP isterim dersen eğer, bunlara ek olarak; daha büyük turbo, modifiye edilmiş egzoz monifoldu, değiştirilen enjektörler işin içine giriyor. Bu kit de toplam (öncekiler de dahil) 5938 Eur + 1083 Eur (14 saatlik işçilik) = 7021 Eur
neticesi:
240HP @ 5200rpm
355Nm @ 4000rpm
239km/h max hız
7,0sn 0-100km/h
9,9lt tüketim

Eğer bu işi B6 kasa 190HP'lik quattro ile yaparsan;
Yazılım değişikliği, enjektör değişikliği, orta ve son susturucu değişimi gerekiyor.
sonuç:
225HP @ 5200rpm
340Nm @ 3600rpm
245km/h max hız
7,5sn 0-100km/h
9,9lt tüketim
3143 Eur + 426 Eur (5,5 saatlik işçilik) = 3569 Eur

Fren ve süspansiyon sistemi ise sana kalmış :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
Vodan said:
Şu ferrari olayını net hatırlayamıyorum ancak arabanın kiralık olduğu yazmıştı gazetelerde. Hafif turuncuya çalan kırmızı bi rengi vardı değil mi? Bildiğimiz ferrari kırmızısı değildi yani..[signature][hline]Atahost.net Web Hosting

Kaza aninda orada olmasan bile kazadan sonra ordaydim

Trafik polislerinin bu araba kiralikmiş lafini unutmam.

Rengi dogru hatirliyorsun hafif turuncuya çalan kirmizi.
Sosyal ağlarda paylaş

2008 A6 aldık daha yeni ve başıma gelen olayı anlatmak istiyorum,7200 km de katalitik egsozdan önce bir filitre daha varmış o tıkandı araç gaz yememeye başladı bilimum arıza ışığı falan ayar etti beni, servise götürdüm garantiden hallettiler 8400 de de gene aynı şeyi yaptı gittik gene servise işletim sistemini değiştirdiler, meğerse kişi ithalatı olan araçlarda kullanılan işletim sisteminin versiyonu ülkemizdeki yakıt değerlerinde doğru çalışamıyormuş ve bu filitrenin tıkanması performansı etkilemesede ordaki sensorların bu tıkanıklığı arıza olarak algılayıp arabanın performansını düşürmesini sağlıyormuş.Audi alırsanız ana distributoru tercih edin genelde onlar böyle sorunların farkındalar ve araçlar TRye hazır edilip öyle getiriliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Evet, çıkıyor. Ama komple ECU değiştiren yerler var, o durumda fark edilmiyor diye biliyorum ;)

Tuning konusunda APR'i severim ve şöyle bir cümleleri var;
said:
All APR chip upgrades use encryption, which serve several purposes. Mainly, it keeps prying eyes out of our software and prevents lesser companies from copying the chip and degrading the product. Also, all APR software is undetectable to a dealers VAG diagnostic tool.

Ve benim tercihim;
said:

A third option is to order a spare ECU and have us install the modified chip before sending it on to you. This will allow one to swap the stock engine computer back in when getting the car serviced. The spare ECU's that we sell are new factory units. Because of this, there are no refunds on spare ECU's, only on the APR software. For more information on this, see the Terms and Conditions of Sale. Spare 97-99.5 A4 ECU's are an additional $780, and spare 00-01 ECU's are $680.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Para işyerinin karşısında doğuş grubunun avukatlarinin ofisleri var. Garajlari arada acik kaliyor. Garajin devamli önünde b6 3.0 quattro duruyor. Garajin içinde a6 3.otdi var. Arada bi b7 2.0tdi geliyor. Bilimum audi görüyorum. Garajin en arkasinda f430 var :) ferrari hariç tam senlik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...