Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürtlerin sinirini bozar diye Türkçe radyoya kilit!

Krusty

Öne çıkan mesajlar

Danimarka;dan sonra İsveç Devlet Radyosu (SR) de ani bir kararla Türkçe yayınların kaldırılacağını açıkladı.

İsveç;te yaşayan en büyük göçmen dilleri arasında yer alan Türkçe yayınının kaldırılması kararıyla ilgili olarak İsveç Radyosu Yönetimi şu açıklamada bulundu:

;Türkçe, İsveç;teki Süryani ve Kürt grupları için çok hassas bir siyasi dil. Bu dilde yayın, bu kişiler üzerinde olumsuz etki yapabilir. Bu nedenle kaldırılması gerekir;

İSVEÇÇE ÖĞRENSELERDİ

İsveç Radyosu;nun program şefi Kerstin Brunnberg yaptığı açıklamada, ;Türkler 40 yılı aşkın bir süredir İsveç;teler. Şimdiye kadar İsveççeyi öğrenmeliydiler. Öğrenmediler ise bu onların sorunu; dedi.

İsveç Devlet Radyosu, Türkçe yayınların son bulacağı 15 Ocak 2006 tarihinde Kürtçe yayınları artırma kararı aldı. Kürtçe yayınlarla Türkçe;nin karşı karşıya konulduğu izlenimi yaratan İsveç Radyosu;nun yayın politikası, Türkler arasında huzursuzluk yarattı.

Türkler bütün göçmenler gibi Kürtçe yayınlara da yer verilmesini çok doğal karşılarken, Türkçe;nin kaldırılmasının politik tercihten kaynaklandığı endişesini taşıdıklarını söylediler. Bütün bu gelişmelerden sonra Türk Federasyonu ve dernekler üyelerine çağrıda bulunup Türkçe yayının geri verilmesi için imza kampanyası başlattı.

Yedek Roj TV;nin onursal başkanı

PKK yanlısı Roj TV;yi kapatmayı reddeden Danimarka;nın eski başbakanı Anker Jorgensen;in, bu televizyonun kapatılma ihtimaline karşı yayın yaptığı belirtilen Mezopotamya TV;nin 2000 yılından bu yana onursal başkanlığını yaptığı ortaya çıktı. İki dönem başbakanlık yapan Jorgensen, kanalın açılış töreninde, ;Mezopotamya TV;nin Danimarka;da yayına başlamasından memnuniyet duyuyorum;

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~1@nvid~635879,00.asp[signature][hline]:0)
Saklisokak

[Bu mesaj Krusty tarafından 26 Eylül 2005 05:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Allah sonumuzu hayır etsin...
Gerçi yolun sonunda pek hayırlı bi ışık görünmüyo ama....

edit : ayrıca hepsine kafam girsin ![signature][hline]http://grin.hq.nasa.gov/
Deep Space

ReDDoG, 24 Eylül 2005 02:36 tarihinde demiş ki:
bu arada ben ark a striptiz yaparak soyundum.
arkadaşta ztn ben açtıımdan beri boxerla oturuodu.ama ben sadece üstümdeki tshirt ü çıkardım

[Bu mesaj Lonely tarafından 26 Eylül 2005 05:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Krusty, 26 Eylül 2005 05:10 tarihinde demiş ki:
Danimarka;dan sonra İsveç Devlet Radyosu (SR) de ani bir kararla Türkçe yayınların kaldırılacağını açıkladı.
Türkçe İsveç;teki Süryani ve Kürt grupları için çok hassas bir siyasi dil. Bu dilde yayın, bu kişiler üzerinde olumsuz etki yapabilir. Bu nedenle kaldırılması gerekir;

isveçteki Türkler buna karşı birşey yapabilir umarım.[signature][hline];;suitfly
Sosyal ağlarda paylaş

abi bunda ne var?

orası türkiye değil, musul değil erbil değil

biz türkler kürtleri duyunca sinir olmuyo muyuz? en azından ben oluyorum

onların da sinir olma hakkı var o zaman[signature][hline]Aket Atum
Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş;
''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz''
Sosyal ağlarda paylaş

Peki güzel Türkçe yayın durdurulmuşda neden kürtçe yayın devam ediyo?
Biz AB kapısında (?!) bi ülkeyiz.Bizim haklarımızı kollamaları gerekirken yada kollamasalar bile bu tür olaylara nötr kalmaları gerekirken nasıl olurda bizim yayınlarımız dururda onlarınki kaldığı yerden devam eder.
Umarım başbakanımız bu olanları iyi irdelerde AB yolunda verdiğimiz ve geri alınması mümkün olmayan kararları daha çok düşünmeye başlar.

peh[signature][hline] Sozlukte ben - Neye benzer bu adam? - MSN
Karpuz lvl 5* NE rogue (soulbounds) frostwhisper
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi bu yayınların orda ki anadili bilmeyen insanlar için hazırlanan programlardan ibaret olduğunu unutmamak lazım.[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom-

Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim..
Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pasha, 26 Eylül 2005 11:25 tarihinde demiş ki:
Peki güzel Türkçe yayın durdurulmuşda neden kürtçe yayın devam ediyo?
Biz AB kapısında (?!) bi ülkeyiz.Bizim haklarımızı kollamaları gerekirken yada kollamasalar bile bu tür olaylara nötr kalmaları gerekirken nasıl olurda bizim yayınlarımız dururda onlarınki kaldığı yerden devam eder.
Umarım başbakanımız bu olanları iyi irdelerde AB yolunda verdiğimiz ve geri alınması mümkün olmayan kararları daha çok düşünmeye başlar.

peh

sence adam yaını durdururken "şu güzel türkçe yayını durdurayım" mı dedi?

senin dilin sana onun dili ona güzel[signature][hline]Aket Atum
Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş;
''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz''
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya ülkelerinin bize karşı aldıgı bu olumsuz tavırlara karşı ülkemizin yeterince duyarlı olmadıgını düşünüyorum gerek ermeniler olsun gerekse kürtlerin bize karşı izledikleri politika ve yaptıkları propagandalar yeterince etkili oluyor anlaşılan.Ülkemizinde bu propagandalara karşı anti bir tavır izlemesi lazım ayrıca halkımızında bu konu üzerinde duyarlı olması gerekiyor.[signature][hline] _Kusuk_

Aut disce aut discede.

İçimdeki Sarı Kapaktan İlham Alıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

yuh diyorum başka bişey demiyorum..

ayrıca kürtleri çok seviyolarsa , yollayalım burdakileri?

türkçe sinirlerini bozuyor hem?

şimdi nasıl olurda biz kürtçe yayın yaparız.. öğrenselerde 80 senedir türkçeyi![signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi eğer açıklamaları buysa yani "Kürtlerin sinirini bozar diye"yse bu çok saçma, o zaman Kürtçe bir yayın da Türklerinkini bozar, bu nedir ki yani ?!
İskandinav ülkeleri zaten Kürtlere verdiği destekle meşhur ülkelerdir. Bi de Danimarka'nın roj tv meselesi var zaten.
Yok mu abi bunların bi forumları falan, gitsek bassak![signature][hline]" We're not a threat. We're salvation.
The world will have to deal with us. "
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Türkçe Radyoya kilit değil. Ortada Türkçe radyo yok!
Bir radyonun Türkçe yayınları kaldırılmış.

Amerikanın Sesi gibi orada da İsveç radyosu varmış. Oradaki yayınlardan bahsediyor..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...