Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekşisözlük den bir alıntı

DePeCHe

Öne çıkan mesajlar

Bu sabah ekşisözlükte okudum , paylaşayım dedim .

[spo1=ekşisözlük - wow by dream endless]`!`
henuz 4 saat once uykuya dalmis,ve 4 saat sonra kendini yatakta kollari gogsunde bitisik sekilde uyanik bulmus bir insan olarak,artik diyorum ki bu oyunla ilgili onemli seyler yazmanin sirasi gelmis de geciyor.bundan once,birazdan okuyacaginiz turden bir yazi yazmayi dusunmus ama hayatimi oyun-yemek-uyku uzerine kurdugumdan kafamdaki yaziyi yazacak zamani bulamamistim.su saatte ise ne herhangi bir battleground'un acik olmasi,ne server'da herhangi bir insance'a gidecek insan bulunmasi ne de benim zerre kadar uykum olmamasi nedeniyle son 8 aydir yaptigim gibi "oyun oynamiyorsan baska seyleri araya sikistirabilirsin" gibi bir opportunistlik sergiliyorum.

acikcasi online oyunlarla arasi pek iyi olan biri degildim.bundan yillar once ortaya cikan ultima online cilginligini,ergenligin diger ve daha guzel yonleriyle yenmis hatta eski sevgilinin sakayla karisik "oynarsan terk ederim" sozlerine bile gecit vermeyerek,zaten 2 gun oynadiktan sonra sikilmistim,dolayisiyla sutten agzim hic yanmamisti.bu yillarda ortaya cikan world of warcraft'in gelistiriliyor oldugu haberleri dolayisiyla da hic mi hic ilgimi cekmemisti.hatta oyunu bekleyen bir cok manyagin aksine,ben boyle bir oyunun cikacagini bile unutmustum.

"arkadas kurbaniyim!"
ta ki o kara gune kadar.en yakin arkadaslarimdan biri,oyunun beta serverlarinda oynamaya baslamisti ve oyunu ovdukce ovuyor,adeta bir uyusturucu bagimlisinin yaptigi gibi serrefsizce beni de o batagin icine cekmek istiyordu.zamanimi farkli seylere ayirmam gerektigini soylemis ve arkadasimi reddetmis olsam da,bu zehir vucuduma girmisti ve kendini ortaya cikaracak zamani bekliyordu.o zaman,2 ay sonra karanlik bir subat aksamiydi ve kader aglarini ormeye baslamisti bile.

seytanca plan!
bu zehri aylar once kanima sokan,serrefsiz arkadas,artik son darbeyi vurmus;oyunun orijinali piyasaya cikmis cabuk git al diyerek seytanca planini harekete gecirmisti.saat 2000'de,evinden bakkala gitmek icin bile cikmayan ben,yollara dusmus,orijinal world of warcraft aramis,son baktigim yerdeki son oyunu da satin alarak evime donmustum.oyunu yukler ve patch'i cekerken,bu masum gorunumlu seytanca oyundan hic ama hic korkmuyordum.
yanilmisim.
daha ilk gunden basinda sabahladigim oyun,gun gectikce daha da fazla etkisi altina aliyor,bu arada insani iliskilerimi minimuma indirirken,okul hayatimi tamamen olduruyordu.okula gittigim sayili zamanlarda bile,ders notu alinacagina talent hesaplamalari yaparken,ev yolculugunda cok guzel bir talent buldugunu farkedip "ehoeh" diye sesli gulen bir insan olmustum.sosyalligin belki de en alt basamagi olan,msn ya da icq gibi platformlarda dahi arkadaslarim isyan etmeye baslamis,yeni cikan msn surumu sayesinde nudge spam yaparak ibneliklerini gosterirken,allah belani versin icerikli mesaj atmaktan cekinmiyorlardi.henuz yeni olusmaya baslayan,iliskinin "karsilikli yazma" safhalarinda bile,"yea ben cok acim yemek yiycem,yeaa ben film izliycem" yalanlariyla karsidaki insani kandirarak oyuna girmeyi,iki uc instance yapip ciktiktan sonra bir de yuzsuzluk yaparak "film de cok guzeldi yeaa" demeyi adet haline getirmistim.nereden bilebilirdim ki...

kurtarici melek!
zamanla oyundan sogumaya,vaktimi olmasi gerektigi gibi harcamaya basladiktan sonra,hayatimda daha fazla seyin duzgun gittigini farketmem gec olmamisti.evet,bu batakliktan,bu mezbelelikten kurtulmustum.2 ay kastigim,gece gunduz oynadigim karakterimi ofori patlamasi yasadigim bir zamanda silmekten de buyuk keyif almis,"guc bende olm,ibneler!" diyerek adeta kendime stamina buff'i atmistim.aylarca her seyin normal gittigini dusunurken,hic beklemedigim anda,bu canavar,saklandigi yerden tekrar saldirmis ve bu sefer critical hit vurmustu.evimden ve bilgisayarimdan uzak oldugum bir sure boyunca mage'in blinklerini,scorch kiting'lerini ozler hale gelmis,adeta bir abaza gibi oyun manualindaki screenshot'lara bakarak tatmin olur hale gelmistim.lich king icime girmis,beni bu oyunla tanistiran ve benim gibi oyunu birakan serrefsiz arkadasimi da bu batakliga tekrar cekmem icin onemli bir emir vermisti.bu sefer seytanca planin anahtari bendeydi,ve benle birlikte 4 kisi tekrar bu batakligin icine dusmustuk.bu 4 kisi birlikte yapilan tatil boyunca "sen priest ol,sen warrior ol,sen shaman,ben mage" seklindeki kusursuz grup formasyonlarimiz,daha karakterleri bile acmadan urettigimiz theory crafting'ler,elimizde bilmem kac yuz sayfalik manual ile saniye/mana/damage hesaplamalarimiz gibi ruh hastaliklari,planimin basariyla devam ettigini gosteriyordu.

yeniden dirilme!
artik karakterlerimizi acmis,adeta oluyu gizli ve tehlikeli bir buyuyla yeniden diriltmistik.ibneci alliance yerine,horde'umuzla,mavi mavi masmavi sarkisini buradan armagan ettigim warchief thrall'imiz,guzeller guzeli biricik askim sylvanas'imla ayni safta yer almaya karar vererek horde olmustuk.
bir sey bittiginde tekrar baslarsa,bir daha bitirmek c
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=en super yeride burasi :)]-abi heal atmiyorsun zamaninda!
-aggro management bilmiyorsun,surekli nuke'luyorsun!
-tauntla su ibneyi ya!
-hareket etmezsen tauntliycam!
-bilmiyorsun!
-heal gelsin!
-decurse!
-earth schock kullanma threat'i cok yuksek,aggro kaciriyorum!

ve ardindan gelen yine hic degismeyen post-kavga replikleri;
-tamam birak karakteri siliyorum.
-bir daha sizinle instance'a gelmem.
-konusmayin benimle,blockladim sizi[/spo]

ehe ozellikle gecen gun stratta quest yaparken yasadiklarimiz aklima gelince koptum :)[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Rahan, 04 Ocak 2005 19:36 tarihinde demiş ki:
ayrıca kimsenin sizi kolunuzdan tutup hristiyan yapabilme gibi bir ihtimali yok ki?? tarkan filmlerinde mi kaldınız naptınız siz anlamadım valla..
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım.. Cİdden.. bizi anlatıyorsun... seninle aynı olayları yaşadık.. hatta bu çizgiden giden 1000 lerce insan var belki.. fakat anti sosyallik artık benim yaşam tarzım.. Counter BETA 6.1 den beri sosyal yaşantım neredeyse 0 ( sinema kız arkadaş.. iç ki alem hiç biri yok) sadece virtinlerde son model anakart.. amd 64 bit işlemci.. 2048 adsl baglantısı 2gb ram ilgimi çekiyor.. ben napıyorum ? demiyorum.. diyemiyorum.. ama mutluyum..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

HAHu surasi komple kopardi beni :

2 ay kastigim,gece gunduz oynadigim karakterimi ofori patlamasi yasadigim bir zamanda silmekten de buyuk keyif almis,"guc bende olm,ibneler!" diyerek adeta kendime stamina buff'i atmistim.aylarca her seyin normal gittigini dusunurken,hic beklemedigim anda,bu canavar,saklandigi yerden tekrar saldirmis ve bu sefer critical hit vurmustu.evimden ve bilgisayarimdan uzak oldugum bir sure boyunca mage'in blinklerini,scorch kiting'lerini ozler hale gelmis,adeta bir abaza gibi oyun manualindaki screenshot'lara bakarak tatmin olur hale gelmistim.lich king icime girmis,beni bu oyunla tanistiran ve benim gibi oyunu birakan serrefsiz arkadasimi da bu batakliga tekrar cekmem icin onemli bir emir vermisti[signature][hline]----Cennet'te Cehenennemde kendi içinde-----
Sosyal ağlarda paylaş

dogru,icten bir yazi oldu.olabildigince samimi bir sekilde anlattim her seyi.post'ladim,okuduktan sonra bir kez daha farkettim ki gercekten aci bir durum.yani sadece benim degil,sanirim su forumlari paylasan bir cok insanin durumu benimkiyle ayni,belki daha da yogununu yasiyorlar.
sozluk'te iste o an ya da belirli bir zaman dilimi dahilinde hissettiklerini iceren bir sey yazdiktan sonra,ne bileyim aradan 1 sene gecer 2 sene gecer,tekrar okursun o yaziyi.o anki ruh halin aklina gelir,cok uzulursun.
bu yaziyi post'layip okuduktan sonra,uzun bir sure sonra (ki kisa bir sure dahilinde wow'u birakmam mumkun gozukmuyor) bu yaziyi okuyup cok uzulecegimi dusundum ve sildim.
sozluk'un okuyucu ve yazar kitlesi binlerce garip,degisik adam.
burada insanlar daha net anlayabiliyor en azindan,ayni seyleri yasadiklari icin.o yuzden burda gormek,begenilmesini duymak hosuma gitti.
tesekkur ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Bende UO da daha once bagimli oldugum icin nasil bisey oldugunu cok iyi biliyorum . Sabahlara kadar oynar sabah ailem uyandidami yataktan kalkma numarasi yapardim.

Bu yazin valla wow a olan istahimi kapatti yaw. Ama kafadan su dusunce geciyo gene 100 milyon gibi bi para verdim cd ye her ayda 20 kagit bayiliyoruz hic olmassa karateri 60 yapiyimda olmadi satarim diyorum ama 60 oluncada kesin kiyamam bu karatere diye dusuncem ve bagimli olucam KESİN.[signature][hline]----Cennet'te Cehenennemde kendi içinde-----
Sosyal ağlarda paylaş

UO zamanlarında üniversite terk olmak üzereyken bakkala "vendor buy" diyip paper doll açılmadığı gün anlamıştım online oyunlara fazla kaptırmamak gerektiğini.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz abartılı buldum yazıyı.Yani bırakmak istedikten sonra bırakılıcak bi oyun world of warcraft.
Oyun için konusmak gerekirse abartılı bir yazı.
ama Online Oyun denildiginde diger oyunlar da kendini bu derece kaptırabiliyosun..[signature][hline]Trömsö malubiyeti sonrası..

ümit karan : "biz hüngür hüngür titriyorduk sahada"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
rahatsiz, 16 Eylül 2005 13:18 tarihinde demiş ki:
online oyunlara yillarini vermis kisiler icin abarti olabilir. ama ben benim yegenlere bulastirdim, ilk online oyunlari. ablam beni artik sevmiyor, eniste dalga geciyor elalemin dayisi kari kiz ogretir bizimki portlak goz sahibi olmayi ogretiyor filan diyor.

kim bilir yiğenlerin sana belki yıllar sonra teşekkür eder.. benim de benden 9 yaş kucuk yiğenim var.. cocuk okulu bıraktı makine topluyor hacrlıkları ıle.. niye mi ? WoW oynamak istiyor.. ( benden gordu) bir kişiye bile bu oyunu begendirir sem ne mutlu bana :D yaşasın anti sosyalciler..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

yuh be kardeşim. 1 seneden fazla bekleyip 4 ay oynadıkdan sonra bayıp 1 ay bırakabilmişim ben hatta istemesem devam da etmezdim ki ben uo'yu 48503475287 defa bırakmaya çalışıp bırakamamıştım ki allahtan wow geldi :) tabi arada diablo oynadım falan da

ABİ millet bayıyor bırakıyor, adam isteyip bırakamıyor. ya daha lvl60 olmamış yada ciddi olarak HASTA bir kimse.[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...