Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

80ler, eski güzel günler...

Bone

Öne çıkan mesajlar

Bilmiyorum, belki çocukluğum 80lerle geçtiği için bu konu üstünde bu kadar takıntılı oldum. Ama gerçekten hastasıyım bu dönemin. 80lerin tadını diğer dönemlerde bulamadım. O zamanlar müzikler, filmler ve hayat çok daha farklıydı, sanki içinde bir ruh vardı.

Mesela demin Roxette - Listen To Your Heart klibini izledim. O şarkıyı dinlerken hemen aklıma Terminator, Ninja Kaplumbağalar, Michael Jackson, Batman, Back To The Future, Ghost Busters geldi; o atmosfer, o saç stilleri, vhs beta video kasetleri...
Şarkıyı dinlerken tuhaf bir mutluluk, hafiflik, rahatlık hissediyorum.
Sanki birkaç yıl gurbette kalmışım da, gerisin geri ana kucağına dönmüşüm gibi. Magnum reklamlarında "sıcak kumlardan serin sulara atlarmış gibi hissetmek" denilmesi gibi...

Karanlık, heyecan dolu, eğlenceli, yaratıcı bir yaşantı mevcuttu. Özellikle filmlere yansıdı bu. Synthesizer desen zaten ayrı bir hikaye, şarkılara "ruh" kattığını düşündüğüm bir etken.

Aslında binlerce şey söyleyebilirim, ancak ağzımdan ancak bu kadarı dökülebiliyor.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Hastasıyım..
MartinLGore hastalığıda oralara dayanıyor, 80'lerin yarattığı kültüre..
Aslında oturup bu konu hakkında sayfalarca yazabilirim. Zaten 80'ler başlığını görünce tüylerim diken diken oldu. Suratımda anlamsız aptal bir gülümseme ortaya çıktı..

Ben ne düşünüyorum biliyor musun? Bence biz Dünya'nın gelmiş geçmiş en şanslı jenerasyonuyuz..
Tabii ki geçmiş yllarda yaşananları "yaşamadığımız" sürece bilemeyiz. O yılların güzelliklerini bilemeyiz. Ama ben böyle düşünüyorum, buna inanıyorum ve böyle mutlu oluyorum :) .

Ve sanmıyorum ki seksenler bi daha geri gelsin.. (iz bırakma manasında)[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Suzanne Vega - Luka | arşiv*******

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 22 Haziran 2005 22:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

80 lerde yaşamak AAH dünyada tek istediğim uğruna herşeyi verebileceğim 2 şeyden biri...

said:
Bonecrusher, 22 Haziran 2005 21:58 tarihinde demiş ki:
Bilmiyorum, belki çocukluğum 80lerle geçtiği için bu konu üstünde bu kadar takıntılı oldum. Ama gerçekten hastasıyım bu dönemin. 80lerin tadını diğer dönemlerde bulamadım. O zamanlar müzikler, filmler ve hayat çok daha farklıydı, sanki içinde bir ruh vardı.

Mesela demin Roxette - Listen To Your Heart klibini izledim. O şarkıyı dinlerken hemen aklıma Terminator, Ninja Kaplumbağalar, Michael Jackson, Batman, Back To The Future, Ghost Busters geldi; o atmosfer, o saç stilleri, vhs beta video kasetleri...Şarkıyı dinlerken tuhaf bir mutluluk, hafiflik, rahatlık hissediyorum.
Sanki birkaç yıl gurbette kalmışım da, gerisin geri ana kucağına dönmüşüm gibi. Magnum reklamlarında "sıcak kumlardan serin sulara atlarmış gibi hissetmek" denilmesi gibi...

Karanlık, heyecan dolu, eğlenceli, yaratıcı bir yaşantı mevcuttu. Özellikle filmlere yansıdı bu. Synthesizer desen zaten ayrı bir hikaye, şarkılara "ruh" kattığını düşündüğüm bir etken.

Aslında binlerce şey söyleyebilirim, ancak ağzımdan ancak bu kadarı dökülebiliyor.

BETAMAX???? dimi VHS ler ve Betamaxlar sonra 45likler Ve Plaklar!!
aah ah sonradan gelme kasetler... Micheal Jackson Black!!!! abim 80 lerin çocugu tam... Dire Straits... oof of WALK OF LIFE!
[signature][hline]Peace Sells...But Who's Buying?
I WANNA GET FREE!!!!

[Bu mesaj Quivalen-soth tarafından 22 Haziran 2005 22:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben hic sevmezdim o saclari kilik kiyafeti gorunce gulesim geliyor simdi . ha cocuklugumuzun gectigi seneler oldugu icin daha bir degisik tat aliyorduk o ayri . acikcasi ben bugunlerde velet olmak isterdim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

ninja turtles
hehe cipslerin içinden silgiler çıkardı bunların okula gitmediğim halde biriktirirdim :)
bende açtım roxette ya[signature][hline] Those who have long enjoyed such privileges as we enjoy forget in time that men have died to win them
[i]Franklin D. Roosevelt

[Bu mesaj kermit tarafından 22 Haziran 2005 22:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi öyle hatırlatan özel bi şarkı falan yok ama ara sıra böyle eski filmler izleyince ben de hatırlıyorum eski zamanları.. çok nostaljik duygular içeiryo...[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | Mail Me
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

Huzur bulunduran şarkılar olduğu için ve biraz mistik bir yapıyla yazıldığı için,yani söyleyeni yaşlandığı,şarkılar unutulduğu için FRP Kitabı okumuş gibi hissediyorsunuz o yüzden..O zamanlarda özlediğiniz şeyleri inanın 10 sene sonra bu zamanlarda özleyeceksiniz..[signature][hline]Dostunu iyi seç,kendini ve onu tanı..
Sosyal ağlarda paylaş

80 ler enin anlattıgın gibi kesinlikle degil bonecrusher..
belki 70ler -Karanlık, heyecan dolu, eğlenceli, yaratıcı bir yaşantı mevcuttu- tabirine uyuyor ama 80 ler icin soylediklerin. ı ıh..
80 ler para icin yapmayacagı sey olmayan yavsak insanların yasadıgı donemdi..hala bu boyle devam edip gidiyor.
temiz bi donem degildi 70ler gibi...[signature][hline]Akvaryum Tutorial
Imagine your life without me...+Miserable huh?.

[Bu mesaj Fistan tarafından 22 Haziran 2005 23:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Quivalen-soth, 22 Haziran 2005 22:08 tarihinde demiş ki:
80 lerde yaşamak AAH dünyada tek istediğim uğruna herşeyi verebileceğim 2 şeyden biri...

aynen
Ama sayıolan videoların şarkıların filmlerin hepsini biliorum :) Geliştirmişim kendimi ben :P Off ya cidden 80lerde olmayı isterdim uhuh :([signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

------------------------------------
''ağlamak ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması, bir boyut değiştirme çabasıdır...''

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...