BeIlow Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 che t - shirtü harbiden yasak üstümde onla askeri kampa gitmiştim çıkarttırmışlardı o_O[signature][hline]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr www.fmturk.net 17.00, 19.00 Radyo yayınındayım beklerim hepinizi. [Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir] [i][b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Bizim arkadaş Che t-shirtiyle gelmiştide dinci "O ne lan!?" demişti kopmuştuk. Adam kasket falanda giymişti:D[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Naa, önceki sayfalara gidersen türban ve basörtüsünün resimli karsilastirmasini görebilirsin, Fistan koymustu. Konuya gelince, Nefr'in dedigi gibi, sadece Türban icin gecerli degil bu. Her türlü dini simge kamusal alanda yasaktir. Neden mi? Ilk olarak memurlardan baslayalim. Kamusal alanda görevini yaparken, memur devleti temsil eder. Devleti temsil eden bir kisinin dini, daha dogrusu siyasal bir sembol ile bu görevi yapmasi ülkemizin laiklik görüsüne uymamaktadir. Anglikan laikligine sahip ülkelerde dini semboller kisitlanmazken, Türkiye ve Fransa gibi gercek anlamda laik ülkelerde kamusal alanda calisan insanlarin görevleri basinda dini veya siyasal sembol takmalari yasaktir. Kisacasi, görevi basinda o memur kendisini degil, devleti temsil eder. Üniversitelerde neden takilmamalidir? Okullarda neden takilmamalidir? Ilk olarak, üniversitesi öncesi cagda bir insan dogru kararlar verecek olgunlukta olmadigindan, böyle bir girisim kendi rizasiyla degil de aile yönlendirmesiyle olmustur, o sebeple din özgürlügüyle celismektedir. Özenme veya nefret uyandirma tarzi seylerle huzursuzluk yaratabilir ayrica. Üniversitelerde de durum belli, 80lere dönmemek icin konulmus bir kural ve dogru buluyorum. Hepsini gectim, bugün diyelim türbana izin verdiler dini özgürlük diye. Bir adam cikarsa ve benim inandigim dinde tangayla gezme gereksinimi var dese (örnegin insan vücuduna tapan bir din olabilir), bu adami da mi sokacaksiniz tangayla kamusal alana, üniversitelere? Din kurallari yasal kurallarla karistirilirsa sorun cikar. Din kurallari insanin kendisinde baslayip bitmezse, icinden cikilamaz böyle durumlara yol acar. Illa ninja olacaksan evinde veya sokakta ol, kimse karismaz sana.[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 nefr: yahu anlatamadım derdimi; söylediklerinde tabi ki haklısın ama benim anlatmak istediğim; medyayı her zaman meşgul eden ve siyasi koz olarak kullanılan sözde türban sorunu bu tür bir yaklaşımla çözülebilir. böylece kimse beklediği siyasi rantı elde edemez ve böylece sadece dini nedenlerle başörtüsü takan kızlar da mağdur kalmaz. ha bu bir öneridir, ve bu benim düşüncemdir. artık kurallar şöyle kurallar böyle demeyin lütfen, veya türbanla başörtüsünün farklarını anlatmayın lütfen. biliyorum hepsini.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Bağlanma bicimindeki farkları say dedigimde sadece iğne diyebiliyorsunuz ama... Ve benim Kafamdaki gorusu başortumu nasıl bagladıgımmı belirliyor? Ayni goruşlere sahibim diger turlu baglayıp girsem oluyor ama? Görüşlerim dışardamı kalmış oldu? Asıl sorum Başortusunu Dini Simge yapan Nedir? Bunca şey icinden nedne başortusu simge oldu tabi bunu takan kişiler bunu simge olarak gormuyor sadece dini vazifemizi yerine getiriyoruz diyorlar.. Yada Yasadaki olay Dini temsil eden dinle alakalı hic bir şeyle kamusal alana giremezsinizmi? /eger oleyse wah benim ulkeme...[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: Keyzar, 14 Eylül 2005 13:12 tarihinde demiş ki: Metboy Başörtüsü konusunda ki hassasiyetini anlıyorum. Benim ailemde de başörtüsü takan birçok kadın var, ama çıkarılması gereken yerde neden? ne için? demeden çıkarıyorlar, çünkü yasaların bunu gerektirdiğinin bilincindeler... Ayrıca öne sürdüğün fikir akla yatkın birçok açıdan ve sorunları indirgemeye de uygun bir çözüm kanımca... Che, gamalı haç, vs... bunlar Türkiye'nin bütünlüğünü bozacak derece de büyük tehtidler değil... oh be anlayan biri çıktı :) ayrıca başörtüsü konusunda : ailemde ve sülalemde bir kişi bile takmıyor. kendi inancıma göre de şu anki sosyal koşullarda takılması gereksiz. ben sadece tarafsız yaklaşıyorum olaya.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 alla alla sizi niye geriyo bu kadar milletin Türban takması ya? Insan istediğini takar.Okuldada yasaktır.Nası erkekler şapka takamıyorsa bere takamıyorsa buda yasaktır.Ha uygulanıyormu orasını bilmem.Türbanı dini simge olarak görmekten vazgeçin artık.[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 TÜRBANLI hiçbiryere giremez NOKTA[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: Naa, 14 Eylül 2005 13:15 tarihinde demiş ki: Bağlanma bicimindeki farkları say dedigimde sadece iğne diyebiliyorsunuz ama... La havle, ne ignesi be adam. Allaskina git bul su mesaji da gör. Nasil anlatayim nasil baglandigini, cok sükür ailemde türbanli insan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: bLackcha0s, 14 Eylül 2005 13:16 tarihinde demiş ki: TÜRBANLI hiçbiryere giremez NOKTA cami? ye girer fıstık gibide girer euhe..[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Laiklik diye arattıgımda şole bir yazıya ulaştım.. temel hak, özgürlük ve eşitlik ilkelerinden hareketle, doğrudan doğruya devletin yürütme organ ve ilkelerinden ayrılması prensibine dayanır. İlke gereğince devlet hiç bir dini tanımayacağı gibi, fertlerin bir dine sahip olma ya da dini ihtiyaçlarını tatmin etmedeki tavır, davranış ve eylemlerinde mutlak özgürlüklerini kabul eder. Devlet, dini kurallara dayalı kanunlar çıkaramayacağı gibi, dindarların dini yaşantılarını olumlu veya olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edemez.[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: bLackcha0s, 14 Eylül 2005 13:16 tarihinde demiş ki: TÜRBANLI hiçbiryere giremez NOKTA Uçaklarda sigara içilen bölümde oturmak zorunda kalırlar vs:D[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 NAA O kadar yüzeysel yaklaşıyorsun ki, yüzeyi resmen sıyırarak geçiyor yazdıkların... Tabi ki dini vazife diyeceksiniz, yoksa kimilerinin başına gelenler şu anki hükümet ve yardakçılarının da başına gelir. Politik davranmaya çalışıyorsunuz ve başarıyorsunuz da, ama dur bakalım nereye kadar!!! Al sana bir araştırma konusu, türban Türkiye'ye ne amaçla geldi ve bunu ilk kimler ne için kullanmaya başladı? Soru soracağına biraz da benim(bizim) sorduklarımıza cevap ver... *!Kaynak sormayı biliyorsun, umarım göstermeyi de biliyorsundur...*[signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Dini vazife olmadıgını ispatlayabiliyormusun?[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: Sorj, 14 Eylül 2005 13:19 tarihinde demiş ki: said: bLackcha0s, 14 Eylül 2005 13:16 tarihinde demiş ki: TÜRBANLI hiçbiryere giremez NOKTA cami? ye girer fıstık gibide girer euhe.. Evet 2. sinif insan muamelesi görmek istediginde camiye gidebilir. Bi sn kdainlari camiye sokuyorlar miydi yoksa sadece namazlara mi almiyorlardi?[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 ana benim resimli mesajı silmişler =P[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: bLackcha0s, 14 Eylül 2005 13:16 tarihinde demiş ki: TÜRBANLI hiçbiryere giremez NOKTA [signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 terafi namazına gider camiye türbanla.ramazan bittimi olayı bitti..[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: Naa, 14 Eylül 2005 13:26 tarihinde demiş ki: Dini vazife olmadıgını ispatlayabiliyormusun? dini vazife olduğunu ispatlasan bile kanunlara uygun değilse yapamazsın. dünyada binlerce tarikat belki yüzlerce mezhep var bunlardan bazıları çocuklara işkence etmeyi bile dini vazife olarak görüyor. bu benim vazifem deyip çocuklara işkence edemeyeceği gibi sen de bu benim vazifem diyip yasaklanan yerlere siyasi dini artık her ne haltsa simge sokamazsın. dini inancın olup olmaması bişiyi değiştirmez şunu anla artık![signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki! [Bu mesaj Rahan tarafından 14 Eylül 2005 13:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: Penthesilea, 14 Eylül 2005 13:18 tarihinde demiş ki: cok sükür ? dinsizdin en son hatırladığım kadarıyla.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Hesap mi vericem?[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 said: Naa, 14 Eylül 2005 13:26 tarihinde demiş ki: Dini vazife olmadıgını ispatlayabiliyormusun? Şu elinizde yalan dolan hadisler ve Kuran mealleri de olmasa, inançlarınızı nelere dayandıracaksınız merak ediyorum??? Eline alıp okuduğun kitabın, akla mantığa yatmayan yönlerini hiç mi irdelemezsin be adam!!! Hem 2 kadın bir erkek anca ediyor değil mi??? Her konuda yeteri kadar, ispatda bulundum. Ya aynı dinden bahsetmiyoruz, ya da ayrı frekanslardayız. Uzatmanın manası yok, mantıktan yoksun birisin ve her doğru bildiğini burada empoze etmeye çalışıyorsun. Çık dışarı hava al beynine oksijen girsin, ama senin kafanda takke vardır şimdi, oda olmaz!!![signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 yoo dine mi geldin diye merak ettim.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Abzurd abzurd tarikatlardan banane ya ben Sana kuran-ı kerim'i gosteriyorum sana bana tarikat diyosun. Neyse ben cıkmak zorundayım cevap hakkımı saklı tutun. Son olarak Nerf Shaman Tanrı blizzard duy sesimiiiii[signature][hline]Biter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 okuduğun laiklik tanımını bir daha oku, inancın kuranı kerima veya xx e dayanması hiç bir şeyi değiştirmez. bir ayrıcalığın yok.[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar