Bone Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 anlatmak istediğin ne ki? açık açık söyle. -Harun Yahya'nın kim olduğu hiç umrumda değil diyorsun. Bu durumda birisinin biolog, arkeolog veya paleontolog olması senin için önemli değil demek ki. Belirli konuda uzmanlaşmış, o konuda bilgi birikimi edinmiş, araştırmalar yapmış, tezler okumuş bir adamın senin açısından hiç bir değeri yok. Herhangi biri (mesela ben) çıkıp bu adamın dediklerini yalanlayabilir yani. Bu durumda konuyla ilgili bilgisi olanla konuyla ilgili herhangi bilgisi olmayan adam aynı şartlarda oluyor senin için. - Harun Yahya yalan da söylese kanıtlamış diyorsun. Peki Harun Yahya'nın gerçek kanıtları sunduğunu nerden biliyorsun? Mevcut olayları çarpıtıp "kanıt"mış gibi sunmadığına nasıl bu kadar eminsin? Ayrıca Harun Yahya karşıt bir fikir veya teori sunmak yerine, sadece mevcut teoriyi çürütmeye çalışmış. Evrim hakkında topicleri bir daha okursan. Bir teori çürütüldüğünde diğer teoriler "kanıtlanmış" olmaz. Diğer teorileri "kanıtlamak" için herhangi bir teoriyi "çürütmek" gerekmez. Onun yerine senin savunmak istediğin teori hakkında bilimsel kanıtlar, deneyler ve araştırmalar sunman lazım. -Maymunlar insan olduysa nasıl maymun nesli halen sürmekte diyorsun. İnsanlar maymunlardan evrimleşmedi. Topicte bunu daha önceden söyledik. Ancak Harun Yahya, evrim teorisini "insanlar maymundur" seviyesine kadar indirgemiş bir adam olduğundan, sen de buna inanmışsın. Hayır, evrim insan = maymundur demez. İnsan, maymunlarla aynı atadan gelmiştir der. Bunun hakkında da daha önceden tartışmıştık. Eski mesajları okumanı öneririm.[signature][hline]Beş Hececiler I fear no enemy! I fear not death! For the khala is my strength. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 hala harun yahya tartışılıyor inanılır gibi değil adamın hiçbir bilgi birikimi yok yobazın teki gece ruyasında aksakallı dede gorup kendini bilimden soyutlamış abuk sabuk seyler ortaya atmış kendine (hoca) demiş abuk sabuk muritleri olan abuk sabuk işlere karışmış geri kafalının biri ve bazıları gelip bu adamı hala savunuyor dediklerine inanıyor onca biolog arkeolog paleantalog vs e yaptığınız hakarettir. adamlar hayatlarını buna adamış siz gelip ne olduğu belirsiz bir adamın dediklerine inanıyorsunuz ayıptır...[signature][hline]And darkness will cover the light wrdlln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dalamardl Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Çook uzadı ya bu konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda2 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 normalde hiç böyle eski konuları canlandırmayı sevmemde bu legendary topici kesinlikle uplamalıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Hiii necromancer!!!! ::o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Evrim var! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 yok! asdsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 İşte bunu seviyorum. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 test yaptım pozitif çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 evrim yok Allah var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 evrim var allah yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 evrime inanmıyorum ama bir güç var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 inanç ilginç bişey tabi kanıtlanmış şeye yok dedirtir, olmayana var dedirtir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Olmaması mantıksız. Herhalde bir biz bir de Amerikanlar bunu tartışıyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Evrim diye isim bile var bu ülkede be. Evrim yok diyosan evrim koymayacaksın kızının adını (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 dna lar çözülemediği zaman insanlar kemiklere bakarak anlamaya çalışıyordu evrimi tabi milyonlarca yıl öncesinden yeterli kanıtın kalması çok zor.çok kısıtlıydı bulgular dna çözüldükten sonra kimin neyle akraba olduğu kanıtlandı hala da araştırılıyor. hipopotamlarla balinaların aynı türden geldiğini bilirsek, insanın kabaca(!) maymundan gelmesi çok zor değil. bilim yavaş yavaş cevapları veriyor..20-30 yıl sonra bu adamlar çıkıp zaten şu ayette evrimden bahsediyor yüce allah falan dicekler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 şimdi anlatsan anlatılır da bilim geliştikçe anlatılması zorlaşıyor işte. evrim modelinin büyük ölçüde uygulanabilir bir model olduğu zaten bütün matematiksel moleküler biyoloji ve genetik çalışmalarında on yüz milyon bin kere kullanılmış olmasından açıkça görülebilir. kaldım ki evrim konsepti ile çalışan bilgisayar konusu "evrimleşen algoritmalar" var. Belirli bir çözüm uzayındaki çözülerin, biyolojideki evrim modeline çok benzer bir şekilde şiftleşerek ve evrimleşerek %99 fit bir sonuca doğru götürüyor. Evrimin matematiksel kanıdı diye birşey olabileceğini sanmıyorum zaten ama istatiksel olarak evrim konseptinin birşeyleri gerçekten geliştirebileceğini göstermek mümkün ve zaten dediğim gibi on bin milyon kez gösterildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Evrim var/yok kime ne ya.. Biz kendimize bakalim, guzelleselim o yeter. Her ne kadar olmadigini savunsa da insanlar, bundan 10 yil sonra o kabul etmedikleri seyle buyuyen bi yasamin icinde bulacaklar kendilerini Genetic Algorithms 99% fit'e ulastirmiyo simdi. Sadece head-start icin olanak sagliyor. Punctuated Genetic Algorithm kullandigin noktada anca duzgun ilerleme oluyo. Onun disinda simulasyonu birebir yapabilmek cok zor zaten. Bu nedenle makalelere dikkat edersen, kimsenin "cozumu bulduk" demeye g.tu yemiyo; herkes daha efficient diyebiliyo sadece. Boylece ileride bulunabilecek daha iyi bir yontem makaleyi out-of-date kilamiyo... Bi de crossover, mutation ve selection mevcut su noktada. Chromosome'larin kendi yasam suresinde ogrenmesi icin de birileri bi oneri getirmisti ama gecerliligi cok da yok, zira evrimle, ayni yol cok daha cabuk kat ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Evrimsel programlamanın tek dalı genetik algoritmalar değil ama genetik programlama denen ve ağaç veri yapısından yararlanan evrimsel programlama çeşitleri var. Orda verilen girdi parametlerine ve çıktılara %90-95 fitlikte uyacak denklemleri bulmak mümkün. Uğraştığın probleme bakar tabi mutasyon ve varsa cross-over operatörlerini iyi tanımlaman lazım. Özellikle ilki çözüm uzayının her noktasını birbirine bağlayan ve çözüm uzayı etrafında "tünellemeyi" sağlayacak olan bir operatör. Genetik algoritmalarla da proteinler için homology modelling denen çalışmalarda oldukça yüksek başarı elde ediliyor. Ama zaten "kesin cevabı buldum" demek evrimin kendi mantığına aykırı, kaldı ki programlamasında olmasın. Kromozomların öğrenmesi evrimsel algoritmalarla bir çeşit neural computingi birleştirmek olur bunun evrimde çok yeri var mı emin değilim. Ama genetik algoritmalarla neural computingi birleştirmek zaten bir nevi değişik bir insan modeli yaratmak oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 konuyla birebir alakali olmadigindan spoiler Anliyorum dedigini (tezim bunun uzerineydi benim) ama anlatmaya calistigim, cevabi 99%luk bulmak bile mantiksiz. Dedigin gibi solution set, programi yazan kisinin problemi define ettigi olcude dogru cikar. Ancak modellemenin zor oldugunu, hatta 100% oraninda modellemenin imkansiz oldugunu dusunursek, bulunan cevap sadece starter'dir. Soyle ki, sorumsu, toplami 40 eden 64 bit'lik chromosome istiyorum. EC ile catir catir bulunur bu, gerek GA kullanilsin ya da GP kullanilsin hic farketmez (ki artik hepsi birbirine girdi). Bize icinde 40 tane 1 bulunan bi yigin chromosome gelir. Yaninda 39'u olan da gelir 41'i olan da gelir. Benim sorum birebir cevaplandi. Ancak sorun su ki bu x^2=1 formulunde x kactir dendiginde x daima 1'dir demek gibi. x'in 1 olmasi soruyu cevapliyor dogru ama -1'i yok sayamazsin asla. Fakat yaratilan modelden dolayi bize 40 yaniti geldi. Hatta isin icin Reimann Surface olayini sokunca soru bi anda cok daha karmasik boyutlara variyo. Ama anlatmak istedigim, verilen soruya gore cevabin kisitli oldugu ve sorulan sorunun hicbir zaman yeterince gercekci olamayacagi. Bilmem anlatabildim mi... Tum bu konusmanin evrim bolumunde pek bi yeri yok. Zira evrim acisindan bakildiginda ben de sana katiliyorum. Sadece kucuk bi hata gormustum mesajinda, bunu duzeltmek istemistim. Yanlis anlama nolur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 yok yav ne yanlış anlaması bilen birini bulmuşken konuşuyorum işte. ben tez boyutunda birşey yazmadım hiç bir kaç basit uygulamada kullandım öğrenmek için bir de kitap okudum konu üzerine tabi kitaplar gereğinde fazla ballandıra ballandıra anlatabiliyor olayı. evrimsel programlamayı zaten kesin cevaplar bulmak için değil de daha ziyade olası local ve global optimum çözüm tepeciklerini keşfetmek için kullanmalı ondan sonra daha deterministkik yöntemlerle cevapları geliştirmeli. tabi ben hep moleküler modelleme bakış açısından düşünüyorum başka çok bir tecrübem olmadı bu konuda ama orda da dediğim gibi çözüm uzayını keşfetmek amacıyla kullanılıyor genetik algoritmalar. bu alanda da genelde bir çok paralel run yapılır (hatta iyi bilgisayarların varsa çok çok daha fazla) ve her seferinde belirli bir konformasyondan başka bir konformasyona giderken moleküllerin izlediği yollar incelenir, bunlardan benzer olanlar "folding pathways" altında toplanır vs vs Yani sadece sana analiz edebileceğin bir grup cevap veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Benim tezim robotlarin dans etmeyi ogrenmesi uzerineydi. Modern dansi parametrelere bolup takilin siz demistim, oyle kendilerine gore dans etmeyi ogrendiler falan. Su an Avci/Av projesinde calisiyorum. Bi simulasyonda avci, avi kovalamayi ogrendi. Baska birinde av, avcidan kacmayi ogrendi. En son yaptigimda da ikisi beraber ogrendiler. 4 pervaneli bi robot vardi, stabil ucus icin motorlarin hangi seviyede calismasi gerektigini bulamiyoduk. Her kanada sonar sensor koyup GP ayarladik ki alet kendi kendine ayarladi ne yapmasi gerektigini. Baska bi ornek de piyasadan; firma bi sektor seciyo ve kampanyalardi yeni urunlerdi, bunlarin hepsini modelliyo simulasyonunda. Daha sonra gidip firmalara danismanlik yapiyo. Soyle ki kampanyalara ne zaman baslamalari gerektigini buluyolar GA ile. Haziranin 3'unde baslarsa soyle olur, 5'inde baslarsa boyle olur tarzi. Su ana kadar minimum 5% karlilik getirmisler calistiklari sirketlere ki efsanevi bi olaydir bu. Tabi TR'de tutmasi biraz zor, politika ekonominin bu kadar icindeyken, hayat calkantiliyken program degil, programci evrim gecirir. Yanniz chromosome'u insa etmek asil bela. Yani her gen'in neyi temsil edecegini cozdukten sonrasi kolay oluyo genelde. Ona bagli olarak fitness function'i da ayarliyosun. Tabi butun bunlardan sonra secim ve ilerleme konusu degisik oluyo her yontemde ki artik herhangi bi EC metodunu kullanabiliyosun. Daha baya bi ornegi var. Dedigin gibi local ve global optimumlari bulmak icin su anlik en ideal yol. Ozellikle fazla degiskenin oldugu noktada heralde en mantikli yol ki bu nedenle herhangi bir sektor secip oraya uyarlamak oldukca karlilik getirir/getirecek (nihoihioho). Tabi yukarida soyledigim modelleme kismi basa bela. Duzgun bir model olusturup, gercekle bagdastirmak oldukca zor. Dahasi insanlar olmayacagini kabul edip hata payini azaltmak icin dedigim gibi "punctuated" yapiyolar/yapmaya calisiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 elaidi said: evrim var allah yokhakli +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Gecen gun Istiklal'de bi baktim fosiller falan var, aa dedim muze var gidip bakayim. Aslan kafasi var fosil, yanindaki kagitta aslan resmi iste diyo bilmemne aslani. YUZMILYONLARCA YILLIK fosil ile bugun aynidir. Canlilar bir anda var olmustur ve hic degismemistir falan diyo. Gittim dedim siz nesiniz, derneklermis. Sonra fotograf cekmeye telefonu cikardim, adam ilgilendiyseniz sitelerimizi vereyim falan dedi, hatirlamiyorum simdi isimlerini. Dedim biliyorsunuz di mi bunlarin komik derecede yalan oldugunu, yuzmilyonlarca yil nedir, adam diyo bunlar dogru muzeden aldik. Aferim 120 yillik bilim dalinin icine etmissiniz dedim gittim, ne angut insanlar var ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 vöh, nasıl öle bir sergi açabilirler ya. şaka gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar