Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geçirdiğiniz müzik evreleri...

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Gün geçtikçe insan değişiyor, insan değiştikçe müzik zevki de değişiyor. Geçen yıllar boyunca müzik zevkiniz nasıl etkilendi? Ne dinlerdiniz, ne dinler oldunuz? Kendi müzik zevk tarihçeme bir göz attım da, çok ilginç olmuş, tabii her şeyi dinlemeyi seven bir insanım ancak çoğunlukla dinlediğim şeye göre o türü seçtim diyelim.
Veletlik zamanlarım: Metallica, Linkin Park, pop vs.
Hafiften müziğe sarmaya başlama dönemlerim: metallica megadethe kayar, Linkin Park biraz daha Korn'a kayar, abim saolsun üç beş sıkı iron maiden şarkısı öğrenilir, poptan soğumaya başlıyıp o zamanlar ilk defa ünlü olmaya başlayan eminem'e sararım.
Bir anda parlar gitar merakı dönemleri: Bilgisayarın HDD'si abuk sabuk gitar virtüözlerinin videolarıyla ve konser arasında kafayı yiyip 25 dakika solo atan progressive metal grup gitaristlerinin çekimleriyle dolar. "OMG DOOD LOOK AT HİM GOOOO SOOO SMOOOOTHHH!!!" naralarıyla sesi sonuna kadar açıp ailedeki herkesin beynini şeyettiğim bir dönemdir. Dream Theater sapıklığı da yaşanır bu dönemde. Eminem'le başladığım dönem gitar ilgisiyle sönmüştür, popüler türde hiç bir müzikle alakam kalmamıştır bu dönemde.
Aslında her şey de gitar tekniği deelmiş beah dönemleri: Bir tür rönesanstı benim için, 80lerin metal grupları mezardan kalkıp eskisinden daha güçlü olarak etrafımı sarmıştı. Artık metallica ve megadethle beraber engin bir Iron Maiden bilgisi, Aerosmith arşivi, AC/DC manyaklığı da mevcuttu. Bıraktığım yerden Eminem'e devam etmeye başladım, bir yandan da hip hop merakı sarmaya başlamıştı, west coast nedir, east coast nedir derken Eminem'den soğudum, adam gibi hip hop dinlemeye başladım.
Çok hızlı oldu biraz yavaşlıyım dönemleri: Eskiden kafa sallatan şarkılar artık gürültü gibi gelmektedir. Eskiden vaov dedirten sololar kafa şişirmektedir. Çare olarak Bon Jovi'ye, Scorpions'a, Duran Duran'a falan sararım.
Fırtına öncesi sessizlik zamanları: İlk defa Anathema dinlerim, hoşuma gider doom metal olayı ne kadar depresyon şarkı varsa yüklerim, My Dying Bride'lar zartlar zurtlar bi gotiklik bi kendini bilmezlik sarar etrafı. Amcam bana Radiohead'in "Pablo Honey" CD'sini verir ve ilk defa Creep'i dinleyip böhüe üe ayaklarına yatarım (genciz tabi ağır geliyo o zamanlar Creep).
Fırtına:) : Bu depresyon döneminin sonunda kafayı yerim, Opeth'e sararım, My Arms Your Hearse albümüyle yepyeni kapılar açılır bana, bütün Opeth albümlerini indiririm 1 hafta içinde, kendime seanslar düzenlemeye başlarım, odama kapatırım kendimi opeth albümü takıp sigara içerim telefonlarıma bile bakmam. Başka çeşitli death metal grupları da denerim ancak hiç biri Opeth gibi etkilemez beni, tutmaz death metal bana.
soulsearching dönemim: pek bi pasif bi dönemimdir. Opeth'ten sonra kendimi Pain of Salvation dinlerken bulurum. BE albümünü dinlememin felsefeye meraklı zamanıma denk gelmesi büyük şanstır, albüme hasta olurum bütün Pain of Salvation albümlerini indiririm, hastası olurum, üstüne Radiohead hastalığı başlar, manyak gibi Radiohead dinlemeye başlarım, alır götürür beni Radiohead, ancak Radioheadle aynı türde bir grup bulamadığımdan deliririm bu dönem paso.
Şimdiki zaman: Alexi'lerde geçirdiğimiz bir gece "bu şarkı ne lan" diye elektronik alemlerinin arasından bir bakarım "Infected Mushroom" diye bir olay. Allah allah derim sözlükten aratırım hoşuma gitmiştir. Dracul indirsin yeni başlayanlar yazar. Hoop indiririm nitekim delisi olurum, üstüne Alexinin tavsiyesiyle stretched'i indiririm ona da bayılırım böylece Infected Mushrooma sararım bir anda Freezepop falan gerisi de gelir elektronikçi olup çıkarım. Hatta 3 ay önce elektronik dinleyeceksin deseler hadi len derdim.
Sizin müzik tarihçeniz nasıl? İllaha farklı dönemlerde farklı şeyler dinlemişsinizdir yazın buraya...[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel bi topic! :)

-çocukluğumdan beri yeni türkü, joan baez, simon & garfunkel, zülfü livaneli şarkıları dinlerim, ezbere bilirim ve ne zaman nerde duysam içim bir hoş olur :) onları dinleyerek başladı ilk hatırlayabildiğim şeyler.

-ilkokulda barış manço! kesinlikle herşeyim barış mançoydu, pazar günleri trtdeki programı kaçmazdı, şarkılar ezberlenir, okulda ufak tefek olaylarda söylenirdi.

-ortaokulun hemen başında michael jackson hastalığı vardı bende, bu kez onun kasetleri arabamızın teybinden eksik olmuyordu, gittiğim her yere götürüyodum ve gece gündüz "history" adındaki antoloji albümünü dinliyodum.

-orta1'in sonlarına doğru ise bir arkadaşım okula gitarını getirdi. mama said'i çaldı. ardından resim dersinde, teybe kill 'em all albümünü koydu ve seek and destroy'u bütün sınıfa dinletti. abimin de bana nirvana unplugged albümünü aşılamasıyla hayatım değişmiş oldu, evet metallica dönemi başlamıştı, artık gitar çalma, kafa sallama zamanıydı. bütün albümler edinildi, özenle bir yerlere dizildi. orta 3e kadar nirvana ve metallica'dan başka bişey dinlemedim. orta2 yazında babamın gitarıyla oynamaya başladım. babam bir iki nota falan gösterdi. tabi iron maiden, black sabbath tarzı gruplarla da bu dönemde tanışmıştım.

-orta 3e geldiğimizde bir başka arkadaşım bana amorphis - tales from the thousand lakes albümünü aldırdı ve buum!black-death-doom ortamına açılan kapıydı bu albüm. non-serviam dergisi dikkatle okunuyor, review'u beğenilen albümler akmarın alt çıkışında duran gotik abiden kopya kaset olarak alınıyor ve rafa diziliyordu. ve opeth morningrise albümü henüz çıkmıştı. artık gitar benim için bir öncelikti, her yerde opeth tabları arıyordum, gecem gündüzüm opeth olmuştu. katatonia da beraberinde tabi. katatonia - gone ve opeth - to bid you farewell dinlerken platonik aşkımı düşünüp ağlama dönemiydi bu :)

-lise1de ise cradle of filth girdi hayatıma. destanlar gibi şarkı sözlerini defterime yazıyor, dersleri dinlemek yerine bu abidik gubidik sözleri ezberliyor, bilmediğim onlarca kelimeyi sözlükten bakıp öğreniyordum. cruelty and the beast ve dusk and her embrace albümlerini ezberlemiştim artık. gitarda da kendimi iyice geliştiriyordum.

-lise2de ise dream theater - scenes from a memory albümü bende bambaşka bir etki yaratmıştı. gitar artık herşeydi, steve vai, satriani kankam olmuştu, malmsteen seviyordum ama "ruhsuz" diyorlardı onun için :) gitar bütün vaktimi alıyordu ,gece gündüz petrucci soloları kasıyordum. bilgi müzik bölümüne girmeye karar vermiştim, öss falan da neydi öyle?

-lise3te ise artık hiçbişey eskisi gibi olmayacaktı. önce pink floyd. herşeye başka türlü bakmamı sağlamıştı artık. ardından radiohead. hayatım gerçekten de değişmişti, başka birisi yapmıştı beni bu iki grup, ve favori listemden bir daha asla eksik olmayacaklardı :)

şimdi ise liseden 3 yıl uzaktayım, bilgi müzik'i kazanamadım, gebzedeyim, üniverstedeyim, istemeyerek fizik okuyorum. 3 tane grubum var, belki birinden biri tutar diye umuyorum!post rock, etnik, trip-hop tarzı olaylara merak saldım baya. matt elliot ve mogwai dışında o denli büyük etkiler yaratan bir grupla karşılaşmış değilim. radiohead hala mükemmel. pink floyd hala eşsiz. opeth ve katatonia hala yerli yerinde. dream theater eskisi kadar çok sarmıyo. joan baez, yeni türkü, hala gönül telimi titretiyo. bazı gruplar dönem dönem dinleniyor ve bıkılıyor. bazıları ise sanırım ömrümün sonuna kadar benimle beraber kalacak.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Sosyal ağlarda paylaş

küçükken kayahan, ibrahim tatlıses, ve çocuk müzii...

ilkokulda çocuklara hitap edecek popüler müzikler. Barış Manço, Grup Vitamin, Komedi Dans Üçlüsü...

ortaokulun başlarında. pop ve club müzikleri. Macarena, Captain Jones, Backstreet Boys...

Ortaokulun sonlarında pop ve rock (98-99, NR1 TV izler dururdum). Şebnem Ferah, Kargo, Jennifer Lopez, Britney Spears...

Lise başlarında blues, rock ve jazz. Misal Şebnem Ferah, Rammstein, Brooklyn Funk Essentials...

Lise zamanında metale giriş yaptım. Metallica, Blind Guardian, Rhapsody...

Üniversite ile Hard Rock ve Heavy Metal üzerine daha çok dinlemeye başladım. Nightwish, Iron Maiden, Motorhead, Opeth...

üç aşşağı beş yukarı böyle olması lazım. arada verdiğim örnekler dışında da o tarzda dinlediğim şarkılar, gruplar ve şarkıcılar oldu elbet. arada en çok hatırladıklarımı örnekledim.[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.

[Bu mesaj Bone tarafından 28 Ağustos 2005 20:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ilkokul 4 e 5 e gelinceye kadar servis kulturu ile iç içe olduğumdan dolayı burak kut,mustafa sandal yonca evcimik radyoda ne çalarsa ordan duyar dinlerdim

5.sınıfta benden bi kaç yas buyuk bi arkadasım megadeth kasedi vermişti countdown to extiction resim derslerinde onu dinlemeye basladım sonra sevdim baya metallica(eski albumler) falanda buldum

ortaokulda thrash e kayış yaşadım overkill slayer falan filan sonradan death metalle tanıstım dark tranquillity in flames opeth vb

liseye death çi geldik sonra black e kayış yaşadım lise sona doğru grindcore falan sevmeye basladım sonrada geldik üniversiteye black- death - thrash - grind gidiyoruz bakalım bilmiorum ne olacak daha sonra.[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar benim orta hızlı dönemdeki grublar : Şebnem Ferah > Düş Sokağı Sakinleri > Nirvana > Pink Floyd > Lenny Kravitz > WhiteSnake > WhiteLion > Scorpions > Bob Dylan > Dido > Indigo Girls > Bruce Springsteen ve en önemlisi benim için Deep Purple

Ve mod'a geçtiğim dönemdeki gruplar : Opeth > Dream Theater > In Flames > Iced Earth > Metallica > Iron Maiden > Samael > Creed > Blind Guardian > Overkill > Anathema > Moonspell > Beseech ....[signature][hline]I will sacrifice to find paradise
But I need to know you're behind me
Sosyal ağlarda paylaş

bir de şeyi sorcam. mesela linkin park diyorsunuz hızlı dönem diyorsunuz felan. peki bundan önce neyi dinliyordunuz? sevdiğiniz şarkılar nelerdi?

hani 6 yaşımdan beri metal dinliyorum diyenler var ya, onun gibi bişi mi[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Sosyal ağlarda paylaş

Hatirlamadigim kadar kücükken Harun Kolcak hastasiymisim

Sora Backstreet Boys falan ehe

Sonra offspring vs

Sonra Metallica ile metale gecis

Lisede Pentagram falan

Lise son - üniversitede melodic death&black, gothic ve semfonik metal[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Sosyal ağlarda paylaş

orta okula kadar ne çalınırsa kulağıma onu dinliyordum, belli bir müzik zevkim yoktu, dinleme hevesim de yoktu.
sonra linkin park, limp bizkit gibi gruplarla doğru düzgün (düzenli müzik dinleme anlamında) müzik dinlemeye başladım. sonra metallica, blind guardian falan dinlemeye başladım, daha da sonra in flames ile tanıştım. öss döneminin başlarında illnath ve buna bağlı olarak melodik black ile tanıştım, sonradan graveworm de denedim ama sarmadı. geri in flames e dönsem de öss yaklaştıkça dinlediğim müzik te sertleşti :) sonlara doğru finntroll, agathadaimon vb. dinliyordum:)

şu an buena vista social club, nevermore, atheist, bodom, in flames ve demons and wizards dinliyorum, caza kaymak istiyorum :)

opeth'le 1-2 sene önce tanıştım, o öyle ayrı bir yerde duruyor. onlar ayrı benim gözümde. hatta onun bulunduğu bölgeye nevermore u da sıkıştırabilirim^^[signature][hline]beş hececiler
Hiç Bitmeyen Efsaneler
msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

cocukken coskun sabah, sezen aksu hastasiymisim.

ilk okulda gundelik populer muzik vs.

5. sinifta metallicayla metali kesfettim, iron maidenlar, megadethler falan.
orta 1 de oyle gecti.

orta 2 de hardrock, nu metal vs geriledim biraz, korn, offspring, limp bizkit, gimpin park falan.

lise 1de tekrar metale donus. slayer, metallica, judas priest vs.

lise 2-3de metale gomulus oldu. in flames, dark tranquillity, children of bodom, anathema, nightwish, opeth, falan filan.

aradan 1 sene daha gecti, melodic death, melodic black, gothic agirlikli her tur metalin hastasiyim.[signature][hline]Saeros, 14 Temmuz 2005 15:21 tarihinde demiş ki:
harbi, almanlar danimarkalılar filan bi başlıyolar, ih möhte şiş köfte diye, "english please" demekten dil kalmıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben acıkcası 8. sınıfa kadar hıc bır muzııgı ısteyerek dınlemedım..Sagolsun ablam arkalarım sayesınde 8 e kadar full pop sarkıları duydum..Bayada bir pop sarkı kapasitem oldu ama gecıp dınlerken herhangı bır hosuma gıden grup olmamıstı ayna haric (7. sınıfta)..8 e geldıgımde degısmeye basladım once metallica one nothing ole basladım sonra metallica hayranı oldum cıktım Daha sonra ..Hzlıkta Ozellıkle baya bır metal grubu dınledım ...DT Opeth Hammerfall Moonspell gıbı gruplarla karsılastım dınledım.Lıse 1 de Death metal thrash heavy genelde dınledım..Fakat hıc bır zaman vazgecemedıgım grup metallicayı dınlemeyı hıc bır zaman ıhmal etmedım ..3 sene boyunca 150 cıvarı metal grubu dınledım..sımdı lıse 2 olucam bu sene neler dınlerım bılmem fakat 3 senelık Metal askım hala devam edıyor bıtmedı ..Muzık dedıgın metaldir..derim baska bisi demem..[signature][hline]
Life it seems will fade away...Drifting further everyday....
Sosyal ağlarda paylaş

- beatles donemi [tabi bundan once kisa bir sure wild boys vs. dinledik]
- metallica, gnr, aerosmith yillari
- glam e kayis donemi [gnr dan posion, mötley crue, skid rowa gecis]
- Deep purple, rainbow fanligi
- virtuozlerin kesfi [malmsteenle basladi vai ile devam etti satriani de zirve yapti]
- rhtym n blues la tanisma
- senfonik rock a ilgi
- barok a ilgi
- 90 lardan sonra bir halt olmayacagini anlayip arsivcilige baslama evresi[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja
Sosyal ağlarda paylaş

hehhee fazla buyuk degılım gercı ruhum genc dıyelım metallıca dınlerdım hala dınlıyorum ama artık metal felen sarmıyo yenı cıkan hıphop rap turu sarkılar daga bı hosuma gıdıyo rap dınleyen yokmu aranızda yaws hepınız kaptırmısınız kendınızı 1960 lara ahahhaha ruhunuz korermıs sızın :)))[signature][hline]Devıl May Cry
Sosyal ağlarda paylaş

@fixxer: Ben metal dinlesem de aynı zamanda hip-hopa da merakım vardır baya. West coastçuyum ama, sevmem öyle east side falan ona göre:)
Bir şey dikkatimi çekti Metallica her gencin metale geçiş grubu gibi illaha herkes belli bir süre Metallica hayranlığı besliyor gibi. Bir dönem de abim saolsun grunge olaylarından geçmiştik onu da unutmuşum, Nirvana'yla başlayıp Pearl Jam'e falan kaymalar. Bir de işin ilginci insanlar genel olarak heavy metal'den sonra ya jazz'a yada death metal'e kayıyor gibi. Yani sanki seçim yapılıyor gibi orda böyle ya cazcı oluyosun ya iyice metale gömülüyosun:)[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...