Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Savaş olmasaydı mı olsaydı mıydı da??

horacegoesskiing

Öne çıkan mesajlar

Yani demek istediğim, acaba savaşlar olmasa teknoloji daha mı gelişmiş olurdu, yoksa daha mı az gelişmiş olurdu.

Hatta acaba savaşlar insan ırkında nasıl bi seleksiyon meydana getirmiş? Yani savaşlar olmasa insanlar daha mı uzun ömürlü olurdu? Daha mı akıllı olurdu...

Nedir?[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

bu herşeyde var, "değişim" diyor kimileri buna...
Ama savaş, herşeyin nedeni, savaşın nedeni de herşey...
İnsanın yapabileceği hiç birşey yok bu konuda bana sorarsan, zira savaşsız yaşam düşünülemez. İnsanlığın gereği savaşmaktır çünkü.( bunu yanlış anlamayın ben buş deilim :) ) İstemese de savaşır insan istese de... Sonuçta bu "değişim" bir şekilde olacak çünkü. yani Terminator serisi bunu ii anlatıyo bana sorarsan. Hatta Matrix te öyle olacak sanırım... Rekabet, insanı zorlayan tek şeydir. Aslında sadece insan için de geçerli deil bu daha önce dediim gibi herşeyde geçerli. Ayrıca savaşı sevmemek te yine insanın sonradan geliştirdiği bir duygu (hani zekileşince). [hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 15 July 2003 13:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Absoluta katılıyorum.
Fakat ne olurdu işte. Takdir edersiniz ki savaş önemli bi motiv. O gazı insanlar nası alcaktı da noolcaktı yani....[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben başka bir tarafına değincem savaşın götürdükleri kuşkusuz çok fazla ölümler yağmalar yıkımlar vs.
peki ya bundan sonra insanoğlunun öğrendikleri savaştan sonra kaybettikleri ve kazandıkları sence savaşın teknolojik olarak gelişmesine imkan verirmi tartışılır bence savaş ve teknoloji doğru orantılı değil ters orantılı çünkü teknoloji azdıkça savaşların sayısı artmaya başladı heryerde silahlar konuşur oldu ....
budur başka bişi demicem....[hline]Forcedata
Ganimet Sitesi Gereksiz Bilgi Kaynağı
Sosyal ağlarda paylaş

teknolojik gelisime savasin kisa sureli ivme kazandirdigi dogrudur. ama savas bu sefer de sosyolojik gelisimi sekteye ugratir. neticede savas sonunda elde edilen teknolojik gelismeyi hakkiyla kullanma olgunluk ve sorumluluguna erisememis sekilde olur toplum.

savas kayip demektir. savaslarda yok olan kaynak eger teknolojik gelismeye savas olmadan aktarilirsa bugun bu muhabbeti baska gezegenlere tatile giderken laptoplarimizdan yapiyor olurduk.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

hiç sanmıyorum, çünkü insan füzeyi savaşta bulmuştu... Neden? çünkü böyle birşeye ihtiyaç vardı. Savaş olmasaydı olur muydu? :hmm: :)[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 15 July 2003 15:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bence yine de olurdu..
Sonuçta savaş teknoloji ve bilimi de yok ediyor çok defa.
Bi de bilimi savaşı güçlendirme maksatlı olarak görüp kullandığı için ülkeler, biz sadece savaştan arta kalanlarla beslenmek zorunda kalıyoruz. Bu yönü de var işin.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda bile hemen herşeyin en başta askeri amaçta düşünüldüünün farkında deil misin horace? yapma yaa. İnternet bile Amerika bulaşık devletlerinin savunma amaçlı araştırmasıydı... Halen de böyle devam ediyo bizim gibi son tüketicinin bilmedii hatta hayal edemedii teknolojilerle uraşıyo adamlar. Biz duyunca artık çok daha gelişmişi üzerinde çalışmalar çoktan başlamış oluyo. Eski çağlardaydı o savaş için olmayan teknoloji. İnsanlar doğal ihtiyaçlarını gideriyordu çünkü. Şimdi nasıl? Sadece teknolojik ihtiyaçlar var. (doğal olanlar zaten giderilebiliyo rahatlıkla araştırmadan artık) Yani her-şey-savaş-için!!! acı da olsa böyle...[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 15 July 2003 15:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

LOL. Tamam farkındayım Ouzcan. Ben de kabul ediyom aynı şeyi. Benimki "hypothetical" bişii. Varsayalım ki savaş olmuyo. Savaşmıyoruz. Annatabildim mi. Salak diilim meraklıyım sadece. :)[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

:P böyle bişey insanın olduğu yerde imkansız onun için yapılan yorum da anlamsız olur ama yine de "alaca karanlık kuşağı" misali savaş olmasa gerçekten yavaş ilerlerdi teknoloji yalnız bi şey var, felsefe için aynı şeyi söyleyemem...[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

savaş olmasaydı internet olmazdı[hline]Ouz_UFO, 09 July 2003 23:22 tarihinde demiş ki:...
Ben gazıyorum basa, sen önüne geleni vur ;- )
Sonrada imzayı çakıncada öms den 09 July 2003 23:37 tarihinde demiş ki:
bre kekcim : ) onu bilerek yazdım ben.. olur ya hani geyik...
Chemical Kemical Kemikal Kemikıl Kemikı Kemik Kemi Kem Ke K .
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar yani böyle birbirini öldürmekten çok korksalar. Mesela diyelim genlerine kod yerleştirilmiş böle şiddet uyguladıkları zaman rahatsızlanıyolar filan ( otomatik portakal gibi oldu biras ) ... Ya bu da az hayvanca diil aslında...[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

gördün mü insanın doasında war :) Bence sen The Matrix'te Agent Smith ve Morpheus'un konuşmasını (morp. konuşmuyo ama olsun :-) -hani şu morph'u yakaladıkları yer soora Neo Hueyle gelio falan ya...) ii bi dinne [hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 15 July 2003 16:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Equilibrium diye bir film var. Matrix yapımcıları yapmış veya matrixle bir alakası var tam bilmiyorum. 3. dünya savaşı yaşanmış ve artık insan türünün 4. bir savaşı kaldıramayacağına karar verilmiş. Herkes günün belli saatleri vucutlarına her türlü duyguyu ölüren bir ilaç vermek zorunda. Bu ilaçla bütün savaşların sebebi olan hırs, şiddet vs vs gibi duygular öldüğünden bir daha savaş çıkmaması garantileniyor fakat tabiki diğer duygularda bu yolla engellenmiş oluyor. İzlemenizi tavsiye ederim. Eski olan ve insanlara duygu verebilcek herşey yok edilmeye çalışılıyor. Kitap bulundurmak mesela ölüm cezası.[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli

[Bu mesaj Absolut tarafından 15 July 2003 16:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Teknolojik buluşların savaşta kullanılması için bulunduğunu sanmıyorum. Bence önce bulunuyorlar sonra savaşda nasıl kullanırız diye düşünülüyor. Örnekler: Atom enerjisi, telefon, uçak, araba, hesap makinesi. En acı yanıda savaş için kullanılmasını düşünenler hiçbir zaman buluşun sahibi olmuyor.

Alın benden de bir hipotez IQ'su yüksek olan bulur EQ'su yüksek olan kullanır. İkiside düşük olan avlanır.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Ge-Ta dooru söylüyo. Ama o çalışan adama malzemeyi parayı vs vs sağlayan da o savaşmak isteyenler işte.

Mülksüzler diyebi kitap vardı okuyan var mı bilmem, Ursula LeGuin'in (ingilizcesi Dispossessed) orda Anarres diye bi gezegen vardı. Çok ütopik ve güzel bişidi ama orda da tam işlemiyodu işler. Böle herkes idealist filan.

Gerçi savaşılmaması mümkün olur aslında. Herkes süper eğitimli ve sınıf farkı olmadan tölerant yaşayabilirse olur. Ama iyi olur muuu.. Aloo annatamıyom. Gerçi üreme motivasyonu hala olcak onun baya bi katkısı var ama. Yeter mi acaba...[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ouz_UFO, 15 July 2003 15:19 tarihinde demiş ki:
hiç sanmıyorum, çünkü insan füzeyi savaşta bulmuştu... Neden? çünkü böyle birşeye ihtiyaç vardı. Savaş olmasaydı olur muydu? :hmm: :)[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 15 July 2003 15:20 tarihinde değiştirilmiştir]

fuze ilk olarak cinliler tarafindan eglencelerde havai fisek olarak kullaniliyordu. savasta bulunmadi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...