Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türklerin Adını Kötüye Cıkaranlar

Dennis

Öne çıkan mesajlar

Uzun zamandır bl servarında oynuyorum ve tanıdıgım bircok türk gercekten yardımsever ve iyi oyuncular. Ama bazı türkler yüzünden tüm türklerin adı kötüye cıkıyor maalesef. Kendi dilini anlamayan birine küfür etmekte bu adamlarda alıskanlık haline gelmis. Bugun basıma gelenler sadece ufak bir örnek; AV da oynuyorduk, raid chatinden herkes ne yapılması gerektigini tartısırken bir adam türkce konusuyordu kendi kafasına göre. Bende English plz dedim ve direk sus lan sanane english plzmis ...... ...... cocugu dedi. Tabi ya niye kufur etmesin, nasılsa anlamıcam dimi, türkce bilmiyorum. Hemen adama mesaj attım "Ne diyosun sen adam gibi konus oyununu oyna". Boyle diyince hicbir cevap veremedi, belli ki türk oldugumu anlayınca sasırdı. Ve iste böyle adamlar yuzunden Türklerin de adı kötüye cıkıyor, yinede ismini buraya yazmıyorum[signature][hline]Silahlarla Degil, Yüreklerle Savasılır
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer örnekler bir çok başlıkta vardı. Genellemeler doğru değildir yanlız unutmayın. Ben bir çok milletten boğazına yapışmak istediğim insanlarla karşılaştım. Bir iskandinav ülkelelerinde garip bir ergen ruhu var, bunun dışında hep aynı.

Not: Burada kimsenin damgalanmasına izin vermem. Yargısız infaza karşıyım. Lütfen dikkat edin.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi
WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher]
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen katılıyorum , kusura bakmayın zamanında (betanın sonu retail başında) türklerin hücum ettiği yerde char açmak yerine türklerin en az olduğuna inandığım yerde char açarım , bu oyunun free uo shardlarına döneceğine oyunu oynamam dediğimde millet linçe kalkışmıştı. Şuan inanıyorumki birçok kişi baştan Burning Legionda başlamakta hata etti ve bunu biraz geç anladı. Evet şuan oynadığım serverda birçok türk var ama bir iki tanesi dışında herkes efendi , mutluyum.[signature][hline]Hellnari - Bloodscalp- lvl 60 UDWarlock
Odinn - Bloodscalp - lvl 60 UD rogue
Odinn - Frostwhisper - lvl 60 Human Warrior

[Bu mesaj Dalamar tarafından 19 Ağustos 2005 21:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ne alakası var abartmayın yaa yok türkler şöle yok türkler böle kurtulun şu düşünce tarzından tamam yanlış bir davranış ama abartmaya gerek yok bunu herkes yapıyo ne mal adamlar gördüm inatla generaldan kendi dillerinde sohbet ediyolardı bir sürü insanın uyarısına rağmen bunu herkes yapıyo
Sosyal ağlarda paylaş

ya bizimkilerin öle ayıpları var, yok değil. ama gene de az böle bir büyüklükteki oyuna göre. ogame'de küfür üstüne küfür, kıroluk üsütne kıroluk, uo ve knigt online da aynı şekildi. neyse ki burda geen az ama, türkler deilki sadece. yabancılar da çok kaba. ben if de konuşurken kaç defa taciz edildim :) konuşuyoruz arkla. adam baarıyor gene mi türkler. diorum nolcak lan felan tarzında bişiler. herifler türkçe örenmiz slm dio felan biz de türk sanıyoruz sonra tabiki fucking turk deilimi yapıştırıyor. şeytan dio, adamı ispikle gm'ye olmadı oyun hayatını karart, başına üşüş heryerde felan da neyse.[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi
Sosyal ağlarda paylaş

Genelleştirme yanlış olabilir ama gözlemlediğim serverda "unreputable ülke oyuncuları" çoğunlukla ruslar,çinliler (kore dahil),sırplar ve maalesef türkler...ruslar ve çinliler farmin manyakları oldukları için oyunun ruhuna karşı kötü etkileri. Unofficial forum yada sitelerdeli "1000 gold 95$" ibareli yanıp sönen bannerlar genelde bu arkadaşların karınca gibi çalışmalarından dolayı kaynaklanıyor. Sırplar daha çok "ego tatmini yada show-off noobness" dan dolayı şöhretleri kötü. Çoğunun niklerine bakarsanız "serbianking, serbianphycho, serbianpower falan filan". Kimlik sorunu yaşadıkları belli. Türklere gelirsek durum yukardakilerden daha vahim gibi....Yorum yapmayacağım ama Level dergisi Ağustos sayısındaki Selçuk İslamoğlu'nun SWG de yaşadıklarını aktarayım.(yaznını devamını dergide okuyabilirsiniz)

"Online oyunlardaki türklerin kolonileşmesinin bir iyi bir kötü yanı var. İyi yanı oyun içinde öğrenme eğrsini bir hayli kısaltması. Kendi dilimizde anlaşmaktan daha güzeli yok. oyuna yeni girdiğimizde kendi canımızdan birileri ile karşılaştığımızda hemen birbirimize destek çıkmamız bence Türk olmanın en güzel niteliklerinden biri. Ama iş rakip olmaya gelince birbirimizin ve başkalarının en azılı düşmanıyız. Kötü yanı ise "Kurtlar Vadisi" ve "Acun Firarda" kArışımı olmamız. "[signature][hline][i]"To be yourself is all that you can do"[i]
Sosyal ağlarda paylaş

SS aldim bir sürü, ne küfür isterseniz var adamlar yellden konusuyorlar ama dogal alanlarinda konusmalari zaten küfür yani.
Ahmcol mudur nedir, sonra Kerbela vardi onlari hatirliyorum, masaüstü bilgisayarimda SS ler, pazar aksami eve dönünce atarim buraya. IRonforge meydanda yellden küfürlesiyorlar iste, öyle kaliteli adamlar.[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Sosyal ağlarda paylaş

hatırlamıyorum tam hangi instanceydi , yabancı bir grupla instanceye girmiştik.

orada norveçli bir insan türkçe öğrenmiş kendi çabasıyla
wipe yemiştik işte healerin hatası yüzünden
ve adam tek bildiği "türkçe" kelimeyi kullandı

"pff , ak."[signature][hline]valandil ownz j0o!
şarz değil şarj arkadaşım ya.
WoW - Kelvin /BL , Xrzug /TM
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Head, 20 Ağustos 2005 13:04 tarihinde demiş ki:
hatırlamıyorum tam hangi instanceydi , yabancı bir grupla instanceye girmiştik.

orada norveçli bir insan türkçe öğrenmiş kendi çabasıyla
wipe yemiştik işte healerin hatası yüzünden
ve adam tek bildiği "türkçe" kelimeyi kullandı

"pff , ak."

a.k. lafı yeni bir salgın ve kullanmayan türk oyuncu çok az gördüm. Ve bu 15 yaşında çocukların ağzına sakız olmuş durumda her yerde...
Ey Türk Gençliği
Birinci vazifen heryerde A.K. demektir
diye mi asılıo okullara artık bilmiyorum gerçekten :(
Sosyal ağlarda paylaş

Udinen;

Gecenin köründe bana

said:
| Udinen, 29 Haziran 2005 05:41 [ Yanitla | Sil ]
Mob keserken karı gibi arkadan dalıp sonra niye kaçıyorsun?

diye mesaj atan sen değil misin,
bu türklerin adını kötüye çıkaranlardan pek bir farklı tarafın yok gibi geliyor bana?

dip not: udineni maden ararken görüp kesmem sonucu paladin arkadaşı gelip reslemiştir, ilk atağı kendisi vermişti, paladine de el falan salladım o da arkadaşını resleyip daldı, bende trapledim kaçtım. en güzeli.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Sosyal ağlarda paylaş

Eno yakti bizi Eno : P

Pirvan, Horde kismi nasil bu seviye konusunda? Bizim durumumuzdan kötü oldugunu sanmiyorum gerci, gnome hastasi olmasam 2 60 1 3x silip gelicem valla shaman acicam imba imba gezicem[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Sosyal ağlarda paylaş

Horde kısmı daha iyi şu aralar sebep şu: bu tip küfürbaz/ hani uo tabiriyle eziQ arkadaşlar alliance sayıca fazla olduğundan, AV de falan hep yendiğinden dolayı baydılar ve gidip başka serverda falan kasıyorlar. Aynı nedenle ne yazık ki çok sayıda süper horde da ayrıldı BLden, ya da migrate falan ettiler.

Yani BL horde tarafı alliance a göre daha iyi bence, zaten çok az türk kaldı şu aralar onlar da sağolsunlar efendi arkadaşlar gibi geliyor bana. Shaman kasma derim ;) Hunter kas kaslı kaslı böyle yeşil buff da gelio 1.7de :)[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Sosyal ağlarda paylaş

Penth, horde'da da var bu tipler. BL'de alliance oynamadığım için karşılaştırma yapacak durumda değilim. Ama çok da rahatsız edici durumda değil. Genelde seviyeli arkadaşlar ağırlıkta.

Ayrıca girdiğim gruplarda Türk olduğumu duyunca olumlu tepkilerle karşılaşıyorum. Hatta bir çok arkadaşa Türkçe öğretmeye başladık. Geçen grind yaparken şöyle bir pm attı:

"Haha level 40 pala attacked me. Aldim aklini!"[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Gloria | Level 47 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion
Sosyal ağlarda paylaş

bl'de önce alliance'dım sonra charları silip horde'a geçtim ve rahatlıkla söyleyebilirim ki seviye horde'da çok daha yüksek. Seviye yüksek demem hiç sorun yok anlamına tabii ki gelmiyor ama onlarda ihmal edilebilinir seviyede.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 20 Ağustos 2005 12:26 tarihinde demiş ki:
SS aldim bir sürü, ne küfür isterseniz var adamlar yellden konusuyorlar ama dogal alanlarinda konusmalari zaten küfür yani.
Ahmcol mudur nedir, sonra Kerbela vardi onlari hatirliyorum, masaüstü bilgisayarimda SS ler, pazar aksami eve dönünce atarim buraya. IRonforge meydanda yellden küfürlesiyorlar iste, öyle kaliteli adamlar.

Kerbelayla ben oynarken tek bi kez sehir içinde yell kullandım oda valor helmimi alan bi paladin yuzundendi .Baya ciddi olay olmuştu paladin guildinden atılmıştı falan . Onun dışında bir yell olayı hatırlamıyorum . Ama karakteri sattığımdan alan kişinin nasıl oynadığını bilemem yinede merak ettim varsa bi link atsana ss için .[signature][hline]WOW - EU retail (BL) Kerbela Night elven Warrior 60 (SOLD)

29 haziran 18.** Murtaza demişki :
" böyle özürlü gibi vurmaya çalışınca küfür ettim kapadım oyunu... Tavşan'ı öldüremedim sinirliyim "
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...