Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Trek


Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar,

Hepiniz Uzay Yolu'nu veya Star Trek'i biliyorsunuz. ST, dünyada Star Wars kadar olmasa da bayağı büyük bir hayran topluluğuna sahip bir konsept, gerçekçiliğin hayalin ve yaratıcılığın birleştiği aşmış bir ütopik gelecektir.

Ben.. Ben neredeyse Türkiye'deki en büyük hayranıyım diyebilirim. Aranızda, kendini benim gibi hisseden biri var mı? Varsa lütfen parmak kaldırsın, paylaşalım, tartışalım..[signature][hline]Nail "Mirage" Avunduk
[Dreamsmiths]

We come,
We conquer,
You die.

***Kill for Curse Alliance***
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

star trek daha ziyade bir bilimkurgu star wars bilimkurgu kılığındaki bir fantezi iken. isimlerindeki star dışında bir ortak noktaları olmadığından kıyaslanmaları yanlış olur..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 27 Mayıs 2004 00:18 tarihinde demiş ki:
star trek daha ziyade bir bilimkurgu star wars bilimkurgu kılığındaki bir fantezi iken. isimlerindeki star dışında bir ortak noktaları olmadığından kıyaslanmaları yanlış olur..


Tamamen katılıyorum.[signature][hline]Nail "Mirage" Avunduk
[Dreamsmiths]

We come,
We conquer,
You die.

***Kill for Curse Alliance***
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, star wars kadar fantastik ve felsefi olmayabilir ancak şu an bana en gerçekçi gelen bilimkurgu dünyasıdır Star Trek. Bence ilerde olursa Star Trek gibi bir gelecek olur :D

Orjinal dizi zamanında fantastikti hakkaten. Ancak ilk 2 filmden sonra sanki misyonu deişti.

Generations'ın çok az bölümünü seyrettim. Voyager hiç seyretmedim ancak Enterprise(son nesil) dizisinin bölümlerini kaçırmadan izliorum. Star Trek'te herhalde yemeğin tencerede eski usullerle yapıldığı tek dizi :D Üstüne ışınlayıcı en fazla 2-3 kere kullanıldı insanlar için. Yani izleyiciyi etkilemekten çok, normal ve sanki dünya şu an o yüzyıldaymış gibi gösteriolar yapımcılar. Enterprise daha Warp 5'i aşamıor ki Kirk'lü filmlerden birinde warp 9'u aşıp geçmişe dönüyorlardı.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 27 Mayıs 2004 00:18 tarihinde demiş ki:
star trek daha ziyade bir bilimkurgu star wars bilimkurgu kılığındaki bir fantezi iken. isimlerindeki star dışında bir ortak noktaları olmadığından kıyaslanmaları yanlış olur..

MAntıken ne kadar haklı olsan da ikiside ortaya çıktığından beri süregelen bir karşılaştırma söz konusu. Özellikle hayran kitlelerinin arasında çok hararetli karşılaştırmalar ve tartışmalar oluyor hem de yıllardır. Star Trek çıktığında ilklerden biri idi zaten. Belki de ilkdi. Ondan sonra çıkan ve büyük ses yapan tek şey Star Wars idi. Bugün sen onları çok ayrı kategorilere koymuşsun ama 80' lerin başında onlar sadece uzay filmleriydi.

Bunun tartışılabileceğine 70li senelerde karar verilmiş ve o zamandan beri devam ediyor. Şimdi biz de bugun yıllardır süregelen tartışmayı sürdürüyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cat zaten gerçeğe yakınolan bilimkurgudur, atmasyon dahi yapsa bunu bilimsel bazı temellere dayandırmaya çalışır, sebep-neden ilişkileriyle açıklar herşeyi. fantezi ise tabiri caizse cam yılmaz'ın kaynağı gibi bir kaynağa sahiptir, artık dünyayı döndürecek yüzük mü döversin yoksa floresan lambadan kılıçlar mı salla sallayabildiğin kadar.. :) içerikten ziyade şekil önemlidir, daha felsefik olduğunu da düşünmüyorum zaten. daha 60'ların star trek bölümlerinin bazılarında dahi star wars trilogy'de eseri bulunmayan çeşitli felsefeler vardır. zaten fantezi edebiyatı ile ilgisi olmayan kime sorsan star trek'i üstün bulduğunu söyler..

ghald vakti zamanında elma ile armut kıyaslanmışsa bunu da fantezi edebiyatı, bilimkurgu edebiyatı nedir bilmeyen insanlar yapmış. neden onların tartışmış olması bu kıyasın ehliyeti olduğuna delil olsun?[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ortada bir fantezi edebiyatı söz konusu değil ki Sam. Olay tamamen bilim kurgu. Star Wars içersinde agidik bugidik bir felsefe olması onu fantastik yapmaz. Sonuçta o bir bilim kurgu eseridir. İkisi de farklı konular taşıyabilir ama ikisi de bilim kurgudur. Biri bir kurtuluş şavaşını biri ise keşifleri anlatır.

Tartışmalar 70lerden beri var ve halen süregeliyor ayrıca. O gün yaplıp kapanmış konular da değil. O gün fantaszi edebiyatını bilmiyorlardı da bugun de mi bilmiyorlar. Trekker' lar, Trekkie' ler ya da Starwoid' lar vs. gibi gruplar gitgide ortaya çıkıyor ve güçleniyor. Bunlar aralarında halen tartışıyor. Onu bırak ben dahi halen Star Trek' çi arkadaşlarımla uğraşırım küçüklüğümde yaptığım gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayret burada Star Trek Fanı olduğunu bilmiyordum yanlız değilmişim :)...

Son filmlerine doğru konsepti ve kurguyu bayaa bir değiştirmiş olsalarda bilim Kurgu filmleri arasında (zaten bu kadar uzun dizisi çekilen başka hangi bilim kurgu eserleri varki?) saygın bir yeri vardır.

Mantık olarak Star Wars ile aynı konumda tutulmaması gerekir. Kendine has bir karizması vardır ...[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silthanas, 28 Mayıs 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
starwars la star trek i kar$ila$tiranlari e$refle kiniyorum..

star wars dan nefret eden bir $ahsiyet olarak,uzay yolu ,film kalitesi, heyecani ve surukleyiciligi ile yildiz sava$larini 3 e katlar..

Bir kere karakter oyuncular i barindiran bir kadroya sahiptir, i$in kilici gibi 'sacma' bilim kurguyla ilgilenmez, coluk cocuk eglendirmez =)


naptın zaten hepsi fantastik bu hikayelerin.
sana ışın kılıcı saçma gelir başkasına ışınlanmak. hepsi çocukça ama zaten güzellikleri biraz da orada.
star wars'ı sevmeyen biri ilginç gene de.[signature][hline]Show No Mercy
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Star Trek'te daha bir gerçekçilik var. Star Wars'daki gibi direk iyi kötü edebiyatı yok. Hele şu en son Enterprise dizisi seyretseniz. En çok eleştirdiğim yanı sanki biz 22. yüzyıldayız ve oturmuşuz Friends izler gibi dizi izlioruz. O kadar yavan gidio. Yazarlar malesef çok yetersiz. Dizi sadece o dönemin uzay hayatını anlatıomuş gibi gelio. Biriki süper bölüm var ayrı ama genelde atmosfer çok monoton.

Sevgili Lucas biraz muhafazakar olduğu için Star Wars dizisi çekilmedi hiç. Ama bi ton oyun yaptılar. Her zamanda Star Trek oyunlarından iyi olmuşlardır. O alanda üstün Star Wars.

Bir de dün gece sabaha karşı Moviemax'te Trekkies'i izledim. Türkiyede'ki çakır yada diğer özentiler bu Trek çılgınlığı yanında sıfır ya.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de geçen gün starwoid' ların yaptıgı bilet sırası muhabbetini izledim. Adamlar Star Wars 1 için 40 gün önceden sıraya giriyorlar. Hem de ülkenin bir kaç şehrinde birden. Zaten adamların web sitesi varmış. Bir web hosting fiirması da bu site için sponsor olmuş ve sıraya girilen bilet gişelerinin önüne web kameralar konmuş. Adamlar çadırları ve uyku tulumları kamp gereçleri ile 40 gün sıra beklediler.

Acaba biz de bir film belirleyip paticik camiası olarak şöyle bir ay şehir içinde bilet kampı mı yapsak. Adamlar süper eğleniyorlardı. Gerçi bilet bahane önemli olan eğlenmek.

Trekkie ve Trekkerlar gibi Star Wars hayranlarının da bu şekil aktiviteleri var ve doğru öyle Çakır özentisi felan bok emiş SW ve ST hayranlarının yanında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada o programdan bikaç şey söyliim.

Leonard Nimoy 70 lerde bir partiye davet edilio ve otele yaklaştığında dışarıda bir kalabalık görüo. Paramount'un bütün ünlüleri orda. Sonra kalabalıkta ilerlerken omuzlarında 2 el hissedio ve biri kulağına bişiler fısıldıo. "Seni çözdüm. Kulakların takmaymış." Bunu diyen kişi ise John Wayne.

Yine Chekov'u oynayan aktör ile Scotty'i oynayan aktör şöyle dio. "Bu toplantılar(Star Trek oturumları) başladığında 1-2 sene sonra biter diye düşünüyorduk. 10 sene sonra herhalde son seneleridir diyorduk. 20 seneden sonra herhalde hiç bitmeyecek demeye başladık."

Trekkies'i sunan Denise Crosby (Generations'da Tasha karakterini canlandırmıştı) kendine gelen hediyeleri garajda saklıyor. Bir ton şey var ve en çok da kendi ve Data'yı oynayan Brent Spiner'ın portreleri var. En sonda Tasha ile Data'nın dizide yakınlaşmasına atfen çizilmiş hafif erotik resimleri gösterio. İlk geldiğinde çok şaşırmış ama sonradan sevmiş. Brent Spiner ise bu resimler hakkında "Vücudumu bu kadar profesyonel ve gerçeğinden daha iyi çizebildiklerine inanamıyorum" diyor.

Orjinal seride Nichelle Nichols(Uhura) bir anısını anlatıyor. Bir gün 2 küçük kız çocuğuna rastlamış. Çocuklardan biri onu televizyonda görüp dışarı fırladığını ve sokakta "Televizyonda bir siyah kadın var ve hizmetçi deil!!!" diye nasıl bağırdığını anlatmış. O kız çocuğu Whopi Goldberg'miş.

Q'yu oynayan John Delancie new york'ta yürürken birisinin onu takip ettiğini farketmiş. Arkasını döndüğünde adam ona sen Q musun diye sormuş. John "evet" diye cevap vermiş. Adam "Ölen insanları hayata döndürdüğün doğrumu" diye sormuş. John da "Sadece sevdiklerimi" diye cevap verince adam "Sıkı cevap" demiş.

Böyle şeyler işte. Daha bir ton var.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh işte star trek'in daha gerçekçi gözükmesinin nedeni bilimkurgu olması; bilimkurgular hikayeleri mantık ve somutluk yönünden ele alır, fanteziler ise duygular ve soyut kavramlara dayandırır kendisini. çok net görülüyor bence bu özellikle star wars ile star trek karşılaştırıldığı zaman..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biri "in a galaxy far away''i
biri bizim bi kac yuz ilerki halimizi hedef aliyo
fark bu, star trek aciklamalar getiriyo insanliktan yola cikarak
ama star wars insanligi pek iplemiyo baska yer, baska adamlar sonucta.

ben ikisinide severim ama star trek dizileriyle biraz daha agir basiyo.
en son ben kanadada kadin kaptanli star trek'i izliyodum heh.[signature][hline].
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 31 Mayıs 2004 19:18 tarihinde demiş ki:
biri "in a galaxy far away''i
biri bizim bi kac yuz ilerki halimizi hedef aliyo
fark bu, star trek aciklamalar getiriyo insanliktan yola cikarak
ama star wars insanligi pek iplemiyo baska yer, baska adamlar sonucta.

işte bu basit ama çok çok önemli bi ayrıntı bu açıklamayla star wars we star trek ewrenlerinin karşılaştırılmaması gerektiği anlaşılıo[signature][hline]a.k.a "bay bomba"

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 31 Mayıs 2004 20:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...