Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Temmuzda


orc_lord

Öne çıkan mesajlar

Ben açayım istersen
Bu aralar sinemalarda oyniyacak olan Alman yapımı Temmuzda (Im Juli) isimli filmin yönetmen ve senaryo yazarı Fatih Akın dün gece Zaga' daydı. Çok ilginç bir adam . Dün akşam Okan Bayülgen de dediği gibi adam kesinlikle filmini felsefi dayanaklara dayandırarak bir reklam peşinde değildi. Bu film bir aşk filmi güzel kızlar yakışıklı erkekler var gibi çok basit bir tanım kullanmakla yetindi filmi için. Adamın bir çok ödülü var ama adam bir yöetmen görüntüsünden çok uzak sadece bir tipti. Adamın bu kadar rahat ve sade olmasına rağmen bir çok ödül almış olması gerçekten filmine karşı bende de merak uyandırdı. Adamın söylediğine göre bir çok ülkede (Çeşitli avrupa ülkeleri ve Amerika' da) filmleri gösterime girdiği halde adam yıllardır filmlerinin Türkiye' de sinemalarda gösterilmesi için çok büyük cabalar harcamış ve bu çabalar bir zamandan sonra onun için öenmli bir amaç haline gelmiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok mu alçakgönüllü yoksa küçük tepeleri ben yarattım büyükleri de allah yarattı tarzı bi adam mı tam anlayamadım ama aşırı rahat. Hayattan baymış gibi herşey sıradan geliyor sanki adama. Yani biz mi çok abartıyoruz bilmiyorum ama adam can sıkıntısından film yapıyorum yapacak başka iş yok gözüyle mi bakıyo yönetmenliğe anlamadım. Sevdim, sempatik =P[hline]`eğer tanrı varsa, parmağını bile kıpırdatmadan tüm kötülüklere nasıl katlanıyor` stendhal
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 yıl sonra ...
  • 6 ay sonra ...
cnbce'de tamamını izleyememiştim, bugun bilg. dan izledim
ilk izleyişin zevkini vermedi ama güzeldi yine de
hep erkeğin, kızı elde etmek için çabalamasına alışmışız, filmde kızlar teklif edince garip geldi. gerçi esas oğlan kızın peşindeydi ama olsun.
yol macerası olup ta komiklik içermeyince bişeyler eksik gibi oldu.
güneş olayını hem bu kadar çok kullanıp hem de suyunu çıkarmadan bunu başarması çok hoş olmuş.
tam nedenini çözemedim ama hayranlık uyandıracak bir film olması gerekirken pek öyle hissettirmedi
bi de fatih akın gümrükçü olmuş romanya sınırında, farketmemiştim daha önce
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kral bir filmdir. 3-4 sefer izledim,daha da olsa izlerim, gerçekten etkilenmiştim filmden. O filmi izlemek nedense beni rahatlatıyor. Yazın çekildiğindendir belki.

Filmdeki özgürlük teması çok iyi işlenmiş. Hem erkek tarafı hem de kız gerçekten kafalarına estiği gibi hayallerinin peşinde koşmuşlar ve güzel bir macera yaşamışlar. Belki de filmin beni cezbeden tarafı bu oldu.

Bir de kız çok güzeldi sanırım yanlış hatırlıyor olabilirim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer tüm Fatih Akın filmleri gibi harika bir filmdir efendim bu da. Oyuncu seçimleri, planlar, senaryo gibi yönetmenin en iyi şekilde yapması gereken ne varsa hepsini en iyi şekilde yapmıştır Fatih Akın. İnsanın içini ısıtan hoş bir öyküyü, yüzümüze koca bir gülümseme bırakacak şekilde, enfes bir kurguyla işlemiştir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...