Pierre Mesaj tarihi: Nisan 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2003 said: Nefr, 27 April 2003 16:30 tarihinde demiş ki: said: Turbaninda siyasi bir simge oldugunu kimse kanitliyamaz. turkiyedeki herkes siyasi bir simge diye taksa ama 1 kisi inancindan dolayi taksa yine bisey diyemezsiniz. Türbanın bazı kesimlerce siyasi bir simge olarak kullanılıp kullanılmadığı değil tartışma Pierre; kullanıldığı açık zaten. Sadece dini inançlarının gereği olarak gören ve bu amaçla türban takan insanların kısıtlanması bence de anlamlı değil, ama bunun siyasi amaçlarla kullanılmasına izin verilmemesi gerekiyor. Eğer dini inançların türban takmanı gerektiriyor ise tak, ama bunun toplum düzenini bozmasına izin verilmesini bekleme. Şu an için türbana getirilmiş olan kısıtlamalar kamu kuruluşlarındaki görevlilerin iş başındayken ve öğrencilerin okuldayken takmalarının yasaklanmasından ibaret. Bu yasaklamalar sadece türbana karşı değil zaten; herhangi bir dini ya da siyasi görüşü simgeleyen şekilde giyinmen yasak, ki olması gereken de bu bence. Aynı şekilde her kamu görevlisinin uyması gereken kılık kıyafet zorunlulukları vardır ve aşırı bir göğüs dekoltesi de yasaklar listesinde yer alır. Bir kamu görevlisi olarak istediğin gibi giyinme ve davranma özgürlüğün olamaz, olmamalıdır. Bu "birşey diyemezsiniz"den kastın nedir tam anlamış değilim, onu biraz açarsan ben de yorum yapabilirim rahat rahat. "Kanlı mı kansız mı" tadında birşey değil herhalde? ;) Turban siyasi bir simgedir demek turban takanlar siyasi bir amacla takiyordur demek.Turbani siyasi bir amacla kullananlar var yok demiyoruz.Ama siyasi amacla kullananlar var diye turbanida yasakliyamazsin.[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA BESIKTAS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pierre Mesaj tarihi: Nisan 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2003 said: karpuz, 27 April 2003 17:03 tarihinde demiş ki: pierre kandırmışlar seni... şu an dünyada müslümandan daha çok sayıda budist ve hristiyan var...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] Yok yanlisin var Buyuk budist devletlerden bir cin bide hindistan var hindistaninda yarisi musluman zaten musluman devletleri ise saymakla bitmez.[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA BESIKTAS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tyle Mesaj tarihi: Nisan 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2003 said: Pierre, 27 April 2003 20:00 tarihinde demiş ki: Yok yanlisin var Buyuk budist devletlerden bir cin bide hindistan var hindistaninda yarisi musluman zaten musluman devletleri ise saymakla bitmez. "çin bide hindistanın yarısı" dediğin 2milyar adam ediyor [Bu mesaj tyle tarafından 27 April 2003 21:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Nisan 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2003 Kaldı ki satanistere de "toplum düzenini ve huzurunu bozmadıkları, temel hak ve özgürlüklere aykırı hareket etmedikleri sürece" hoşgörü göstermiş Fiz. Oh be, mumi attığından beri o mesajı cevap yazcam, senin adına bik bik etmiim die sustum ehü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 1- Benim fikrime katılan herkese teşekkür ediyorum. 2- Karşı fikirlere de saygı duyuyorum. 3- Pierre acaba biz aynı ülkede mi yaşıyoruz? Acaba gazete kitap felan okuyor musun? Eğer gerçekten Türkiye ile ilgileniyorsan, "türban" olayını bilmen gerekir. "Aşırı dinci" denilen kişilerin kendi fikirlerini Türkiye'ye yavaş yavaş aşılamaya çalıştıklarını biliyorsundur. Yok hala bu tip insanlara karşı duyarsızsan, sakallı tesbihli birisi olarak düşünmeye başlıycam seni.. 4- Türban takanların çoğu siyası nedenlerden dolayı taktığına inanıyorum. Çünkü hiphopçu gibi giyinmesine karşın, kişilerin kafasında türban görüyorum. Yani hiphopçu yaşayışını seviyorsan, onların tarzını, onların fikirlerini de paylaşıyorsun demektir. Her zaman derim, "insanlar özgür olmalı". Ama bir insanın fikirleri, yaşam şekli, siyasal ve fiziksel fikirleri karakterine ve giyimine de yansır. Ne demek istediğimi ben de anlayamadım ama anlayanlar olduysa ne güzel. 5- Herkes istediğini yapar, istediği gibi yaşar. Takım elbiseyle dolaşanı da olacak, Punkçı olarak dolaşanı da. Ancak bazı karanlık kişiler, Türkiye'yi ele geçirmek istiyor. Bunların fikirlerinin ne olduğunu tartışabilmek için açtım ben bu topici. Şekilçocuk: "Herkes istediğini (aşırıya kaçmadan) yapmaya özgür" demişsin. Ancak bahsettiğim türbancı kesim zaten aşırıya kaçıyor. Yani yavaş yavaş alıştırcaklar bize, sonra ilkokullarda kuran kursları felan başladığında da, biz o kıvama gelceğiz ki, "boş işler bunlar boooş" diyerek geçiştircez.. Benim korkum bu. Teşekkürler hepinize..[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı. Ferman padişahın kardaş, Dağlar Bizimdir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FiXxXeR Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Bu ulkede kilik kiyafet devrimi yokmu? Turban giyilerek bu fikire karsi geliniyor. Bu fikir kimin? Ataturk'un. Baska soze gerek varmi? Ayrica basortusunede karsiyim ben. (Yasli insanlarda degil) Kim ne derse desin yok ozgurluk yok su bu. Burasi benim ulkem. Ulkemin liderinin yaptigi islere karsi cikan defolup gider. Baska birsey daha o basortuleri turbanlar falan giyilmesinin tek nedeni cahillik ve baski. Anneleri babalari cahildir. Yok kizima kimse bakmasin yok su olmasin bu olmasin derler. Kucuk yastan baski yaparlar cocuk buyudugunde zaten turban hayatinin bir parcasi olmustur. Politik nedenlerle kullanilmasida nasildir. Yine cahillige baglidir. iste adam bir konusma yapiyor ki bu konusmayi kendi hazirlamiyor. Knousma oyle bir sekilde hazirlaniyorki o egitimsiz kisima hitab etsin psikolojileriyle oynasin. Boyle oluncada olay politik oluyor.[hline]a.k.a. Sharez Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paristr Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 - Kişiler kendilerinden farklı düşünen kişilere ve onların görüşlerine saygı duymak zorunda değildir tahammül etmek zorundadır. Yani bir hristiyan bir müslümana, bir müslüman bir ateiste....... saygı duymak zorunda değil ama tahammül etmek zorundadır. Düşünceler ve inançlar bağlamındada bu geçerlidir. - Abartılı bir takım rakamlar verildiğini gördüm. Hindistanın yaklaşık nüfusu 1 milyardır ve 200 milyonu müslüman 800 milyon civarı hindu az miktarda budist vardır. Fakat bir düşünce ve görüşün çoğunluk tarafından desteklenmesi yada benimsenmesi o görüş yada düşüncenin doğru olduğu anlamına gelmez. - Kamusal alanda dini görüşlere uygun giyinmek, dini kurallarla yönetmek vs. tarzı davranışlar doğru değildir. Batı toplumları bunu aşarak başarılı olabilmişler insan haklarına saygılı, özgür ve mutlu bir toplum yaratabilmişlerdir. Bir devlet düşününkü; Öğretmenlerinin, hemşirelerinin ve diğer memurlarının bir kısmı türbanlı bir kısmı onikidilimli kırmızı başlıklı bir kısmı börklü, bir kısmı dersin ortasında namaz kılıyor diğer kısmı erkeklerin olduğu sınıfa girmiyor hasta kabul etmiyor vs vs vs. Bu mümkün mü? İnsanlar günlük yaşantılarında diledikleri gibi yaşamalıdır ancak konu kamu yani devlet olduğu zaman bir takım şeylerden feragat etmek zorundadırlar. - Demokrasi çoğunluğun istediği şeyin yapılması değildir bu zaten ilkel çağlarda bile yapılıyordu. Demokrasi azınlık olanında hakkının korunduğu ve gelişmesine izin verildiği ve özgürce yaşadığı rejimin adıdır. Türkiyede müslümanlar çoğunluk diye diğer dinlere inananları düşünmeden kamunun tek yanlı düzenlenmesi demokrasi değildir. - Türkiye Cumhuriyeti laik demokratik bir devlettir. :) Yada en azından öyle olmalıdır. Kamusal alanda dinin gerekleri diye türban takılmaya başlanırsa yarın öbürgün farklı dini inançları olanların farklı giyim tarzlarına ne denebilir? Hal böyle olunca geçmişte sıkça görülen din ve mezhep tartışmaları devletin en üst kademelerine sıçrar. Dünya mersine giderken Türkiyenin tersine gitmeye din ve mezhep tartışmalarında boğulmaya hakkı yoktur. Elalem Plutondan data gönderip alırken yörüngelere uydu oturtup uydulara gidip gelirken biz hala "türban nasıl takılmalı saçın azımı görünmeli çoğumu görünmeli peçede takarsak dahamı iyi olur" gibi konularla uğraşıyoruz. 80 yıl önce çizilmiş rotayla uğraşmanın kimseye faydası olmaz acilen Türkiyenin dayandığı demokrasi laiklik konularında ortak görüş oluşturup millet olarak devlete iyi yöneticiler belirleyip dış borcu azaltıp hortumun kökünü getirip bizde teknoloji-bilim-üretim kervanına katılmazsak gelecekte bir geleceğimiz olmayabilir. Olsada sömürülen ezilen hor görülen bir 3. dünya ülkesi olabilir ki Iraka bakıp ders almamız gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 "Tahammül etmek" katlanmak, dayanmak anlamına gelir. Anlayış ya da saygı göstermek bundan farklıdır, bence olması gerekendir. Onun için "düşünceye saygı"yı vurguluyorum sürekli. Varlığına tahammül etmek zorunda olduğum birşeyin varolmamasını tercih ederim, ve seçme şansım olursa ortadan kaldırımım bu rahatsızlık kaynağını. said: paristr, 28 April 2003 15:26 tarihinde demiş ki: - Kişiler kendilerinden farklı düşünen kişilere ve onların görüşlerine saygı duymak zorunda değildir tahammül etmek zorundadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Olaylara bu kadar dar bakmayın ya. Türbanlıların köylüsü, kentlisi mi olurmuş ? Köylüsü temizdir, kentlisi siyasidir diye bişey mi var ? Türban takanların %95 i çevresel faktörler ve gelenekler sonucu türban kullanıyor, kimbilir belki de zorunlu tutuluyor buna. Türbanı savunmuyorum kesinlikle zaten kullananların büyük kesimi cehaletten takıyor bunu. Yavaş yavaş toplumun gözü de açılıyor. Hekes göğüs dekolteli gezsin de demiyorum tabi. Türban takmak nasılsa göğsü açık gezmek de aynı derecede hatadır nazarımda. Hatta etini göstererek prim yapmak düpedüz alçaklıktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 köylülerin taktığı türban ayrıdır demedik... köylülerin taktığı o başörtüsü ayrıdır dedik..[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı. Ferman padişahın kardaş, Dağlar Bizimdir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Neden bahsettiğimi anlamışsındır. Laf ebeliğine gerek yok.. (Ha bu postta silinecekse silen kişi bi zahmet özelden gerekçesini bildirsin.) [Bu mesaj blackchaos tarafından 28 April 2003 17:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Universite kapılarında öbekleşip beraberce bağıran, siyasi mesajlar bağıran başı örtülü, türbanla örtülü grup tehlikelidir, rejim düşmanıdır. Türbanı diğerlerini sindirip, devlet yönetimini değiştirmek amacı ile takan ve diğer türbanlılarla beraber kadrolaşanlar tehlikelidir, rejim düşmandır. Dini propoganda yapan, kabadayılığıyla gurur duyan, cumhuriyete ve atatürk ümüze küfretmiş kişiler, kurumlar, partiler, lokaller, her türlü topluluklar tehlikelidir, rejim düşmanıdır. 1920 lerde bu türden kişilerin elebaşlaının tamamı idam edilerek cezalandırılmıştır. O kadar ağlanan ah dedirten Musul-Kerkük ü kaybetmemizin yegane sebebi türbanlılar, sarıklılardır. Gençlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti için varolan en büyük iç tehditlerden biri nolcak abi türban işte diye salınmaya çalışan, türban takan ve bu siyaseti izleyen kişilerdir. Bu ülkede politikacılar bu işi belki biraz sıkıya alsalardı, türban özgürlüük diye inleyen kesimin gıkı çıkamazdı, hepsi anayasaya aykırıdır. Fransa da bu kış alınan kararla türbanın bir siyasi simge olduğu ve hiçbir şekilde kamu kurluşu vs, ile her türlü eğitim yerlerinde takılmasının yasak olduğu ilan edilmiş AİHM tarafından mühürlenmiştir. Son olarak Genelkurmay'ın bir sözü ile bitirmek istiyorm: Türbanlılar gelincik gibidir, önce bir tanesi ortaya çıkar bırakırsan bir bakarsım 3 olmuş, gene bırakırsan 7, 10 derken herkes türban takmaya başlamış!!! Artık ne diyeyim. Bu arada yahudilerin konu ile ilgili alakasını anlayamadım. Kadrolaşma filan demiş biriside türban ve yahudi konseptlerinin yakınlığını veya ilişkisini merak etmekteyim. Şeyh sait gibilerin ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 said: mexinth, 28 April 2003 19:15 tarihinde demiş ki: Son olarak Genelkurmay'ın bir sözü ile bitirmek istiyorm: Türbanlılar gelincik gibidir, önce bir tanesi ortaya çıkar bırakırsan bir bakarsım 3 olmuş, gene bırakırsan 7, 10 derken herkes türban takmaya başlamış!!! Neyse ki ordu hep bizimle asla onlaı bırakmaz.Rejim hep bu sayede ayakta kalacaktır.[hline]Blood never ends without the power of wisdom [Bu mesaj Khirsah tarafından 28 April 2003 19:21 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Khirsah tarafından 28 April 2003 19:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pierre Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 "ben asiriya kacmadikca hersey serbest olmalidir"demedim. "ben hersey serbest olmalidir"dedim. sana gore turban takmak asiridir bana gore gomlek giymek asiridir bunun olcusu yok Kisi sana zarar vermedikce herseyi yapabilmelidir. bu benim gorusum yani adam ciplak sokakta dolassa sana bunun zarari ne ? Ayrica bilip bilmeden konusan arkadaslara soyluyorum acin kitaplara bakin hangi din en yaygin diye. Birisi yahudilerin konuyla ne alakasi var demis: Bi postta "turban taraftarlari kadrolasiyorlar develeti ele gecirmeye calisiyorlar denmis."Bunu yahudiler zaten yapti. Dunyanin bircok ulkesinde yahudiler buyuk soz sahibidir.(amerika v.s) ayrica ben turbani siyasi simge olarak kimse kullanmiyor demedimki milli gorus v.s kullaniyor bu bir gercek fakat siyasi simge olarak kullanmayanlarin sucu gunahi ne ?[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA BESIKTAS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 ekonomi bütün mesele ekonomi... ayrıca bir rejim yalnızca orduya dayanarak varlığını sürdürüyorsa o rejim kendi kendini yemeye başlamış demektir.[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Hayır asıl tehlike kediler ! kedilere ölüüüm ! lol[hline] Sam, 12 Ocak 2003 01:02 tarihinde demiş ki: eski günlerimde olsam çesmastır'ı da pataklarım da a.k.a. Uçan Sam Sam, 18 Ocak 2003 06:32 tarihinde demiş ki: süperdi ilk red alert'teki mammoth tank biriktirip kafadan dalma olayı Strateji Anlayışım Mammoth'tur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2003 said: fizban, 27 April 2003 21:38 tarihinde demiş ki: aman nefr nolacak :) bi de hala anlatamadığmız / anlamak istemediğiniz bi olay var. biz 70 lik ninenin başını örtmesine birşey demiyoruz. başörtüsü değil dava olan. türban. bak arada bi fark var. baş örtüsü. türban. başörtüsü, türban. türban, başörtüsü.[hline]You know what capitalism is? Getting fucked! ii de hoca,nasıl bilebilirsin ki bir insanın içinin dışı ile aynı olduğunu?? Türbanı örten,örter..DEVLETİ BÖLMEK İSTEYENLERE HİÇ KİMSE İZİN VERMEZ! VERİLMEZ! TAVİZ BİLE VERİLMEZ! onlar Belli eder kendilerini zaten... Ama normal turbanlı örten,örtsün...genelleme yapınca hepsi giriyor işin içine..ayırt olayı bu..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2003 woohoo! "politika yassah" kuralımıza ne oldu? :) neyse 2 satır (yazıyı bitirince buraya iyi güldüm) yazayım bari, eksik kalmayayım.. - iran türbana izin verdiğinden mi, şahın bugünün türkiye'sine üzücü şekilde benzeyen yolsuzluk rejiminden mi devrim yaşadı? rus devriminden fransız devrimine, küba devriminden iran devrimine bütün devrimlerin öncesinde adaletsizlik ve baskıya temel kurmuş, ekonomisi zayıf rejimler bulunması bir rastlantı mıdır? - insanları giyimine göre değerlendirip ayıklamayı "rejimi koruma" olarak nitelersek iran'lı mollalarla ortak bir yan edinmez miyiz? - lays reklamındaki teyzenin elini öperken kızı daha modaya uygun (komik gelebilir ama o insanlar da bazı modern değerlere uymaya çalışıyorlar) giyinince 'karafatma' oluyor? - zamanın tersine giden akımların eridiği bu dünyada neden türbansız küçük kızkardeşiyle yürüyen türbanlı ablaları farketmiyoruz? 1-2 nesil sonraki hallerini tahmin edemeyip düşman ediyoruz kendimize onları? neden "yasak çekicidir" deyimini hatırlatmıyoruz başka yerlerde sık sık tekrarladığımız halde? - "akp gelince iran olacağız" diyenlerin tahminlerine ne oldu? bugün halen "türban bizi iran yapar" diyenlerle aynı kişiler olmaları da düşündürücü.. - amerikan başkanları iki lafının arasında "god bless america" derken bizim başbakan "inşallah" deyince yüzü ekşiyen insanlarımız belki amish'ler için de tavsiyelerde bulunabilir amerika'ya.. bunları yazan benim türbanlı bir akrabam ve dostum yoktur, eşimin türban takmasını tercih etmem ve 'dinci' tabir edilen görüşte de değilim. (olanlarla da tartışırım) ne var ki türban takması ya da dilini deldirmesi o kişinin dünya görüşünü belirlememe yeterli değildir. kaldı ki demokrasiler düşünceleri değil somut hareketleri cezalandırır.. lütfen artık tek elden yönlendirilen medya yayınarına göre şekillendirmeyi bırakalım düşüncelerimizi, gelecek kuşaklar bizden utanmasın..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head! Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!! Police: That's a minigun!!! Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StarAdam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 Hangi inanca sahip insanlar fazla tartışması hakkında bir şey okudum yazayım dedim buraya. Cia den alıntı Christians 32.88% (of which Roman Catholics 17.39%, Protestants 5.62%, Orthodox 3.54%, Anglicans 1.31%), Muslims 19.54%, Hindus 13.34%, Buddhists 5.92%, Sikhs 0.38%, Jews 0.24%, other religions 12.6%, non-religious 12.63%, atheists 2.47% (2000 est.) [Bu mesaj StarAdam tarafından 30 April 2003 20:18 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj StarAdam tarafından 30 April 2003 20:21 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj StarAdam tarafından 30 April 2003 20:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 said: Sam, 30 April 2003 03:32 tarihinde demiş ki: - amerikan başkanları iki lafının arasında "god bless america" derken bizim başbakan "inşallah" deyince yüzü ekşiyen insanlarımız belki amish'ler için de tavsiyelerde bulunabilir amerika'ya.. [/b] ya anlamak mı istemiyosunuz bizmi anlatamıyoruz? sana tek bi soru sorucam amerikada veya başka bir hristiyan ülkesinde yönetim sistemini değiştirip tamamen hristiyanlığa dayalı bir yönetim getirmeyi planlayan bir zihniyet,bir örgüt varmı?? Ayrıca demokrasiyle yönetilen tek hristiyan ülkesi amerikamı?? Umarım söylediklerimi anlıyosundur sam Türkiye tek laik islam ülkesi,ne cabuk unutuyosunuz balık hafızası var zaten bizim insanımızın coğunda daha yeni 10 yıl falan oldu fazla uzak değil sivas ta canlı canlı 33 aydının yakıldı Bak şunu söylüyüm kubilay menemende geririci-yobaz lar tarafından şehit edildiğinde Mustafa Kemal in ilk emri "menemen de taş taş üstünde kalmasın haritadan silin menemeni" demiş oradaki halkta en az yapanlar kadar sucludur demiş..sonradan sakinleştirmişler Kemal paşayı Eğer sivas olayı olduğunda Mustafa Kemal gibi biri başta olsaydı emin ol sivası haritadan silerdi unutmayın ankara sincan da refah yol hükümetinin zamanında tanklar yürütülmüştü o derece azmıştı yobazlar şu an sesleri cıkmıyosa bilki ordudan korkularındandır ayrıca "demokrasi bizim için amaç değil araçtır" diyen bir başbakan var şu an başımızda kendi demecidir bu.. sana tylenin yazısını bir kez daha okumanı tavsiye ediyorum ayrıca bugünki mgk kararlarınıda gazeteden yarın bi oku bişeyler varki asker bu konuda endişeli ve emin olki o paşalar generaller senden daha fazla bu işin içinde senden daha iyi biliyolar yok neymiş karışmayalımmış,yok irandaki molla dan ne farkımız kalırmış geç bunları geç o generallerin senin kadar aklı yokmu?senin kadar düşünemiyolarmı?hadi bizim yazılarımız kesmiyo seni bari paşalara güven ?? turbanın yeri üniversite değildir,turbanın yeri devlet daireleri değildir bu konularda taviz verilemez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 eaglewingg biraz sakin; ne ninjayım ne de karafatmayım, bilgi ile desteklenen her fikre de saygım vardır. ama "atatürk sivas'ı yakardı", "generallerden iyi mi biliyorsun?" tarzında öylesine söylenen sözler bu kritere dahil değil. 'büyüklerimizin' her işi doğru yaptığına da inanan birisi değilim, aranızda böyle biri varsa çıksın söylesin bari.. laik devletin anlamını da biliyorum, özgürlükçü demokrasi ve insan haklarının da. ordunun desteksiz tehdit arayışını ve mgk gibi sivil otoritenin eğilip büküldüğü bir kurulu da dikkate almıyorum.. lütfen fox news'ı andıran "asker ve devlet hep haklıdır" söylemlerine sığınmayalım artık..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head! Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!! Police: That's a minigun!!! Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 iyide bu insanlar şeriati getirmek istiyorlarsa bunu türban takmadanda yapabilirler(sanmıyorum gerçi yapamazlar ama türban takıp takmamaları bi etken değil bence) türbanı yasaklamak çözümmü yani [Bu mesaj EagleEye tarafından 01 May 2003 01:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 türbanı yasaklamak çözüm değil manteliteyi değiştirmek çözüm, aklıma bir örnek geldi , islam da temizlik önemlidir; peki benim imamım,hocam temiz mi? onlar değil mi dine örnek olan, daha doğrusu din adamları olan,bir bakın peder e , temizliğine giyimine anlarsınız farkı , çıkıp dışarı 100 kişiye sorsanız dinin gereklerini tam olarak yapıomusunuz diye kaç kişi der "evet" ülke ekonomic kriz de,kimsenin umrunda değil din! türban takan metalci bile gördükten sonra bu ülke de , o metalcilere şeytancı gözüyle bakan zihniyetleri hiç müslüman olarak görmüyorum , dini , Allah ı menfaat için kullanmaktan başka ne yapıolar ki? aslında Türkiye tam anlamıyla bir müslüman ülke de değil gözümde[hline]Bu gece yıldızlar aşkımızı yazdı gökyüzüne,içlerinden biri kaydı,dileğim oldun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 yıl 2003 - gögüs dekoltesi tehlikeli yıl 2007 - mayo reklamı sömürüdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 gaf power Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar