Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İki melek ve iki hayat

RaistlinMajere

Öne çıkan mesajlar

belki etkilenmezsiniz ama benim üzerimde bir etki bıraktığı için buraya copy leme isteği duydum en azından bir okuyun

Melek
Iki melek yer yüzünü dolasmaya cikmislar...Tabii insan kiliginda. Aksam olmus,kentin en zengin semtinde lüks bir villanin kapisini Tanri misafir olarak calmislar.. Ev sahipleri somurtarak buyur etmisler onlari.. Yemek falan teklif etmemisler. Sicacik misafir odalari yerine,buz gibi ve nemli bodruma iki silte atip"geceyi burada gecirebilirsiniz",demisler. Silteleri betona sererken,yasli melek duvarda bir catlak görmüs. Ve baslamiş onu onarmaya...Genc melek"niye yaptin bunu!";diye sormus merakla.. "Her sey her zaman göründügü gibi degildir",demis yasli melek yavasca. Ertesi aksam melekler bir köy evinde cok fakir,ama cok iyi bir aileye misafir olmuslar. Her seyleri bir tanecik inekleri imis.Onun sütünü satip geciniyorlarmis. Ev sahipleri,mütevazi sofralarina almis onlari.Ne yemekleri varsa paylasmislar birlikte. Yatma zamani gelince kadin "siz uzun yoldan geliyorsunuz,yorgun olmalisiniz";demis. "Bizim yatakta siz yatin, rahat uyuyun.Biz su divanda idare ederiz." Günes dogarken uyanan melekler,zavalli adamla karisini iki gözleri iki cesme aglarken bulmuslar. Hayatta ki tek servetleri inekleri bahcede ölü yatiyormus. Genc melek öfkeden deliye dönmüs. "Bunu nasil yaparsin..Bu kadar iyi insanlarin yegane geçim kaynaklarının ölmesine nasil izin verirsin? Önce ki gece gittigimiz villada her sey vardi,ama kötü ev sahipleri bize hic bir sey vermediler. Sen onlarin bodrumlarini tamir ettin.Bu fakir insanlar bizimle her seylerini paylastilar.Ineklerinin ölmesine göz yumdun?..." -"Her sey her zaman göründügü gibi degildir evlat,demis yasli melek yine.. -"Nasil yani?";diye daha da öfkelenmis genc melek.. -"Her sey her zaman göründügü gibi degildir evlat;"demis yasli melek,bir kez daha.. Ve anlatmis.. -"Ilk gittigimiz zengin evinin o duvar catlaginin icinde yillar önceden saklanmis bir hazine vardi. Ev sahipleri,zenginlikleri ile cok magrur,ama hic paylasmayi sevmeyen insanlar olduklari icin bu defineyi bulmayi haketmemislerdi.Catlagi kapayip,onlari bu hazineden ebediyyen mahrum ettim. Dün gece fakir köylünün yataginda yatarken ölüm melegi adamin karisini almaya geldi,kadinin hayatini bagislamasina karsilik ona inegi verdim. Her sey her zaman göründügü gibi degildir,isler bazen istendigi gibi gitmez göründügünde,aslinda olan budur![hline]
With their tanks and their bombs
and their bombs and their guns
In your head in your head
They are dying
The Cranberries-Zombie

[b]Bi de tıklayın da murada ereyim
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
Daha sacma bi hikaye okumamistim yani, yanlis anlama : )
Ben ki her gece 3 te Sirlar Dünyasi izlerim, bir kerecigime melekler böyle ucuz seylerle atlatmaz. Herif zaten zengin, hazine bulsa nolcak, bulmasa nolcak? Duvardaki catlakta nasil hazine oluyor, ameleler mi düsürmüs binayi yaparken? Melek ceza verdimi var ya böyle allahini sasirirsin, Samanyolu'nda bi kere kötü aga vardi, köyün imami buna curse atti sonra öldü flaan yani böyle hafife almayalim bu isleri lütfen kthxbye

Son olarak, benim böyle 2 tip evim gelse tanri misafiri diye, kapinin esiginden iceri sokmam, ona sükretsinler bence. (Ama ne olur ne olmaz diye evi dedektörle ararim ara sira :) )[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 21 Ağustos 2005 22:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 21 Ağustos 2005 22:44 tarihinde demiş ki:
Daha sacma bi hikaye okumamistim yani, yanlis anlama : )
Ben ki her gece 3 te Sirlar Dünyasi izlerim, bir kerecigime melekler böyle ucuz seylerle atlatmaz. Herif zaten zengin, hazine bulsa nolcak, bulmasa nolcak? Duvardaki catlakta nasil hazine oluyor, ameleler mi düsürmüs binayi yaparken? Melek ceza verdimi var ya böyle allahini sasirirsin, Samanyolu'nda bi kere kötü aga vardi, köyün imami buna curse atti sonra öldü flaan yani böyle hafife almayalim bu isleri lütfen kthxbye

Son olarak, benim böyle 2 tip evim gelse tanri misafiri diye, kapinin esiginden iceri sokmam, ona sükretsinler bence. (Ama ne olur ne olmaz diye evi dedektörle ararim ara sira :) )

Hahahah Sırların Gerçek Efendisi konuya parmak basmış, son noktayı koymuş :)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

meleklere baksen,
yaşlısı genci, insanların arasında hastalık gibi dolaşıyorlarmış ?

kaç kanatlıymış bunlar ?
kaç günde inmişler dünyaya ?

vah vah vah,
demek ki fakirliğimize şükredeceğiz.

zenginler evlerindeki hazineleri bilmezler.

acaba daha ne saçmalıklar dinleyeceğiz ?

başka hikayeleri karalama defterine taşıyan modlara selam ederim.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 21 Ağustos 2005 22:41 tarihinde demiş ki:
güzel bir hikayeymiş hoşuma gitti gerçekten. ayrıca meleklerin dünyaya inmesiyle ilgili wings of desire ve far away, so close adlı iki film var, şiddetle öneririm.

hikayeyi bende beğendim.
City of Angels da var bu filmlere ek olarak (Nicholas Cage ve Samuel L. Jackson oynuyor)[signature][hline]"Think of me long enough
to make a memory..."

Nightwish
TarjaT.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi oldu hatırlattığın, city of angels zaten wings of desire'ın yeniden çevrimi :)

ayrıca bu hoş ve iyi kötü bi mesajı olan hikayeye "bunlar nası melek lan, melek dünyaya mı inermiş ehe öhö" diye bakıp dalga geçmeye çalışanlara ve yeteri kadar dalga geçilmemiş gibi bir de uzatmaya çalışanlara bir alkış tutmak istiyorum. alkışla yetinmeyip bi de parmak şeyedicem. :tup:

[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.

[Bu mesaj sir tarafından 22 Ağustos 2005 00:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Her "mesaj içeren" hikayeye bu kadar takılmayın yaw, alt tarafı "herşey göründüğü gibi değil" demiş. Etrafta milyonlarca geziyo bu hikayelerden, ve çoğu da bence bundan daha yaratıcı. Sırf bir ana fikri var diye bi hikayeyi bu kadar üstün kılmamak lazım :)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mum_Chamber, 21 Ağustos 2005 23:59 tarihinde demiş ki:
belki de meleklere fazla takılmak gerekmiyor?

hikayenin bize anlatmak istediği başka bir şey olabilir mi?
belki?

durun hikaye bize birşeyler anlatmaya çalışıyor![signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Mikael_, 21 Ağustos 2005 22:44 tarihinde demiş ki:
Kalp Gözü diye bölüm açılsın.

evet..."Bu Dünya'da yaptığın her iyilik sana yine bu Dünya'da iyilik olarak dönecektir" mesajlı hikayeler kopyalayalım. Sonra "karşılıksız" nedir unutalım, adaleti gerçekliklerde aramayalım.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...