Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bari buna dokunmasaydiniz - The Hitchhiker's Guide to the Galaxy... the Movie

HellHound

Öne çıkan mesajlar

said:
sanerixx, 18 Şubat 2005 00:47 tarihinde demiş ki:
douglas adams kitabı filme dökmekle ne kadar büyük bi hata yapacağını anladığı an kalbi sıkıştı ve hakkın rahmetine kavuştu, mesela yani.

aslında güzel olabilir bence

hehehe güzeldi[signature][hline]screw you guys , i'm goin' home ...
a.k.a. Marvin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Selamon, 17 Şubat 2005 17:40 tarihinde demiş ki:
said:
BlizarD, 17 Şubat 2005 16:54 tarihinde demiş ki:
evet lotr bana göre bi faciaydı

Nedenini açıklar mısın?

said:
BlizarD, 17 Şubat 2005 16:54 tarihinde demiş ki:
extended version fln yapıldı
biliyoruz kesip koydular vizyona ama extended ı da izledim kitabına hiç güzel gelmemişti bilmioyorum güzel adapte edemişler desem yalan olucak ama dediğim gibi adamların herşeyi çevirme imkanı yok acımak lazım kitapla filmler kıyaslanamaz ayrıca bi başyapıt olabilir filmler

Hayır extended varsiyon yapılmadı. Extendedlar filmin aslıydı.
İnsanlar sinema koltuklarına yapışmasınlar diye montajda bazı sahneleri çıkartmışlardı extendedlar bu çıkarılan sahnelerinde yer aldığı halidir. Yani aslıdır.
[signature][hline]Every fart has a beginning.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hired_gun, 16 Ekim 2003 19:50 tarihinde demiş ki:
*karesi kadar ön yargilidir..-
kaliteli yapilirsa bir kült ve efsane olur o film .. yapilamazsa yazık olr.[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır

+1[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki:
''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti)
Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir.
Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!"
ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 17 Şubat 2005 09:26 tarihinde demiş ki:
sorun: ortalikta hitchhiker's guide superrrr diye dolasan tipler olacak...
Hitchhiker's süper zaten, sorun neki?[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun şu:

mesela the doors filmi çıkana kadar "bizim" the doors bi anda herkesin the doors'u oldu... Eh pek de kötü oldu bu durum :)

Hayatında çizgi roman okumamış kişiler storm'u Dr. Octopus'un film kersindeki halini bilir oldular.

Ben duygusal olarak karşı değilim, eski şarkıların coverlanmasına, eski kitapların, çizgi roman ve filmlerin tekrar sinemaya uyarlanmasına - hatta eski kült filmlerin tekrar çekilmesine.

Ama evet bazen toplumsal etkilerine bozulmaktayım. Yalan değil..[signature][hline]COH:
AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L45
Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L34
TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18
Sosyal ağlarda paylaş

Siz kimsiniz de the doors a bizim diyorsunuz diycem tartışmanın yönü kayıcak. Gerçi rigolus ta aynı mantıkta galiba seninle, az kişi bilince daha bi karizmatik mi oluyor nedir anlamadım.

Neyse filme dönelim, Ford u Mos Def diye zenci bi hiphopçu canlandırıcakmış. Imdb de baya bi tartışması olmuştu ama emmy si olan şiir miir yazan sanatçı ruhlu zeki çevik ve ahlaklı bi adam diyorlar. Filmin yapımcısı da ford u kesinlikle rapçi bi karakter yapmayız demişti zaten.
Bu arada kitaplarla film arasında farklar olucak ama bunlar Adams ın filmin senaryosunu yazarken yaptığı değişiklikler, biz onun yolundan gidiyoruz kalitesiz bi holivud filmi olmayacak bu diyor yapımcılar. Bakıcaz görücez.

Filmden birkaç kare

[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .

[Bu mesaj axedice tarafından 18 Şubat 2005 17:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HellHound, 17 Şubat 2005 20:08 tarihinde demiş ki:
said:
faint, 17 Şubat 2005 02:36 tarihinde demiş ki:
hiç bi zmn çekilen filmler kitabı önceden okumuş okuyucuyu tatmin etmez. -LoTR ayrı bi mesele-

LotR filmleri okuyucuyu tahmin etti diyosun yani... hasince gulerim bu lafa

ehuehuehuehuehuehuehueuhehueuhhuehuehuehuehue

birincisi orada lotr için herhangi bi olumlu eleştiride bulunmadım, onun sadece bi kitaptan uyarlanan filmler arasında ayrı bi yeri olduğunu ima ettim

ikincisi, hakkında o kdr çok görüşün bulunduğu bi film için bi genelleme yapamazsın, her kafadan ayrı ses çıkar

üçüncüsü, hiç bi zmn bi film kitabın etkisini yarat(a)maz. yönetmeni ne kdr baba olursa olsun[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Sosyal ağlarda paylaş

said:
axedice, 18 Şubat 2005 16:58 tarihinde demiş ki:
Siz kimsiniz de the doors a bizim diyorsunuz diycem tartışmanın yönü kayıcak. Gerçi rigolus ta aynı mantıkta galiba seninle, az kişi bilince daha bi karizmatik mi oluyor nedir anlamadım.

Neyse filme dönelim, Ford u Mos Def diye zenci bi hiphopçu canlandırıcakmış. Imdb de baya bi tartışması olmuştu ama emmy si olan şiir miir yazan sanatçı ruhlu zeki çevik ve ahlaklı bi adam diyorlar. Filmin yapımcısı da ford u kesinlikle rapçi bi karakter yapmayız demişti zaten.
Bu arada kitaplarla film arasında farklar olucak ama bunlar Adams ın filmin senaryosunu yazarken yaptığı değişiklikler, biz onun yolundan gidiyoruz kalitesiz bi holivud filmi olmayacak bu diyor yapımcılar. Bakıcaz görücez.

Filmden birkaç kare

ben isin karizmasinda degilim. zaten sorun da burda basliyo. o film ciktiktan sonra etrafta ben paranoid anroidim bana bakin hey karizma yapiyorum bakin stereotype olabiliyorum diyen insanlar cikacak.
olay tamamen piyasa olmasi ve simdi piyasa tartismasi yapmasak iyi olur (ya da ozelden konusalim da karismasin ortalik)[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ve piyasa olmasi beni rahatsiz etmez. HGTTG 'yi MIB ile karsilastiran cahil kesimle ayni havayi solacagima, HGTTG in ne oldugunu bilen ve Douglas Adamsin bu saheserini duyan insanlarla solmayi tercih ederim. ne kadar dejenere ederlerse etsinler.
bahsettiklerin ne yazik ki ayni insanlar.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

''banane banane önce ben izledim önce ben okudum
ben bunu senden önce biliyodum senin haberin yoktu'' düşüncelerine pek katılmıyorum

bu tür şeyler herkes için yapılıyor , siz olayın detayını tarihini felsefesini diğerlerinden daha iyi anlamış olabilirsiniz
ama diğer insanların sizin gibi her şeyini bilmek veya önceden bilmek gibi bir görevi yok

eğer kitapsa mesela o kitabı okumayanın zararınadır , kitabı okumadın filme gidemezsin(abartı tabi bu) demek yanlış bence

örneğin yüzüklerin efendisi filmlerinden sonra kitabı okumayan bir kesim tutup film sayesinde kitapları okudu ,yüzüklerin efendisiyle ilgili araştırma yaptı vs. kitabı okumayan kimisi de çarpık çurpuk bilgisiyle ''ben de biliyorum'' dedi.ama bunun kimseye bi zararı yok

şahsen diğer insanların da eksik de olsa yüzüklerin efendisiyle ilgili bir şeyler görmüş olmaları beni sevindirmişti[signature][hline]screw you guys , i'm goin' home ...
a.k.a. Marvin
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
said:
HellHound, 17 Şubat 2005 20:08 tarihinde demiş ki:
said:
faint, 17 Şubat 2005 02:36 tarihinde demiş ki:
hiç bi zmn çekilen filmler kitabı önceden okumuş okuyucuyu tatmin etmez. -LoTR ayrı bi mesele-

LotR filmleri okuyucuyu tahmin etti diyosun yani... hasince gulerim bu lafa

ehuehuehuehuehuehuehueuhehueuhhuehuehuehuehue

bende sana şunu soliim bende kitabı okudum ve filmi cok beyendım, eer daha iyisini yapabılıyosan yap , hayret bişi ya
kolaydı LotR i filme çekmek...[signature][hline]Spiker olmuş her denyo Savaşı gülerek sunmuş...
Sosyal ağlarda paylaş

iyi bir film yapmak ayrı, okuyucuyu tatmin etmek ayrı...
demek ki yeterince iyi okumamışsın.

en basitinden Tom Bombadil yok?

Ayrıca kitapta "Yüzük Kardeşliği" ekibine epey önem verilmişti. Neredeyse hepsi eşit öneme sahiptiler.
Bunların farklı karakterleri, farklı kişilikleri vardı.
Oysa filmde bunu yapamamışlar.
Legolas, Aragorn ve Arwen öne çıkartılmış.
Gimli şebek şebek ortada dolanırken, Legolas taklalar ata ata savaşıyordu.
Aragorn'un "Yolgezer" zamanındaki o kirli havası iyi yansıtılamamış vs vs..

Ha tabii dediğim gibi çok iyi bir film, ama kitabı yeterince iyi yansıtamamış.
Extended Edition'larda biraz daha oturaklı yapmış olsalar da, gene yeterince doyurucu olmamış.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:

bunu anlayamadım ben. dolaşsın nolacak? herkesin kitap okuma zorunluluğu mu var. ben de okumadım. lotr'i de okumamıştım. bi eksiklik de hissetmiyorum kendimde. ortaya çıkmasın az kişi bilsin mantığını kavrayamıyorum.[signature][hline]happy to stay at the club
Sosyal ağlarda paylaş

Kitabı okumadım, ama okuyan bir arkadaşla beraber filmi izledim, ki o bana kitapta olanlar ile ilgili biraz bişeyler anlatmıştı, sadece o anlattıkları ışığında söylüyorum, film tam bir hayal kırıklığı. Devamı falan çekilip toparlanır mı bilmem.[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya!
Sosyal ağlarda paylaş

said:

ah be, keşke öyle olaydı ya, aksine "çok kötü falan yane ortasında uyudum" diyen tipler doldu şimdi ortalık, ah ulan ne kaçırdığınızın bi farkında olsanız diyesim geliyor.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
ben güzel bir film olacağına inanıyorum. sinema dergisi ve gazetelerde okuduğum kadarı ile başarılı görünüyor. mervin adlı robot çok tatlı olmuş. peluş tarzında birşeyi olursa almak isterdim doğrusu, böyle üzülerek bakıyor. ehehe, hikayesi ise tam bir komedi :)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...