Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PAN SWG Genclizm ! [önemli]

karakedi

Öne çıkan mesajlar

biz zaten estelle ortak olup coldwind'i öldürecez:P
onun için biz estelle beraberiz... ben gelirim eclipse'e estelde olur derse takılırız:P[hline]m@dm@n23 (11:11 PM) :
benim kucukken bompali su tufegimden astalavista baby sesi cikardi suyu cikarinca uhahua
Sosyal ağlarda paylaş

eclipse seçeneği şimdilik ağır basıyor gibi. yine de oyunlar elimize ulaşana kadar bunu kesin bir karara bağlayalım da birlikte oynayalım fikrinde olanlar dağılmasın. sonra server değiştirip zaman kaybetmeyelim hiçbirimiz.[hline]eski bir çin atasözü der ki:
chonk sonk tung, chenk.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
squirrel, 01 July 2003 00:49 tarihinde demiş ki:
Basit Türk olup yabancı server larda kayırılmaya uğramak... Eğer bir birlik olmassak bizi ezerler. Avrupanın gözünde biz geride kalmış Tabularını hala aşamamış birer zombiden farklı değiliz... [hline]Only Legend...

Pardon da cümlelerini "ben zombiyim, eziğim, tabularını aşamamış biriyim" falan diye düzeltirsen sevinirim. Zira MMO dünyasında buradaki insanlar diğer ülkelerdeki insanları ceplerinden çıkarırlar.

SWG'yi Beta testten beri oynuyorum. En lagli döneminde bile en beter %50 lossda bile hiç kimse beni ezmedi. Bence eziklik, insanların kendilerini ezik hissetmesi ile büyüyen birşey olsa gerek...

Ne kendimi ne de buradaki insanları ezik yada büzük olarak görmüyorum.

"Basit" olmayan Türk'lere sevgiler,[hline]Avaturk
Sosyal ağlarda paylaş

said:
codmaster, 01 July 2003 03:19 tarihinde demiş ki:
said:
Uzun bir süremi jk2 outcast aleminde geçirdim... Ozamanlarda Starwars Galaxies her zaman benim için bir rüyaydı. Bunun temelleri atılmadan önce bile böyle bir şeyin var olacağını biliyordum. Ama içimde hep aynı korku vardı. Yeteneğimi gölgeliyecek tek bir sorun ?. Basit Türk olup yabancı server larda kayırılmaya uğramak... Eğer bir birlik olmassak bizi ezerler. Avrupanın gözünde biz geride kalmış Tabularını hala aşamamış birer zombiden farklı değiliz... Bu anlayışı gidermenin tek bir yolu varsa oda Birlik olup karşımızdakilere bunu göstermektir. Hepimiz birleşmeli ve tek bir amaç için and içmeliyiz. Oda hepimiz birimiz , birimiz hepimiz için... ( Çok klişe bir söz ancak gerçekleri yansıtmakta ) Bu doğrultuda ilerlersek belimiz bükülmez yumruğumuz ise asla indirelemez...[hline]Only Legend...

[Bu mesaj squirrel tarafından 01 July 2003 00:51 tarihinde değiştirilmiştir]

Şu ana kadar ne MUDlarda,ne UOda, nede battlenette ezik türkler falan demediler,hatta türküm dediğimde "oo cool" falan diyip ilgilendiler.Onu diyenler azınlık kişiler onları da kimse sallamıyor zaten.

Cool karizma değil sözlük anlamını aç bak soğuk itici demek... Ayrıca siz hala böyle düşünüyorsunuz. Olay yaptıklarında değil Peki soruyorum size ozaman Hanginiz Uo da GM oldunuz Avrupa Shardlarında... Jedi olma şansınızın olmadığı bir Server a girmek size normal geliyorsa kusura bakmayın boşa zaman ayırmışım...[hline]Only Legend...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Goodness, 01 July 2003 13:27 tarihinde demiş ki:
said:
Basit Türk olup yabancı server larda kayırılmaya uğramak... Eğer bir birlik olmassak bizi ezerler. Avrupanın gözünde biz geride kalmış Tabularını hala aşamamış birer zombiden farklı değiliz... [hline]Only Legend...

Pardon da cümlelerini "ben zombiyim, eziğim, tabularını aşamamış biriyim" falan diye düzeltirsen sevinirim. Zira MMO dünyasında buradaki insanlar diğer ülkelerdeki insanları ceplerinden çıkarırlar.

SWG'yi Beta testten beri oynuyorum. En lagli döneminde bile en beter %50 lossda bile hiç kimse beni ezmedi. Bence eziklik, insanların kendilerini ezik hissetmesi ile büyüyen birşey olsa gerek...

Ne kendimi ne de buradaki insanları ezik yada büzük olarak görmüyorum.

"Basit" olmayan Türk'lere sevgiler,[hline]Avaturk

Bahsettiğin şeyi sen söylemek istiyorsun galiba... Ben öyle değilim ancak hala değişik oyun serverlarında (misal tavla , bilardo(Carom3d) vs... ) stupid turk , cart turk , curt turk) deniyorsa. Bunun suçu bana atılmamalı benim için tüm insanlık 1 dir... Ayrım yada kayırım yapmam. Ama Artık anlamanız o küçücük kafalarınızın basması lazım... Türkiye de binlerce Kürt yaşamakta artık çoğu kardeşimi< gibi olmuş. Tam bir Türklük kazanmış. Hangisine sorarsanız sorun bir Kürt devletinin kurulmasını ( türkiye Toprakları içinde ) isteyecektir. Bu örneğim politik konulara dokunmak için değil. İnsanın özünde ki vatan , yurttaş sevgisini ortaya koymaktır... Avrupalılar bizi sevebilirler AMA asla KENDİ İNSANLARIN YANINDA AYNI ŞARTLARDA YARGILAMAZLAR anlatmak istediğimi kavrayan ( ki bu sen değilsin hiç yoktan zeka seviyen cümleyi buraya kadar bile okumana yetmemiştir ) varsa Şayet olacaklarıda yakından görecektir... Bakalım Kaç tane Türk jedi olabilecek ?????[hline]Only Legend...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elesso, 02 July 2003 19:28 tarihinde demiş ki:
cool havalı anlamında kullanılır ve olumlu bişey[hline]..........

Herzaman değil ama... Tabi arkadaşım ben Sana demiyorum Türkün Türkten başka dostu olmaz diye lakin dediğim şey ; Aynı şekilde yargılanmayı yada eşit haklara sahib olmayı düşünmek için henüz erken...[hline]Only Legend...
Sosyal ağlarda paylaş

Bir açıklama yapmak istiyorum yanlış anlaşılmalar ortadan kalksın diye :

1. Bu bir Şovalye oyunudur... ( gelecekte geçsede )
2. Jedi ların Tavır ve hareketleri kesinlikle bizim toplumumuzla alakalı bile değildir. ( ki bu şartlar altında adamlarda bizi bu oyuna has bulamayacak olabilirler net bir şey düşünmesemde bana öyle geliyor )
3. jk2 outcast zamanında bir çok yabancı server da oynamışlığım var çoğu zaman güzel karşılansamda Türk olduğumu duyunca azda olsa bir yadırgama alıyordum.
4. Ben Avrupalılara kötü gözle bakmıyorum ancak onlarda hiçte sizin zannetiğiniz gibi bize çokta iyi gözle bakmıyorlar.

Sonuç olarak ben henüz yabancı bir Shard a GM olmuş Admin olmuş bir Türk görmedim... Buda neyin ne olduğunu ortaya koymuştur... Jedi Şovalye Kültüründen gelen bir oyundur Ve bunu bize ( yani hiç bir zaman bu kültürü üzerinde bulundurmamış bir halka ) uygun göreceklerini , kendilerinden önce zannetmiyorum... Aksini düşünen varsa icq um ' 2833017 ' dir orda bana ulaşır. Karşılıklı bir diyalog kurar konuşuruz. Burda kötü hittamlarda bulunmanızı yada saçmalamanızı istemiyorum... Esenlikle kalın...[hline]Only Legend...
Sosyal ağlarda paylaş

ehue, cool bi amerikalinin bi insan icin kullanabilcegi en iyi sifatlardan biridir bu bir, ve her zaman icin boyledir bu iki.

ayrica avrupa veya amerika shardlarinda gm olamayiz cunku buradaki gibi colukcocuk yonetmiyor shardi. OSI ve diger firmalarin serverlarinda gorevli gamemasterlar gidip oranin merkezindeki bilgisayarlarda calisiyorlar ve aylik 5000$ civari maas aliyorlar, gunluk is gibi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha oyuna baslamadan ic kargasa cikarmialim.Ben de squirrella birlikte 1 yil boyunca jk2 oynadim fikirlerine guvenim sonsuzdur.PA olayina gelince onemli olan o PA yi bizim yani Turklerin kurmasi.Ondan sonra dier milletlerin oyunculari bizim PA miza girerek bize olan bagliliklarini zaten sergilemis olacaklardir.Ustesinden gelmemiz gereken tek sey ulkemizdeki bazi insanlarin hala dunyaya acilmanin tek yolunun dunya kupasinda dereceye girmek oldugunu zannediyor.Biz bunun ustesinden gelerek takim oyununda bile dunyaya kendimizi kanitlamis oldugumuzu gostermeliyiz.Sonra diycekler ki "vaay bakin turklerin kurduu guild sindi shardin en ii guildi biz de mi girsek".Bunun olmasi icin cabalamak lazim.Arada icimizde de tartismalar cikacak tabiyki ama bu bi kurumun temelini saglamlastirmak icin onemli bi adim olacaktir.[hline]I'm your dream, make you real
I'm your eyes when you must steal
I'm your pain when you can't feel

Icq UIN = 788808
a.k.a -hellraiser-dt<<===jk2
Sosyal ağlarda paylaş

said:
squirrel, 02 July 2003 19:45 tarihinde demiş ki:
Bir açıklama yapmak istiyorum yanlış anlaşılmalar ortadan kalksın diye :

1. Bu bir Şovalye oyunudur... ( gelecekte geçsede )
2. Jedi ların Tavır ve hareketleri kesinlikle bizim toplumumuzla alakalı bile değildir. ( ki bu şartlar altında adamlarda bizi bu oyuna has bulamayacak olabilirler net bir şey düşünmesemde bana öyle geliyor )
3. jk2 outcast zamanında bir çok yabancı server da oynamışlığım var çoğu zaman güzel karşılansamda Türk olduğumu duyunca azda olsa bir yadırgama alıyordum.
4. Ben Avrupalılara kötü gözle bakmıyorum ancak onlarda hiçte sizin zannetiğiniz gibi bize çokta iyi gözle bakmıyorlar.

Sonuç olarak ben henüz yabancı bir Shard a GM olmuş Admin olmuş bir Türk görmedim... Buda neyin ne olduğunu ortaya koymuştur... Jedi Şovalye Kültüründen gelen bir oyundur Ve bunu bize ( yani hiç bir zaman bu kültürü üzerinde bulundurmamış bir halka ) uygun göreceklerini , kendilerinden önce zannetmiyorum... Aksini düşünen varsa icq um ' 2833017 ' dir orda bana ulaşır. Karşılıklı bir diyalog kurar konuşuruz. Burda kötü hittamlarda bulunmanızı yada saçmalamanızı istemiyorum... Esenlikle kalın...[hline]Only Legend...

Öncelikle Şövalye kavramı,her kültürde vardır sadece adı değişiktir.Japonlar Samuray der,biz yeniçeri deriz,Şövalyenin anlamı din,kilise(yada o kültürün binası ne ise) ve yönetici(kral,padişah vs)için savaşan elit askerdir.

İkinci olarak "Cool" hoş anlamındadır.Herşey sözlük anlamında kullanılmaz.

Üçüncü olarak arkadaşlık kavramı milliyete göre değişmez.Benim MUD oynarken afganistandan,isveçten arkadaşlarım vardı ve baya iyi muhabbet ederdik.
Dördüncü olarak "türkün türkten başka dostu yoktur" kavramı eskide kaldı.Bir çok arkadaşım bana ne kazıklar attı,gerek gerçek yaşamda gerek oyunlarda.

Lütfen mağra adamı gibi davranmayalım.Sonuçta yabancılar da insan,ve dost olunabilecek kişiler çıkar aralarından.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sLog, 02 July 2003 21:23 tarihinde demiş ki:
eferim benim kaankama ne güsel yazmış... tamamen katılıyorum...[hline]m@dm@n23 (11:11 PM) :
benim kucukken bompali su tufegimden astalavista baby sesi cikardi suyu cikarinca uhahua

tsekur ederim cnm bnm :)[hline]I'm your dream, make you real
I'm your eyes when you must steal
I'm your pain when you can't feel

Icq UIN = 788808
a.k.a -hellraiser-dt<<===jk2
Sosyal ağlarda paylaş

ya arkadaslar lütfen olayı birbirimizi kıracak boyutlara sürüklemeyelim. zaten kıran kırdı kıracağı kadar ama bence bu kadar yeter. evet tamam, squirrel'ın yazdıklarına ben de tepki duydum, kesinlikle de katılmıyorum ama adamı tanımam etmem, kompleksliymiş, değilmiş beni ilgilendirmez, eğer öyleyse, zaten zararı kendine, ki sonraki mesajında da gayet düzgün bir tavır sergileyip olaya biraz daha netlik kazandırmış. yani bence adama gidip de "o senin kendi kompleksin, ezikliğin...vs vs" demenin hiç alemi yok. yanlış anlamayın, hiçkimsenin tek bir mesajı üzerine yazmıyorum bunları, sadece genel tavır üzerine ben de fikirlerimi söylüyorum.

yani arkadaşlar, buranın bir forum olduğunu unutmayalım, hepimiz fikirlerimizi söyleyebiliriz, saygı duymalıyız.

bir şeyi tekrar belirtmek istiyorum, az önce squirrel'in fikirlerini değil sadece buradaki haklarını savundum, özellikle ilk mesajında yazdıklarına kesinlikle katılmıyorum:

benim de gerek uo'da gerek ao'da %90'ı yabancılardan oluşan bir sürü iyi arkadaşım oldu, hatta hala bazılarıyla (uzun zamandır oyuna ayıracak zaman bulamıyorum malesef - ama swg'de değişecek :) hala icq'da zaman zaman sohpetimiz vs oluyor. yani azmodai'nin de dediği gibi her zaman bazı salak tipler çıkıp da uyuzluk yapabiliyor. (azmodai'nin fransiz - ingiliz vs örneği) ama senin tavrın düzgün olunca, mutlaka kendin gibi düzgün adamları bulursun...tabi tam tersi de geçerli...

neyse sağlıcakla kalın, iyi geçinin, öpüşün barışın, rüzgar estirmeyin, bu sayfaları güzel muhabbetler için kullanın... :)[hline]nicholai hel - europa (uo)
nicholai - atlanteen (ao)
nicholai - kai (daoc)
Sosyal ağlarda paylaş

yani, koca pink floyd'dan roger waters amcamız gelip de "together we stand, devided we fall" dediği zaman, vay amca ne güzel yazmış, bal gibi bal deyip dinliyoruz da squirrel kardesimiz farklı bi şekilde belirtince, hobarey deyip çullanıyoruz :D
bize yakışmaz

dip not: şimdi birileri ben zaten pink floyd sevmem, uyuz olurum vs vs vs diye bu mesaja da atlarsa, helal diyecem, susup oturacam. :D[hline]nicholai hel - europa (uo)
nicholai - atlanteen (ao)
nicholai - kai (daoc)
Sosyal ağlarda paylaş

squirrel yazdiklarin bu forumda kabul gorecek cinsten degil, silmek durumundayim.

ulkelerin iliskileri, ulkeler arasindadir. insanlar uyruklarina sahip olduklari ulkelerin arasindaki iliskilere gore degil, birbirlerinin kisiliklerine gore iliski kurar, arkadas edinirler. bu ulkeyi yoketmek isteyenlerle yaptigimiz savas, o ulkenin politik liderleri ileydi, o ulkenin insanlari ile degil, hatta savasta can veren masum askerleriyle de degil. eger ulkeler arasi siyasi iliskileri kisisellestiren, gunluk hayatina tasiyanlar varsa bu onlarin sorunudur bizim degil. gelip `onlar bizi yuz yil once yoketmek istiyodu, birleselim guclu olalim!` tarzi komik bile olmayan propagandalarini burada yapma lutfen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...