kermit Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 İnsan vücudunun işleyişi, belli sistemlerin bi arada çalışmasına ve birbirleriyle uyumuna bağlıdır. Toplumların işleyişi de birbirinden farklı sistemlerin bi arada çalışmasıyla oluşan bi üst sistemle ilişkilidir. Doğanın düzenide tamamen sistematiktir. Peki hiç bir sistem olmazsa, buna kaos mu deriz ? Hayır. Kaosun da tamamen düzensiz gibi görünen bir iç düzeni vardır. Doğada, kayıtsız şartsız düzensilik yoktur. Türkiye hariç! Uzun zamandır, nasıl oluyor da kimse ne yaptığını, neden yaptığını bilmiyor, en gariban adamından en üst dizeydeki yöneticisne kadar hiç kimsenin bir dediği bir dediğini tutmuyor, trafiğinden devlet dairesine, okulundan hapishanesine, alışveriş merkezinden çocuk parkına kadar her yerde bir keşmekeş var, koskoca bir ülke nasıl oluyor da "ya allah ... hadi hayırlısı..." yöntemiyle, göz kararıyla yuvrlanıp gidiyor diye merak edip duruyorum. İnsanlar böyle olduğu iin mi ülke çuvallıyor, ülke çuvalladığı için mi insanlar sapıtıyor, yoksa bir kısırdöngü içinde sürüklenip gidiyormuyuz , bunlar birbirlerini mi etkileyip duruyor? Bilmiyorum. Daha doğrusu, bilmiyordum. Köpeklerle uğraşıp duran ünlü Rus psikolog Pavlov'un pek bilinmeyen bir deneyinin sonuçlarını görünce; tamam işte , dedim. Buldum. Benim halkım Pavlov'un halkı. Deney şu: Pavlov, köpeklerin tepki vermeye alışkın olduğu işaretleri birbirine karıştırıyor. Yani zil çalınca yemek veriyorsun köpeğe, sonra yine zil çalıyor, bu sefer boş tabak veriyorsun, bir daha zil çalınca bu kez yne yemek veriyorsun. Sonunda hayvan sapıtıyor. Zil çalınca neyle karşılaşcağını bilmiyor. Şaka değil ciddi ciddi nevroz belirtileri görülüyor köpeklerde. Köpekler zilin sesini duyunca titreme nöbetlri geçiriyor, istemsiz bir biçimde dışkı ve idrar boşaltmaya başlıyorlar. Bizim ülkemizde insanlar niye nevrotik, niye herkes birbiriyle didişiyor, hiçbir şey yerinde , zamanında olmuyor diye düşünmeye gerek yok artık. Topluca titreme nöbeti geçirmemiz, zil çalınca başımıza ne geleceğini bilmememizden kaynaklanıyor. Ezberimiz bozuk. Daha doğrusu , ezberimiz yok. Ne zaman ne olcağını bilmiyoruz. Dahası, geleceğe dair bir beklentimiz yok. Çünki geleceğin olup olmadığından bile emin değiliz hala. Diyelim bakanın biri çıkıp "doğalgaza zam yapılmayacak" diyor.Ertesi gün zam haberi açıklanıyor. Günün birinden çıkıp yine doğalgaza zam yapılmayacak diyor, bekliyorsun, bekliyorsun, sahiden zam yok... Zil çalınca yemek mi vercekler önüne, boş tabakmı; bilmiyorsun. Bankaya gidip fatura yatırdın diyelim. Tıkır tıkır yürüdü işlemler, on dakika sonra dekontunu alıp çıktın bankadan. Ne güzel ! Ama bir dahaki faturayıda aynı şekilde yatırabilceğinin garantisi yok . Yine bankaya gidersin ama : a) Sistemler arızalı olduğu için saatlerce beklersin. b) Saatlerce bekledikten sonra "biz bu faturayı almıyoru, o kurumla anlaşmamız iptal edildi" derler. "Ama geçen ay ..." diye söze başlarsınız, "Kardeşim o geçen aydı.çç" der, şutlarlar sizi. c) O kalabalıkta, illa ki bir tartışma çıkar, siz bütün iyi niyetinizle araya girip tarafları yatıştırmak isterken bi araba sopa yersiniz. d) Olur ya, kavgayı yine siz çıkarır, yinebi araba sopa yersiniz e) El Kaide bankayı bombalar, havaya uçarsınız. f) Tam sıra size geldiğinde faturayı uzatırsınız, cüzdanı çıkarmak için elinizi cebinize atarsınız ki, aman allahım , cüzdanı çarpmışlar çoktan. g) Bankayı soymaya kalkarlar, tamam, beceremeyip kaçarlar ama, görgü tanığı olarak çok zor ve meşakkatli günler beklemektedir sizi. Savcılık, karako felan derken haftalarca aylarca sürünür durursunuz. h) Bunların hiç biri olmaz ... Faturadaki numarayı, adınızı falan girer, tıkır tıkır klavyenin tuşlarına basar, görevli sonra size dönüp " borcunuz üç yüz seksen altı milyar," der. Bir ayda bu kadar su kullanılmayacağını kime , nasıl kanıtlayacaksanız kanıtlayın artık. ı) sahiden bunların hiç biri olmaz, aynı geçen ay olduğu gibi faturayı öder çıkarsınız bankadan. Bunların hepsi olabilir. Hemde birinin olma ihtimali öbüründen fazla değil. Zil çalınca yemek yok öyle. Tamam, bir kez yemek koyarlar önüne, sonra zil çalar, bir bakarsın boş tabak ... Yine zil çalar tabağı kafana geçirirler bu kez. Yine zil çalar, afedersin iri bir köpek; kaçsan kaçamazsın... çıkar üstüne, bafilerde bafiler... Yine zil çalar ... Çıldırırsın ... Bir zil daha çalar ... Bir Daha ... Bir daha .... Penguenden alıntı 9 Aralık 2004 sayısı Altay Öktem hastasıyım....[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 hahaha. iyiymiş :)[signature][hline]Beş Hececiler
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 mantığı çok hoşmuş ince vok çok yerinde bir gözlem, güzelmiş=)[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Admin Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 tesir gücü yüksek bir yazı sonlarda yine zil çalar yine yine dediginde öyle hissettim bi anda ehe çok hoşuma gitti budur yani[signature][hline]G3NK DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 zitem illede zitem
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 doğruya doğru. :B[signature][hline]peace!
Dragonutopia Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Cok guzel bi acıklama..[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignorant fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 rofl, super yazmis abim..[signature][hline]Tulahr
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Harbi çok iyiymiş.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 her hafta okurum, yazım tarzı çok hoşuma gidiyor bu adamın.
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 hayat suprizlerle dolu bazıları acı bazıları olağan hakkaten şıkların hepsinin olması muhtemel[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 21 Temmuz 2005 11:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 bende hastasıyım bu adamın çok güzel yazmış... :D ehueuh[signature][hline]Madcat....--->Metket...* sevmesen de beni.. özledim sesini.. git desem de yine gitmesen.. yıllardır çektiğim bu hasret mi çile mi? haram mısın bana bir bilsem.. bebeğim benim.. hayalet sevgilim..
Forseti Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Asıl devlet daireleri bunun çok güzel bir örneği belki hatırlayanınız vardır asterix'in bir bölümünde tanrılık sınavına giriyorlar bunları bir tane devlet dairesine sokuyorlar aynı o hesap türk devlet daireleri..[signature][hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki: Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan
kermit Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 pengueni almamdaki nedenlereden biriside bu adamın yazıları[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır
cenin Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Bu yazıyı Penguen'de okuduğumda o kadar hayran kalmıştım ki bir iki ay boyunca dönüp dönüp okumuştum. Hayran olmamak elde değil.[signature][hline]you know we Ain't gonna die! [Bu mesaj cenin tarafından 21 Temmuz 2005 11:48 tarihinde değiştirilmiştir]
montezaus Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 mükemmel yazmış adam.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited... **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com
uncla Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 auehae doğruya doğru harbi :)[signature][hline]let's rock !
IllidanStormrage Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Off süper yazmışlar. Aynı bizi anlatmış dedim yani.Helal olsun
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 yazı iyi güzelde pavlov'un en bilinen deneyine "pek bilinmeyen bir deney" demek cahillik bence[signature][hline]Aket Atum Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş; ''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz''
physics Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Bence hoş bir yaklaşım ama gereğinden fazla soru işaretleri olan bir yazı. Okurken şöyle bir duygu oluştu bende " evet doğru ,ama neden böyle" .Bu soru işaretlerine mantığımız yettiğince varsayımlarda bulunsak nasıl olur ? (işte bir soru daha üffff üffff). Politikacılar su misali bulundukları kabın alanı kadar yayılırlar . Biz onları seçip meclise atıyoruz sonra mevlam kayıra . Bulunduğu şehrin kaç milletvekili olduğunu , bunların kim olduğunu bilen kaç kişi var ? Gerçi biz çocuklarımızı doğurup sonrasında ilgilenmiyoruz değilki milletvekili. Genel halk olarak saplantılarımızı kültür (gelenek) sığlığımızı ve apolitikliğimizi erdem sayıyoruz. "abi bunları hepsi şerefsiz boşver gitsin ben artık haber bile seğretmiyorum " tarzındaki bilinçsiz tepkimiz (kaçışımız) bizi ne yaptığını bilmez bir halk yapıyor. birde en önemlisi spor müsabakalarına düşkünlüğümüz arabesk yaşantımız herşeyi berbat ediyor. Faşist bir lidere soruyorlar " ne yaptınızda bu halkı bunca yıl uyuttunuz , bastırdınız" diyor . Adam cevap veriyor " Ben onları 40 bin kişilik beşiklerde salladım" buradan herhalde anlayan anlamıştır. Okuma yazma oranının düşük olduğu , okuma yazma bilenlerin okuma oranının düşük olduğu bir ülkede , eğitimsiz ve yetersiz vekiller neden abes olsunki . Her halk hakedildiği şekilde yönetilirmiş ... Miraz milliyetci bakarsanız bu yazdıklarıma tepki duyabilirsiniz. ( biz zaten öz eleştiri yapmayıda bilmiyoruz)...
Wanqhinox Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Gerçekten cok güzel bir yaziymis hayran kalmamak elde degil arkdaslar ama maalesef bunlar ülkenin gercekleri beklentisi yok bu ülkenin[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya---- Böle bildim böle sölerim...
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 çok güzel yazmış cidden.. said: Aket-Atum, 29 Temmuz 2005 11:38 tarihinde demiş ki: yazı iyi güzelde pavlov'un en bilinen deneyine "pek bilinmeyen bir deney" demek cahillik bence o biraz insanları küçük görmek ile ilgili galiba, cahillik değil.. kimse bilmiyodur bunu diye söylemiş bence..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********
Öne çıkan mesajlar