Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

emulenin abukluğu


Maedhros

Öne çıkan mesajlar

eğer son kısımlarda geri atmaya başlarsa bir çözümü var. Emuleyi kapayıp emulenin temp kısmında downlad edilen dosyanın parçalarına bakın. boyutları karşılaştırın muhtemlen bir tanesi eksik olacaktır (bozulmuş olan) onu silin ve emuleyi tekrar açın o sildiğiniz parçayı tekrar indirir.

başka bir sorunsa bilemeyeceğim.[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi öncelikle,

bence sux dersen tamam, herşeye "bence" diyerek yorum yapabilir insan.

ama kimse bazı gerçekler varken çıkıp da, bu söxtür! dememeli.

torrent, dc++,napster, kazaa, audiogalaxy, ares, gnutella modları, irc (download serverları).
bütün bunları az çok kullanmış biri olarak, açık yüreklilikle söyleyebilirim ki,

emule p2p programları içerisinde en iyi düşünülmüş, en adil, en muntazam, en geniş kapsamlı arşive, çoğu zaman en çok paylaşılan dosya sayısına sahip, bünyesinde gerçekten de inanılmaz detaylı, başka hiçbir p2p sisteminde olmayan özelliklere sahip (en basitinden uzaktan bilgisayara ve emuleye erişim, dosya ekleme silme, bilumum özellik değiştirme vs., ilk aklıma gelen bu mesela, istersen cep telefonundan bile bakıyorsun).

ha şöyle bir dezavantajı var, birazcık üst seviye, ya da nasıl desem, araştırmacı bilgisayar kullancısı istiyor emule, gerektiğinde oturup 2 tane readme okumayı göze alan ve bunub için de birazcıkdan fazla bilgisayar önbilgisi lazım.

onun dışında bir de "yaa 1 upload yapıyorum :(((( yine de çekemiyorum :(((((" insanları var, eh çekemezsin kardeşim tabi upload yapmadan, ama şimdi bazen de hak vermek lazım, özellikle türkiye şartlarındaki internet bağlantısıyla, hakkaten upload yapmak bazen eziyet olabilir.

lakin kendi tecrübemden yola çıkarak söyleyim, ben emuleyi çoğu zaman bağlantımın %80 performansında kullanmayı başarabildim, gerektiğinde geceleri uploada açık bırakmayı göze alarak, gerektiğinde ise downloadu sömürüp 1:18 ul/dl seviyesi yaparak.
bu da, gerçekten aradığın şeylerin %99'unu bulabilmenin karşılığı olsa gerek.

bir de şunu söyleyim, sharereactor efsanesi şu an hala olsa, ne bittorrent'in sesi çıkabilirdi ne başka birşeyin.

hatta gerekirse burda diğer paylaşım sistemlerinin dezavantajlarını, emuleninkilerle örnekleyerek tartışabilirim de gece gece şimdi ne diye yani.


özet olarak : emule sux değil, kesinlikle değil, ha ama kullananın kendisine uygun değildir, aradığını bulamıyordur, kullanmayı beceremiyordur, o zaman randıman alamıyordur. eh haklıdır laf atmakta, ama emule /aslında edonkey, networkü, bir bütün olarak ele alındığında, teorik olarak (yani netlimitercılar, hileli mod kullananlar vs olmasa) olabilecek en iyi sistemlerden biri.
bazı eksiklikleri var tabi ama, kadı kız sendromu o da.

hadi iyi geceler (uykum gelsin diye yazdım bu kadar şeyi, işe yaradı galiba)[signature][hline]bloody mess all over my clothes! => [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 18 Haziran 2005 03:47 tarihinde demiş ki:
Bence sux dememi önerirken bence en iyisi demeyide düşünmeni dilerdim..


son paragrafıma konsantre ol, zaten orda yeterince yazdıklarımın kendi görüşüm olduğunu belirtmiştim.

said:
Nukem_Verite, 18 Haziran 2005 03:47 tarihinde demiş ki:
Edit : Sharereactor efsanesi olsa, halamın bıyığı olsa ya benzemiş bak pek güldüm buna.


ben de bu forumda çoğu zaman çoğu şeye çok gülüyorum, zaten iyi yanı o


al kaçtı uyku yine[signature][hline]bloody mess all over my clothes! => [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana emule torrent'den daha kullanışlı geliyor. zaten okul zamanı yurtda kalıyorum. eve geldiğimde sıralıyorum filmleri, oyunları vs. bi sonraki geldiğimde yenilerini koyuyorum. upload da yapıyorum download da. 20 gb download etmişsem. 15 gb de upload etmiş oluyorum ki bana göre hiç de az değil. yurtta ise torrent kullanıyorum. sıra beklemiosun vs. ayrıca yurtlarda çoğu port kapalı olduğu için emule'de ya low id bağlanıyorsun ya da hiç bağlanamıyorsun.

bi de torrent siteleri kapanmaya başladı. suprnova gibi siteler kalmadı pek. ama emule'de osloskop ve shareprovider var. birinde yoksa birinde var. torrent'de filmlerin kalitesini tutturmayı da pek beceremiyorum. ama emule'de ne çektiysem kalite. bozuk yanı yok. indirmeden önce filmden alınmış görüntüler de var, sample da var. özet olarak ihtiyaca bağlı olarak değişiyor.[signature][hline]*reading screen* "To Start Press Any Key". Where's the ANY key? I see Esk [ESC], Catarl [CTRL], and Pig-Up [PGUP]. There doesn't seem to be any ANY key. Woo! All this computer hacking is making me thirsty. I think I'll order a TAB. *presses TAB key*
http://opethized.blogspot.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence download etmeye başlarken dosyanın kayıp bölümü varmı, ne kadar kişide mevcut. o tür şeylere dikkat et. daha sonra sonlara doğru böyle tıkanırsın. genelde kayıp parçacıklar yüzünden oluyor.[signature][hline] xaty / tyxat / yac / kullar / ave quaxe / 26ee140
:rock:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sanerixx, 18 Haziran 2005 12:49 tarihinde demiş ki:
ooh mis gibi uyumuşum hehehe

neyse ya bırakalım bu tartışmayı da çocuk çözebildi mi sorununu acaba onu merak ediyorum ben.


indi 2 günün ardından suan kasıyorum oyunda hehe
sızınde anlattıgınız uzere pek bi çözümü yok..[signature][hline]msn/mail|mail|icq
Aha ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu önceliği arttıracaksın maed kardeş. dosyanın yüzde olarak çekilmiş boyutu artınca, onun önceliği geri atılır. hem upload, hem de download da önceliği arttıracaksın.

eğer öyle bir şey yoksa, mod emule kullanacaksın. mesela free angel modda böyle bir sorun yok. ama gokhan modda veya official emuleda ben de böyle sorunlarla karşılaşıyordum. genelde çektiğim tüm dosyalar, yakın zamanlarda birlikte bitiyordu.[signature][hline]ben BombaciMulayim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...