Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanı Geri Almak - Düşündürücü -

Masteis

Öne çıkan mesajlar

Başka bir forumda gördüm bu konu üzerinde tartışıyorlardı.Vede biri şöyle dedi " Ya geri alıyorsak ve aldığımızı ve nasıl aldığımızı unutuyorsak " .

Benim de kafamda soru işaretleri oluştu ve aklıma gelen ilk şey

Dejavular ve nedenleri oldu .

Çok fazla dejavu yaşayan bir insanım.Ortam ve yaşanan olaylar çok tanındık gelir ve ileride olacağı bir an tahmin ederim ve olurda.

ÖRN :// sınıfta bi birisi vardı oturuş şekli bir an gözüme garip ve sanki geçenlerde yaşamış gibi hissettim " şimdi sıranın üstünden atlayıp hocaya yağmalama çekcek " diip geçen yaşamış gibi oldugum anıyı hatırladım ve öyle oldu.

Aklımda ki soru şu.

Eğer vakti geri alıp unutuyorsak .Dejavuları bundan mı yaşarız ? yada dejavular sadece tahmin sonucu gerçekleşen olaylarmıdır ?

Yani bi olay yaşadık geri aldık varsayalım ( Load Game :D ) sonra tabi unutuyoruz ama gene o olayı yaşadıgımızda hafızamız bir an o olayı hatırlıyor ve Dejavu diyoruz.

Yav kafam karıştı benim ??!?!?!?!?![signature][hline]|¯--> Dwn Tristallne <--¯|
Solda!t Ownz
Solda!t --> Masteis - [ AOTG ]
Death is just depth of chaos
DwN

Sosyal ağlarda paylaş

Çok uzun sürer anlatması ama görelilik teorisi ve minkowski evreni ni arat.. İmkansızlığını görüceksin dediğinin..
Bi de string theory var ama o daha da kasar.. Daha uzun bir şey.[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Sosyal ağlarda paylaş

zaman geri alınabilecek bi şey deildir. çünkü zaman yoktur. insanların hayatı kolaylaştırmak işçin uydurdu bi şeydir. bu yuzden ateistler yanılır. "allah ne yapcağımızı biliyorsa bizi neden sorguluyor" demek zamanın varlığına boyun eğmektir ve tum muslumanlar bilir ki Allah aktında zaman yoktur. bunun haricinde zaman diye tanımladığın safsata elektronların donmesi dışında bi şey deildir. yani herşey elektronların donmesiyle yer değiştirir ve yapı değiştirir. bu da "zaman" denen şeyin ozudur. zamanı durdurmak ise elektronları durdurmaktır ki boyle bi şey için cosmic bir guce sahip olmak gerekmektedir... neyse ben susayım siz devam edin nası olsa demek istediğimi anlatamadım...[signature][hline]yokedemeyeceğin şeyi kontrol edemezsin... (Muad'Dib)
[/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik... (Merovingian)[/b]
[/b]çizim galerim[/b]
bomba yerden gelirse terör, havadan gelirse medeniyet olur.
Sosyal ağlarda paylaş

@Nebuch :

dediğini bir an hatırladım ama zamanı geri almak dediğim olay nasıl desem önceye geri dönmek ?

Zamanı ilk mısırlılar mı ne bulmuş . nehirin ve yıldızların teorisi ile ama genede kafam karman çurman[signature][hline]|¯--> Dwn Tristallne <--¯|
Solda!t Ownz
DwN

Sosyal ağlarda paylaş

Eheh evet anlatamadın -ve anlamamışsın- zamanın birimlerini ölçütlerini belirleyen biziz. Zaman genişlemesi ve zaman daralmalarıda mevcut ama zaman var... (Bi çıkarsan at gözlüğünü)[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Sosyal ağlarda paylaş

Ben dejavuları hayatımda hep 2 sn lik falan yaşarım. 2 sn falan sürer.
Sadece bir sefer 15 sn ye yakın sürmüştü.
15 sn. etrafımı izledim kıpırdamadan dumur bi şekilde. 15 sn süresince olan her hareketi tekrardan yaşıdoum. çok çok çok ilginç bişidi.
Hayatımdaki en ilgnç deneyimler arasında..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv*********

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 24 Temmuz 2005 20:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Deja-vu nun zamanla bir ilgisi yok.
Ruhun sizden bağımsız olarak hareket etmesinden kaynaklanıyor.

Banada çok olur.bazen sonunu kötü olarak hatırlarım ve hemen o olaydan uzaklaşırım.
Ama bazen denerim acep kötümü bitecek sonu diye
aynende öyle olur...[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

Bilim & Teknik bölümünde zaten böyle bir konu başlığı vardı?
Bu arada yorumumu da belirtmeden edemeyeceğim.
İmkansız.
Elementlerden oluştuğumuz için (C,H,O,N,P,Fe vb.) ve bunların da kimyasal değişimden sonra geri eski halini alamama özelliği olduğu için imkansız...
Dejavu konusuna gelince:
Beynin sol ve sağ lobları kimi zaman birbirinden farklı zaman diliminde algılar bir olayı. Bir kaç saliselik bir zaman farkı bile sizi dejavu yaşadığınız hissine kaptırabilir :P[signature][hline]Azı dişimi çektirdim. Bu sefer cidden fitilim. Dokunmak ne kelime; yaklaşmanızı bile tavsiye etmem...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik

Siz hala okumadınız mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim deja vu beynin kendine restart atması sonucu oluşuyor o anda göz görmeye devam ediyor ama değeri geç buluyor o yüzden tekrar yaşamış gibi oluyorsun.... herkes farklı bir şey söylemiş :D [signature][hline]Seref gecen gun cok igrenc bir insansin

[Bu mesaj Forseti tarafından 24 Temmuz 2005 20:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

belki saçma gelebilir ama ben birinden duydum.biz dünyaya gelmeden önce tüm hayatımınz 1 dk. içinde gösterilirmiş bize öbür tarafta ve biz de arada sırada bu gördüklerimizi hatırlarmışız ben şaşaırdım bilmiyorum böle bşy olabilir mi:-?[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız...
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman hiç yaşama daha iyi öyle şey mi olur.
Veyahut buluş/icat yapan insanlar o gördükleri televizyonları, bilgisayarları mı hatırlamışlar.
Çok saçma.
Zaten din konusuna girecek olursan konu da sapar, topic de patlar...[signature][hline]Azı dişimi çektirdim. Bu sefer cidden fitilim. Dokunmak ne kelime; yaklaşmanızı bile tavsiye etmem...

Siz hala okumadınız mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer böyle bir yeteneğim varsa ve bilinçsiz de olsa bi şekilde yapabiliyorsam, bu yeteneği kullanmam gereken ve kullanamadığım o kadar çok yer var ki... (Evet ben de sık deja vu yaşayan biriyim.) Ama oralarda kullanamıyorum, kullanamadım...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bi beyin doktoruna gidin. Yanlış anlamayın hakaret etmek değil amacım.
Ama o sağ-sol lob olayını bir doktor söylemişti bana.
Yani göstermsin de beyinde bir aksilik varsa (Tümör/damar tıkanıklığı...) ne kadar erken olursa o kadar iyi olur.
Özellikle rewendor'a ve MartinLGore'a tavsye ediyorum.
En azından kafanız rahat olur.[signature][hline]Azı dişimi çektirdim. Bu sefer cidden fitilim. Dokunmak ne kelime; yaklaşmanızı bile tavsiye etmem...

Siz hala okumadınız mı?

[Bu mesaj DraculaVigorous tarafından 24 Temmuz 2005 21:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

efet bende cok iyi arastirmistim bunu, dejavunun zamanla yada piskolojiyle ruhla bi alakasi yok tamamen biyolojik bi olay
bu arada benmde soyle bi teorim war; once soyle anlatiyim, bi civiye bi ip baglasak sonada ipi cevirsek# guyya ipin icerdeki bolumlerindeki hiz az ama disarda fazla yol=zaman X hız a gore, ama tamam bu bolede aama cıvınn hızı aynı yada ne bılım ıste burda anatması cok zor once bunların hızının aynı oldugunu ıspatlıyosun, sonada dunyanın ekvatorunda uzunluk daha fazla oldugu ıcın yıne aynı formulden ordakı ınsanlar daha fazla yasıo gıbı oluyo yanı bır gunlerı daha uzun suruyo cunku yukardakı yerdede hız aynı ekvatordakıyle ama onların yolu kısa hemen 1 turu yanı 1 gunu donmus oluyo ekvatordakı uzun suruyo, kı ben londradayım sankı gunler turkıyedekınden hızlı gecıo herkesın KESINLIKLE uydurdugum bısıy dııl aclık susuzluk hıssettıgı gıbı hıssestıgı bısı zaman burda sankı daha hızlı gecıo
Sosyal ağlarda paylaş

Dejavu;birisnden duymuştum doğruluğunu bilemiyorum ama beyin'in tam olarak yerleşmemesinden yani nası diyim tam olarak oluşamamasından mı oluyomuş neymiş.İnanmamıştım tabi.Cok bariz yazıştı ama inananlar var demekki[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
Deniz Gezmiş
Sosyal ağlarda paylaş

bikeresinde dejavuyu farkedip deiştirmiştim.Ama sonradan anladım ki değiştirdim şey dejavummuş.Yani hiçi biiş yapmamışım[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nebuch, 24 Temmuz 2005 20:30 tarihinde demiş ki:
zaman geri alınabilecek bi şey deildir. çünkü zaman yoktur. insanların hayatı kolaylaştırmak işçin uydurdu bi şeydir.

hobbbbbaaaaaa, zamanın olmadığını söyleyen bir insan buldum
hehehe
okulda millete kafa tuttum bu konuda baya dalga geçmişlerdi
cidden böle düşünen, aksini düşünen kimler var
bence zaman yok :D

[Bu mesaj taz tarafından 24 Temmuz 2005 23:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tashmoo, 24 Temmuz 2005 22:30 tarihinde demiş ki:
efet bende cok iyi arastirmistim bunu, dejavunun zamanla yada piskolojiyle ruhla bi alakasi yok tamamen biyolojik bi olay
bu arada benmde soyle bi teorim war; once soyle anlatiyim, bi civiye bi ip baglasak sonada ipi cevirsek# guyya ipin icerdeki bolumlerindeki hiz az ama disarda fazla yol=zaman X hız a gore, ama tamam bu bolede aama cıvınn hızı aynı yada ne bılım ıste burda anatması cok zor once bunların hızının aynı oldugunu ıspatlıyosun, sonada dunyanın ekvatorunda uzunluk daha fazla oldugu ıcın yıne aynı formulden ordakı ınsanlar daha fazla yasıo gıbı oluyo yanı bır gunlerı daha uzun suruyo cunku yukardakı yerdede hız aynı ekvatordakıyle ama onların yolu kısa hemen 1 turu yanı 1 gunu donmus oluyo ekvatordakı uzun suruyo, kı ben londradayım sankı gunler turkıyedekınden hızlı gecıo herkesın KESINLIKLE uydurdugum bısıy dııl aclık susuzluk hıssettıgı gıbı hıssestıgı bısı zaman burda sankı daha hızlı gecıo

oha hocam saçmalamışın
ekvatordakiler de kutuptakiler de aynı süre yaşıyor
1 gün= 24 saat
24 saatte ne kadar saniye varsa o kadar
ve saniyeler her zaman aynıdır sabittir yani
londradaki saniyeler daha kısa değil :)
inanmıyosan git ekvatordaki bi ülkeden saat al kutupa git ehhe
Sosyal ağlarda paylaş

zaman yoksa bu kadar işi ne vakit içinde yaptım yani nasıl desem yaptıgım işi/hareketi hangi kavram yönünde ilerlettim ? başlangıc ve bitiş ??

Bir işe başladım ve bitirdim bunun başlangıcı ile bitiş arasında ki kavram ne peki zaman yoksa ?[signature][hline]|¯--> Dwn Tristallne <--¯|
Solda!t Ownz
DwN

Sosyal ağlarda paylaş

said:
DraculaVigorous, 24 Temmuz 2005 21:01 tarihinde demiş ki:
Bence bi beyin doktoruna gidin. Yanlış anlamayın hakaret etmek değil amacım.
Ama o sağ-sol lob olayını bir doktor söylemişti bana.
Yani göstermsin de beyinde bir aksilik varsa (Tümör/damar tıkanıklığı...) ne kadar erken olursa o kadar iyi olur.
Özellikle rewendor'a ve MartinLGore'a tavsye ediyorum.
En azından kafanız rahat olur.

O teorilerin hepsi çürütüldü merak etme :) Gayet sağlıklı bişey deja vu[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...