Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeter artık yeter ! Daha Kaç Can İstiyorsunuz ???

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Üniversite sınavı sadece bilgi ölçmüyor , dikkat de ölçüyor aynı zamanda .. Ama daha önce hiç benzeri birşeyler karşılaşmadan direk çok ufak bir dikkatsizliğini çok acı bir sonuçla , çok büyük bir bedelle ödüyorsun ..
Bu sistemin bozukluğu burda bence[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron
That makes me Bleed - Angel Dust
This is our little secret
Tornado Of Souls
Sosyal ağlarda paylaş

bizde geçtik o yollardan , benim de sınavım çok iyi değildi ama ben intihar edeyim bitsin demedim . kendi hatam diyip razı oldum...intihar etmesi ösym nin suçu değil[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 20 Temmuz 2005 15:13 tarihinde demiş ki:
Babamların zamanında her üniversitenin sıvanı ayrıymış yani sen İTU istiyorsan onun sınavına giriyorsun daha sonra ODTUnunkine giriyorsun gibi bişi. Sonuçta demek ki o sisteme de itirazlar o lmuş ki değimiş.

O zaman toplamda 10.000 kişi hadi 100.000 kişi üniversiteye girmeye çalışıyodu , şimdi 2 milyon kişi fark burda[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron
That makes me Bleed - Angel Dust
This is our little secret
Tornado Of Souls
Sosyal ağlarda paylaş

hiç bişi için intihar edilmez.yaşam sana bi kapı açar.senın aklın oldugu surece sen bi yerden yakalarsın treni

birinci ray olmassa ikinci raydan gidersin hedefine
kimse aç kalmaz.çalıştıkdan sonra herşey olur..

vefat edenin ailesine baş saglıgı dılıyorum.[signature][hline]you'll hear my cries on the wind...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda aileye çok büyük iş düşüo.. Üzerlerimizde hakları ve çook büyük emekleri var ewt ama bazı konularda çocuklarının iyilini düşünüo bile olsalar can yakabiliolar.. Ama btn bunlar intihar için sebep diil.. Benm ailemde bana laf sölicek ama ben hazırlıklıyım işiticeklerime ve nedense onların söledii kötü sözler beni daha çok hırslandırıo.. ki kızın durumuda farklı annadıım kadarıyla çalışmış yapamamış ailenin bunuda göz önünde bulundurması gerekir.. İnsanız ve doğamızda olan bişi hata yapabiliorus. Bunlar kabul edilmeli..[signature][hline]... LeviathaN ...

For once upon a time
From the binds of your holiness
I could always find
The right slot for your sacred key
Sosyal ağlarda paylaş

kendilerinin hiçbir umudu olmamış

gelecekten bir şansları olmamışlar

çocuklarına zulm ediyorsa

üniverstelerin suçu ne ?

delikanlı gibi meydanlarda, hak ettikleri yaşam için ölmeyenler,
ilerde çocuklarının ruhunu yiyerek besleniyorsa

üniverste seçme sınavının suçu ne ?[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor...
Hasan Mezarcı
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz daha açayım isterseniz, 1.5 milyon kişinin girdiği bir sınavı merkezi yapmaktan başka çareniz olamaz, 10.000 kişinin girdiği sınav sistemi bunun için model olamaz. 1.5 milyon kişinin girdiği sınavı iyi bir yere yerleşmek babında 20-30 bin kişi başarılı olacaksa o zaman çok ciddi bir sorunla karşı karşıyasınız demektir. Ne yaparsanız yapın çok büyük bir rekabet demektir bu.

Sorun bu kadar çok kişinin sınava girmesidir. Bunun alternatifi ise mesleki eğitime önem verip liseden mezun olunca bir çok kişinin üniversiteye girmek yerine aldığı mesleki eğitimin doğrultusunda iş yaşamına girmesidir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat olmasa ne farkeder? Hadi diyelim ki Lise 1-2-3 hepsinin sonunda birer kez sınav olacak, üçünün toplam puanı sizinki olacak denildi, bu sefer de ikinciye de girdikten sonra artık kazanamayacağı kesinleşen bir sürü kişi sorun yaşayacak.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Diyelim ki sınavlardan birisinde sorun yaşadın, giremedin vs. o zaman iyi bir yeri kazanma ihtimalin zaten kalmıyor diğer ikisinde çok başarılı bile olsan. Bu sefer sadece bir sınavda değil üçünde birden hem şansın yaver gitmeli (dış koşullar) hemde başarılı olmalısın.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Kimya dışındaki dersleri pek iyi olmayan arkadaşım 2 senedir sınavı kazanamıyor fakat kimyası süper. Neden çürüyor bu beyin? Kimya notlarıda lisede hep en iyiydi fakat diğer dersleri sevmiyordu ve pek yapamıyordu. Kimya ile ilgili bir bölüme girmesi gerekir bence ama bu sistemde yok...[signature][hline]These open doors...
Sosyal ağlarda paylaş

sınavı kazanamamışsan kazanamamışsındır,bunu intahara kadar göturmemek lazım.tmm illaki uzulursun,sonuçta kaç senelik emeklerin boşa gidicek ama yaşadığımız sürece her şeyin br çaresi vardır[signature][hline]asla aptallarla tartışma.seni önce kendi seviyelerine çeker,sonra da tecrübeleriyle yenerler...
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten cok geçmiş olsun yazık olmuş ama devletinde yapacağı pek birşey yok .. 1m tane insan giriyor bu sınava e sınav olmasa 1m tane adam hangi üniverste'ye giricek ? yani en başında nüfus planlaması yapılırken yanlışlık olmuş boş üreme'nin önüne geçilememiş buda onun sonuçları işte .. kıza yazık olmuş gerçekten geçmiş olsun[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü
Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız.
Devrimciler Ölür ama Devrimler Durmaz Yürür...
Devrim bir efsane,Özgürlük bir Ütopya DEĞİL!
Sosyal ağlarda paylaş

Kimyager, laborant olacaksa zaten üniversiteye gitmesine gerek yok, yüksek okula gitmesi yeterli olur ki onu kazanmak için süper başarılı olmak gerekmiyor. Başarılara imza atmak için iş yaşamında kendisini göstermek ona kalmış. Kimya mühendisi olacaksan ise sadece kimya bilgisi zaten yeterli olmamalı, matematiği bilmeyen kimya mühendisi olmaz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 20 Temmuz 2005 14:58 tarihinde demiş ki:
Yanlış yere yanlış sebeple çatıyorsunuz.

+1

olayı yanlış yorumluyorsunuz.
öss'nin suçu yok.
suç, öss'yi bu kadar önemli hale getiren bizde.

öss dediğin 3 saatlik bir sınav. çalışırsın girersin, olmadı bir sonraki seneye hazırlanırsın bir daha girersin.
Bir nevi master gibi doktora gibi birşey. Becerebiliyorsan yaparsın. Ama beceremiyorsan dünyanın sonu değil.

Ancak niyeyse biz bunu dünyanın sonu olarak görüyoruz.
1- Aile baskısı. Çocuk 1 alırsa neden 2 almadın diyen anneler bulunuyor. Ancak 5 aldığında neden 100 almadın diyen anneler de var. Olay annelerin çocuklarını başarılı görme isteği değil, yarış atı gibi zorlamaları. 2 alsan neden 3 almadın der, 3 alsan neden 4 almadın der vs vs...
Ailelerin bu tutumlarını değiştirmeleri gerekli. Başarılı olmalarını ister tabii ki aile, ancak yarış atı gibi bir öne bir daha öne bir daha öne zorlamalarının gereği yok.
2- Dersane baskısı. ÖSS'nin bu kadar abartılmasında dersanelerin de payı büyük. Öğrencileri kendilerine çekebilmek için, okuldan soğutuyorlar. ÖSS'ye odaklamaya çalışıyorlar. Öğrenci, ÖSS'yi yaşam nedeni gibi görmeye başlıyor. ÖSS'yi geçerse yaşayacağını, geçemesse öleceğini düşünüyor. Zorlu sınavlar, zorlu testler, öğrencileri azarlamak, küçük düşürmek, hırslandırmak, sıkıntıya sokmak... Dersanelerin uğraştığı bu. Öğrenci ÖSS'yi hayatından çok önemserse, kendileri para kazanıcak sonuçta.
3- Okul baskısı. Okuldaki öğretmenler genelde ÖSS'yi önemsemezler. Kendi derslerini anlatma ve öğrencileri zor sınavlarla meşgul etme derdi içerisindeler. Eğer heyet raporu alamassan okulda ayvayı yedin. Bir yandan ÖSS, bir yandan dersane, diğer yandan da okuldaki kazık ödevler ve sınavlarla uğraşmak zorunda kalıyorsun. ÖSS'de çıkmayacak dersleri zoraki görüyorsun. Öğretmenler öğrencilere moral vermek yerine, daha çok sıkıntıya sokuyor.

E böyle olunca Öğrenciler ağır depresyona giriyor. Çıkıp intihar ediyor.

Ancak, bunun suçunu direk devlete yüklemek, terörle bağdaştırmak çok yanlış. Öğrenciler ne yazık ki suçlu olarak ÖSS'yi görüyor. Oysa bu suçu devlette aramak, öss'de aramak, dediğim aile, okul ve dersane baskısının sonucu.
Yarış atı gibi koşturuyorsun, eğer başaramassan öldürüleceksin gibi hissediyorsun.
Bu yoğun tempo çok gereksiz. İnsanların öğrencilerin üstüne yüklenmesi çok gereksiz.

Ha, ÖSS mükemmel bir sistem mi? Değil. Tüm bir senen, 3 senelik sınava bağlı.
Bu yüzden eski ÖYS-ÖSS sistemini daha çok seviyordum.
Kaldırıldığına üzüldüm.
En azından sınav 2 kademeli. Bir sınavdaki hatanı diğer sınavda telafi edebiliyorsun.

Ama tekrar söylüyorum, suç ÖSS'nin üzerine bindirilmemeli. Bu sadece öğrenciler üzerindeki ÖSS baskısını daha çok arttırır.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Haydi kafalar ÖSYM'e ...
böle sisteme yazıklar olsun.Allah binbir türlü belalarını versin.[signature][hline]Wendigo, 09 Temmuz 2005 20:31 tarihinde lafı öyle bir gediğine oturtmuş ki bakınız ne demiş:
seni hayat banlamış ben ne yapayım yazık!

forgiver 1, 11 Aralık 2004 21:40 tarihinde demiş ki:
bu arada hoşgeldin ps: senin mesajına ve diğer mesajlara hoşgeldin yazmamım tek nedeni post kasmak doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar bakalım bu seferde yörünge dışı olcammı

Sosyal ağlarda paylaş

Bu gibi olaylardaki en büyük hata payı malesef öğrenciyi gereğinden fazla gaza getiren/şişirenlerde. Benim kuzenimde ilk senesinde way tıp kazancak kesin way bizim iş bulma sıkıntımız yok doktor olcak ya fln derken sıfır çekti. Tekrar hazırlandı bu sene daha dikkatli oldu herkes sözlerinde ve bingo! iyi bir puan aldı.

Kimsenin ölmesini istemem tabiki fakat bukadar kıytırıktan bir sebep için intihar ediliyorsa ya o kişinin karakter olarak güçsüz olmasındandır yada ailesinin fazla baskıcı olmasındandır. Aklı başında olan bir insan kendisini bu gibi hayal kırıklıkları sonrasında kontrol etmeyide bilmelidir.

Benzer bir threadde başka bir arkadaş söylemişti. "Dünyanın kanunu, güçlüler kalır güçsüzler elenir" Çok tepki çekmişti ama malesef sonuna kadar doğru bir söz.

Sistem olarak buna mecburuz. Orta okuldan başlayarak bir meslek dalına yönlendirilmesi kesinlikle çözüm olamaz aileler benim çocuğum mühendis olacak ben öyle istiyorum der ve yine sorun çıkar. Başka bir durumda yine birilerinin söyleyecek sözleri olacaktır. Herkes mimar mühendis doktor olacak diye bir kural yok memleketin her meslek dalına ihtiyacı var. Dünya'nın bir başka kanunu da herkes illaki bir baltaya sap olur.

@Ferrero senin arkadaşının kimyası çok iyi ok. Fakat o arkadaşın doğrudan Kimya mühendisliğine alınsa dahi başarılı olamayacak. Çünkü her mühendislikte alınması zorunlu dersler vardır. Calculus vs. Emin ol o arkadaşın girse bu derslerden çok sıkıntı çekecektir. Sadece 1 derse bakarak alınamaz. Ben elektronik mühendisliğinde okuyorum fakat 2. sınıfı bitirmeme rağmen henüz elime bir direnç almış değilim. Üniversitede sadece yapacağınız iş öğretilmez. Bunların öğretildiği yerler meslek liseleri veya 2 yıllık yüksek okullardır.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ODTUyü 7 senene bitirdim. İlk 2 sene genel mühendislik derleri idi ve o kısım 4 sene sürdü sonra 3. sınıf ile istediğim bölüm dersleri başladı sorunsuz keyif alarak sene kaybetmeden bitiridim okulu. Arada eksik 1 yıl ise eşşekliğimizden grupça hazırlığa kalalım 1 sene çalıştık 1 sene de eğlenelim dememiz sonucu oldu :)

[Bu mesaj Absolut tarafından 20 Temmuz 2005 16:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Lemanın bu ölümleri engellemek için bir kampanyası var en kötü öss neti ile karneye bisikletmi scooter mı ne veriyodu.
Kendince mualif bir hal takınıyo ama insan anlamaktan çok uzak millet bu adamlar çocuklar çalışmasın diyemi yapıyolar bunu diyolar oysa onlar çocuklar ölmesin diye yapıyor bunu.[signature][hline]you know we Ain't gonna die!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...