2pac Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Ne oldu da ingilizce bu kadar hayatımıza girdi? Teknoloji mi buna sebep? Hangi ülke olursa olsun, ürettiği ile ilgili kılavuzun en başında İngilizce açıklamalara yer veriyor. Dünya için ortak bir dil gözüyle bakılabilir oldu İngilizce'ye. Sizce hangi ülkenin rolü daha büyük bu etkide?[signature][hline]ThuG_Life - WEST SIDE IS THE BEST SIDE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 ehoroy tabii ki ingiltere bre. amerika da ingiltere'nin koloni bölgesi sonuçta. hatta amerika 20.yy'a kadar bi halt değil ingiltere yanında. şimdi şöyle bi de, ingilizce dil olarak neden bu kadar yaygın diyorsak, dediğim gibi ingiltere derim ilk etapta. ama mesela, türkiye'den bakacak olursak, neden türkçe/ingilizce bir konuşma tarzı var, bunda en büyük rolü tabii ki amerika oynar.[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Bence her ikisi de bayagi etkili. Sadece biri Ingilizce konussaydi, Ingilzce bu kadar yaygin olmazdi. Her iki ulkenin de super guc olmalari ve dunyadaki asagi yukari her olayda parmaklari/etkileri olmasinin, ve gunluk hayatimizda bile bir cok seyi kontrol ediyor olmalarinin da etkisi buyuk. Ornegin ticaret. Ayrica Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada (Quebec haric), ve bir kac kucuk ulkenin de resmi dil olarak Ingilizceyi kullanmalarinin da etkisi az da olsa vardir herhalde. ilginc bir konu, bu konuda bi lisansustu tezi falan yapilabilinir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 kanada, amerika, yeni zelanda, avustralya, bazı güney afrika ülkeleri, güney asya'da birtakım ülkeler vs, bunların hepsinin sebebi, bu bölgelerin ya ingiliz sömürgesi, ya da kolonisi olmasıdır. hepsinde anadil ingilizce'dir. mesela brezilya'da da portekizce vardır, cünkü güney amerika'nın doğusuna portekizliler koloni kurmuşlardır. geri kalan bölgelerde ve orta amerika'da ispanyolca vardır, çünkü ispanyollar buralarda inca/aztec vs kesip biçip, hristiyanlaştırmışlardır. ama sadece türkiye açısından bakacaksak, dilimizin içine birçok ingilizce kelime yerleşmiş olması, daha çok amerika kökenlidir. bu film endüstirisi olsun, çokuluslu şirketler olsun, 20. yy ile bize ulaşmış şeylerdir. dil ve kültür emperyalizmidir bu. ayrıca, ingilizce'nin öğrenilmesi gereken anadil dışındaki dil olmasının sebebi de, amerika'dır yine. soğuk savaş'tan bir şekilde rusya çıksaydı ve durumlar ona göre şekillense, avrupa rusya'ya yamansaydı falan da filan, şu an çoğumuz rusça biliyor olurduk. o konu bununla ilgilidir.[signature][hline]ben BombaciMulayim [Bu mesaj LiquiD tarafından 17 Temmuz 2005 21:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pac Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Fransizca,Ingilizce,Almanca,Italyanca,Ispanyolca..vsr. bunlarin hepsinin kökü Latince.Avrupada bazi liselerde once Latince ogretiyorlar ve boylece insanin bir Lisantemeli oluyor...Bu Lisanlari konusan zaten aradaki bazi benzerlikleri biliyor.[signature][hline]ThuG_Life - WEST SIDE IS THE BEST SIDE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 eee[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Ingilizce ve Almanca 'nin koku Latin degil dostum, bir cok kelime girmis ama bunlarin ikisi farkli. Bu gun Ingiliz dediklerimiz zaten adanin esas ahalisi degil, cogunlukla anglo-sakson ve biraz da norman karisimidir, ki saksonya zaten bu gunku almanya'da. Tabii adanin ilk ahalisi olup daha sonra asimile edilen Kelt'lerin de etkisi vardir bu karisimda. Iskoclar, Galler, ve Irlandalilar ornegin Kelt kulturudur ve dilleri de Ingilizce'den farklidir. Ingilizleri de cok sevmezler genelde, yani tarihi anlamda sevmezler, kisisel deil. Italyanca, Ispanyolca vs. de ise Latincenin etkisi cok cok daha buyuk tabi. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 17 Temmuz 2005 21:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pac Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 fakat ingilizceyle almanca nın gramer leri aynı artı etkileşme var latin amerika var bildiğin üzere .[signature][hline]ThuG_Life - WEST SIDE IS THE BEST SIDE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 said: 2pac, 17 Temmuz 2005 21:20 tarihinde demiş ki: fakat ingilizceyle almanca nın gramer leri aynı yok böyle bir şey. etkileşme dediğin, latin kökenli kelimeler, onlar da terim olarak yer alıyorlar sadece. etkileşim dediğin zaman terimlerin ötesinde, özle ilgili oluyor.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited... **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pac Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 nasıl gramr leri aynı değil ya adım gibi eminim aynı[signature][hline]ThuG_Life - WEST SIDE IS THE BEST SIDE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Türk derslere yabancı bir dil girmesi Atatürk'ün ilkelerine aykırıdır. Fakat bize Atatürk'ün Milliyetçi, Halkçı, Bağımsızlıkçı ve anti-emperyalist yönünü unutturulduğumuzu için yabancı diller Türk derslere girmek ve Türk öğrencilere rahatlıkla öğretilmektedirler. İngilizce ve yabancı diller Devlet derslerden çıkartılmalıdır. Robert Koleji Devlet okuluna dönüştürülmelidir. İşte Robert Kolejin açılmasını sağlayan ABD'nin stratejisi şudur: "Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için Rumeli Hisarını inşa etmişti. Biz de Robert Kolej'i inşa ediyoruz." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 said: 2pac, 17 Temmuz 2005 21:44 tarihinde demiş ki: nasıl gramr leri aynı değil ya adım gibi eminim aynı ikisinde de yüklem ikinci öğe olunca grammerları aynı olmuyor. hayır, almanca da, ingilizce de ileri derece de biliyorum da ondan konuşuyorum. her şeyden adınız gibi emin olmasanız olmaz zaten. diabloda da sağlam fantaziler varmış. [signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited... **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com [Bu mesaj montezaus tarafından 17 Temmuz 2005 22:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Tüm teknolojiyi ingilizceye dayandırırsan heryerde ingilizce yaygın olur. Türkiye de neden daha fazla yaygın. Dil ile ilgili hiçbir yazılı kural yok! TDK görevini tam anlamıyla yerine getiremiyor... birde bunların üzerine duyarsız bir halk duyarsız bir nesil gelince haliyle Türkiye de ingilizce konuşur olduk...[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 çoğu şey ing. gerektirdiği için tr de de yaygın[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AcimasizKemal Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Adam gibi işe gireceksen biliceksin.Her tarafda onların malları sözleri var.Ben 19 yaşında thy'ye girdim ünv.öğrencisi olmama rağmen host olarak.Tek sebebi ingilizce.Türkiye şartlarına göre süper maaş(doktordan fazla) vermelerine rağmen birde TOEFL (Test Of English As a Foreign Language ) tazminatı alıyorum.4 senelik ünv bitirince maaş yine artıyor.Devlet ve hayat şartları buna teşvik ediyor.Aramızda konuşurken 4gün uçuş var 2 gün OFF'um falan diye konuşuyoruz herkes böyle.Tatil falan demiyolar.Paticiğide tararsanız bazı kelime ve cümlelerin ingilizce kullanıldığını görüceksiniz.Hayatımıza girmişler.Belki üzücü bir durum ama kaçarı yok.Birde şu var mesela ben ingilizce orjinal film izlemeyi seviyorum.Action filmler türkçe güzel olmuyor bazen güzel oluyor.Güzel bir oyunun örneğin diablonun introlarını türkçe düşünemiyorum yada Wolfün.Bu arada tarih hastasını yakından takip ediyorum.[signature][hline]Atkafa=60 Tauren shaman illidian Kofana=60 İnsan mage Bloodscalp Acimasizkemo=?? Koca Kafa mage Burning Legion [Bu mesaj AcimasizKemal tarafından 17 Temmuz 2005 23:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reignman40 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 adi ustunde INGilzce[signature][hline]go PİSTONS!!!!!!!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 said: 2pac, 17 Temmuz 2005 21:05 tarihinde demiş ki: Fransizca,Ingilizce,Almanca,Italyanca,Ispanyolca..vsr. bunlarin hepsinin kökü Latince.Avrupada bazi liselerde once Latince ogretiyorlar ve boylece insanin bir Lisantemeli oluyor...Bu Lisanlari konusan zaten aradaki bazi benzerlikleri biliyor. Yanlish, Dil olarak latinceye benzeyen 3 tane dil var gunumuzde Macarca Fince ve Turkce[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Aslında İngiltere'nin (Zamanında Büyük Britanya Krallıgının) sömürgeleşme politikasında üst seviyelere yükselip,atalarımızın yapmadıgı bir şeyi;ele geçirdigi ülkelere zorunlu olarak dinini ve dilini ögretmesi ve 20.y.y dan sonra Amerika'nında güçlenmesi ile İngilizce dünyada resmi olmasada ortak dil ilan edilmiştir.Aslında Fransızca,Portekizce ve İspanyolcada bir o kdr yaygındır bunun sebebi Güney Amerika ve Afrika'nın zamanında sömürgeleri olmasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 ne olur biraz deneysel olun boyle bi konuda bile bence ile girmeyin, aratin internetten dunyanin kacta kaci hangi zaman diliminde ingilizce konusuyomus. ingilterenin dominant oldugu yillarda ingilizce gene yaygin ise ingiltere yuzundendir, yok son 70-80 yilda yayginlasmissa amerika daha etkilidir[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Okullarda ingilizce tabii ki ogretilsin, ama fizik-kimya-matematik vs. gibi derslerin ingilizce olmasi sacma ve ulke bilimine zarar veriyor. Beyin gocunu hizlandiriyor. Ingilizce egitim olmasin ama ingilizce ogretilsin. Yani butun avrupa ulkelerinde oldugu gibi olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Ben sana bunun kısa cevabını vereyim Şu anda dünyada en çok konuşulan ilk 5 arasında.. İngilizce ve ispanyol/portekizce var...Bunda tarihin etkisi büyük..coğrafi keşiflerden sonra ortak pazar,ekonomiyi düzenleme,yeni alanlar vs vs adına bi çok şey sömürgeleşmeyi beraberinde getirdi..ingiltere fransa ispanya ve portekiz gibi devletler,ülkeleri kendi topraklarına kattığı için halkıda yavaş yavaş o dili benimsemeye başladı..nedeni bu Mesela maltada herkes çok iyi ingilizce konuşur.. Hindistanda da çoğu kişi öyle.. Amerikanın güneyinde ispanyolca/portekizce konuşulur(herkes bilir diim ) Fransızca hala fas ve cezayirde yaygın bi dil.. dediğim olay birazda asimilasyon...[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 ingilizcenin yaygın ve en geçerli dil olması tamamen 2. dünya savaşı sonrasınaki süreçle bağlantılı bir şey. zamana bakacak olursak, fransa abd ve ingilterenin yardımıyla belini düzeltmiş, avrupadaki diğer devletlere gene baskın olarak bu ikili yardımcı olmuş, berlinin doğusunda ise yaşam adeta sabote edilmiş, ki radyosuna kadar yasak her şey. fransa haricinde, diğer avrupa ülkelerinde, soğuk savaş yıllarında yer eden abd-ingiltere, gene soğuk savaş nedeniyle önceliği ortada olan organizasyonlar kurmuş, gerek askeri olarak zorunlu da olarak buralarda tutunmuş, yerleşmiş, gerekse bürokratik olarak ön plana geçmişti, her ülkenin yönetimi ile abd arasında dönemin şartları gereği yoğun bi iletişim olması gerekiyordu, ki bunun dışında da nato, bm gibi gene abd-ingiltere organizasyonları dönemde büyük yere sahipti. aslına bakacak olursak, yaşamın sürdüğü tek yer abd ile ingiltereydi, fransada bile gene bi korku vardı, onun dışındaki avrupaysa zaten abdnin eline bakıyordu, devamlı bi tedirginlik hakimdi sovyet tehlikesinden dolayı. şartlar böyle olunca, en büyük etken yaşam tarzı oldu, doğu bloğunda baskıdan bunalanlar abddeki parıltılı yaşamı kendilerine rehber aldılar, yasak olan plaklarla gerek blues, gerek beatles vs. gibi grupları dinlediler, bloğun yıkılmasından sonraysa zaten bürokratik olarak ülke abdnin, ingilterenin ve bu ikilinin kurduğu uluslararası organizasyonların eline bakıyordu oluşmuş olan kutuptan dolayı. avrupanın geri kalanınaysa bu yaşam öğesinin yerini bürokrasi aldı, dil öğrenmek isteyen adamın birincil tercihi anlaşılabilir şekilde ingilizce oldu. aynı süreç türkiyede de yaşandı zaten, sovyet baskısı ve bunun doğurduğu gerilim yüzünden bi acil durum düzeni oluşturuldu diyebiliriz, bütün geçmişteki öğeler bir süre için, çok uzun bir süre için geriplana atıldı ki bu uzun süreçte de gene yabancı dediğimiz batı kutbu, öncelikle bm, nato gibi organizasyonlar, sonra da doğal olarak abd-ingiltereydi. dil tercihi de doğal olarak buraya yönlenmiş oldu. sömürgeler falan denmiş de onunla pek bi alakası yok, 2. dünya savaşına kadar türkiyede dışarıya okumaya öğrenci gönderilirken fransaya gönderilir, dil öğrenilirken gene fransızca öğrenilir, hatta dönemin romanlarında bahsedildiği gibi, evde fransızca konuşulur, bir de fransızca bilen bi dadı tutulurdu. dünyada da dil olarak gene fransızca birinci tercihti.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited... **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Dediklerinin etkisi olabilir ama ..tamamen katılmıyorum bu asimilasyonla olmuş bişey.. Cezayir,Fasta neden herkes fransızca biliyo? yada güney amerikada neden ispanyolca yaygın? şahsen ben maltada bulundum ve herkes ana dili gibi ingilizce konuşuyo..neden? çünkü eskiden ingiliz sömürgesiydi Osmanlı'da asimilasyon gibi bi olay olmadığı için tam tersine hoşgörü olduğu için..din ve dil de zorlama olmamıştır... Dinde de aynı şey neden hristiyanlık yaygın? Osmanlı zamanında müslümanlık en yaygın dindi..Coğrafi keşiflerden sonra ülkeler gittikleri yere de dinlerini beraberinde götürdü.. bak bundan 10 sene önce amerika ırağa girdikten sonra millet şakır şakır ingilizce konuşmaya başladı.. Hindistanın %90 ı ingilizceyi ana dili gibi bilir.. hangi kitaba bakarsanız bakın cevabı budur[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 ingilizce'nin şu anda pratikte dünyanın ortak dili olmasında en büyük paya sahip olan şüphesiz amerika'dır, ispanyolca, portekizce, fransızca da konuşan yüzmilyonlarca insan var ancak bunlar rekabet edemiyor bu alanda. ekonomi, ticaret ve teknolojide amerika'nın lider konuma gelmesi ana sebeptir. fransızca benzer bir rol üstlenmeye çalışmıştır önceki yüzyılda ama gücünü sürdüremeyip düşüşe geçince gölgede kalmıştır.. ha ayrıca bombacı'nın dediğinin aksine rusça hiçbir zaman ortak dil olamazdı çünkü sovyetler'de ne tüketiciye yönelik teknoloji ne de tüketiciye yönelik ekonomi mevcuttu. fransızlar gibi uluslararası diplomatik toplantıları fransızca düzenlemekle olmuyor yani iş.. :-)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Evet gerci ABD'deki ''Latin Amerika" nufusu giderek artiyor. Daha simdiden uyari isaretleri ve bir cok ticari urun uzerine Ingilizce'nin yanina Ispanyolca yazmaya basladilar. Bazi okullarda Ispanyolca egitim var. Ilerde Ispanyolca dersleri butun okullara konabilir. Daha simdiden nufusun 25%ini falan olusturmaktalar bazi iddialara gore. Bi de cok erken yasta evlenip cok sayida cocuk yapiyorlar dinleri geregi (katolik) ve bosanmak da yasak. Diger mezhepler bu konuda daha rahat genelde dolayisiyla, bi 50 sene sonra ABD ne kadar Ingilizce konusacak bence tartismaya aciktir. Bazi irkci amerikalilar buna 'reconquista' diyerek karsi cikiyorar, meksikali gocmenleri dovuyorlar falan ama oyle durduramazlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar