Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürk giymeyimi düsünüyodunuz izleyin...

Evr

Öne çıkan mesajlar

@armra; izlemedim, ama hiçbir şeklini tasvip etmediğimi düşünürsek, o şeklini de tasvip etmediğimi söyleyebilirim. (yalnız ben acaip yoruldum ya 6 sayfa mı 7 sayfa mı ne oldu bi dağılalım sonra konuşalım yeniden, şimdi gitsem gelidğimde 30 sayfa olacak konu :D)[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 15 Temmuz 2005 18:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu carpitmayin eger bu foklarin nesilleri tukenmek uzere olsaydi bambaska bir konu olurdu. nesli tukenmek uzere olan canlilar uzerinde birlesmis milletlerin olusturdugu kurullar hatta her devletin kendi icinde olusturdugu kurullar var ve bunu onlemek icin herseyi yapiyorlar

yani bu foklarin nesli tukenmek uzere olsaydi kesinlikle bu sekilde devam etmezdi.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

bmnin getirdiği sınırlamalar ne kadarının öldürülebileceğiyle ilgili.

buradaki asıl mesele bu yapılırkenki vahşet, bunu onaylayıp onaylamamak.
sonraki aşaması da tepkidir ki bu da kişiseldir, kimse kimseyi zorlayamaz tepkisini duyması için.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

"ne kadar çok bozarsak bozalım doğa'ya birşey olmaz" denmiş.
keşke olmasa. yokettiğin ormanlar sana global ısınma olarak geliyor en basitinden. gölge açıklamış zaten.

kürklerini yüzmek uğruna hayvanlara işkence edilmesini, et yemek için hayvan öldürmekle bir tutmuşsunuz.
bu aynen şeye benziyor, ormanların yakıp yıkılması ve gereksiz yere tahribat edilmesinden şikayet edene "ama sen de domates biber salatalık yiyorsun" demek gibi.

umarım diyorum benzeri bir işkence olayı sizin başınıza gelmez, ya da sevdiğiniz bir yakınınızın veya beslediğiniz hayvanın (kedi, köpek vs)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 15 Temmuz 2005 20:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

birşey daha,
vejetaryenlik insan doğasına aykırıdır,

vejateryenler, sağlıklı oalrak hayatlarını sürdürebilmek için
eksik beslenmeden dolayı,hap almak zorundadırlar. Aynı keseye koymanın akla veya yer yer hayale sıuğması mümkün değildir.

başka birşey daha, hayvanlara önem vermek; insanlara önem vermemenin bir işareti değildir. "dünyada bu kadar acı çeken insan varken, hayvanları boşverin" gibi bir düşüncenin hiç bir dayanağı yoktur. Keza ikisi (hayvanlar & insanlar) seçilmesi gereken kutuplar değildir.

Eğer gerçekten öznellikten uzaklaşıp olaylara, objektif bakabilirsek; kimsenin

1-bir canlının acı (ki ne acı) çektirtirilerek öldürrülmesini kabul etmesi (ki tekstil mühendisliğinde okuyan arkadaşımız bu acı çektiriminin nedensizliğini vurgulamış + günümüzde bir "lüks" olan kürkün, üretiminde masrafları kısıtlamak için, ilaç kullanılmaması ayrı bir utancı vardır, hemen yan cebindedir o utanç)

2-Herhangi bir canlı türünün soyunun tükenmesinden rahatsız olmaması

3-Bir yanlışı, başka bir yanlışla sıvaması (efenim küresel ısınma var, siz neleri önemsiyorsunuz; gibi çaresiz bir tavır)

Gibi hareketler içersinde bulunabileceğine inanmıyorum, hemen uyumak istiyorum; mışıl mışıl olmasa da.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

topicin bozulmasın diye buraya yazıyorum.

benim burda savunduğum canilik değil. benim savunduğum bu ürünlerin giyilebilirliği. sen buna karşılık olarak gelip diyosun ki;

said:
fedaykin, 15 Temmuz 2005 15:56 tarihinde demiş ki:
İkinci gruptaki hayvanların derisinden yararlanmak için öldürmek ise bence hayvanlığın önde gideni. İşini başka şekilde görebilecekken başka bir canlının yaşamını elinden almanın hiç bir ahlaki savunması olamaz.
( bir de burda ek olarak "bunu orospuluk katsayısını arttırmak için giyenler ......) gibi bir devamı vardı. o kısım silinmiş..

sonra absolut demiş ki;

said:
Absolut, 15 Temmuz 2005 16:06 tarihinde demiş ki:
O zaman Fedo söyle diyim senin tanıdıgın insanlar orospuluk için mi süslenir? Makyajda süslenmektir, jöle sürmekte süslenmektir vs vs vs.

ek olarak, ben de demişim ki;

said:
elaidi, 15 Temmuz 2005 16:12 tarihinde demiş ki:
herkes kör gibi..

insanları sevdiği şeyler yüzünden yargılayamazsın. senin ailende orospuluk katsayısını arttıran makyaj yapan birisi var mı fedaykin?

ha bi de dela'nın şu dediği var..

said:
Dela, 15 Temmuz 2005 17:13 tarihinde demiş ki:
ne kadar atesli savunucular varmis heyt bre.

baskalarina saldirmak kolay, once doga meraklisi triplerine yatabilecek bir hayat yasamak lazim.

akabinde kimsenin bu sekilde terbiyesizce ithamlarda bulunmamasi lazim, hele kisisel keyfi icin altindaki motorla kuresel isinmaya ve sera etkisine katkida bulunan bir kisiyken yani verdigin zarar globalken bir durup dusunmeli insan.

bunlara cevap vermemek devam ettirme gereği görmemek mi? lol.. peki..[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Sosyal ağlarda paylaş

İyi madem öyle devam edelim

1-) Sadece ama sadece daha güzel görünmek için bir canlının öldürülmesini doğal karşılamak, hele hele bu sektörün ne derece vahşi olduğunu bile bile (buradaki görüntüler istisna değil sektörün geneli) bun onaylamak ve devamının gelmesi için bunları satın almak ile bu barbarlığı gerçekleştirmek arasında hiç bir fark yoktur. Kürkü giyen ile onu hayvanın üstünden yüzen kişiler arasında hiç bir fark yoktur.

2-) Süslenmek orospuluk tabii ki değildir orada belirtmek istediğim kokonoluk, ekşi sözlük vs.'de bulabileceğiniz arabaya veren kadınlar sınıfına girmek, yaptıklarının sorumluluğunu üstlenmeyerek pis işlerini başkalarına yaptırınca vicdanı rahat dolaşmaktır.

3-) Mesela ben sokakta kedileri gördüğüm yerde kulaklarını kesip derilerini yüzmeyi çok seviyorum. Kimse beni sevdiğim şeyden dolayı yargılayamaz o zaman.

4-) Doğrudan bir cinayeti lanetlemek için ön koşul hiç bir zaman melek olmak olamaz. O zaman kimsenin kimseyi eleştirme, hiç bir şeyin savunulması durumu kalmaz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 16 Temmuz 2005 22:20 tarihinde demiş ki:
İyi madem öyle devam edelim

1-) Sadece ama sadece daha güzel görünmek için bir canlının öldürülmesini doğal karşılamak, hele hele bu sektörün ne derece vahşi olduğunu bile bile (buradaki görüntüler istisna değil sektörün geneli) bun onaylamak ve devamının gelmesi için bunları satın almak ile bu barbarlığı gerçekleştirmek arasında hiç bir fark yoktur. Kürkü giyen ile onu hayvanın üstünden yüzen kişiler arasında hiç bir fark yoktur.

2-) Süslenmek orospuluk tabii ki değildir orada belirtmek istediğim kokonoluk, ekşi sözlük vs.'de bulabileceğiniz arabaya veren kadınlar sınıfına girmek, yaptıklarının sorumluluğunu üstlenmeyerek pis işlerini başkalarına yaptırınca vicdanı rahat dolaşmaktır.

3-) Mesela ben sokakta kedileri gördüğüm yerde kulaklarını kesip derilerini yüzmeyi çok seviyorum. Kimse beni sevdiğim şeyden dolayı yargılayamaz o zaman.

4-) Doğrudan bir cinayeti lanetlemek için ön koşul hiç bir zaman melek olmak olamaz. O zaman kimsenin kimseyi eleştirme, hiç bir şeyin savunulması durumu kalmaz.

seni kediyi kestiğin için hapse attılar diyelim. senin kedinin kulaklarından yaptığın bi kolye var bunu takan adamı da mı yanına göndericekler. hayır aynı değildir efendi. doğaya zarar verenleri lanetlemek için doğayı koruyo olmak lazım. Pis işlerini başkalarına yaptırmak kürk giymek değildir. Başkasının yaptığı pis bir işi beğenip almak normaldir. sakıncası yoktur. orospuluk belirtisi değildir. hala eğer ısrar ediyosan bunun belirtisi olduğuna o zmn şunları dinle. Senin cüzdanın belki deridir. taktığın kemer %90 deridir. yediğin sığır etleri için kesilen sığırların nasıl beslendiğini hormonlandığını ve alt alta üst üste yaşatılıp eziyet çektirildiğini biliyo musun? Buna rağmen yiyo musun? Kemeri takıyo musun? cüzdanın içine paranı koyuyo musun? Motorunun egzosuna filtre taktırıyo musun? dinime küfür eden müslüman olsa.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Sosyal ağlarda paylaş

Bi dakka Ya noluyo size!

Biz meslek olarak kürk-deri işiyle uğraşıyoruz..bunu bi hatırlatayım..
o görüntülerde olanları daha önce izlemiştim..bunlar bizden uzak şeyler ..kriterlere uymuyor yanii..Tilki/Çakallar dağlardan indiği zaman millette zararlı oldu diye avlamaya başlar bu durumda ölen haywanın kürkü de genelde kalır..onun dışında bi çok yer var.. bu sadece bi örnekti...
ben öle işkence yapan adama haywan derim

Ayrıca..Deri kürk bi ihtiyaçtır neden mi?

-40 derecede kürkten/ yada deriden başka hiçbişey sizi sıcak tutamaz..

Avrupada yaşıyosun yada Rusyada napıcaksın tabiki kürk yada deri alman lazım..sandığınız kadar pahalı değil..armaniden kot alacağınıza gider güzel bi deri giyersiniz..en kalitelisinden
ha aldığınızda nolur ceket gibi 2 senede bir değil..ömür boyu giyebilirsiniz

Burda giyenlere bişi demiyorum görgüsüzlük..şahsen bizim meslek icabı olduğu için bizde var ama antalya gibi bi yerde giyilmez..

Bu işler türkiyeden çok uzak çook[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

ulan siz kafayı mı yediniz piyasada olan şey maddi imkanın yetiyosa hoşuna gidiyo almak görgüsüzlük müdür deli misiniz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz hey allahık yarattın madem şu insanları bi de mantıklı düşünme fonksiyonunu ekleseydin ya.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi boş konuşuyosun farkındamısın ?[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elaidi, 16 Temmuz 2005 22:44 tarihinde demiş ki:
ulan siz kafayı mı yediniz piyasada olan şey maddi imkanın yetiyosa hoşuna gidiyo almak görgüsüzlük müdür deli misiniz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz hey allahık yarattın madem şu insanları bi de mantıklı düşünme fonksiyonunu ekleseydin ya.

helal ...

doğru diyo... bi işkence videosu var..diosun ki kürk/deri giyilmesin..Ya allah aşkına o zaman arabandaki deri koltuk,ayakkabın gibi eşyaların neyden yapılıyo senin?!

ayrıca onlar zaten beş para etmez..iyi bi derinin fiyatı 300$ dan başlıyo..[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

al sana fikir:

turkiye şartlarında dogu şehirleri hariç ki orda zaten kurk alabilcek konumdaki insanlar oldukça sınırlı gorgusuzlugun onde gidenidir...[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cintonick, 16 Temmuz 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
al sana fikir:

turkiye şartlarında dogu şehirleri hariç ki orda zaten kurk alabilcek konumdaki insanlar oldukça sınırlı gorgusuzlugun onde gidenidir...

onlar almıyo..işliyo..farkındaysan dünyanın bi çok yerine türkiye dağıtmaya başladı..[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

@Werewolf:Mercedes yapımı için hayvanlara işkence etmek gerekiyomu ?

@elaidi:Sen kızmısın ?[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...