Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürk giymeyimi düsünüyodunuz izleyin...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sanırım insanlık anlayışlarımız farklı.

o zaman temel konularda anlaşabildiğimiz bir nokta var mı ona bakmak lazım.

mesela insan hakları evrensel bildirgesi sizi ne kadar ilgilendirmektedir ? bu metinde hayvan hakları da tamınlanmıştır.

anlaşılan bir talihsizlik neticesinde homo sapiens sapiens olarak doğmuşsunuz. bir akla sahip olmanın sorumluluğunu taşıyamıyorsunuz anlaşılan. bu kadar aşağılık bir yaşamı daha fazla sürdürmemeniz dileğimle.[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor...
Hasan Mezarcı
Mesaj tarihi:
eh şimdi kiralık katiller de para kazanıyor, bu yaptıkları işi meşru kılar mı? ama onlar da aç kalacak öldürmezlerse? çok fazla pragmatistlik bünyeye zarar.. neyse öldüren adam problem değil zaten o kişi sadece bir maşa.

asıl sorumlu (edik;politically correct olsun) ona o hayvanı öldür diyen yani para veren kişiler. yani kürklerin sahipleri.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 15 Temmuz 2005 15:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
@armra, sineğe acı vermek değil mesele, sinek beni rahatsız ederse öldürürüm, bir at veya inek de öldürür hiç bi fark yok arada.

ayrıca senin şu son söylediklerin de insan haklarıyla pek bağdaşmıyo doğrusu.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Mesaj tarihi:
şimdi şöyle birşey var.

hayvanları severim. eziyet edilmesini doğru bulmam. ama önü alınamaz bir olay var. senin mcdonald'sda yediğin şey vücuduna yarar sağlasın diye yapılmıyo. sığırlar öldürülüyo birçok hayvan öldürülüyo eti için. Arabanızda deri koltuk var mı bilmiyorum ama o deri koltuk için de hayvan öldürülüyo. evinde deri koltuk var mı bilmiyorm pek rahattır onun için de hayvan öldrülüyo. deri cüzdanlar var ya hani? onlar için de hayvan öldürülüyo. Bu aşağılık hayat diyosun ama benim yaşadığım bu hayatın yanında senin bu felsefik düşüncen bana fazlaca ezik geliyo. Şimdi neden diceksin. Ben kendimden önemli bişey görmem. buna ister bencillik de ister başka bişey. Ama greenpeace üyelerine de aptal gözüyle bakarım ben. daha doğrusu üyelerine derken aktif olarak böyle eyfel'e çıkıp kendini zincirleyen adamlardan bahsediyorum. Hiçbir amaç yokken sadece farklı olmak adına yapılan bu olaylar bana çok saçma geliyo ve o insanlara acıyorum. Senin ne düşündüğün de umrumda değil. Git kendi hayatını yaşa benim hayatım da seni ilgilendirmesin. Kafanı rahat tut. Sürdürüp sürdürmemek konusuna gelince, ben bu hayattan çok zevk alıyorum.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Mesaj tarihi:
elaidi özel mesajtan birşeyler yazmışsın ama olayı sen çok basite indirgemişsin.
annen giyiyor olabilir, annen seviyor da olabilir. ama sırf annene laf gelmesin diye burda suçlu insanları korur pozisyona geliyorsun.

birincisi, doğada hiç bir hayvan, karnını doyurmak haricinde, sırf süs veya zevk uğruna bir başka hayvanı öldürmez.
ikincisi, mağara adamları öldürüp kürklerini kullanıyorlardı. doğru. ancak bunlar süs için değil, ihtiyaçlarını gidermek için öldürüp derisini yüzüyordu. ayrıca, önemli bir nokta, öldürdükten sonra derisini yüzmekle, canlı canlı derisini yüzmek arasında fark var. mağara adamları bile canlı canlı hayvan derisi yüzdüğünü hiç sanmıyorum.

deri cüzdan örneğini vermişsiniz. kürk ile çok alakasız olmuş.
neden? çünkü kürk işi içinde, sırf "süslü görünsün" diye kürke zarar gelmemesi gerekliliği de var. oysa deri cüzdanlarda böyle bir lüks yok.
sen karnını doyurmak için kestiğin ineğin derisini de kullanıp deri cüzdan yapabilirsin.
ama kürk olayında, yiyceğin hayvanın kürkünü kullanmıyorsun, canlı canlı kürkünü çekiyorsun.

hayvanlara zulm ediyorlar. tutup yerlere vuruyorlar öldüresiye sersemletiyorlar. öldürmüyorlar. canlı canlı acı çektire çektire derisini yüzüyorlar. derisini yüzdükten sonra o halde gene öldürmüyorlar, tutup kenara fırlatıyorlar.
hadi hayvan hakları umrunda bile değil, insan haklarından bir nebze anlamayan birisin diyelim,
videodaki olayları senin üzerinde yaptıklarını düşünsene. empati yoksunu olmayalım, insanlara tanrı aklı süs eşyaları giymeleri için vermemiş. kafalarını çalıştırabilmeleri, empati yapabilmeleri ve etraftaki olaylara ilgi gösterebilmeleri için vermiş.

süs süs süs, kadına çok yakışıyor, arz talep meselesi, madem yapılmış biz de kullanırız felan filan deniyor.
peki iki şey sorcam:
1- süs uğruna illa hayvanları öldürmeden derilerini soymak mu zorundalar?
2- sahte kürk diye birşey var, aynı süs için bu sahte kürkleri kullanamaz mısınız? illa süs uğruna gerçek hakiki, zarar görmemiş, hayvanlardan canlı canlı yolunmuş kürk mü giymek gereklidir?[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
elaidi madem yaşadıklarını düşüncelerinle düşüncelerini de tutarlı bir felsefeyle desteklemek istemiyorsun, ne yapmaya tartışıyorsun???

ne diye tutarlı bir şeyler sunmaya çalışıyorsun? "ben becilin dünyaynın gerisi de benim umrum değil" de geç biz de ne olduğunu bilelim uğraşmayalım daha..[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 15 Temmuz 2005 15:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
elaidi, 15 Temmuz 2005 15:14 tarihinde demiş ki:
şimdi şöyle birşey var.

hayvanları severim. eziyet edilmesini doğru bulmam. ama önü alınamaz bir olay var. senin mcdonald'sda yediğin şey vücuduna yarar sağlasın diye yapılmıyo. sığırlar öldürülüyo birçok hayvan öldürülüyo eti için. Arabanızda deri koltuk var mı bilmiyorum ama o deri koltuk için de hayvan öldürülüyo. evinde deri koltuk var mı bilmiyorm pek rahattır onun için de hayvan öldrülüyo. deri cüzdanlar var ya hani? onlar için de hayvan öldürülüyo. Bu aşağılık hayat diyosun ama benim yaşadığım bu hayatın yanında senin bu felsefik düşüncen bana fazlaca ezik geliyo. Şimdi neden diceksin. Ben kendimden önemli bişey görmem. buna ister bencillik de ister başka bişey. Ama greenpeace üyelerine de aptal gözüyle bakarım ben. daha doğrusu üyelerine derken aktif olarak böyle eyfel'e çıkıp kendini zincirleyen adamlardan bahsediyorum. Hiçbir amaç yokken sadece farklı olmak adına yapılan bu olaylar bana çok saçma geliyo ve o insanlara acıyorum. Senin ne düşündüğün de umrumda değil. Git kendi hayatını yaşa benim hayatım da seni ilgilendirmesin. Kafanı rahat tut. Sürdürüp sürdürmemek konusuna gelince, ben bu hayattan çok zevk alıyorum.

elaidi sen ne yazık ki olaylara yanlış açıdan bakıyorsun.
kimsenin burda "hayvanlar öldürülmesin" tarzında hava attığı ortada koşturduğu laf olsun torba dolsun konuştuğu yok.

direk herşeyi "hayvanların öldürülmesine" bağlamışsın.
insanlar hayvan öldürmese bile sonuçta hayvanlar birbirini öldürcek. çünkü "etobur hayvan" diye bir gerçek var.

ancaaaaak
burda insanların sıkıntılarını söylediği şey,
canlı canlı, eziyet çektirile çektirile hayvanların kürklerinin soyulması. bu işlem sırasında uyuşturucu veya öldürücü ilaç bile verilmemesi
hatta bu işlem sonucunda bile canlı canlı orda bırakılmaları, öldürülmemeleri.

bizim insanlıkla hatta hayvanlıkla bağdaştıramadığımız yakıştıramadığımız nokta bu.

ama sen hala hayvanlara eziyet etmeyle hayvanları öldürmeyi bir tutuyorsun.

doğayı ve hayvanları korumaya çalışanlara aptal ve ezik diyorsan.
üzgünüm, ben de sana aptal ve ezik diyorum.

said:
Rahan, 15 Temmuz 2005 15:26 tarihinde demiş ki:
elaidi madem yaşadıklarını düşüncelerinle düşüncelerini de tutarlı bir felsefeyle desteklemek istemiyorsun, ne yapmaya tartışıyorsun???

ne diye tutarlı bir şeyler sunmaya çalışıyorsun? "ben becilin dünyaynın gerisi de benim umrum değil" de geç biz de ne olduğunu bilelim uğraşmayalım daha..
[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 15 Temmuz 2005 15:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yalnız şöyle bir olay var giyeninde soyanında allah belasını versin mantığı ile yaklaşılan bir topikde arkadaşın tartışmak istememesi doğal çünkü baştan sonucu bellii ve kürk giymeyi savunanın aşağılanacağı bir topik.
Ben giyiyormuyum derseniz hayır ama suni kürk ile yapay kürkün kalite ve rahatlık olarak karşılaştırılamayacağını da biliyorum.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Mesaj tarihi:
rahatlık? sadece psikolojik olarak gerçek ve zarar görmemiş kürk giymenin verdiği rahatlık mı?

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 15 Temmuz 2005 15:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
gerçek kürkün polyester kürkten daha kaliteli olması, gerçek kürk için hayvanların öldürüldüğünü ve bunun yine lüks için olduğu gerçeğini değiştirmez.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Mesaj tarihi:
evet
ama sırf o hissi yaşamak için hayvanları canlı canlı derilerini yüzmek gerekmez.
birkaç hayvanı öldürüp sonra kürklerini de soyabilirsin.

ya da en basitinden bir tane kedi veya köpek al, onun tüylerini okşa. bu kadar kürk obsesifliği varsa :)

ancak süs amacıyla takıyorsan, kürk hissi istemiyorsan zaten sahte kürkler var onları kullanırsın.
Mesaj tarihi:
ha ben konu başlığıyla bağdaştırdım otomatikman ondan karıştı. nese pardon. hakkat güzeldir gerçek kürk özellikle hayvanın üstündeykene.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 15 Temmuz 2005 15:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ben dokundum hiç hoşuma gitmedi
ayrıca tekstil müh okuyorum yani teoride olsada öğrendiğimiz bazı şeyler var
ister bitkisel ister hayvansal lifler olsun günümüz teknolojisiyle sadece görüntü duruş tutum yada dokununca vardiği haz dışında daha mukavemetli daha uzun daha güzel taklit edilebilir.
yapılmaması gereken bi işlem.evet böle bi tartışmaya ön yargılıyım bende allah belalarını versin[signature][hline]Mendoza, 03 Şubat 2005 03:58 tarihinde demiş ki:
Hayatimda bu kadar "hastalikli" bir film gormedim...

kanberdim bi zamanlar
Mesaj tarihi:
midem bulandı.[signature][hline]Wendigo, 09 Temmuz 2005 20:31 tarihinde lafı öyle bir gediğine oturtmuş ki bakınız ne demiş:
seni hayat banlamış ben ne yapayım yazık!

forgiver 1, 11 Aralık 2004 21:40 tarihinde demiş ki:
bu arada hoşgeldin ps: senin mesajına ve diğer mesajlara hoşgeldin yazmamım tek nedeni post kasmak doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar bakalım bu seferde yörünge dışı olcammı

Mesaj tarihi:
Benim açımdan kürkler ikiye ayrılır:

1-) Eti yenilebilen hayvanlardan elde edilenler.
2-) Eti yenmeyen hayvanlardan elde edilenler.

İlk grupta olanları giymekte bence hiç bir sakınca yok zira nasıl ineğin etinden sütünden yararlandığımız gibi derisinden de yararlanıyorsak aynı şeyi diğer hayvanlara da yapabiliriz. ancak bunu yaparken karşıdaki hayvana işkence çektirmemek zaten üzerinde tartışılmaması gereken bir kural.

İkinci gruptaki hayvanların derisinden yararlanmak için öldürmek ise bence hayvanlığın önde gideni. İşini başka şekilde görebilecekken başka bir canlının yaşamını elinden almanın hiç bir ahlaki savunması olamaz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj Nefr tarafından 15 Temmuz 2005 16:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
fedaykin ağır laflar kullanıyorsun gerçektende.[signature][hline]Wendigo, 09 Temmuz 2005 20:31 tarihinde lafı öyle bir gediğine oturtmuş ki bakınız ne demiş:

bu arada hoşgeldin ps: senin mesajına ve diğer mesajlara hoşgeldin yazmamım tek nedeni post kasmak doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar bakalım bu seferde yörünge dışı olcammı

Mesaj tarihi:
Bence az bile[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Onu bunu bilmem ben tepkini daha kibar bi şekilde gösterebilirsin abso'nun da dediği gibi bu bünyede annesi,akrabası kürk kullanan insanlar olabilir.[signature][hline]Wendigo, 09 Temmuz 2005 20:31 tarihinde lafı öyle bir gediğine oturtmuş ki bakınız ne demiş:

[Bu mesaj kingpin tarafından 15 Temmuz 2005 16:04 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...