Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Frp'nin İçinden Gelen Bizlere Bir Soru: Sizce Druid'ün Horde Olabilmesi Mantıklı mı ?

Fefe

Öne çıkan mesajlar

Warcraft 1 : Horde (Guruh,Sürü) Shadow Council tarafindan yönetilen mannaroth'ün kanindan icen orklar(ki burada kötü olarak görebilirsiniz çünki demonlarin dediklerini yapiyorlar).
Warcraft 2 : Horde - İnsanlarin cücelerve elflerle ittifak kurması sonucu.
Orklar, ogreler ve orman trolleri ile ittifaka girmişlerdir.
Warcraft 3 : Savaşi kayıp eden orklar toplama kamplarinda demonik güclerini kayıp ederler savaşçı yanları yok olur.İyi adamlar olurlar.Thrall efsanevi savaş şefi Ogrimm Kıyametçekici ile beraber Irkını kurtarır.Thrall kalimdor'a gider.
Thrall burada yeni guruh u kurar.Darkspear kabilesinin trolleri ve taurenlerle beraber.Daha sonra arthas a karşı savaşan undead(forsakenlarda katılır).

3 nesil Sürüyü tanimiş olduk.Bu arada wow'un biyerlerinde dünyadaki bütün ırklar King Arthas'a karşı savaşıyorlar diye bişey geçiyor.Nekadar aralarinda savaş olsada ortak düşmanları hala orda.
Sosyal ağlarda paylaş

Blood Elf lerin paladinleri, aslında tam olarak paladin değil, blood knight olarak geçiyor ve bu güçlere de zaten bir Naaru yu esir ederek, gücünü sömürerek ulaşıyorlar. Yani blood elf, paladin olsa da blood elf.

Ayrıca oyunda Alliance ve Horde bağlamında iyi ve kötü yoktur. Her iki taraf birbirine düşman olduğu kadar, ortak düşmanlara (Scourge, Burning Legion, Illidari) da sahiptir. Her iki tarafın iyi yanları olduğu kadar, güçleri sabitlemek adına kötü yanları da vardır. (Örnek olarak Thrall'un Shattered Hand ajanlarının Orgrimmar da çalışmasına izin vermesi)

Bir arkadaşta uzay gemisi demiş, uzay gemisi dediğin dimensional ship, yani boyutsal gemi, twisting nether ile birbirine bağlı olan gezegen ve boyutları gezerek Burning Legion ve Old Horde tehditinden kaçmak için yapılmıştır. Herhangi bir teknolojik olayı yoktur. Tamamen büyüsel bir yapısı vardır. Oyunda görebileceğin herhangi bir gnome mountu bile bundan daha teknolojiktir. Zaten oyunda teknolojinin bulunmasını garipsemek dar görüşlü olmaktan başka bir şey değil gibi geliyor bana. Dwarfların, gnomeların veya goblinlerin teknolojisi oyun evrenine fark katmakta ve bence herhangi bir "EJDERHA KESELİM KILIÇ KUŞANALIM" evrenine yenilik getirmekte.

Elbette LORE konusunda Blizzard bazı şeyleri çok değişime uğratıyor, (Eskiden Sargeras, Eredar tarafından corrupted olurken, şimdi tam tersi oldu mesela) ama sonuçta bu bir MMORPG ve dengeleri sağlamak bazı şeyleri düzene sokmak için yapılan şeyler bunlar. Çok da abartmamak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

thrallı shattred hand ajanarını yalan yanlış bilgi götürsünler shattred hand'e diye tutmuyomuydu?

ha ayrıca Night elfler ve human baya yobaz ırklardır alında (humanlar yien ceşit ceşitde elfler pek öle değil) elf olmıyanı sevmezler pek. Hatta wow dunyasında silverhand (Uther'ın kurduğu paladinlik loncası O_o) Uther'ın ve baş paladinlerin öldürülmesi üzerine giderek yozlaşmaktadır.

Ha mesela hem nightelflerin hem taurenlerin hiyerarşisinde önemli yer tutan isimler, clan liderleride pek sıcak bakmaz iliişkilere başka ırklarla yobazdırlar baya savaş yanlısıdırlar.

neyse ayrıntı coktur warcraft dunyasında karakter cok dur genellemeye gelmez pek,

warhammer dunyası gibi (o kadar iyi olmasada) kesin hatlar yoktur pek
Sosyal ağlarda paylaş

lockluk olmazı saten garip bvi durum hem, alliance hem horde için, keza bir lock nasıl olurda burningcrusadein gectiği işgal ettiği ve yenildiği bi dunyada kalan artıklara karşı savaşabilirki...

ha diyebiliriz rogue warlock bunlar, ateşe ateşle karşılık verme usulu, imana gelmişler horde/alliance'a katılmış olabilir tabi.

ama orclar arasında warlockluk yaygın baya, sorun thrallın warlockluğu yasaklamış olması
Sosyal ağlarda paylaş

said:
thrallı shattred hand ajanarını yalan yanlış bilgi götürsünler shattred hand'e diye tutmuyomuydu?

Hayır Azeroth daki Shattered Hand tamamen Thrall ' un hizmetinde bir Assasin's Guild görevi görüyor. Orgrimmardaki rogue trainerların hepsi Shattered Hand mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben biraz FRP ve wow tarihi cahili olarak bi soru soracam. Bu konudan sonra, gittim wow'un sayfasindaki warcraft tarihini okudum. Okuyanlar bilenler icin soruyorum. Bu wow tarihi tek yanli bi tarih degil midir. Bunu insanlar ya da saz ekibi yazmamis mi? Bu titanlar'a karsi duranlarin fikirleri yok mu? Delirdi icine kapandi deniyor bi titana karsi duran hedenin (smini unuttum), ne de cok benziyor bir kisim insanin sevmedigi insanlar hakkinda yapilan yakistirmalara. Mesela Nietzche icinde ayni yakistirmalar yapildi. Ama sansimiz o ki, diger gorusleri de okuyabiliyoruz fakat wow tarihinde bize bu firsat verilmiyor. Budur diyor inan diyor, yok abi sen haksizsin peki, belki bilmedigimiz seyler var. Bunlarin hepsinin gercek oldugunu , kimin yazdigini, yazdiysa durustce yazdigini kim ispatlar ki? Ya da herseyden onemlisi cok mu sacmaladim? Ama direkt bu sorular geldi aklima, var mi bildiginiz bisi?
Sosyal ağlarda paylaş

Fefe'nin sanırım karşı tarafta da druid olması hoşuna gitmemiş :) Hordelar kötüdür diye birşey yoktur ki. Çirkin olabilirler belki ama kötü değiller ve bu fikir veya bakış açısı meselesi değil. Apaçık hikayesi var.

[ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 15:04 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@nedanko

Aegwynn (Medivh'in annesi, Guardian) anlatıyor bildiğim kadarıyla.

Ayrıca Sargeras durup dururken içine kapanmıyor. Nathrezim'i hapsederken, pisliklerinden, kötülüklerinden, iğreniyor, bu iş onu yormaya başlıyor. Bunun üzerine Titan Pantheon'u terkediyor. Sonra, evren evren gezerken yavaş yavaş aklını oynatıyor, güçsüzleşmeye başlıyor. bunun üzerine sahip olabileceği potansiyel gücü düşünüp, Nathrezimi serbest bırakıyor, sonrası malum zaten.

Ayrıca Burning Legion çabuk çoğalan, yayılmacı bir sisteme sahip, bir kere yenilseler bile, izleri uzun süre dünyadan kalkmıyor. Burning Legion çabuk zamanda güçlenip, binlerce gezegeni bu şekilde yok ediyor zaten.

Twisting Nether (draenor, azeroth, great dark beyond ve benzeri gezegenleri birbirine bağlayan kaotik bir boyut) denen plane e yerleştiklerinden beri de, Azeroth u ve Draenor u mahvetmeye devam ediyorlar. Beslendikleri, güçlerini korudukları asıl yol ise, büyü. Azerothda veya Draenorda yapılan herhangi bir büyü, (Shamanlar, Druidler, Holy Priest Spelleri ve Paladinleri dışarda tutuyorum) Nether'den gücünü almakta, oradan transfer edilmektedir.

Bir yandan gücünü koruyan Burning Legion, bir yandan da hep yayılmaya devam edecektir. Şu anda bunu durduracak belirli bir güç hiç bir yerde yoktur.

Tehdit durdurulduğu halde, Azeroth un şimdiki halini ele alalım, yenilseler bile, kendi iradelerinden çıkan Scourge ve binlerce iblisi Azeroth da bıraktılar, kutsal ormanları kirlettiler, yokettiler. Night Elf lerin dominant gücünü yok ettiler. Dengeleri alt üst ettiler.

Nereye varacaktım buradan bilmiyorum ama açıklama ihtiyacı duydum hehe.

[ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 15:06 tarihinde, ovrld tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 15:07 tarihinde, ovrld tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm anladim fakat aklima bisi takildi..
said:

Ayrıca Burning Legion çabuk çoğalan, yayılmacı bir sisteme sahip, bir kere yenilseler bile, izleri uzun süre dünyadan kalkmıyor. Burning Legion çabuk zamanda güçlenip, binlerce gezegeni bu şekilde yok ediyor zaten.

Twisting Nether (draenor, azeroth, great dark beyond ve benzeri gezegenleri birbirine bağlayan kaotik bir boyut) denen plane e yerleştiklerinden beri de, Azeroth u ve Draenor u mahvetmeye devam ediyorlar. Beslendikleri, güçlerini korudukları asıl yol ise, büyü. Azerothda veya Draenorda yapılan herhangi bir büyü, (Shamanlar, Druidler, Holy Priest Spelleri ve Paladinleri dışarda tutuyorum) Nether'den gücünü almakta, oradan transfer edilmektedir.

diyosun.. Peki sunu anlamadim. Buyuden guc aliyolar dedin. Mesela azeroth'da yapilan buyulerde onlari guclendiriyor mu? Yoksa baska bisi mi demek istedin?
Sosyal ağlarda paylaş

birşey eklemek istiyorum. Scourge üzerinde Burning legion'ın hiç bir etkisi artık bulunmamaktadır. Zamanında Lich King'i burning legion yaratmış olabilir ama rtık hiçbir bağlantıları yok lich king tamamen hepsinin düşanı. Hatta hatırlarsanız Kiljaeden illidian'ı arthas'ı öldürmesi için gönderiyor ki kontrollerinin dışına çıkmış olan bir gücü durdurabilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

@demirmaske

aynısını demiştim zaten. biraz dikkat :)

@nedanko

evet, büyüler burning legionı güçlendiriyor, daha da kötüsü, warlocklar sayesinde dünyalara girecek yollar bulabiliyorlar. zaten bu yüzden zamanında night elfler, high elfleri sürgüne yollamış ve asla büyüyle uğraşmamışlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
evet, büyüler burning legionı güçlendiriyor, daha da kötüsü, warlocklar sayesinde dünyalara girecek yollar bulabiliyorlar. zaten bu yüzden zamanında night elfler, high elfleri sürgüne yollamış ve asla büyüyle uğraşmamışlardır.

simdi geldik zurnanin zirt dedigi yere..

E madem bu buyuler guclendiriyor bu lavuklari, bu mage denyolari halen neden paso buyuyle falla tarotla ugrasiyor? Yani bunlarin topu burning legion'a karsi degil mi? O zaman direkt onlara hizmet etmis oluyor. Yanlis miyim?

(bende de ne FRP agzi var ama di mi?)
Sosyal ağlarda paylaş

Nedanko cunki onlar denyo mageler.

Bide şu var, atıyorum zottirigot gezegeni var bi yerde adamalr takılıyo super enerjiler hayat coşmuş falan, tam burning legion'ın aradığı hedef lakin oranın varlığından habersizler. Ama ne zamanki bu zottirigot'ta zottirigot'lu mageler türümeye başlıyo işte o zaman orda kullnılan arcane büyüler yüzünden direk fark ediyo burninglegion zottirigot'u.

Bide Bu kil'jaden, Maghteridon, w3 te dovduğumuz adam unuttum adını, bunlar hep geliyo dunyalara büyüsel (arcane shamnistic veya drudistik farketmiyo) gücleri mekanalrı emiyolar yiyolar mesela o w3 de dovduğumuz adam world treeyi emmişti gelip.

E azeroth'da öle bi dunyaki enerji menerji ganı ganı her yerden fışkırıyo, sonracığıma yetmiyo hapsedilmiş Eleemntal lord'lar old godlar falanda var, tam istedikleri olay yanı burninglegion'ın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...