Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zaman Çarkı -Wheel of Time-

Faerdun

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
bitirdim son çıkan kitabı. brandon ı pek tutmadım. geçen kitap çok batmamıştı ama bu kitapta rahatsız etti beni. karakterleri fazla basite indirgemiş.

robert jordan karakterlerin düşünce şeklini çok iyi yansıtıyordu. arada espiriler olsun bakış açısı olsun gayet iyiydi. brandon bunu pek yapamamış, karakterlerin belirli özelliklerini ön plana çıkartarak düşünce şeklini işlemeye çalışmış, olmamış.karakter özelliklerini ve düşüncelerini o kadar vurgulamış, göze batırmış ki...

mesela mat in çapkınlığını okuyucunun gözüne sokmuş, anlaşılmasına kasmış. oysa eskiden bu kadar belirgin olmazdı. meme meme diye geziyor resmen adam. bu tür şeyler rahatsız etti beni. brandon insan psikolojisinden robert jordan ın yarısı kadar anlamıyor belli ki.

kitabı okurken o eski derinliği bulamadım. neredeyse basit bir cocuk kitabına dönüşüyormuş kitap. iki üç kitap önce yazmaya başlasaymış bunu başarırmış da.

zaman çarkı serisinin ortalamasının altında bir kitap.

edit: bir de eskisi kadar geniş kapsamlı işleyememiş olayları ve karakterleri. Bazı önemli karakterlerden hiç bahsetmediği gibi bazılarını da öyle yetersiz anlatmış ki... sırf anlatmak için. bunlar olurken şu da bunu yapıyodu hani diye geçiştirmiş resmen. of of
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Absolut said:

Bu Wheel of Life serisi güzel midir? Yani Game of Thrones sonrası bayar mı yoksa sürükleyip götürür mü?

Ama Ice and Fire'dan daha iyidir dediğim bir seri istiyorsan Memory, Sorrow & Thorn oku. Hem tamamlanmış da.

Joe Abercrombie'nin kitapları da iyi gider Ice and Fire'dan sonra. Best Served Cold özellikle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İkisini de oku abi, Best Served Cold zaten bir cilt: http://www.sff.gen.tr/2011/05/17/best-served-cold-joe-abercrombie/

Bu da öteki: http://www.barnesandnoble.com/w/dragonbone-chair-tad-williams/1100316910

Hangisi daha iyi diyorsan, M,S&T daha bir epik fantazi, Tolkien vari gidiyor yani. İçinde bir sürü klişe gelen şey olacaktır ama kitabın 85 tarihli olduğunu düşününce tüm o klişeleri keşfeden kitaplardan biri olduğunu görürsün. Williams'ın kitabı klasik iyi-kötü kavgasının, gizemli ırkların ve olayların olduğu bir eser. Ama bence türünün en iyi örneği, daha iyi epik fantazi yok. Tolkien'den bile daha iyi denebilir, türü en şekilde yansıtan kitap yani. Epik fantazi seviyorsan okuman lazım.

Ne okumak istediğine bağlı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
harriet'in gerizekali istekleri yuzunden internetin karanlik koselerinden edindim kitabi. aptal kadin basta 1 yil arayla cikmasini istemis hardcover'la ebook'un. nisan a zor cekmisler vs bahanesi olmus. umarim satislari yerlerde olur, ebook u hic satmaz, hardcoverlar ellerinde patlar.

a memory of light

kitabi yeni bitirdim. brandon sanderson in tamamladigi diger kitaplar kadar iyi olmasa da hemen herseyi bir sona kavusturdugu icin huzur verdi artik. tek bir kitap olarak degerlendirdigimiz zamansa cok cok temel bir plot (tek bir kitap olarak planlanmis icerik uce bolundugu icin kacinilmazdi sanirim) ve her karaktere parlayabilmesi icin hazirlanan sahneler cok goze batti. calistigi zaman mukemmel calissa da (Lan icin hazirlanan sahneler mesela) tarmon gai'don icin daha cok sey bekliyor insan. ayrica brandon sanderson agzini tutamadigi icin theorycraft sitelerinde cok uzun zaman once anlasilmis noktalar aynen beklendigi gibi ciktigi icin ayri bir ic buruklugu yaratti.

olumune spoiler

tuon - hawkwing diyalogunu atlamak hic hos olmamis. ayrica olver = gaidai heralde.

demandred'in duel larindan birinde okuyucuyu asmodean mi lan bu demesiyle eski defterleri yine mi acicaz diye heyecanlandirip gecmesi de canimi sikan ayri bir noktaydi.

rand'in son battle icin hazirladigi plan da ayri berbatti. rand'in sonu ayri kufur ettirdi.

faile ve mini lotr arc'iysa zaten sevmedigim karakterden iyice soguttu. zaten bunun da yapacak birseyi olsun diye dusunulmus gibi hissettirdi, belki de jordan'dan komple alinan veya tamamen sanderson in yazdigi bir pasajdi bilmiyorum ama bitsin artik ya diye okudum resmen.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...