Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GTA Katil Etti

karabasan

Öne çıkan mesajlar

Uzak doğuda benzer haberler artıyor. [Bu haber biraz eski ama paylaşmak istedim] Haber ise şok edici zaten. Tokyo'da 15 yaşındaki bir erkek çocuk, sebepsiz sayılabilecek bir şekilde ailesini katletti ve kanıtları yok etmek için yaşadığı apartmanı havaya uçurdu.

Çocuğun okul arkadaşları, kendisinin oyun oynamaya bayıldığını, ve evet, Grand Theft Auto III'ün de hastası olduğunu belirtiyorlar. Polisin eline düşen genç katil, kendisiyle dalga geçen babasını hep öldürmek istediğini, ve işi nedeniyle bir gün ölmek istediğini dile getiren annesini de bu nedenle öldürdüğünü ve onun için üzgün olduğunu belirtti.

Böyle olaylardan dolayı GTA'nın Japonya dağtıcısı Capcom'un başı fazla ağrıtılıyor. Japonya'da hükümetin, GTA tarzı şiddet içeren oyunlara yaş sınırı getirmesiyle yeteri kadar gelirlerinden endişe duyan Capcom, böyle oyunların yarattığı etkiler karşısında daha da kötü bir durumda.

Buradan çıkaracağımız ileti: KÜÇÜK ÇOCUKLARA GTA OYNATMAYIN

[Kaynağı isterseniz GameSpotta okudum tam linkini hatırlamıyorum]

Dipçik Not:
Arama yaptım ama bulamadım. Yani önceden yazılmışsa; affedin :)[signature][hline]İmzam yok parmak bassam :D

[ quote ]enesene, 30 Haziran 2005 17:31 tarihinde demiş ki:
ikimizide banlayın! [ /quote ]
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gün gazetede (sanırım sabah'tı) omerta ile ilgili uzunca bi yazı vardı.
insanlar oyunun etkisinde kalıp gerçek hayata onları yansıtır mı? yoksa egolarını oyunlarla tatmin edip, daha sağlıklı mı yaşarlar diye uzun uzun yazmışlardı[signature][hline] xaty / tyxat / yac / kullar / ave quaxe / 26ee140
:rock:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karabasan, 30 Haziran 2005 18:26 tarihinde demiş ki:
Tokyo'da 15 yaşındaki bir erkek çocuk,

said:

15 yaşındakine de artık çocuk demeyin (çünkü bende 15im) burada sorun pisikolojinin bozulmasında yoksa bende günde en 5-6 saat gta oynuyorum[signature][hline]try to walk while your brain is not inserted

Sosyal ağlarda paylaş

Yuh.. CS oynayıpta bişi yapan vardı dimi?

Ama benzer bi olay ageof'da başıma geliyo.
Eğer bir yere gitmeden önce ofiste aoe oynamışsam, o yere girdiğimde arkadaşlara sen oduna, sen taşa, sen altına, sen boş durma bize çay koy falan diyorum..
gözünü seviyim strateji oyunlarının hiç böyle etkisi yok..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv********
Sosyal ağlarda paylaş

said:
codename_curse, 30 Haziran 2005 18:44 tarihinde demiş ki:
said:
Tokyo'da 15 yaşındaki bir erkek çocuk,

said:

15 yaşındakine de artık çocuk demeyin (çünkü bende 15im) burada sorun pisikolojinin bozulmasında yoksa bende günde en 5-6 saat gta oynuyorum

15 Yaşında bi ADAM deseydim bu seni tatmin edermiydi ? Haberde öyle yazıyordu beni suçlama. Küçük çocuk derken 15 YAŞINDA ÇOCUK DEMİYORUM. Daha küçüklerinden bahsediyorum. BURADA YANLIŞ ANLAŞILMA OLMASIN. Yanlış anladıysan özür dilerim.[signature][hline]İmzam yok parmak bassam :D

enesene, 30 Haziran 2005 17:31 tarihinde demiş ki:
ikimizide banlayın!
Sosyal ağlarda paylaş

15 yaşında çocuk nasıl oluyor da apartmanı havaya uçuracak kadar patlayıcı yapabiliyor? GTA dan değil o, red alert falan oynamıştır tahminen.

vay pis kaka GTA!! hemen yasaklanmalı, toplatılmalı böyle oyunlar yapılmamalı.[signature][hline]Sometimes I think I'm happy here
Sometimes, yet I still pretend
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yasaklanmasından yana değilim, zaten yaş kısıtlaması getiriliyor [Japonya'da] ve bu olay taa Japonya'da olmuş. Ben olaya o açıdan bakmadım zaten belirttim bu olaylar devam ederse Capcom ayvayı yer diye.[signature][hline]İmzam yok parmak bassam :D

enesene, 30 Haziran 2005 17:31 tarihinde demiş ki:
ikimizide banlayın!

[Bu mesaj karabasan tarafından 30 Haziran 2005 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yaş kısıtlaması zaten var GTA dahil her oyunda.belirli denetimlerden geçemeden piyasaya sürülemiyorlar.kimi zaman yaş sınırı olmuyor direk yasaklıyorlar.japonyayı bilmem de burada yalan tabii yaş sınırlaması falan.[signature][hline]Sometimes I think I'm happy here
Sometimes, yet I still pretend
Sosyal ağlarda paylaş

psikolojiktir o.
gta yüzünden olsa ülkemizde yaş sınırı yok malum, her türlü şiddet içerikli oyun sebil. el kadar bebeler bilem oynuyor gta yani.
var mı gören burda evini havaya uçuran?
demek ki sadece oyunlara çamur atmakla olmuyormuş.
(topici açana kastım yoktur, kastım tamamen haberi yazan arkadaşlaradır. kendilerine kastım var evet. ben yaklaşık 6-7 senedir gta oynuyorum (1.den itibaren tabi) ve hiç bir zaman ne birini öldürmeyi düşündüm, ne de evimi havaya uçurmayı düşündüm. yaptığım en kral patlayıcı da kibrit uçlarını kazımamla oluşmuş olandır. öyle de bir insanım ben.)[signature][hline]beş hececiler
H.B.E10 Temmuzda!
Sosyal ağlarda paylaş

bizim ülkede GTA oynamayan çocuk var mı bilmiorum
Japonlarda bi sorun var[signature][hline]ExhaulteD, 20 Haziran 2005 15:13 tarihinde demiş ki:
Dahada fenasi bicak gozu delip beyne giriyo
sonra doktor bicagi cikarticam diye ugrasirken gozu yerinden cikariyo bu seferde delikten beyin akmaya basliyo uheuhe
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle sorunlku bir gençdi herhalde kendisi...
Çünkü 15 düzgün bir yaştır ama bi yandanda ergenlik yaşırıdr belki ordan kafayı sıyırdı....

Ama 15 yaşındaki biri pokemon izleyip camdan atlamaz pikacu diye.[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz....
Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!!
Cray Totem/sNaKe
Sosyal ağlarda paylaş

doğru, final fantasy 8'den etkilenip ailesini katana ile doğrayan 15 yaşında bir eleman daha varmış, o da japonmuş. hatta çocuk o kadar etkilenmiş ki baş karakter Squall gibi bir şekil yapmış kendine ve öyle dolanırmış etrafta. katanayı da ailesi almış çocuğa doğumgünü hediyesi diye yanlış hatırlamıyorsam.

türkiye'de pek olmasa da dünyada televizyon ve pc'den etkilenen bir çok çocuk var. sonuç olarak gta'yı değil gta'yı oynatanı suçlamak gerek burada.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 30 Haziran 2005 18:52 tarihinde demiş ki:
vay pis kaka GTA!! hemen yasaklanmalı, toplatılmalı böyle oyunlar yapılmamalı.

Zaten yasak topluma açık yerlerde oynatılması.
Bizim cafeyi uyardılar ordan biliyorum :-)[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.."
"..Benim şu kalbim benim şu gönlüm senimi sevdi? Sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı sana mı kandı? Sana mı inandı? Çok düşündüm çok üzüldüm pişman oldum kader dedim ; Dün sabah seni affettim insanoğlu kader dedim.."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...