Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Scuba

micha

Öne çıkan mesajlar

Scuba nedir ?
Asurlar'dan kalma duvar kabartmalarında rastlanılan dalgıç motifleri sualtı dünyasına olan ilginin ne kadar uzun zamandan beri süregeldiğinin bir göstergesidir. 1942 yılında Jacques Cousteau ve Emile Gagnan'ın geliştirdikleri bir soluk alma aracı (regulator),ile sualtına indirdikleri basınçlı hava dolu bir tüpten soluyabilmelerini ve ilk kez yüzeye bağlı kalmadan sualtında özgürce dolaşabilme olanağını sağlamıştır. SCUBA (Self Contained Underwater Breathing Apparatus, Kendi Üzerinde Taşınabilen Sualtında Soluma Aygıtı) adıyla anılan bu buluş dalışın hızla yayılan bir spor ve rekreasyonel akım haline gelmesini sağladı.
Cok kral bir site click Flash kullan1lm1s tarihi ve nasil yapildigi .Ilgili butun konulari bu linkten bulabilir arastirabilirsiniz arkadaslar.[signature][hline]fizban, 02 Kasım 2004 20:31 tarihinde demiş ki:
fenerde eksik nobre var, ama fenerde umut yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Dalış pahalı bir spordur, bir yerden sonra kendi ekipmanlarını edinmeye ve dalış gezilerine katılmaya başlayınca yıllık masrafın milyarları bulabilir. Ancak tatilini abuk subuk yerlerde geçirip oralara milyarları dökeceğine buraya dökmek daha eğlenceli diyorsan ki bence öyle, o zaman değer. Diyorsan ki benim param yok ama hevesli bir gencim o zaman büyük bir hevesle dalıp, yeterli ekipman ve eğitimi olmadığından ölen veya sakat kalanların arasına katılma ihtimalini deli gibi arttırmış olursun.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
mercanlarda dalmak isterdim =( ah ah paranın gözü kör olsun.[signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
msnicq
freddy12, 17 July 2003 00:22 tarihinde demiş ki:
şımdı şuan oyundayım ve akşlım katışrı acayıp bı yerdeyım şiımdı napmam gerekıyor bırıtanya nerde ben nerdeyım bılşmıyorum

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
said:
FeNeRLi, 22 Şubat 2005 14:26 tarihinde demiş ki:
gereksiz işler müdürmüsün sen micha

yaa hadi ya scuba gereksiz bi sporsa sen daha gereksizsin..
olm bak eski mitolojik kentlerin suyun veya yerin derinliklerinde olmasına rağmen sen dalgıç olursan bu uygarlıkları kolaylıkları görebilirsin örneğin hala bir atlantis onulduğuna ve ona benzer duvar yazılarına su altında rastgeliniyor..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
phere, 23 Ocak 2005 11:52 tarihinde demiş ki:
scuba çok özel bir spordur...
bilmiyorum sizi ama kendimi en rahat hissettiğim yer dünyada...insana huzur veriyor...
yukardaki dünyadan daha saf bir dünyaya girmemizi sağlıyor scuba ne dersiniz?

tamamen katılıyorum,suyun altına gırdıgım anda su ustuyle ılgılı hıcbır olay aklıma gelmıyor,en ufak bır dusucne bıle,bilim adamlarının yaptıgı arastırmaya gore ,ınsanın dunayda kendını en huzurlu hıssettıgı yer su altı ımıs bunun sebebı ıse pskolojık olarak ınsanın ana rahmındekı halı ve etrafının suyla cevrılmıs olması ımıs...(tabe su altından korkmayanlar ıcın)
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 yıl sonra ...
http://www.coolstuffinc.com/images/Products/mtg%20art/Promo/fnm-resurrection.jpg

var mı ilgilenen bu işle? böyle eskiden beri yapan üst seviyeler çıkmış insanlar?

yeni başladım. basic bilgileri nasıl edinebilirim. güzel ekipman, fiyat, nelere dikkat etmek gerekir, dalış noktaları hakkında internette nerelerden bilgi alıyorlar. forumlar vs.

ya da başka starter guide gibi bilgi varsa onları da rica ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle alisveris sirasi once patik, sonra acik palet,maske ardindan yeterli dalis sayisina ulastiktan sonra wetsuit (dalis yapilacak yere ve iklime gore half mi full mu olacagi ve membran kalinligina karar veirlir) ardindan octo gelir.

Parasi olan hevesli ogrenciler genelde direkt octo, bc diye girisirler. Yanlis bisey yok bunda ama ogrencilik doneminde ne kadar fazla ekipman gorurseniz alim yaparken o kadar iyi karar verirsiniz. Hangi markanin hangi fikri iyi, hangisi size gore degil, hangisi daha kaliteli geldi, vb gibi sorularin cevabini genelde internet vasitasiyla vermek iyi bir fikir degil.

Bu iste istisnasiz her sey, ama her sey tecrube. Geri kalani tecrubeyle sabit seyleri fiyat kriterini de ekleyerek daha keyifli bir dalis tecrubesi elde etmeye calisarak gecirmek oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekipman işi ilginçtir yani bende aynısını serbest dalıştan biliyorum. İlk başta kıyamıyorsun kaliteli pahalı şeyleri almaya ama sonra işi öğrendikte kaliteli malzemenin hayatın için ne kadar önemli ve spordan zevk almanı ne kadar etkilediğini farkedip hele de devam edeceksen dalmaya paraya kıyıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

Ya benim su aşamada sorularım daha çok ekipmanları nasıl secicez. Mesela palet filan. Ya da dalış noktaları nereler var tr de. İnternette güzel bilgi portalları/forumları nereler filan. Ama bunlar dışında tecrübe akan tipler de süper giderdi.

Baya genis soru, daha spesifik olursa daha net yardimci olabilirim.

Mesela palet nasil secilir?
oncelikle bu leg stroke teknigine ve nerelerde dalis yapacagina gore degisir,
guclu bacakli , dizden degil kalcadan stroke a sahip, ve cok kumlu yerlerde dalis yapmayacak insanlar genelde konvensiyonel tipteki paletleri tercih eder, cunku en cok verimi onda el ederler . orn. mares avanti quattro

guclu veya gucsuz, kalca yerine dizden pedalling teknigiyle strokelayanlar, ve kumlu yerlerde dalis yapacaklar draft i daha az oldugu icin farkli ona gore daha yumusak (sertlik faktoru baska bi faktor ona da gelecegim) paletler tercih eder. Orn. Scubapro twinport

palet secimi hayli buyuk rol oynar, zira asagida ne kadar hava harcayacaginiz, arkanizdaki insanin visibilitysi ( her zaman grup dusunulmeli), ne kadar hizli gideceginiz ve ne kadar hizli yorulacaginiz ( ufak baslangic gruplarinda cok etkili birsey degil zira her zaman sizden daha gucsuz biri olur) gibi seylere hep palet karar verir.

Baska soru olursa onlarla birlikte dalis noktalarini da daha sonra yazayim, is beni bekler.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...