Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duyarlılık Hareketi

Gothic

Öne çıkan mesajlar

düşünün arkadaslar, anadolu tahıl ambarı olarak gecer, tarihde anadoluya sahip olupda, tahıl ithal eden yegane ülke haline geldik. Atanın kemikleri sızlıyordur mezarında. şaka degil cidden bu oyuna gelmemeye calısın, elinizden geldigi kadar türk malına sahip cıkın, birinci tercihiniz o yönde olsun.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!
Sosyal ağlarda paylaş

bok atmayın hükümetlere,
hemen suçu başkasına atacaksınız.

bu konuda suçlu halktır,
bilinçli davranması gereken, taşın altına elini koymması gereken halktır.

hükümet dediginde halktır,
oy çoğunlugu ile meclise gonderilen partiye hükümet deniyor. halk secmiş, vebali halktadır.

komik duruma düşmeyin hükümetlere laf atarak.

sen başında olsan farklı yönetecen sanki ülkeyi töbe töbe ya.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!
Sosyal ağlarda paylaş

neden olmasınki ? ama insan yıllarca aynı şeyi içtigi için yeni bir şeye karşı kötü gözle bakıyor aslında cola turka da cidden güzel sonuçta ülkemin malı[signature][hline]Msn+Resimlerim+Karalamaca

Ormanlar Yakılıyor,Ozon Deliniyor,Irakta Binlerce İnsan Ölüyor,Galiba Biz Bu Dünyayı Hak Etmiyoruz...!!!
[TÜRK`E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR]

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
hehe olay aslına bakarsanız tabiat gibi dengeli

bir kesim kovayı boşaltıyo
bir kesimde yerli malı kullanıcam diye dolduruyo
elde var 0
hatta 0 iyimser bi rakam
-1,-2,-3...

hükümete bok atmak için konunun önemi yok her topicde bok atılabilir rahatça hiç saymasan 10 tane made sayarsın bu konu ile alakadar.

ülker: taklitçi türk firması, pek çok yabancı firmanın ürününü taklit edip kopyalar, daha ucuza mal edip daha ucuza satar, ürünlerin çoğu bu şekildedir ( özellikle çikolatalarına bakarsanız .. en son cıkanda neydi adi rodeo mu snickers miydi yoksa aman aman)

halkın tercihi olması için cezbedici unsurları da barındırması gerekiyor, bu unsurları barındıran ürünler yapılamaz mı?
herşey itaklit ederken iyi ama kaliteyi nedne taklit edemiyoruz?
iş gücü mü kısıtlı ? yoo hayır
elimizdeki malzeme mi az? hiçte az degil bundan iyisi olmaz zaten

olay ne? daha ucuza mal edip kaliteyi düşürüp halkı kandırmak?
yabancı firmalar kaliteyi en tepeye çekip fiyatı düşürme konusunda çalışmalarını sürdürürken bizim firmalar malzemeyi 2 gr az koysam tadı çok değişmes ama şukadar kar ederim diye olaya bakıyor..

telekom yıllarca sömürdü bizi yıllarca pahalı kelimesini kafamıza kazıdı, yerli malı kullandık, zorunlu bırakıldık..

eğri oturup doğru konuşalım ülkenin malını kullanmak tabi önemli tabi para daha çok içerde dönsün, tabiki biz yurt dısına mal satıp ordan para kazanalım refah seviyemiz artsın..

ama bu he deyince olacak birşey değil ki, baştakinin sıçtığını temizleyerek oldugumuz yerde sayarız sadece[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

özele inersek
coca cola nın sadece özüt üne para veiliyor, yurdışından getiriliyor
geri kalan herşey türkiye de yapılıyor
yabancı şirket olsa bile türkiyeye vergi vermek zorunda

açıkçası türkiye de yatırımda bulunan yabancı şirket bile osa türkiye her halükarda kazanıyor yeterki türkiye de yatırım yapsın

mesela bir inşaat işi olsa; yüzlerce ürünü üreten firma faaliyete geçcek, geçicide olsa iş sahibi olunacak.
devamlı olursa yatrımlar daha iyi olcak tabiki
türkte yapsa yabancıda yapsa türkiye kazancak.
türk yapsa daha çok kazanılır tabiki[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 24 Haziran 2005 11:41 tarihinde demiş ki:
eğri oturup doğru konuşalım ülkenin malını kullanmak tabi önemli tabi para daha çok içerde dönsün, tabiki biz yurt dısına mal satıp ordan para kazanalım refah seviyemiz artsın..

diğerlerine katılmak la bereber

bu olayda ihracat-ithalat dengesini bozuyomuş; tehlikeli diyo ekonomi uzmanları
2 sinin dengeli olması önemliymiş.

tabi dolar kuru en önemli etken bu konuda[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karakedi, 24 Haziran 2005 11:32 tarihinde demiş ki:
bok atmayın hükümetlere,
hemen suçu başkasına atacaksınız.

bu konuda suçlu halktır,
bilinçli davranması gereken, taşın altına elini koymması gereken halktır.

hükümet dediginde halktır,
oy çoğunlugu ile meclise gonderilen partiye hükümet deniyor. halk secmiş, vebali halktadır.

komik duruma düşmeyin hükümetlere laf atarak.

sen başında olsan farklı yönetecen sanki ülkeyi töbe töbe ya.

hukumetlerı halkmı secıyor acaba ?
ben tekalıf-ı mıllıye kararlarını benımsıyen bır aıleden geldım urettıgını tuket tukettıgını uret
ama polemıge gırmıycem hiç gırenelrın halınden ıbret aldım cunkı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel şeyler yazılmış. bazılarını quote edesim geldi sonra vazgeçtim.

"ilk tercihiniz mutlaka türk malı olmalı" kampanyalarını görünce midem bulanıyor. boş milliyetçilik gibi geliyor.
neden bu kadar önyargılı yaklaşıyorum? çünkü "türk malı olsun da ne olursa olsun" amacıyla hareket ediliyor.

oysa türk malı kullanımını arttırmak yerine, amacımız türk malını kaliteleştirmek olmalı.

benim gidip mavi'nin ürünlerini giymem, pınar'ın ürünlerini tercih etmem, "işte Türk ürünü kullanıyorum ben oley" amacıyla değil, kaliteli oldukları için.
Pınar, gerçekten gördüğüm en kaliteli firmalardan biri. Arkasında kim var kim yok bilemiyorum, ancak gerek Suyu olsun, su şişesi olsun, sütü olsun, süt paketi olsun... herşeyi, diğer firmalarınkinden daha güzel olacak şekilde özenerek hazırlayan bir firma.
mesela mavi.
kot giyen gençler lee cooper gibi firmaları tercih ederken neden bir anda mavi bu kadar tutuldu? Türk milliyetçiliği yüzünden mi? sanmıyorum. adamlar kaliteli ve göze güzel gözüken mallar ürettiği için.
dediğim gibi arkalarında kimler var beni pek ilgilendirmiyor, sonuçta kaliteli Türk malları çıkartıyorlar.

Araba konusu hayli ilginç. Sürekli haberler okuyorum "şu arabayı şu türk dizayn etti, şu araba %100 türk üretimi, şu arabanın tasarımını yapan Türk ödül kazandı..." Ama bunlar hep Mercedes, Ford gibi yabancı markalar hakkında.
Demek ki Türkler kaliteli ve güzel şeyler üretebiliyor.
Peki neden bunu Türkiye için yapamıyor da gidip yabancılar için yapıyor?
Neden Tofaş arabaları yıllarca aynı berbat döküntü halindee duruyor?
O ödülleri alan, o arabaları üreten insanlar hep Türk. Türkiye'de bunun gibi yüzlerce insan vardır eminim. Bunlara rağmen neden doğru dürüst Türk arabası üretemeyiz, hep merak etmişimdir.

Ürünlerimizi kaliteleştirmeliyiz. Hala çoğu filma "ucuz olsun, kaltesi önemli değil, nasıl olsa varoşlar kullanacak" tarzında ürünler yapıyor. Bunların çoğu sağlıksız, firmaları güvensiz, ürünleri tatsız.

Demeye çalıştığım şey, Türk üretimini arttırmak, Türk ürünü almakla olmaz. Türk ürünlerini kaliteleştirmek lazım.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

bonec san o konuda ahtalısın ıste

sen egr burdakı urunu tuketırsen yerlı sermaya kalıtesını dahada ılerı goturucektır ama elındekı bellı kaynakla kazanc olmadan nasıl kalıteyı arttırıp uber uurnler sunabılır

zaten osmanlının sonunu getırende buyuk olcude buydu kapıtılasyonlarla dısardan gelen mal kalıtelı gelıyordu osmanlı ulkesınde ıse o kalıteye yetısılemedıgı ıcın halk haklı oalrak ucuz ve kalıtelı yabancı urunu pahallı ve dandık yerlı urunu tercıh edıyordu buda ıc ekonomıyı tamamen cokerttı
gumruk bırlıgıylede aynı yolda ılerlıyoruz su anda yerlı malı duyunca bıze komedı gelıyor bu ne lan dıye oysa yerlı malalrı tuketılerek kalıteyı arttırmak bızım elımızde

ama ucuz mıllıyetcıelr gıbı dısardan almayalım kesınlıkle olayıda yok burda uretılmıyen urunelrı dısardan temın eıcez mecburen bazı gırısımcıler bunu cok guzel kullanıyor ama mısal DMS su anda hem kalıtelı hemde ucuz CD ler uretıyor DMS den baska marka tercıh etmıyorum medya alırken
bunun gıbı turk fırmalarının yaptıgı TV elr beyaz esyalarda yabancıya tercıh edılırse ulke ekonomısı gercekten katlanır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

evet türk şirketleri, işadamları, gençleri girimşiliğe-üretmeye teşvik edilmeli. ama herşeyden önce şunu anlamak zorundalar: rekabetin doruk noktada olduğu ve en yüksek kalite-müşteri memnuniyetini elde etmek için firmaların çok ciddi bütçeler ayırdığı bir dönemde yaşıyoruz.

bir zamanlar türkiye zeytinyağı üretiminde dünya birincisiyken, uyanık işletmecilerimiz saolsun, yaptıkları sahtekarlık yüzünden türkiyenin imajını düzeltmesi yıllar aldı.

şu an mavi- ki türkiyenin yurtdışında en güçlü markalarından biridir kanımca- eğer amerikanın en çok tercih edilen 3 jean markarlarından biri haline gelmişse bunda en büyük etken yaptıkları işe gerçekten özenmeleri ve sistemi kavramış olmalarıdır.

evet türk markalarını destekleyelim. ama günlük çıkarlar uğruna uzun vadeli başarıları harcayanları değil.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 24 Haziran 2005 11:34 tarihinde demiş ki:
en basitinden bir örnek:

milka yerine ülker çikotalı gofreti seve seve tercih ederim ama coca cola yerine cola turka olmuyor

özet: güzel olanı üretelim ondan sonra kendi malımızı kullanalım.
Güzel olanı üretmekle kendi malını kullanmak zaten birbirine bağlı
Sosyal ağlarda paylaş

@rewondor: kusura bakmada şu konu baslıgında senin attıgın mesajdan öte bi şov yok. arkadasım senin ekonomin çökerse gerisinde dil kalır mı? en temel ihtiyaclarını karşılayan ürünlerin bile hepsi yabancı, migrosa gidip 1 paket lipton (oha lan biz cay ihrac eden bi ülkeyiz), 1 paket marboro, 10 kutu cola, şeklinde ise alış veriş listen, nasıl olacak da dilini kurtaracan? ayrıca hangi dili kullanacan, milka inegi tüm dil yapının ırzına gecerken ne yapacan? tamamen gerçeklikten uzak salt şov amaçlı olmuş attığın mesaj.

tüm genclik "swatch" marka saat takıyorsa, sende parası olan bir iş adamı isen, saat üretimine girer misin yoksa bi ton para bayılıp aynı sati getirip satmaklamı ugrasırsın.

biraz mantıklı olun, eger türk ürünlerine deger vermezseniz, ülkenin zenginleri üretim yapmaz, idısardan getirir ve satar, hepimiz kaybederiz. bugün tofaş araba üretmiyroda araba satıyorsa altındaki mantık budur, supermarketlerin ismi carrefour - dia ise altındaki mantık budur.

milli servert oluk oluk akıyor, yanlış anlasılmasın yabancı mallarını koykot edin demiyorum, o sacmalık olur, ama kaliteli bir yurdun malı var iken neden tercihiniz o yönde olmasın ki?

ülkenin zenginlerini, ülkeye yatırım yapmanıni fizibil bir iş olarak görmesi için yerli malınında satılabilecegi, kaliteli oldugu sürece öncelik türk insanın yine türk firmalarından alışveriş edecegi gerceginin oturması gerekiyor.

milkayı satarsınız ama dünyaya pazarlayamazsınız, asla bir mcdonalds bir microsoft çıkartamazasınız, ezik bir şekilde yaşayıp dururuz işte. bir ferrari markasının italyaya kattıgı katkıyı düşünün, bir mcdonalds amerikanın her yerdeki temsilcisidir, bizde yok bu tür markalar. halk kendi ürünlerine kendi zenginine sahip cıkmazsa, zenginlerde riske girmek yerine dıs markaların isim haklarını alıp burada satacaktır.

yahu millet olarak azıcık bilinclenin ya.

yerli malına önem verin, kendi geleceginiz için.

ps: kominist falan degilim, ama kör şeytanın gör dediginide görmek lazım.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...