Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rouge nin Düşüşü

ozii_x

Öne çıkan mesajlar

walla 60 rogue sahıbıyım ne daha once ne de 60 ta grup bulmakta zorlanmadım hatta daha once grup yaptıgım kısılerden de her gun yıgınla suraya gelırmısın buraya gelırmısın msjları alıyorum.
mc de rogue gereksız demısler buna da gulunur anca. hıcbır mc de hunterları dmg gıven da ılk beste gormedım keza magelerde oyle. mage ztn curse removelamasa alınmayacak veya blızzard olmasa mc ye gıremezler.
5 kısılık gruplara gelınce tanıdıgım 5 kısıden 4 u eger hunter varsa gelmıyorlar
WG de roguelar defans yapmıyorsa pek bıseye yaramazlar o dogru, AW ztn tarren gıbı gruptan ayrılanları gayet rahat farmlıyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gangren, 13 Haziran 2005 14:17 tarihinde demiş ki:
Bir kere birşeyi kesinleştirelim, "Rouge" değil, "ROGUE" :)

Oyunu MC ile kısıtlamak yanlış olur evet. Onyxia'da var.

Level 60'tan sonra, MC ve Onyxia dışında hiçbirşey yok gibi. Ve iki raid instance'ta da Roguelar bence gerekli değiller. Damage verebilirler belki evet ama, heal alamazlar, dispel alamazlar, curse remove edilmez, cure poison edilmezler. Klasik bir tabir vardır "Manamı bir rogue için harcamam"
Tersini iddia eden olacağını sanmam.

PvP dersen ise, BG'den önce evet Roguelar gayet iyiydi, istediği kişiyle dövüşür ve öldürür, istemediğine ise görünmezdi. Ama BG geldi, olay değişti.

AV tamamen karambol merkezi, hiçbir Rogue'un gerek "Killing Blow" gerekse "Total HK" birincisi olduğunu görmedim, olamazlarda, imkansız :)
WG ise tamamen takım oyunu, insanlar genelde Rogue yerine, Mage gibi Druid gibi Crowd Control yapabilen classları seçiyorlar.

Yani ne yazıkki, Roguelar, her ne kadar iyi damage dealer olsalar bile, endgame'de istenmiyorlar.

çok yanlış
bu işin bencesi yok
Ragnaros dövüşünü kazanmanın tek yolu dps zergden geçiyor, 2. son of flames gelene kadar toplam 4 dakika kadar bir süre içinde indirmek lazım ragnarosu
bunun yolu da belli
rogue+hunter+frost mage

onyxia da ise rogue olsa iyi olur çünkü 2. phase de dps yeterli olmadığı zaman ne olacağını bilen bilir...
"onyxia takes a deep breath"

raid: OMFG, wipe

evet belki roguelar curse remove edemez, heal atamaz, banish atamaz
ama DAMAGE verir
tabii bossları öldürene kadar heallemek, cleanselemek istiyorsanız o sizin bileceğiniz iş :)
[Bu mesaj neverhood2 tarafından 13 Haziran 2005 15:58 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj neverhood2 tarafından 13 Haziran 2005 15:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ehh yani rogue a da gucsuz dediniz ya hll ne diyim :) tamam grup bulması zor olabilir ama o da rogue secmenin luksu olsun o kadar rogue var sizde dierlerinden farkı bisi olacak (belki yetenek) isminiz tanınacak falan vs o kadar rogue olunca sizde rogue acip lfg dediginizde direk invite gelemsi sacma olurdu zaten..ne priest gibi olmazsa olmazsin ne warrior gibi tanksin ne de shaman vs gibi totem in le gruba yarar sagliyosun..

rogue demek stealth demek sen adamin yanina gule oynaya gelip onu kesecegini zannediyosun wow zaten sana gore bi oyun degil stealth olacaksin warrior u kesmek rogue icin cok kolay trinket falan zorlar ama olmayacak sey degil stundan cikarmayacan isin bu senin yanina gidip hic bisi yapmadan kesmeyi dusunmuyosunuz heralde?

priest falan rogue u yeniyo diyenler ayrı komik gecen bi human rogue nun beni indirmesi 2-3 sn surdu ne oluyo demeden olmustum..ama o adam beni uzaktan gorup atil kurt misali kosa kosa yanima gelip kesmedi stealth ti beklemiyodum saldiracagini daldi oldurdu dmg veremeden oldurdu sora tekrar steatlh olup uzaklasti..

alliance rogue lari bilmem ama su an undead rogue lar gercekten cok zorluyo wotf sayesinde ne fear yiyolar trinket sayesinde poly vs dan kurtuluyolar hala rogue a gucsuz diyenler gidip shaman falan acsin lar en kolay oynanabilen ve adam kesebilen class o..rogue u adı icin oynayanlar cogunlukta bende rogue acsam mi diye dusunurken herkes rogue oldugu icin ilerisini dusunerek acmadım..

rogue nun itemlari hep instance lar dan cıkmıyo 2-3 parca recipe parcalardan al +crit chance veren 3-5 kere instance e gidip bi kac shadowcraft set topla bu 3-5 kere gittigin zamanda bi priest 5-10 kere gider ama sonunda o priest mage ya da baska bi class daha setini toplayamamisken sen sana gerekli oalnari 3 kerede toplayabilirsin sora da battlegrounds a git gez dolas illa o instance senin bu instance benim diyerek dolasmana gerek yok gunde 1-2 saat ugrasirsin instance a girmek icin sonunda bi yerlere girersin rogue acarken bunlari dusunerek acman gerekirdi..

rogue demek yakindan en cok dmg i veren class demek degil ben her vurusumu crit yapacam adami 2 sn de yatiracam sora stealth olup kacacam sora adamlarin arkasindan auzuhadasad diye gulecem demek degil..priest olarak cok sinir oluyodum farm yapiyosun ordan cat biri geliyo kesiyo gidiyo tekrar geliyo kesiyo ehh yani sora yeter diyip gidiyodum ama rogue bu demek.. ben o adamı gorebilsem %70 oldururum..

evet yukarda ornek verdigim kisilerden degilseniz gercek bi rogue nun her class i indirebilecegini gorursunuz..

ufak not:YETER rogue a rouge demeyin sinir oluyorum bu topic e de ismi rouge oldugu icin bisi yazmayacaktim cok tartisilmis bende bisiler yazıyım diye yazdım bi insan class adının rogue oldugunu bile bile nası hala rouge der hadi yazmasını bilmiyo desem ya da "adsffdsa" i yazar gibi hızlı yazmaya calısıyo desem 1 degil 2 degil hep aynı daha class inin adını yazamıyan birinin onu guzel bi sekilde oynaması beklenemez heralde..
Sosyal ağlarda paylaş

Konu başlığından başlamam gerekirse , rogue ların düşüşe geçtiği filan yok yalan tamamiyle.Her sınıf her instance ta bi yerde mutlaka lazım olur , rogue ların instance larda getirdiği en önemli iki şey humonaid leri sap leyebilmeleri ve cooldownsuz fazla zarar vermeleri oysa hunter/mage/warlock/priest/paladin/druid lerin savaşta manalarını tazelemeleri gerekecektir.[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Lorath Tauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Way, 13 Haziran 2005 16:01 tarihinde demiş ki:
ehh yani rogue a da gucsuz dediniz ya hll ne diyim :) tamam grup bulması zor olabilir ama o da rogue secmenin luksu olsun o kadar rogue var sizde dierlerinden farkı bisi olacak (belki yetenek) isminiz tanınacak falan vs o kadar rogue olunca sizde rogue acip lfg dediginizde direk invite gelemsi sacma olurdu zaten..ne priest gibi olmazsa olmazsin ne warrior gibi tanksin ne de shaman vs gibi totem in le gruba yarar sagliyosun..

rogue demek stealth demek sen adamin yanina gule oynaya gelip onu kesecegini zannediyosun wow zaten sana gore bi oyun degil stealth olacaksin warrior u kesmek rogue icin cok kolay trinket falan zorlar ama olmayacak sey degil stundan cikarmayacan isin bu senin yanina gidip hic bisi yapmadan kesmeyi dusunmuyosunuz heralde?

priest falan rogue u yeniyo diyenler ayrı komik gecen bi human rogue nun beni indirmesi 2-3 sn surdu ne oluyo demeden olmustum..ama o adam beni uzaktan gorup atil kurt misali kosa kosa yanima gelip kesmedi stealth ti beklemiyodum saldiracagini daldi oldurdu dmg veremeden oldurdu sora tekrar steatlh olup uzaklasti..

alliance rogue lari bilmem ama su an undead rogue lar gercekten cok zorluyo wotf sayesinde ne fear yiyolar trinket sayesinde poly vs dan kurtuluyolar hala rogue a gucsuz diyenler gidip shaman falan acsin lar en kolay oynanabilen ve adam kesebilen class o..rogue u adı icin oynayanlar cogunlukta bende rogue acsam mi diye dusunurken herkes rogue oldugu icin ilerisini dusunerek acmadım..

rogue nun itemlari hep instance lar dan cıkmıyo 2-3 parca recipe parcalardan al +crit chance veren 3-5 kere instance e gidip bi kac shadowcraft set topla bu 3-5 kere gittigin zamanda bi priest 5-10 kere gider ama sonunda o priest mage ya da baska bi class daha setini toplayamamisken sen sana gerekli oalnari 3 kerede toplayabilirsin sora da battlegrounds a git gez dolas illa o instance senin bu instance benim diyerek dolasmana gerek yok gunde 1-2 saat ugrasirsin instance a girmek icin sonunda bi yerlere girersin rogue acarken bunlari dusunerek acman gerekirdi..

rogue demek yakindan en cok dmg i veren class demek degil ben her vurusumu crit yapacam adami 2 sn de yatiracam sora stealth olup kacacam sora adamlarin arkasindan auzuhadasad diye gulecem demek degil..priest olarak cok sinir oluyodum farm yapiyosun ordan cat biri geliyo kesiyo gidiyo tekrar geliyo kesiyo ehh yani sora yeter diyip gidiyodum ama rogue bu demek.. ben o adamı gorebilsem %70 oldururum..

evet yukarda ornek verdigim kisilerden degilseniz gercek bi rogue nun her class i indirebilecegini gorursunuz..

ufak not:YETER rogue a rouge demeyin sinir oluyorum bu topic e de ismi rouge oldugu icin bisi yazmayacaktim cok tartisilmis bende bisiler yazıyım diye yazdım bi insan class adının rogue oldugunu bile bile nası hala rouge der hadi yazmasını bilmiyo desem ya da "adsffdsa" i yazar gibi hızlı yazmaya calısıyo desem 1 degil 2 degil hep aynı daha class inin adını yazamıyan birinin onu guzel bi sekilde oynaması beklenemez heralde..

yazdiklarina katilmakla birlikte su shaman olayina bir laf kondurmadan gecemeyecegim way :).en kolay oynanan class diye birsey yok bence her class in kendine göre nüanslari var.shaman oynamak cogu kisinin zannettigi gibi shock atmaktan ibaret degildir.hatta shamanin her class icin farkli bir taktik izlemesi gerekir.shamani kötü oynamak gercekten cok kolaydir.manan bitinceye kadar shock atarsin ve sonra ölmessen bir kenera cekilrsin.shamani bölye oynayanlar cogunlukta.fakat isini bilen rakiplere karsi shaman bu sekilde yenilmeye mahkumdur.shaman i iyi oynamak manayi kontrollü harcamaktir.totem lerin zamanlamasini iyi yapmaktir.shaman easy mod deildir :)[signature][hline]--------------------------------------
Kam-Orc Shaman BL
www.grimsoul.co.uk
--------------------------------------
Sosyal ağlarda paylaş

raidlerde dmg sıralamsında genelde 2. oluyorum 1. mage oluyo ama oda dedigin gibi aoe ile oluyor.
Ayrıca bg de roguelar bişi yapamıyo olayınada gülüyorum. geyette güzel şeyler oluyor.hatta bana sorarsanzı eski tm xroad muhabbetinden daha cok sey yapıyorlar. çünkü mekan geniş oldugu için illaki gruptan kopan adamalr oluyor veya mezarlıgı koruyan 4-5 tane horde u rogue squad olarak temizlemek kadar güzel bişi yok:P

rogue lar illa yok edici olacak diye bişi yok ki. bven genelde destek olarak görev yapıyorum. ya grubun etrafında dolanan stealtherları acıga cıkarıyorum (hunterların yapması gereken ama yapmadıkları) ya da bakıyorum bizden birine dalmış bi horde rogue veya meg gidip onu kurtarıyorum. aldıgım teşekkürün haddi hesabı yok:P[signature][hline]WOW
Damodar-lvl 60-Night Elf-Rogue
DAOC
Katil-lvl 50 parasız asker-kay

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 13 Haziran 2005 10:38 tarihinde demiş ki:
Açıkçası guild olarak çok sağlam olmadıkça rogue yerine hunter tercih ediyoruz özellikle 5-man instancelarda.
Sebebi basit. Hunter petiyle birlikte rogueın dpssine ulaşıyor zaten, ayrıca rogue demek heallenecek fazladan bir adam demek, agro alırsa ölüyor, ve zaten rogue sebil..
Ama bir hunter örneği, adam uzaktan uzaktan saatlerce ok atıyor, agro almadığı sürece hiçbir heale ihtiyac duymuyor, partiyi yormuyor, feign deathliyor, vs

rogue da oyle cit kirildim degil abartmayin feint imiz var agroyu ustumuzden atiyoruz , vanishimiz var fail olsada gene ustumuzden atiyoruz ...
ayrica gangren kesinlikle sacmalami$sin bilip bilmeden yaziyosun druidden sonra en iyi flag runnerdir rogue . kalabalik bayrak defansini oyalarken ben flagi alip 45 saniye sprintte kalabiliyorum ki bu druidin hizindan daha fazla . 15 saniye sprint sonra prep. sonra tekrar spritn sonrada swiftness potion eger defansi oyalayan atak grubum iyi is yapmissa hic bir shaman bana frost shock koymadan kacmis oluyorum[signature][hline]Even a stopped clock tells the right time twice a day.

[Bu mesaj Disappear tarafından 13 Haziran 2005 16:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@neverhood senin oyunu bilmediğini düşünmeye başladım. Phase 2de roguelar nası dps veriyor onyxiaya anlat .
Ben level 60 hunterım ve her zaman onyxiada, ragnarosta ya da golemaggda falan ilk 5 arasında olurum. Çoğu rogue yaklaşamaz bile. Bonepart level 25 rogue falan gibi bir charın vardı sanıyorum, hani küçümsemek değil de desteksiz atmak bu, level 60 ol, mc ve onyxiada dene sonra yorum yap lütfen.
Rogue flag taşıyor falan olayı da komik, ne kadar hızlı koşarsan koş, warsongta mesele deparı basmak değil. önüne atlayanlardan kurtulabilmek mesele.. 1200 armorunuzla mı? =) öyle hızlı koşarken 2 aimed yada bi aimed bi pyro yersin hınk diye ölürsün sonra gg..
En iyi bayrak taşıyan druid-hunter-shamandır. druid bear formu olduğu için, hunter dodge/mail armor ve tracking olduğu için, shamansa yine mail ve ghostform olduğu için.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr
"Punch the gnomes"
Sana büyük bir sır söyleyeceğim kapat kapıları
Ölmek daha kolaydır sevmekten
Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam

[Bu mesaj Pirvan tarafından 13 Haziran 2005 17:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

*healthi buffsız 3.5k ve üstü olan rogue lar var bu yüzden rogue lara "heal basmak gereksizdir" tamamen yanlış bir düşünce.Rogue ları heal basmak gereksizdir nasıl bir mantıktır o zaman magelere-hunterlara-druidlere de heal basma.
*Rogue lar mc ve onxyia için gerekmiyor diyenler için gerçektan ne diyeceğimi bilemiyorum.Önceki mesajımdada dediğim gibi mana kullanan sınıfların manaları tükendiği zaman dinlenmek zorundalar veya potion/büyü ile mana kazanmaları gerek oysa rogue lar cooldown olmadan zarar vermeye devam ediyorlar durmadan.Her sınıf mc ve onxyia da iş yapar , yapıyorda.
*En iyi bayrak taşıyan diye bir şey yok , iş savunmaya ve bayrağı götüren kişinin hızlı olmasına + onu koruyanlara bakıyor.Elbette Shaman-Druid-Hunter ların form ları ve özellikleri sayesinde biraz daha hızlı gitmeleri işi kolaylaştırıyor.
Druid formunu karıştırdın sanırım , travelform olucak o ;)[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Lorath Tauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-

[Bu mesaj Arloth tarafından 13 Haziran 2005 17:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arloth, 13 Haziran 2005 17:29 tarihinde demiş ki:
*healthi buffsız 3.5k ve üstü olan rogue lar var bu yüzden rogue lara "heal basmak gereksizdir" tamamen yanlış bir düşünce.Rogue ları heal basmak gereksizdir nasıl bir mantıktır o zaman magelere-hunterlara-druidlere de heal basma.

Mage ve hunter çok çok nadir damage yediği için heal basmıyorlar zaten. Druid de öyle.

said:
*Rogue lar mc ve onxyia için gerekmiyor diyenler için gerçektan ne diyeceğimi bilemiyorum.Önceki mesajımdada dediğim gibi mana kullanan sınıfların manaları tükendiği zaman dinlenmek zorundalar veya potion/büyü ile mana kazanmaları gerek oysa rogue lar cooldown olmadan zarar vermeye devam ediyorlar durmadan.Her sınıf mc ve onxyia da iş yapar , yapıyorda.

Onyxiada şu ana kadar manam çok az bitti, çünkü hırs hırs diye abanmadığın sürece bir hunter 15 20dk boyunca aralıksız ok atabilir. Diğer classların da spiriti falan var. Roguelar biraz vuruyorlar, onyxia dönüp bi üfflüyor bunlara ya da kuyruğuyla vuruyor bi tane, sonra 5dk boyunca bandaj atıyorlar kenarda, yani yüzü astarını geçiyor.

said:
*En iyi bayrak taşıyan diye bir şey yok , iş savunmaya ve bayrağı götüren kişinin hızlı olmasına + onu koruyanlara bakıyor.Elbette Shaman-Druid-Hunter ların form ları ve özellikleri sayesinde biraz daha hızlı gitmeleri işi kolaylaştırıyor.
Druid formunu karıştırdın sanırım , travelform olucak o ;)

Burada sen kendinle çelişiyorsun en iyi bayrak taşıyan diye birşey yok VS shaman druid hunter işi kolaylaştırıyor gibi bir açmaz. Zaten işi kolaylaştırdığı için bu classlar avantajlı diyoruz. Formu karıştırmadım sen pek bilmiyorsun galiba anlatayım bak druid bi anda 2 3 kişi arasına girdiğinde rejuyu basar ayı formuna girer, ayı formunda 8k-10k arası bir armoru olur, kolayca ölmez. Ancak bir rogue bu karambolün arasında kalınca daha healerlar cast edemeden aynı anda 3 kişi bi koyar, rogue ölür.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr
"Punch the gnomes"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Malibu, 13 Haziran 2005 11:45 tarihinde demiş ki:
Rouge var ambush BS vurur feint nedir bilmez ölür Rogue var 1 kere bile dmg almaz gayet güzel dmg verir. Diğer classlarda da olduğu gibi çoğu Rouge skillerini/oynamayı bilmiyor ama sayımız daha fazla olduğundan göze çarpıyor.

Çoğu lvl 60 Rouge alt olarak priest
Çoğu lvl 60 Priest alt olarak Rouge açıyor

Kimse rouge aramıyor çümkü herkesin arkadaşı en az 10 rouge var :)

Lvl 60 Rogue charım var alt char ım lvl 42 priest :)[signature][hline]Wow: Silvia LvL 60 Orc/Rogue
Lineage2: Wretched LvL 55 Abyss Walker
Knight Online: PoisonTr LvL61 Master Rogue
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lind3r0th, 13 Haziran 2005 13:46 tarihinde demiş ki:
Her class iyi güzel ama şu bir gerçek iyi bir guildin yoksa party bulamıyorsun bu rogue,hunter,lock lar için geçerli tabi bu dedilkerim SM yada RFD instanceleri için değil hehe oralar basit 60+ instanceler için diyorum.
Rogue olayı ise farklı her 10 elf oyuncusundan 4 rogue 4 hunter 1 priest 1 warrior gibi birşey çıkarsa ilerde sorunlar oluşuyor ama insanlar akıllanmış geç olsada yeni char açıp druid-priest kasıyorlar ama bu saatten sonra kasmanın mantığı yok bence.
sadece rogue ve hunter aslinda, cünkü her raide bir veya max 2 tane aliniyorlar ve buna ragmen sayilari cok fazla.
warlock ise her raide 1 tane aliniyor (ss olmasa o da olmaz :) ise yaramaz demiyorum ama mage varken alinmazdi) ama cok az var, o yüzden kastiriyor bulmak baya[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Penthesilea, Night Elf Avci - emekli
Ealos Tsaark, Zabrak Bounty Hunter - ölü
Sosyal ağlarda paylaş

feint = agroyu sizden alir rasgele bir targete verir ,
yani grupta feint kullanmak = 'en fazla threat yaratan alsın agroyu kardeşim beni germeyin'
genellikle ya mage ya prieste gider o bakima feint kullanmak grupta pek hoş değildir , birakirsin warriorun işi biliyorsa alir agroyu , yoksa bas vanish-evasion vesaire
, uzun lafi kisasi feint kullanan rogue = işi bilmeyen rogue / işini bilen değil
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silvia, 13 Haziran 2005 18:57 tarihinde demiş ki:
Bu arada Rouge nedir :P lvl 60 allık felanmı :P

yazması daha kolay geliyo :)

@baal abi 1-2 kere anca MT den agro aldım onda da 5-6 SS üst üste critledi falan. Feint kullandığımda geri MT aldı agroyu yani gitmedi başkasına mob. Ama 5-10 kişilik instancelerde dediğin geçerli direk yapışıyolar priest veya Mage e.[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 13 Haziran 2005 17:11 tarihinde demiş ki:
@neverhood senin oyunu bilmediğini düşünmeye başladım. Phase 2de roguelar nası dps veriyor onyxiaya anlat .
Ben level 60 hunterım ve her zaman onyxiada, ragnarosta ya da golemaggda falan ilk 5 arasında olurum. Çoğu rogue yaklaşamaz bile. Bonepart level 25 rogue falan gibi bir charın vardı sanıyorum, hani küçümsemek değil de desteksiz atmak bu, level 60 ol, mc ve onyxiada dene sonra yorum yap lütfen.
Rogue flag taşıyor falan olayı da komik, ne kadar hızlı koşarsan koş, warsongta mesele deparı basmak değil. önüne atlayanlardan kurtulabilmek mesele.. 1200 armorunuzla mı? =) öyle hızlı koşarken 2 aimed yada bi aimed bi pyro yersin hınk diye ölürsün sonra gg..
En iyi bayrak taşıyan druid-hunter-shamandır. druid bear formu olduğu için, hunter dodge/mail armor ve tracking olduğu için, shamansa yine mail ve ghostform olduğu için.

her çoluk çocuğun ne düşündüğünü önemseseydim zaten hayatım cevap vermekle geçerdi
ama gene de sana bir iyilik yapayım bir kaç şey söyleyeyim şu oyunda hayatını kolaylaştıracak

1 -
said:
onyxia da ise rogue olsa iyi olur çünkü 2. phase de dps yeterli olmadığı zaman ne olacağını bilen bilir...
"onyxia takes a deep breath"

böyle bir laf dedim, evet phase 2 de dps yükü mageler ve hunterların üstündedir lakin onyxianın altında iki tane rogueun damage e katkıda bulunması fena olmaz.

said:
Pirvan, 13 Haziran 2005 11:10 tarihinde demiş ki:
Chestlerden lvl 50 muz dışında pek birşey çıktığını ben görmedim şu ana kadar. Ya da en iyi ihtimalle bi yeşil falan çıkıyor ki, mavi itemları vendora satıor millet.
Rogue un sapi işe yarar ancak hunter da trapleyebilir, derseniz ki trap bi nane değil, doğru da sayılabilir, hunter petleyebilir. Yani offtank olarak petini kullanabilir, ki sapin yaptığı görevi görmüş oluyor.. Ayrıca hunter, monkey+deterrence açarak kendi de bir mobu rahat tanklayabilir.
Neyse mesele rogue-hunter dövüşü değil, ama rogue arayacağım son class olur.

said:
Pirvan, 13 Haziran 2005 10:38 tarihinde demiş ki:
Açıkçası guild olarak çok sağlam olmadıkça rogue yerine hunter tercih ediyoruz özellikle 5-man instancelarda.
Sebebi basit. Hunter petiyle birlikte rogueın dpssine ulaşıyor zaten, ayrıca rogue demek heallenecek fazladan bir adam demek, agro alırsa ölüyor, ve zaten rogue sebil..
Ama bir hunter örneği, adam uzaktan uzaktan saatlerce ok atıyor, agro almadığı sürece hiçbir heale ihtiyac duymuyor, partiyi yormuyor, feign deathliyor, vs

evet belki niyetin hunter-rogue dövüşü başlatmak değil ama
sınıfını savunurken öne çıkan egosantrik özelliklerin seni böyle bir sonuca ulaştırıp birbirinden cühela cümleler sarfetmene sebep veriyor
teker teker analiz edelim

* "Yani offtank olarak petini kullanabilir, ki sapin yaptığı görevi görmüş oluyor."
Bu cümle ile zaten oyunu ne kadar kavradığını belli etmişsin şunu söyleyeyim; ubrs deki blackhand elitelerden bir tanesinin üstüne gönder bakalım bir petini ne kadar dayanıyor, ne kadar sapin yerini tutuyor, yukarılarda bir arkadaş "sap yerine pet e off tanklatmak attan inip eşeğe binmek gibi bir şey" analojisi yapmış güzel yapmış, ama attan inip eşeğe binmek değil attan inip olduğun yerde durmak söz konusu.

* "Ama bir hunter örneği, adam uzaktan uzaktan saatlerce ok atıyor, agro almadığı sürece hiçbir heale ihtiyac duymuyor, partiyi yormuyor, feign deathliyor, vs*

e aferim? rogue da feint atıyor kendini bandajlıyor, iyi bir aggro managementla aggroyu istedi mi warriordan almıyor, ne oldu şimdi?

* "Ayrıca hunter, monkey+deterrence açarak kendi de bir mobu rahat tanklayabilir"
bu zaten ayrı bir komedi, yakında shieldl açmış priestlerin, evasion lı rogueların mob tanklamaya başladığını görürsek şaşırmamamız gerekiyor anlaşılan.

* "Hunter petiyle birlikte rogueın dpssine ulaşıyor zaten, "
bravo, bu zaten fenomen bir cümle, hunterın peti ne ki? sen hayatında molten corea falan gitmemişsin herhalde, end game instancelarda hunterlar pet kullanmazlar, kullandırtılmazlar zaten petin osuruktan damage i nasıl rogueun dpsine ulaşmaya katkıda bulunuyor onu anlamadım, hunterın rogueun dpsine ulaşma şansı attack power agility ekipmanları ve silahından geçer, bunu da öğrenmiş ol.

neyse, oyunun oyna keyif al roguelarda hunterlarda yararlı iyi sınıflardır, ikisinin de kullanım alanları vardır, çok heyecanlanıp ego histerisi yaşamaya gerek yok

iyi oyunlar

bir de aotc la bayrak taşımayı planlıyorsun herhalde BG de
iyi daze ler sana

[Bu mesaj neverhood2 tarafından 13 Haziran 2005 19:14 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj neverhood2 tarafından 13 Haziran 2005 19:16 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj neverhood2 tarafından 13 Haziran 2005 19:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

nedir bu instance sevgisi su instance da rogue bole orda bole hunter daha ii vs..amacınız nedir onu anlayamadım..grup bulam vs zor deniyoda bulmayım kardesim instance a da girmiyim yani ne olacak?rogue zevkli bir classtır cogu kisi oynarken zevk alır..sahsen 60 hunter ya da vs olacagima rogue olayim daha ii..evet gruba rogue almak akıl karı degil bende grubumda rogue yerine baska bi class olmasini tercih ederim(end game instance dediginiz yerlerde) ama o da rogue nun dezavanji olsun az instance a girersin quest le 60 larsin karakteri sora 3-5 defa belki saatler harcayarak bi instance a girersin itemlarini toplarsin bi daha niye gireceksin ki?sahsen ben rogue olsam direk hic instance falan kasmam quest le 60 olurum sora oturur lfg lfg diye butun gunumu harcarim item i toplaman mage in 2 hafta ise warrior un .. hafta ise senin 1 ay olsun ne fark eder?rogue nun verdigi zevk hic bi class ta yok..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 13 Haziran 2005 17:11 tarihinde demiş ki:
Ben level 60 hunterım ve her zaman onyxiada, ragnarosta ya da golemaggda falan ilk 5 arasında olurum. Çoğu rogue yaklaşamaz bile.

ama lütfen, insaf.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
her çoluk çocuğun ne düşündüğünü önemseseydim zaten hayatım cevap vermekle geçerdi
ama gene de sana bir iyilik yapayım bir kaç şey söyleyeyim şu oyunda hayatını kolaylaştıracak

Evladım insan babasıyla böyle konuşur mu? Harçlık yok sana.

said:
böyle bir laf dedim, evet phase 2 de dps yükü mageler ve hunterların üstündedir lakin onyxianın altında iki tane rogueun damage e katkıda bulunması fena olmaz.

2 rogueun onyxianın altında kalması hiçbirşeyi değiştirmez, deep breath yememek için onyxianın yan tarafında kümelenir gruplar, 2 rogue gidip dee breath yedireyim demez, zaten onyxia sürekli port olacağından rogue onun altına koşturmaktansa orda whelpe 3-5 damage vurur.

said:
"Yani offtank olarak petini kullanabilir, ki sapin yaptığı görevi görmüş oluyor."
Bu cümle ile zaten oyunu ne kadar kavradığını belli etmişsin şunu söyleyeyim; ubrs deki blackhand elitelerden bir tanesinin üstüne gönder bakalım bir petini ne kadar dayanıyor, ne kadar sapin yerini tutuyor, yukarılarda bir arkadaş "sap yerine pet e off tanklatmak attan inip eşeğe binmek gibi bir şey" analojisi yapmış güzel yapmış, ama attan inip eşeğe binmek değil attan inip olduğun yerde durmak söz konusu.

Burada petim yeterince dayanıyor, dayanmaması için bir neden de yok, her healer senin kadar salak olsaydı direk ölürdü gerçekten, ama insomniax kullanıyor çoğu ve 4200hpsi olan, 4k armoru olan pet çok rahat hayatta kalabiliyor.

said:
"Ama bir hunter örneği, adam uzaktan uzaktan saatlerce ok atıyor, agro almadığı sürece hiçbir heale ihtiyac duymuyor, partiyi yormuyor, feign deathliyor, vs*

Şu anda oyunu bilgisayara yüklediğini bile sanmıyorum. Feign Death çok az cd ile sürekli yapılan birşey ve agroyu "0"(sıfır)lıyor. Yani bu nedenle hunter fd atmayı unutmazsa agroyu çekmesi imkansız.

said:
"Ayrıca hunter, monkey+deterrence açarak kendi de bir mobu rahat tanklayabilir"
bu zaten ayrı bir komedi, yakında shieldl açmış priestlerin, evasion lı rogueların mob tanklamaya başladığını görürsek şaşırmamamız gerekiyor anlaşılan.

Bu, eğer priestin üzerinde mob varsa grubu kurtaran birşeydir. Distracting shotla mobu tanklarım. Tanklamayıp bekleyen hunter da maldır. Ama rogue huntera göre daha zor tanklar çünkü armor-hp

said:
"Hunter petiyle birlikte rogueın dpssine ulaşıyor zaten, "
bravo, bu zaten fenomen bir cümle, hunterın peti ne ki? sen hayatında molten corea falan gitmemişsin herhalde, end game instancelarda hunterlar pet kullanmazlar, kullandırtılmazlar zaten petin osuruktan damage i nasıl rogueun dpsine ulaşmaya katkıda bulunuyor onu anlamadım, hunterın rogueun dpsine ulaşma şansı attack power agility ekipmanları ve silahından geçer, bunu da öğrenmiş ol.

Hunter peti ortalama 90-100dps vurabilmektedir, ki hiç de az değil. Hunter peti, Majordomoda, Garrda sürekli olarak kullanılmaktadır, Geddon ve Shazzrah petle çekilmektedir. Hunter eğer crit/ap gear üzerine çalışmışsa kendisi çok yüksek dps vurabilmektedir. Damage meters diye bir program var, indir bak.

said:
bir de aotc la bayrak taşımayı planlıyorsun herhalde BG de
iyi daze ler sana

Evet taşıyorum, aspectler instant cast olduğuna göre ve trackingle minimapi kontrol ettiğime göre hiçte daze yemiyorum, ama senin bulunduğun Hüberey adlı guilddeki hunterlar çok salak heralde onlardan görüp söylüyorsun bunları.

Rogue yararlı bir sınıftır, ama iyi rogue olursa. Sağlam rogue olacak arkadaşım, yoksa 2. saniyede ölüp hiçbir şeye yaramaz. İşini bilecek, potionunu nerde kullanması gerektiğini bilecek yoksa "2x fire blossom omg i wunna roll a paladin" diye ağlar.

Benimle düzgün konuşacaksın, iyi akşamlar.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr
"Punch the gnomes"
Sosyal ağlarda paylaş

Ciddi şekilde söylüyorum, bence bir MC encounterında "Rogueları heallemek" kadar saçma birşey olamaz. Geri çekilip bandage kullanmaları gereklidir. O mana, kesinlikle MT ve offtankler için harcanmalı.

Roguelar, Aggro alacak kadar ileri gidip, ölüyorlar ve raidde de birkaç kişinin ölmesine neden oluyorlarsa, zaten sonraki raidlere giremezler.
Feintlerinin resist olacağını bilmiyorlarsa, yine ölürler ve sonraki raidlere girmeleri zorlaşır.

Orda arkadaşın biri demişki: "Ragnarosu DPS zerg ile öldürüosun" Ben hiç öldürmedim Ragna'yı sanki, biz bilmiyoruz, hata yaptık, sen büyüksün. Alla alla..
Senin dediğin patchten önce, bugged olduğu haliydi, şimdi denesene o DPS zergi, bak bakalım noluyor.

Karşınızdaki insanların ne olduğunu, neleri bildiğini, neleri başardığını bilmeden abuk subuk konuşmanın anlamı yok. Ben orada "kendi fikrimi" sölemişim, sen kalkıp "Bu işin bencesi olmaz, ben überim, Ragna'yı kestim" vs. diye saçmalamışsın.

Yazık..[signature][hline]Ragnaros yells: DIE INSECTS!
Shaman casts Frost Shock.
Shaman casts Frost Shock.
Ragnaros yells: WTF?! NERF!

Elonia of Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

Rogue bence her eve lazım bır classtır buyuk kucuk her ınstance ıcın gereklıdır.Atıorum Onyxia da whelplerı duman eder atıorum mc de uşakları.Ama evet party sıkıntısı oluo fazla rogue var ama ılerde fazla mage te olcak fazla ondan fazla bundanda olcak rogue fazla var dıe rogue acmamak sacma bence ayrıca herkez gozden kacırıor rogue lar party bulamıo cunkı partyı genelde kuran adamlar bole mc dır falan rogue lar oluo cogu zaman heheh :) Rogue lara ozenıorum ben DUELDE deil ama PVP DE mukkemmel bence rogue lar adı hüstünde hırgız bunnar :) ninja gıbı dusunun bılırmısınız bılmem ninjutsu da onemlı olan nası yendıgın deıl rakıbını durustce ahlaksızca falan bunlar onemlı deıl onemlı olan yenmek yenmiş olmak işte rogue ta bu ayak dıe dusunun pvp le duel cok karıştırılıor savaşta iken sıcak temas yapmak adam vurmak farklı bı olgudur ringe çıkıp boks yapmak farklı :) rogue hıc oynamadım ama her daim gereksinimleri sürecektir dier tum classlar gıbı crap class dıe bı olay yoktur olamaz bence[signature][hline]h3xtermineytır

[Bu mesaj n3mrut tarafından 13 Haziran 2005 20:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi saçma sapan bir konu yüzünden birbirinizi kırmaya değermi.yapmayın :)
rogueların temel sorunu çok fazla olmaları.onun dışında hunterlarla fazla party yapmadığım için rogue u seçerim partylerimde her zaman.çoğu hunter boş boş işler yaptığından dolayı ezik oluyor.BL de mesela sayılı hunter tanırım sağlam olan.ama roguelar noob da olsalar damage veriyolar.
dps konusunda herkes birşeyler söylemiş.iyi warrior tanklamadığı sürece dps yi kaptırmaz.genelde roguelar birincidir.mageler/warlock sonra gelir felan.kimse shamanları saymamış mesela.ama ben çoğu zaman hayvan damagelerle ilk 3 e girerim.mesela şuana kadar pro bir hunterla instance yapmadığımdanmıdır nedir hiçbir hunterı ilk 5 içinde görmedim.

bg konusuna gelince gördüğüm kadarıyla genelde sağlam warriorlar birinci oluyor.ama mesela iyi zamanlama ve doğru işler yaptığım zaman bende birinci oluyorum.iyi oynayan roguelar birinci oluyor felan.ama mesela gördüğüm horde ların çoğu çok saçma şekilde mage lere hunterlara ölüyorlar.flag taşımada ise her class ne kadar iyi oynatığdığına bağlı olarak değişiyor.genelde druidler sneak yapabildikleri için tercih ediliyor ama mesela bu sabah jihan ve adını hatırlayamadığım başka bir nihilum rogue u sprintle kapıp geliyor.yada mesela 2 shaman gayet rahat flag alıp getirebiliyor kalabalığın arasından.
ben biff ve luw gidip 5-6 tane knight commander dağıtıp flag taşıyan elemanı kestik mesela.paladinlerde iyi flag taşıyo saçmasapan snarelerden kurtulma büyüsüyle :) yada flag i 20 dakka tutan haywan bitane warrior vardı lituenant commander
konuyu dağıttım ama her classın iyisi herzaman tutulur.aynı zamanda beceriksizi de kick yer.rogue sayısıda fazla olduğundan beceriksizlerde fazla oluyor. o yüzden beceriksizlerin arasında olmayın :-P[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun"
Zaknafein Do'Urden
Storm , Earth and Fire heeed my call !!
Graul of BL
Sosyal ağlarda paylaş

Rogların sayısı çok olduğundan, oluşturulan grupların %90 ından çoğunu belkide Rogue lar açmaktadır, bunların %50 si daha uzun süre grubu bekletip adam aramayı, 2. bi rogue alıp düşen itemı rollda kaybetmeye tercih eder.

Rogueların adam kesememesine gelince, ben çoğu Mage i 1 saniye içinde öldürebilmekteyim, sağlamları 10 saniye fln suruo bazen kaçmaya kalkarlarsa ama daha kesemediğim olmadı.

Ben Dagger Template im.
Mace template arkadaşım var, adam çatır çatır Warrior kesiyo

Rogue ne isterse onu keser, ona gore talent ayarlar, Ben dagger rogue yum, warriorun yakınından bile geçmem kolay kolay.[signature][hline]Camwethrin - lvl 60 Night Elf Rogue [Seven] (Burning Legion)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...