Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kafanızı yoracak saçma sorular

tAKA

Öne çıkan mesajlar

yo dom ben paraşütün konulup konulmamasını tartışmıyorum.sanırım bi yanlış anlama var.ben o maddenin benim söylediğim üzerine yazıldığını, yani hired_gun ile aynı şeyi düşündüğünü sandım.onun için senin postdan quote yaptım.yoksa paraşütün mantıklı olup olmadığı ayrı bi tartışma konusu.onla ilgili yorum yapmadım.[signature][hline]çok dobiyim
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar cevapsız soru değil
Bence cevaplanır ki cvplanmış bazıları da

*Neden bir eliniz dolu iken diğer elinizle kilitli bir kapıyı açmak zorunda kaldığınızda, anahtar hep elinizin dolu olduğu taraftaki cebinizdedir?
e kardeşim solaksan sol cebine koyarsın anahtarı sol elinle taşırsın solun dominanttır felan v.b. başka şeylerde söylenebilir.
*Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar?

yüzmekte koşmakta seni zayıflatır
hareketsiz canlılar olduk ne yapsak zayıflarız
ha yapıyoz mu yok
balina hareketsizlikten yağlı değil ki kutupta takılıo yağa ihtiyacı var yani
*Niçin yanlış çevrilen telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz?bazen yanlış ararsın o sırada zaten meşgul numara yüzdesi kaç ki aradığın yer meşgul çalsın neyse
*Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir? Geleceğimizi bilemez mi?denmiş
komik tabi falcı nedir ya
*Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var denildiğinde inandıkları halde, yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar.400m baya küçük bi rakam ona inanıyosanız o da ayrı zaten ya
gece gökyüzüne bakamış herkes mantıklı bulacaktır bunu.
bakarak test edilir.
yeni boyalı bir yer daha kurumamışsa bakarak anlaşılıyosa zaten kimse dokunmaz yani neyse
*Niçin limonlu gazozların içerisinde bir sürü suni tatlandırıcı varken bulaşık deterjanında gerçek limon suyu kullanılmaktadır?hah şunu bileydik! adamların elinde o derece kimyevi bilgi ve teknik ekipman varken tutup her deterjan torbasına limon sıkacak değil ya .Aynı asitten koku veren maddeden üretip koyuyor içine.
*Niçin uçaklarda paraşüt yerine can yeleği vardır?Napacaksın uçak düşerken gidip kapıyı mı açıcan paraşüt kullanmak kolay bişe değildir herhalde
o fantazinin gerçekleşme ihtimali olmadığındandır (fazla filim zararlı tabi)
suya düşerse diye can yeleği koymuşlardır
zaten uçak kazasında yapılacak fazla bişe olduğunu sanmıyorum.
Paraşütle atlıyacağın yükseklikten tutta o sırada o kadar insanın bunu nasıl yapacağı mantığına gelene kadar zaten ...... neyse
*Sadece ‘ tek heceli ‘ kelimesini söyleyebilmek için niçin dört hece kullanmaktayız?anlatmak istediği bir duyguyu düzgün bir bişimde anlata bilmek için insanlar roman yazıyor
tek heceli kelimeleri dört hecelide ondan
budurumda başka üç heceli yada beş heceli bir tanım varda onlarla mı kıyas yapılıyor diycem ki sanmıyorum!
iletişim denen hadisenin uslüptan tutta içeriğe kadar yolu var
tek heceli kelimesi bir tanımlama
tanımladığı şey tek heceli
tanımladığı şey tek heceli diye tanımınında tek heceli olması mı gerekiyor ? gerektiğini kim söylüyor ne alaka
soruda kavram karmaşası görünüyor soru saçma
ha bu soruların çoğu saçma aslında .
*Teflona hiçbir şey yapışmadığı halde teflon ‘ tava ‘ ya nasıl yapıştırılmıştır?
teknik bi soru
teknik yada bilimsel soruları hayretle karşılayıp hemen buraya yazmak yerine araştırsanız cvplarını bulursunuz.(cvb'ı bilmiyorum ki cvp'ta gelmiş bazılarına olduğu gibi)
*Işık 300.000 km/sn hızla yayıldığına göre karanlık hangi hızla çökmektedir?
karanlık demek ışıksızlık demektir. Işığın geliş hızı var, gelmeyiş hızı var öyle mi yani bu ne.
Güneş - gündüz -gece felan anlatılmak isteniyorsa dünyanın dönüş hızında , eksenin eğimide , o anda yörüngedeki eliptik merkese uzaklığına kadar güneşin ışıklarının ulaşamamasını açıklayan parametrelere bağlıdır.
*Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları (ışıkları) yakınca ne olur?nasrettin hocaya; eşşeğinin kuyruğunda kaç kıl var demişler
nasrettin hoca da ; senin sakalındaki kadar demiş.
Astronomi , quantum fiziği , genel rölativite , evren zaman , e=mc2 desem , ışık hızında kütle sonsuz olur desem! neyse
*Niçin fare kokulu kedi maması yok?
hasta ettiniz beni :)))
kedi maması fabrikalarına sorsanız bunu belki bi cvp alırsınız.
Şimdi mama yiyen bir kedinin menüsünde fare olma ihtimali kaç ki fare kokusu iştahını artırsın ?
*24 saat açık denen benzin istasyonlarının kapılarında neden kilit vardır?
birincisi :bunu kendine dert eden insanı bi incelemek lazım
ikincisi : sen bi ;''24 saat açık dükkan'' işlet , kapısınada kilit koyma ozaman
üçüncüsü: sayımda , seçimde bilmem neyde her zaman açık olacak değil ya bu işletme. ister istemez kapanıyordur yani bu ne sınır kişiliktir?!!.
*Eğer onları avlayamıyorsak bir turist mevsiminden nasıl söz edilebilir?
avlamadığımızı kim söyledi :)
*Neden bir dakikalık saygı duruşları otuz beş saniyeyi geçmez?
uygulama hatası olmuş genellememek lazım.
*Neden otel tanıtım programlarındaki her otelde tava yakan bir aşçı bulunur?Tava yakmak iyi otel için bir ölçüt müdür?
evet :)
bazı özel yemekler öyle yapılıyor
eh heryerde o bilgi ve beceride aşçı olmadığına göre
*Neden Amerikan Salatası kutusunun üzerinde Türkçe "Amerikan Salatası" yazarken İngilizce "Russian Salad" yazar? Bu salata ABD-Rus ortak yapımı mıdır?
bununla ilgili değişik yazılar okumuştum tesadüfe bak
dönem dönem verilen isim bir rus , bir amerikan salatası olmuş.
''ABD-Rus ortak y
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ha bu arada
» Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar?

Balinalar vücutlarındaki yağı fazla tutarak su yüzeyine rahat çıkmayı amaçlarlar... bunun nedeni de memeli olmalarıdır. yüzgeçleri yoktur

» Mısır yağı mısırdan, ay çiçek yağı ayçiçeğinden elde ediliyorsa; bebek yağı nereden elde edilmektedir?

bebek yağı, bebekler üzerinde en çok kullanıldığı için adı bebek yağıdır.

» Süper yapıştırıcı herşeyi yapıştırdığı halde niçin içinde bulunduğu tüpün iç cidarlarını yapıştırmamaktadır?
yapıştırıcıların etkili olabilmeleri için oksijenle temas etmeleri gerekir, tüpün içi oksijensiz bir ortamdır...

» Niçin yanlış çevrilen telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz?

çünkü eğer sen telefonu yanlış çevirirsen ve meşgul tonu alırsan yanlış çevirmediğin halde meşgul geldi sanırsın... yanlış çevirdiğini anlayamazsın..

» Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir? Geleceğimizi bilemez mı?
bu saçma soruya cevap bile vermiycem

» Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır?
0 derece 273 calvin demektir... 2 kat daha soğuk olmak da yarısı sıcaklığına düşmek demektir... 273/2 = 136.5 derecedir... 136.5 dan 273 çıkartırsak -136.5 buluruz yani bir dahaki günkü sıcaklık -136 derece olacaktır

» Niçin "tek heceli" kelimesi diyebilmek için dört hece kullanmaktayız
saçmalamayın

» Neden ınsanlar "gökyüzünde 400 milyon yıldız var" denildiğinde inandıkları halde, "yeni boyalı" yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar
400 milyon yıldızı sayamayacakları için...

» Niçin limonlu gazozların içerisinde bir sürü sunî tatlandırıcı varken bulaşık deterjanında gerçek limon suyu kullanılmaktadır?
hiçbir fikrim yok hatta böyle olduğunu bile bilmiyordum

» Evli ınsanlar gerçekten daha mı uzun yaşamaktadırlar yokşa öyle mı hışşetmektedırler?
yalandır

» Işık 300.000 km/şn hızla yayıldıgına göre karanlık hangı hızla çökmektedir?
karanlık çökmesi bir yere ışık gitmemesidir gölge ile olur o da 300.000 km/sn ile olurr

» Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur?
ışık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayamayız çünkü ışık hızında giden cisimlerin kütleleri o kadar küçülür ki kütle 0 a yakın hatta 0 olur... yani fardan arabadan ve kendimizden bahsedemeyiz

» bir şızofren ıntıhar etmekle tehdıt edıyorşa, rehın alma şuçundan yargılanabılır mı?
yargılanamaz, şizofrenler böyle davalardan muhaftır

» Nıçın fare kokulu kedı maması yok?
çünkü kediler fareleri yemek amaçlı avlamazlar... büyük hurafedir

» Teflona hiçbir şey yapışmadığı halde teflon denen nevale tavaya nasıl yapışmıştır?
teflonu 10000 dereceye çıkarınca duruyo mu öyle mal gibi?

» Niçin uçaklarda paraşüt yerine can yeleği vardır?
uçak suya düşerse diye (bu da büyük hurafedir kanımca)

» Eğer uçağın karakutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği maddeden yapılmamaktadır?
saçmalamayalım kutu minnacık birşey uçak ise 1000 kişi taşıyacak...[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

sadece bi soruyu cevaplıcam...
» Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır?

-136.5 C olur
---
» Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur?

sana bi tavsiye, gündüz git!

[Bu mesaj chieftaiN tarafından 28 Eylül 2004 20:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

soğuklugu normal sıcaklıpın altı sayarsak ve normal sıcaklık yaklaşık 25C olduundan -25 falan derdim
Sosyal ağlarda paylaş

ses hızı 340m/s.. bi de paraşüt olayını iyi açıklamışsınız, ek olarak yolcu uçaklarında korunulmaya çalışılan basınç farkı paraşütle atlama konusunda sorun yaratır sanırım..[signature][hline]sadece ölüm ...
anlam bulur gözlerinde ...

[Bu mesaj odchu tarafından 28 Eylül 2004 20:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

» Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar?
o gordugun balinaların zayıf hali zaten
» Mısır yağı mısırdan, ay çiçek yağı ayçiçeğinden elde ediliyorsa; bebek yağı nereden elde edilmektedir?
bebekten
» Süper yapıştırıcı herşeyi yapıştırdığı halde niçin içinde bulunduğu tüpün iç cidarlarını yapıştırmamaktadır?
iç cidarı yapıştırmıyo demek ki
» Niçin yanlış çevrilen telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz?
ciddi soyluyorum bir kere yanlıs cevirdim ve msgul caldi
» Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir? Geleceğimizi bilemez mı?
falci diye bisey var mı?
0
» Niçin "tek heceli" kelimesi diyebilmek için dört hece kullanmaktayız
cunku tek heceli dört hece
» Neden ınsanlar "gökyüzünde 400 milyon yıldız var" denildiğinde inandıkları halde, "yeni boyalı" yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar
yıldızları elleyemessin
» Niçin limonlu gazozların içerisinde bir sürü sunî tatlandırıcı varken bulaşık deterjanında gerçek limon suyu kullanılmaktadır?
icesin diye
» Evli ınsanlar gerçekten daha mı uzun yaşamaktadırlar yokşa öyle mı hışşetmektedırler?
oyle hissediyolar
300.001 km/sn
farlar yanar
» bir şızofren ıntıhar etmekle tehdıt edıyorşa, rehın alma şuçundan yargılanabılır mı?
deliler icin yasal bi olay yok
» Nıçın fare kokulu kedı maması yok?
ev sahipleri rahatsız olmasın diye
» Teflona hiçbir şey yapışmadığı halde teflon denen nevale tavaya nasıl yapışmıştır?
super yapıstırıcyla
» Niçin uçaklarda paraşüt yerine can yeleği vardır?
ucak denize cakılırsa diye. parasütte vardır zaten
» Eğer uçağın karakutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği maddeden yapılmamaktadır?
cunku karakutunun yapıldıgı madde cok agır[signature][hline]Ardeth, 26 Eylül 2004 18:48 tarihinde rhapsody'den hangi sarkiyi istiyosun dediğimde demiş ki:

bende var zaten hepsi boşver :p

* manyaktır ve kaçar *
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lord_elvyn, 28 Eylül 2004 21:28 tarihinde demiş ki:
» Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar? » bir şızofren ıntıhar etmekle tehdıt edıyorşa, rehın alma şuçundan yargılanabılır mı?
deliler icin yasal bi olay yok

koptum buna :)[signature][hline]ölüceksin, seni hat1rlayanlar ölcek, sonra kimse seni hat1rlam1ycak. ama üzülme hiçbirini tan1m1yorsun zaten
Sosyal ağlarda paylaş

EDITED EDITION:
» Yüzmek zayıflatıyorsa...
ki yuzmek zayıflatmadıgı icin balinaların fiziksel gorunumuyle alay etme.
ic cidarda super yapıstırıcıdan yapılıyosa ?
falcı bey bugun sizden randevu alacak mıyım aceba?
allahın işi
halil çökertmeden ne kadar hızla çıkarsa o hızla
farlar alev alır
o zaman karakutunun ne anlamı kalır? Bu işte karakutu borsasının adamları var.[signature][hline]Ardeth, 26 Eylül 2004 18:48 tarihinde rhapsody'den hangi sarkiyi istiyosun dediğimde demiş ki:

bende var zaten hepsi boşver :p

* manyaktır ve kaçar *

[Bu mesaj lord_elvyn tarafından 28 Eylül 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj lord_elvyn tarafından 28 Eylül 2004 23:13 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj lord_elvyn tarafından 28 Eylül 2004 23:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur?

Öncelikle bunun özel görelilik teorisine girdiğini sanıyorum. Bunu daha rahat anlayabilmek için basit fiziği yani Newton fiziğini unutun. Yani: "A aracı kuzeyden güneye 3km/s ile ilerlerken B aracı güneyden kuzeye 2km/s ile ilerliyorsa A aracındaki gözlemci B aracını kendisine 5km/s ile geliyormuş gibi görür"
Bu basit fizik. Bu şekilde düşünecek olursak ışık hızı ile giden bir araçta (300000km/s) ışık yakarsak(ışıkta 300000km/s) toplam hız 600000km/s olmalıdır. İşte Newton fiziği burada patlıyor arkadaşlar! Bu böyle olmaz Işık dışarıya ve size göre 300000km/s hızı ile hareket etmek zorundadır.
Cevabım doğruluğundan açıkçası pek emin değilim (fizikçi değilim) Eğer aracın hızı ışık hızı altı olsaydı(299999km/s dahil :) kesin emin olabilirdim. Fizikçi bir arkadaş doğrularsa veya hatayı açıklara sevinirim.
Bunun dışında konuyu anlayabilmek için: Minkowski evreni, Sicim(String teorisi), m boyut olayı, Genel özel görelilik vs sağlam kastırmanız lazım. Kolay gelsin şimdiden.
Diğer sorular genelde safsata kafa yorma sadece bunda geçerli...[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

bircogu cok sacma sorular. 5 yasındaki cocuk soruları gibi ama yanıtlayabildiklerimi yanıtliim

said:
2- Süper yapıştırıcı her şeyi yapıştırdığı halde niçin içinde bulunduğu tüpün iç cidarlarını yapıştırmamaktadır ?

uhuyu tüpün iç cidarlarının yapıldıgı maddeye dökersen gene yapıstırmaz. ona bakarsan uhu suyuda yapıstırmaz degil mi?

said:
3- Niçin yanlış çevrilen telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz ?

yanlıs cevirdiginde mesgul çalarsa, yanlıs cevirmiş oldugunu asla ögrenemezsin.

said:
4- Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir ? Geleceğimizi bilemez mi ?

falcı senin gelecegini bilir ama sen o sırada başkasının olup olmayacagını bilemezsin.

said:
5- Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarin iki kat daha soğuk olacaksa, yarin hava kaç derece olacaktır ?

0 derece = bilmemkaç fahrenheit tır. onun iki katını bulursun.

said:
6- Niçin "tek heceli" kelimesi diyebilmek için dört hece kullanmaktayız ?

"bir milyon" kelimesi neden bir milyon harfli degil?

said:
7- Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var denildiğinde inandıkları halde, yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar ?

çünkü 400 milyon yıldızı kimse saymaya ugrasmaz. ama ufak bir çabayla duvarın boyalı olup olmadıgını kendin ögrenebilirsin.

8- Niçin limonlu gazozların içerisinde bir sürü suni tatlandırıcı varken bulaşık deterjanında gerçek limon suyu kullanılmaktadır ?

e git bulaşık deterjanı iç o zaman :)
limondaki asitlerle ilgili bişeydir heralde tam bilmiyorum.
içeceklere ise daha lezzetli olsunlar veya daha uzun süre dayansınlar ve hatta bagımlılık yapsınlar diye madde konabilir.

said:
10- Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur ?

ışık hızında bi araba olmaz. olsa bile ısık hızında kaza yapmadan gidecek yol olmaz :)
hadi oldu diyelim. zaten o arabanın ışıga ihtiyacı olmaz. çünkü zaten ısık hızında giderken hiçbişeyi adam gibi göremezsin. illa görücem dersen gece görüş gözlüğü tak nebilim.

said:
11- Niçin fare kokulu kedi maması yok ?

çünkü kediler fareleri yemez. oynarlar.

said:
12- Teflona hiçbir şey yapışmadığı halde teflon tavaya nasıl yapışmıştır?

o demin bahsettigin uhuyu teflona dök bakalım. yapısıyomu yapısmıyor mu :)
sadece yemek yapısmaz bildigim.

said:
13- Niçin uçaklarda paraşüt yerine can yeleği vardır ?

can yelegi degil oksijen maskesi var o da uçak düşerken kafa yapsın diye bildigim kadarıyla.

said:
14- Eğer uçağın kara kutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği maddeden yapılmamaktadır ?

neden daire şeklinde uçak yok?
uçmaya elverişli olmadıgı için degil mi? o maddede uçak yapmaya müsait degil.

said:
15- Bunların tamamını akilci bir şekilde cevaplayabilen kaç deli vardır?

sacma sapan bu cogunlugu aptalca olan soruları soran kişiyi adam yerine koyup cevap vermek delilik ise su an 1 kişi var.

said:
18- Kamikaze pilotları niye kask takıyor ?

LOL en aptalcası buydu heralde. o kask pilotu korusun diye degil ki. ucak dustugunde kask mı koricak adamı sanıyosun :-)
hava almasını saglıyo yukseldikce nefes almak zorlastıgı için. kamikaze pilotlarının takması nedeni, adam bayılıp yanlıs yere girmesin diye.

said:
19- Vejeteryanlar, hayvan şeklinde kurabiye yiyebilirler mi ?

geçen gün yuvarlak bi kurabiye yedim. tekerlek yer miyim acaba?

said:
21- Arabayla biri bırakıldığında neden şöför korna çalma gereği duyar ?

"güle güle" "baş baş" anlamında. gereksizdir o ayrı.

said:
22- Aids insanlara maymunlardan bulaştıysa, maymunlara kimden bulaşmıştır ?

hastalıgın tek yayılma yada ortaya cıkma yolu bulaşmak olsaydı dünyada hiç bir hastalık oluşmazdı.[ signature ][hline][signature][hline][b]Hayat bir kavgadır... İlk düşmanın sensin!

Sosyal ağlarda paylaş

Sadece onlar değil uçak konusuda aptalcadır.. Tartışılması daha aptalcadır..
Adamlar uzun süreler düşünmüşler ve buna göre alet edevat tertibatları koymuşlardır. Ha bu soruyu tartışan (can yeleğine ne gerek var hocam diyen kısım) uçak tecrübesi yaşamış mıdır, hiç değilse filmlerde dizilerde uçaklara dikkat etmişmidir onu merak ettim ben şimdi(bak sen!)
Yinede olaya kafası basmamış arkadaşlar için şunu yazalım:
Uçak A'dan B'ye havadan gitmek için tasarlanmış bir alettir. Atlamak için genellikle farklı tipte PERVANELİ ve kapıları ÖZEL yerlerde olan uçaklar kullanılır. Bu kapılar genelde yanda kayan kapılar veya arkada kargo kapağı şeklinde bulunur. Hava yollarının kullandığı jet tabir edilen uçaklar da ise jet motorunun emiş gücü oldukça yüksektir dolayısıyla atlama durumunda kıyma olursunuz... Yok o dert değil, motoruda bozarsınız (sizinkini değil uçağınkini) O yüzden böyle bir istekle hostese gitmeyin tokatı basar (o basmazsa ben basarım)
Geldik daha önemli kısma. Uçaklar durağan, güvenli uçuş için tasarlanmış olup belli rota ve yükseklikleri vardır. Bu yüksekliklerde sabit basınç altında uçarlar. Kabin basıncı adı verilen bu basınç düşerse değil atlama kararı elinizi kolunu kaldırma kararı veremezsiniz. (üstteki oksijen maskeleri bu durum düşünülerek konulmuştur).
Diyelim ki süper insansınız ( daha neler!) kabin mabin basıncı sizi etkilemiyo ve (nası oluyosa) motorlar koptu ancak kanatlar yerinde( öehh!) ve kapı açık ve şansa bakın cebinizde annenizin size ördüğü kırmızı paraşüt var... Eeee Sorması ayıp nası kullanılacağını biliyor musunuz? Paraşüt sadece belli seviyelerde açılır da ondan soruyorum. Yoksa yırtılır ve pek bir işinize yaramaz.
Hadi diyelimki kolunuzda altimetre(yüksekliği gösteren cihaz) cebinizde annenizin ördüğü kırmızı paraşüt ve yeterli bilginiz var ve şansa bakın yüzlerce yolcuda da hepsi mevcut (puahahahah!) uçağın düşme anında sabit bir şekilde kaldığını nerden çıkardınız bu kadar yolcuyu nasıl tahliye edeceksiniz o anda. Hadi tahliye edilecek derecede uzun bir süre sabit uçtu o uçak ve atladınız. Kardeşim manyak mısın? Düzgün uçuyosa ne diye atlıyon.. Gitti güzelim uçak..
Ve son olarak realiteye dönüş yapalım. Uçaklar uzmanların uzun çalışmalarının ürünüdür kolay kolay düşmez ve kolay bir şekilde ne yazıkki terk edilemezler. Ancak suya sağlam iniş yaptıkları görülmüştür. Dolayısı ile can yeleği demirbaştır olması gerekir. genelde koltuğun altında bulunurlar.
+gereksiz bilgi... bindiğiniz uçak suya inerse bir gün... aman ha acele edip kapıdan çıkmaya çalışmayın ve hostesin uyarılarını dikkate alın... gerekli hazırlıktan sonra çıkışı yaptıracaklardır..
(Ben yazarken pek bi eğlendim)[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

Işık Hızıyla Giden Bir arabamız var diyelim...
Eğer Arabayı çalıştırmadan farkarı yakarsanız, ışık sizden önce gideceği için yolunuz aydınlık olacaktır,
fakat ışık hızına ulaştığınızda farları yakarsanız, ışık yola yansımayacaktır...[signature][hline]06.13.2002 - 05.06.2005
*Kim bilir kaç ilke söylemiş, kaç ban yemiş...
Penthesilea'yı Banlayanları Protesto Ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...