Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starship Troopers II : Hero of the Federation


Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Bir çok mantıksızlık içerse de bence oldukça eğlenceli bir film olan ve bilgisayar oyunlarının efsane ismi StarCraft'ın oluşumuna büyük katkı sağlayan film Starship Troopers'ın 2. filmi bu sene ABDde satışa sunuldu. Vizyona girdi demiyorum çünkü bildiğim kadarıyla film sinemalarda gösterilmeyecek.

Bugün bir arkadaşımın aldığı DVD ile filmi izleme şansı edindim. Filmin genel temasını ve hakkındaki görüşlerimi sunmak, başka izleyen varsa fikirlerini öğrenmek için şu topici açayım dedim. Yanlız yazıya başlamadan önce belirteyim, StarCraft konsepti hayranıyım. Bu yüzden görüşlerim tamamen objektif olmayabilir, garanti veremem.

Film genel olarak düşük bütçeli ve anladığım kadarıyla pek beklenti getirmeyen bir yapım. Eski filmdeki kahramanlarımızdan sadece Rico'yu tek bir propoganda sahnesinde görüyoruz, bunun dışında film tamamen farklı oyuncularla yapılmış. Zaten bu saatten sonra Denise Richards'ı finanse edebileceklerini sanmam yapımcıların filmin genel olarak maddi durumuna bakarsak. Daha çok genel olarak süren insan-böcek savaşından farklı kesitler gibi ilk filmle ikinci film.

Konuya gelirsek: Dikkat, burada hafifçe konudan bahsedeceğim. Bence burada SPOILER yok ancak aksini düşünenler olabilir o yüzden uyarımı yapayım dedim.
Film zaman dilimi olarak ilk filmden bir süre sonrasında geçiyor. Gelişen teknolojiyle beraber insanlar ele geçirdikleri beyin böcekten böcekler hakkında hemen herşeyi öğrenmiş, ancak böcekler de insan beyinlerini inceleyerek onları tanımışlardır. Kısaca savaş çok daha çetin şekilde sürüp gitmekte, propogandalarla orduya yeni askerler alınmaktadır. Buraya değinmişken ilk filmin en göze çarpan yanı olan propogandalar sayıca çok azalsa da yine mükemmel, yine mükemmel. İlk filmdeki çocukların böcek ezme sahnesini pek unutan yoktur heralde. Herneyse, bu arada insanlık gelişmiştir. Yeni teknolojiyi marinelerimizin yeni silahlarından ve alet edevatlarından savunma sistemlerine kadar görüyoruz. Hele artık gauss rifle teknolojisi gelmiş denebilir. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki Starship Troopers kendisinden esinlenen StarCraft'tan tekrar esinlenerek aradaki borcu kapatmış. Artık insanlar daha terran, böcekler daha zerg. Sonuç olarak bir gezegendeki marine ordusundan kalan birlik zor durumdadır, etrafları milyonlarca yaratıkla çevrilidir ve acil terkedilmiş bir üsse sığınırlar. Ancak onları yeni bir böcek türü tehlikesi beklemektedir.

Daha fazlasını anlatmayacağım. Evet, konuda biraz Alien tadı almak mümkün. Zaten film ikincisinin aksine daha karanlık ortamlarda geçiyor, çok daha az figüran kullanılmış ve çok daha "mikro"laştırılmış. Artık elimizde karakterlerini daha iyi tanıtan bir grubumuz var. Yani öyle ilk filmdeki gibi devasa savaşlar, büyük uzay gemileri ve uçsuz bucaksız ordu beklemeyin. Öte yandan grup çok standart. Ezik bir lider, karizmatik adam&kadın, tech-wizard, bir zenci, alien filminden fırlamış kadın asker vs gibi klasik tiplemelerle karşı karşıyayız. Zaten film de çok klişeleşmiş ama yine de keyifli denebilir.

Sonuca gelirsek. bence öyle çok güzel bir film değil. Hatta çoğu kişinin beğenmeyeceği bir film diyebilirim. Ancak film ana konudan çok ufak detaylarla kendini biraz kurtarıyor. Starcraft konseptini çok güzel oturtmuş ve biraz Alien'la mayalamış. Arada önemsiz ayrıntılar yüzünüzü güldürüp size StarCraft'ı anımsatabiliyor. Yani SC konsepti fanları bu filmi de izleyeceklerdir. Ama nolursa olsun izlemekten bir şey kaybetmezsiniz.[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya film fena diil.. işte bazı yerlerden kurtarıyo ama...
ama..




SPOILER



hayatımda seyrettiğim EN İĞRENÇ film diyebilirim. Yani midesi kaldıramayacak olan arkadaşlar sakınsın.. Adamın ağzına kolum kadar örümcek giriyo.. Her tarafta örümcekler tarafından yenmiş beyin parçaları.. sonra küçük böcekler yapmak için gerizekalının birinin beynini ve omur iliğini bi neste dönüşmesi ve o nestin adamdan koparılıp alınması..

Yemin ederim kusmaya ramak kalmıştı..[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk
[Dreamsmiths]

Death is beauty, when wrapped in power..

[Bu mesaj Popeye tarafından 20 Temmuz 2004 22:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İzlediğin muhtemelen ABD'de gösterilen Starship Troopers çizgi film serisinin bir bölümüdür. P2P programlarıyla download edilebilir çoğu bölümü.

Huun, sanırım sebebi mali durum. Filme bakıldığında oldukça düşük bütçeli bir film olduğu açıkça belli oluyordu, ünlü oyuncular yok, eski oyuncular yok, doğru dürüst figüran yok, ilk filmdeki gibi büyük araçlar falan yok... Kısaca muhtemelen filmin telif hakkı sahibi firma büyük bir krizde ve bundan kurtulmak için alelacele filmin ismini kullanan bir devam filmi çekti.
[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

[Bu mesaj Rewendor tarafından 20 Temmuz 2004 23:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Filmden genel olarak bir gaz, bir görsel şov veya insanın içini kıpırdatacak bir şey beklemeyin. Ancak arada çok ufak detaylar var. Öyle ki hele StarCraft konseptine yabancı değilseniz çok hoş gelebiliyor. Hele üs savunma sistemleri, radarda gelen böceklerin gösterilme şekilleri, yeni silah ve edevat ve son propoganda filmi gibi... Dediğim gibi 1. filmden alakasız olmuş, ufak çatışmalar, daha detaylı işlenmeye çalışılmış karakterler ve bahsettiğim detaylarla tutunmaya çalışıyor film. Ben izlediğime pişman değilim, ilki gibi olmasa da eğlendim ama kesinlikle aranılan ST2 değil.[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben daha yeni download ediyorum.bugun yarın bi goz atıcam.ama ilki bence tek kelimeyle mukemmeldi.begenmiyenler olabilir.onlarda izlemesin.bu tarz filmler biraz hayal gucu fln gerektiriyo.starcraft benzetmeside guzel olmus.ilki bole soru isaretiyle bitiyo.2.sinin cekilicek olması daha ordan belliydi.sonra ne oldu anlamadım.bole sadece dvdye verilmesi sacma olmus.demekki film cnbc de izledimiz diziler tarzı bisey.hmmm ilginc
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

habire starcrafttan bahsetmişsiniz, bir de starcraftın starship troopers'tan özendiğini söylemişsiniz, öeh dedim..

starcraft, genel olarak, alien+predator filmlerinden, ve warhammer 40k oyunundan esinlenmiştir çoğu şeyi.
ancak starship troopers ne alaka?
St fimli 1997'de gösterildi, SC ise 1998 yılında çıktı. Protoss, Zerg, Marine gibi detaylı ırkları, o detaylı senaryoyu felan 1 sene içinde ST gibi bir filmden özenerek yaptıklarını hiç zannetmiyorum.
Böcek var tamam. Ama her böcekli şey ST filminden özenilmiş diye birşey yok sonuçta.[signature][hline]iyi kötü çirkin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sc nin kesinlikle bu filmden etkilendiğini sanmıyorum.hele yukarıda bone un mesajındaki tarihleri ve blizzard ın oyunu yapma süresini hesaba katarsak bu iyice anlamsızlaşıyor.

ST 1 eğlenceli ama kötü bi filmdi, bu da öyledir diye bi önyargı yapıyorum hemen.ama yine de izlememe engel değil.böcekli savaşlı bi film kötüyse bile izlenilebilir ilginç olacağından :)[signature][hline]The whole thing I think is sick...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 22 Temmuz 2004 02:25 tarihinde demiş ki:
habire starcrafttan bahsetmişsiniz, bir de starcraftın starship troopers'tan özendiğini söylemişsiniz, öeh dedim..

starcraft, genel olarak, alien+predator filmlerinden, ve warhammer 40k oyunundan esinlenmiştir çoğu şeyi.
ancak starship troopers ne alaka?
St fimli 1997'de gösterildi, SC ise 1998 yılında çıktı. Protoss, Zerg, Marine gibi detaylı ırkları, o detaylı senaryoyu felan 1 sene içinde ST gibi bir filmden özenerek yaptıklarını hiç zannetmiyorum.
Böcek var tamam. Ama her böcekli şey ST filminden özenilmiş diye birşey yok sonuçta.


Bone'cuğum StarCraft'ı bitirmedin galiba, bitirince Creditste Special Thanks to Starship Troopers diyo :)

Elbette aşırı derece alien ve biraz da WH40k özentiliği var onları inkar etmiyorum ama ST özentiliği de yadsınamaz.[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu bitirdim de onca creditsi nerden hatırlayım.
elimdeki starcraft kayıp, açıp tekrar bakamam o yüzden..

ama orda marlboro felan da yazıyordu.
(ya sc'de ya wc3'de yazıyodu)
demek ki oyunda marlborodan felan da esinlenmişler
hatta direk olarak özenmişler...
[signature][hline]iyi kötü çirkin

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 22 Temmuz 2004 03:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

filmi ilzedim şimdi

filmi ilk filme bağlayan propagandalardan ve böcerkelrden başak bir şey yok bence.

keşke riconun ve carmen ibanezin adları geçseydi arada.

dax iy bir karakter olmuş ama biraz klasikti...[signature][hline]Pyr0, 28 Mayıs 2004 23:38 tarihinde demiş ki:
icindeki noktayı bul...o nokta herseyın cozumunu saglayacak olan seyin oldugu nokta...o nokta iç huzurun....

blackchaos, 28 Mayıs 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
kodurtma noktaya

martılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...