Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gıcık olduğum bazı şeyler

Bone

Öne çıkan mesajlar

-Okul kampüsünde veya çevresinde yemek yenilecek doğru dürüst pek lokanta yok. E mecburen aynı yerlere gitmek zorunda kalıyorsun. Bir haftada 7 gün var desek, garsonların felan sana alışmaması için farklı günlerde farklı lokantalara gitmek gerek. Günde 3 öğün yiyeceksen, 21 ayrı lokanta bulman gerek bu da zor. Mecburen günde bir öğüne indirdim, bana alışmasınlar diye. Yine de bir ay en az 4 kere aynı yere gidince adamlar alışıyor sana. Garsonların sana alıştıktan sonra, her görüşünce şebek gibi gülmesine ve "ehe ehe selamlar, her zamankinden mi olsun?" tarzındaki sorularına maruz kalmaktan nefret ediyorum. Yaptıklarımı ve alışkanlıklarımı ezberlemesinler diye, kendimi CS'de fix bir haritayı oynarken her seferinde farklı yerlerden farklı silahlarla gitmeye çalışan bir oyuncu gibi hissediyorum. Hadi gittiğin yerlerde farklı farklı şeyler yesen de, tadı hoşuna gitmiyor. Bir süre sonra gittiğin yerlerde hep aynı şeyi yemek istiyorsun. Bir lokanta var mesela, oraya gittiğimde adam "dur tahmin edeyim: tavuk şiş dürüm ve kola?" diyor kafa atasım geliyor. Hadi onu geçtim, geçen gün başka bir yere gittim. Kapıdan girer girmez adam tavuk döner dürüm hazırlamaya başladı. Ben başkasına hazırlıyor sandım, işi bitince siparişi vereyim dedim. Bir baktım dürümü bana uzattı sırıtmaya başladı. Orda da kafa atasım geldi. Cidden sinir bozucu bir durum...

-Söz yemekten bahsedince. Büyüklerin arasında yemek yerken gıcık veren başka bir olay. Mesela pilav geliyor, ya da makarna. Yiyorsun yiyorsun, tabakta son birkaç tane kalmış, onları tek tek yemeye çalışıyorsun. Veya çorba gelmiş, içip bitiriyorsun, son kalan kısmını da ekmekle sıyırıyım diyorsun. Laf hazır, anında geliyor: "Doymadıysan bir tabak daha veriyim?". Dalga geçermiş gibi soruyor. Yahu son birkaç kırıntıya allerjiniz mi var sizin? Bir tam tabak daha yiyebilecek kadar aç olsam zaten söylerdim, ama bırak bari şu kalan kırıntıları yiyim. Bunları içinden geçirsen de, yüzüne diyemiyorsun tabii, ama bu lafından sonra yemekten de tiksiniyorsun, tabaktaki kırıntılardan da. Çekip kaçmak, kendini dağlara vurup budist hayatı yaşamak istiyorsun o dakikalarda...

-Uçakta da benzer absürtlüktere rastlıyorum. Küçükken uçak seferleri yaparken, uçak yere indiği an alkışlayanlar olduğunu hatırlıyorum. Ancak uzun süredir böyle alkışlayanları görmedim, herkes soğukkanlılıkla ve doğallıkla karşılıyor durumu. Sanki çok tuhaf birşeymiş gibi davranmıyor insanlar. Ancak son iki sefer, alkışlayan birkaç insana rastladım, tuhafıma gitti. Bana çok saçma gelir uçak inince alkışlamak. Ne biliyim ilginç bir tiyatro gösterişi izlemiyoruz ki alkışlıyorsun. Sadece uçağı kaldırdı, havada uçurdu, sonra yere indirdi. Anormal bir durum değil ki böyle eblek eblek el çırpıyorsun. Zaten alkış sesini pilot duyamaz ki, sırf gösteri olsun diye mi alkışlıyorsun? Uçakta bakıyorum da, bu tip kişiler azınlıkta, ama onlar da tam "makaracıyım ben eheh süperim ben komiğim di mi?" tipinde kişiler oluyor. Tüm uçuş boyunca aptal espriler yapıp dururlar. Uçak inince de hemen alkışlamaya başlarlar.

-Onu geçtim bir de şu var: Uçak iniyor, tekerleklerin üstünde pistte ilerlemeye başlıyor. Bir anons: "lütfen uçak duruncaya kadar kemerlerinizi çözmeyin ve yerinizden kalkmayın". İşte tam o sırada, ironik bir şekilde tüm yolcular hemen kemerlerini çözmeye başlıyor ve yerinden kalkıyor. O sahne cidden çok komik gözüküyor. Hayır uçak hala gitmeye devam ediyor, sen kemerini çözsen de yerinden kalksan da sana birşey kazandırmıyacak ki bu davranışın? Sırf kurallara uymayalım da ne olursa olsun yani. Boşuna mı takılı kalsın diyorlar? Uçaktaki mürebbat bilmiyoruz da biz biliyoruz. Peki kaza olursa veya başka bir sorun çıkarsa? O zaman ne olcak, önemsemiyoruz. Bunu şuna benzetiyorum. Otomobilde, şöför kendisini "usta şöför" zannettiği için emniyet kemerini takmaz, kullanmaz. Yolda giderken ilerde bir polis gözüne çarparsa, hemen kemerini çekiştirir, sanki takılıymış gibi göstermeye çalışır, polisi geçtikten sonra geri bırakır. Çok kurnaz milletiz ya, kural'a uymayalım da nolursa olsun.

-Normalde sürekli su içme alışkanlığınız vardır. Evde aklınıza geldikçe içersiniz. Bir gün, kalkıp misafirliğe gitmek gerekir. Misafirlikteyken canınız su çeker, bir ara rica edersiniz getirirler. Ancak suyu koydukları bardak, şu küçük likör bardakları gibi birşeydir. Pinti gibi minicik bardakta getirirler. Suyu içersiniz ama kursağınızda kalır. Bir bardak daha istemeye de utanırsınız. Yahu doğru dürüst su bardağı versenize, yok illa misafire küçük bardak veririz...

-Başka bir sefer ise sizin eve misafirler gelir. Yanlarında bir de küçük kızları vardır. Bir ara bu kız ciyak ciyak "su istiyorum, susadım, ölüyorum, boğazım kurudu, suuu suuuu" diye bağırmaya başlar. Neyse gidersiniz bir su bardağına (başka kişiler gibi likor bardağı değil, adam akıllı su bardağı işte) doldurup verirsiniz. Kız ufak bir yudum alır gerisini bırakır. Gerisin geri annesinin yanına kaçar. Siz de bön bön bakarsınız arkasından. Dolu bardağı boşaltıp umursamamaya çalış
Sosyal ağlarda paylaş

o kemer olayı artık vapurlardada geçerli sürekli anons yapılıyor iskele verilmeden yerinizden kalmayınız diye bende gıcık oluyorum.
dediklerine aynen gıcık oluyorum.
her türlü börtü böceke gıcık oluyorum.
okulda sevmediğim insanların beni tanımasına gıcık olıuyorum ki isimlerini bile bilmiyorum.
aptal aptal dans edenlere gıcık oluyorum.
partilere kız kaldırmak için gidenlere gıcık oluyorum.
yanımda elele tutuşan sevgililer olunca gıcık oluyorum.
çirkin kızların beni kesmesine gıcık olıuyorum.
kontörün varmı- 10 milyon varmı diyene gıcık oluyorum.
oooo bu liste uzar daha.
kısacası hayata gıcık oluyorum[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan ,
tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki
tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu

[Bu mesaj xueshen tarafından 09 Haziran 2005 03:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kapının altından giriyo olabilirler mi? spreyler var kıçına başına sıkıyosun sinek sana gelmiyo onlardan al? yada kolonyayla yıkan.[signature][hline]chiptech.
Seni unutmicaz Windshade...
"Ölüm dediğin budur perde arkasından haber,
hiç güzel olmasa ölürmüydü peygamber..."

06.13.2002 - 05.06.2005
*Kim bilir kaç ilke söylemiş, kaç ban yemiş...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 09 Haziran 2005 01:31 tarihinde demiş ki:
geçen gün başka bir yere gittim. Kapıdan girer girmez adam tavuk döner dürüm hazırlamaya başladı. Ben başkasına hazırlıyor sandım, işi bitince siparişi vereyim dedim. Bir baktım dürümü bana uzattı sırıtmaya başladı. Orda da kafa atasım geldi. Cidden sinir bozucu bir durum...

Valla bana olsa çok hoşuma gider. :) Seviyorum çalışanlarla kanka ortamı kurmayı. :p[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...