Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vampir konulu filmler diziler:En iyileri


OutTrader

Öne çıkan mesajlar

blade`in gelmiş geçmiş vampir tarihiyle tutarlılık gösterdiğini sanmıyorum

en önemli örnek haç olmaması
vampir filmlerinin hepsinde haç vampirleri korkutur bazılarında haçı kullanan kişinin inançlı olması gerekir bazılarında gerekmez ama haç genelde vardır

bladete bu yok
OutTraderda zaten kriterlere uygun olanları istemiş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

blade'deki vampirler noobie'ydi ya.. :)

istisna vampir filmleri mevcut ama vampir dizilerinin ve filmlerinin genelde emmesi vampirlerin emmesinden kaynaklanıyor sanırım..

ivraaanççtı ama kendimi tutamadım[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

film ismini hatırlamıyorum, zaten hatırlasam direk arşive alıcam
ee şöyle birşeydi. bir genç grubu var bunların olduğu bölgede çeteler falan var bir şekilde bu grubun kapıştığı çetelerden biri vampir oluyor. sonra onları temizlemeye çalışıyorlar araştırmaları sonucu ilk vampiri öldürürlerse diğerlerininde kurtulacağını (çetedeki elemanları) buluyorlar. önce çete liderini düşünüyorlar sonra o olmadığı ortaya çıkıyor falan sonra bir şekilde kim olduğu ortaya çıkıyor. fazla ayrıntı hatırlamıyorum çünkü çok uzun bir zaman oldu seyredeli sadece kırıntılar kalmış aklımda. hatırlayan varsa yaza bilir yada ben hatırlarsam (arkadaşara sorucam) tekrar yazarım[hline]Dünyasını Kaybedenler Yeni Bir Dünya Kurmak Zorundadır. (David Eddings)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya blade teki vampirler çok ezik kalmış bir de .. ne bilim adam geliyor çat çut koyuyor sanki insan öldürüyor ehe.. ayriyetten o haç olayıda yoktu blade te.. yani gümüş olayı daha da saçma ya.. bence en iyi vampir filmlerinden Vampirle Görüşme adlı bir filmdi [orjnila ismini hatırlamıyorum] dizi olarak ta angel i takdir ediyorum[hline]KinGpiN the striked sazan
Brother of Archie
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence en iyi vampir filmi
Interview with the wampire vampir hikayelerinden anlayan herkes bu filmi örnek gösterecektir zaten.

Blade , Angel , Buffy ve bunlar igi bir ısırışta vampir olduğun diziler tamamen aksiyona dayalı yapımlardır. (kötü demiyorum sakın yanlış anlamyın ha)

İnterview with the wampire (vampirle görüşme) filmini izlemeyen varsa izlesin bence çok karizma bir filmdir.[hline]icq:108382340
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdiye dek yapılmış vampirlerle ilgili bilimum şeylerin hepsi berbattı. Bir kere hepsi vampirleri farklı olarak ele almış, bladedekiler güneş yağı sürünüp sabah dolaşıyorlar gümüşle ölüyolar, ve hepsinin ortak özelliği vampirlerin cinsel hayatı var(!?). Vampir kavramını en iyi işleyen White Wolf'un Vampire'ıdır valla.[hline]Est solarus oth mithas!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aradığınız şey en tutarlı ama vasat filmler ise ozaman 60lı yıllarda çekilen Dracula diye bir film vardı. Yeni filmlerde daha çok yeni bir vampir kavramı yaratılmaya çalışıyor. İşte haçlardan yada sarımsaklardan etkilenmeyen gelişmiş vampirler gibi..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bildigim kadarıyla White Wolf' un vampirlerinin lanetleri Tanrının 4 meleğinin (Azrail, mikail, İsrafil, Cebrail) Caine' ye verdikleri cezalardan oluşuyor. O yüzden de güneşte dolaşamıyorlar. Yani güneş yağıyla çözülebilecek bir problem olmadığı için de günzdüz dolaşamıyorlar. Zaten ölümsüz ve bu kadar güçlü bir karakterin dengeler açısından bir kaç zayıflığı olması gerekirdi. Ama artık çoğu film ve dizide bir elbise ile yada çarşaf ile ya da üçlü bir güneş yağı ile bundan kurtuluyorlar. Diğer vampir mitolojilerine bakıldığında onların güneşe çıkamamalarının nedeni ölü olmalarından dolayı güneşin onları kavurmasıdır ve güneş ışınlarını bloke edebilecek bir şey bulunduğunda vampirlerin güneşten etkilenmeden ortalıkta dolaşması mümkündür ama şu anda güneşten tamamen koruyan bir güneş yağı veya kremi henüz icat edilmediğinden olay biraz da saçma görünüyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
theKingpin, 17 June 2003 23:20 tarihinde demiş ki:
said:
deviL, 17 June 2003 19:01 tarihinde demiş ki:

dizilerin hicbirinde iş yok eyncıl, bafi falan cok boş diziler bence.

Bunu söyleyen insan bana göre boştur.. zaten[hline]KinGpiN the striked sazan
Brother of Archie

[Bu mesaj theKingpin tarafından 17 June 2003 23:22 tarihinde değiştirilmiştir]



Buffy,Angel bencede boş çocuk dizileri gibin[hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...