remat_lightstone Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Arkadaslar Selam, Biraz klasik düsünen bir paladin olarak tek el kılıç + kalkan kullaniyorum. Protection ağırlıklı bir talent ağacım oluşuyor, şöyle ki : Protection Talents (37 points) Improved Devotion Aura - 5/5 points Redoubt - 5/5 points Toughness - 5/5 points Shield Specialization - 5/5 points Improved Seal of Justice - 5/5 points Reckoning - 5/5 points Holy Shield - 1/1 point One-Handed Weapon Specialization - 5/5 points Repentance - 1/1 point Holy Talents (11 points) Spiritual Focus - 5/5 points Illumination - 5/5 points Divine Favor - 1/1 point Retribution Talents (3 points) Improved Blessing of Might - 5/3 points Protection yolunu seçme nedenim, genellikle yanliz dolaşmam ve bu yüzden ortaya çıkan dayanıklı olma ihtiyacı. Duellerde kendi levelim ve bir-iki üst levellara karşı yetersiz kaldığımı görüyorum. Çok fazla duel ve PvP tecrübem yok, bu da bir faktör mutlaka. Seçtiğim talent'lara göre bu durum ilerde düzelir mi? Tecrübeli Paladinlerden görüş bildirmelerini rica ediyorum. (Armor : 2600 civarında. Tek el kilicim 17 dps civarinda.) Tek El / Çift El ? Silah türü? Talent Ağacı tavsiyeleri ? Diğer tavsiyeler? Teşekkürler[signature][hline]Remat Level 31 Human Paladin, Emerald Dream My Honor is my Life [Bu mesaj remat_lightstone tarafından 02 Haziran 2005 15:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Hayatta kalmak her zaman savunma gerektirmez. Rakibine 1-2 k Dmg vurursun rakibin korkar kaçar ( yakalayamazsın uraşma) Rakip sana az DMG vurur ama sende az dmg vurduğun için rakip psikolojik olarak rahatlar geniş geniş keser seni. Bence paladinin en iyi savunması atak oynamasıdır. Bunun dışında Holy tree ye mutlaka 11 talent verilmeli ( divine favor için)[signature][hline]Charles Rhadamantis Nobody is perfect so I'm nobody. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 11 holy mutlaka ver. o talentlarla ana rouge kesersin o da rouge kendi kendini keser. pvp pek işe yaramaz o talent ağacı. 2h gideceksen benim gibi 11/9/31 dağıtabilirsin. sonuçta paladinle dmg koymanın tek yolu bu. O da şansa bakıyor. son olarak atıp tutan shamanlarla bir şekilde buluşup duel yapmak isterim sonra o heartstone u alıp.......... neyse...[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® © Sandrue human paladin (Burning Legion) oxxx[==============> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
remat_lightstone Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Tesekkurler Jaan, talent agacini iletebilirsen sevinirim ve silah tercihini.[signature][hline]Remat Level 31 Human Paladin, Emerald Dream My Honor is my Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 benim talentları tek tek yazayım. 11 holy: 5 spiritual focus %70 şansla healing büyüsü dmg aldığıdna cast süresi uzamıyor. 5 illumination %100 şansla critcal healt attığımda harcadğım manayı geri veriyor. 1 divine favor 2 dakika da bir bir healing büyümü ciritcal atmamı sağlıyor 5 illumintaion sayesidne de manayı geri alıyorum. bu talentlara kesin ver heryerde işe yarıyor. 9 protection: 5 imp. devotuion aura devot aurayı %25 arttırıyor. Alında bunu sırf partideki diğer elemanlara yarasın diye verdim. 4 toughness %8 total armor u arttırıyor. lvl 40 tan sonra palte giydiğin için işe yarıyor ama çok büyük bir dmg reduction getirisi yok. 31 retribution: 5 imp. blessing of might blessing of might ı %20 arttırıyor. (etrafımdaki warriorlara ve rouge lara çok yarıyor) 2h weapon spec. eğer 2h kullancaksan versen iyi olur. dmg ı %5 arttırıyor. 5 vengance ciritcal bir attacktan sonra 8 sn boyunca fiziksel ve hoyl dmg ların %15 bonuslu olur. 1 seal of command her atağıda şansla silah dmg ını holy dmg olarak üzerine ekliyor. ve hoyl dmg ında fiziksel dmg gibi crit gelme şansı var. 5 anticipation defansı 10 arttırır. 1 conceration. pladinin zayıf aoe si. ama dot koyduğu için vanish olan rougelara birebir. artı extradan holy dmg. 3 deflection parry chance i %3 arttırır 5 conviction crit chance i %5 arttırır. 1 blessing of kings oyunun tartışmasız en iyi buff ı total statları %10 arttırır. (ama 5 dakika :( ) retro paladinin olayı hızı 3 sn nin üstünde yüksek dps li bir 2h silahla seal of command in de vurup silah dmg ı veya holy dmg ın crit gelmesini beklemek. O yüzden yüksek ailty ve crit chance e sahip olmak lazım. (20 agility=%1 crit chance) Rakibinin üzerine seal of teh crusader ı judge edersen. akabinde vereceğin hoy dmgların hepsi bonuslu olur. (concecration, seal of command, seal of right...) hatta vengance açılırsa daha da bir bonuslu olurlar. üzerine bir daha cirt koyarsan çok yüksek dmg lara çıakbilirsin. ama herşey şansa bakıyor. tavsiyem proffesion oalrak engineering al blizzard bütün paladinleri bu profession a mecbur etti. ayrıca potion,bandaj, divine favor, divine shield (yada ağlayanların değimiyle holy buble) gibi şeyleri zamanında uygularsan 1v1 combatta ölmezsin. bilgisayarında cleanse cast self, blessing of freedom cast self ve judgement kısa yolları kesinlike olsun. karambolde tek tuşla halletmen lazım.[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® © Sandrue human paladin (Burning Legion) oxxx[==============> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yenerk85 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 paladin manası kadar kuvvetlidir.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 bence paladin güçlü olduğu alanda uzmanlaşmalı, bu nedenle hybrid protection paladin oynuyorum ben. raid'lerde seal of command paladinlerinin çok kırılgan olduğunu farkettim, yaşam süresini daha da uzatıp dmg vermeyi öbür sınıflara bırakmak cesede koşacağınız sürelerde (elbet shield cooldown'ında mücadele etmek gerekiyor) puan toplamaya devam etmeyi sağlayacaktır.. :) ayrıca instance'larda prot paladinler dmg vermeyi unutup ölümsüz healer/cleanser/judger olarak kat kat daha fazla işe yarıyor command critlemesini bekleyeceklerine diye düşünüyorum.. duel'ler hiçbirşey ifade etmiyor bir kere onlara göre karakter yapmanı hiç tavsiye etmiyorum. karakterin duellere de uyuyorsa ne ala, uymuyorsa kazanbildiğin kadarını kazan, gerisi kalsın.. battlegrounds çıkınca respec'e para harcamak zorunda kalacak duel paladinleri.. son olarak ne olursan ol ama bencil paladin olma, blessing atmaya üşeniyorsan BuffAhoy adlı addon'u bulup yükle. tek tuşla herkese ayarladığın blessingi atabilirsin böylece. raidlerde öne çıkıp faydalı olamıyorsan heal, cleanse kullan sürekli, kurtardığın her can senin raid grubunu hayatta tutup sonra sana puan olarak dönecek. nice 60 paladinler görüyorum, tek blessing ya da heal atmadan düşmanın üzerinde command'i açıp koşuyor, reslemesi bana kalıyor.. :) benim hedeflediğim talent build şu, fakat ileride belki bir miktar modifiye edebilirim: Protection Talents (21 puan) Improved Devotion Aura - 5/5 Redoubt - 5/5 Toughness - 5/5 Shield Specialization - 5/5 Holy Shield - 1/1 Holy Talents (5 puan) Spiritual Focus - 5/5 Retribution Talents (25 puan) Improved Blessing of Might - 5/5 Improved Seal of the Crusader - 5/5 Deflection - 5/5 Vengeance - 5/5 Conviction - 5/5 ben şu an için blessing of sanctuary'i aldım prot tree'den ve deneyeceğim, eğer yeterince işe yaradığını görürsem conviction'dan bir eksiltip onu kullanabilirim. armor ve block değerlerimizin yüksekliğiyle birleşince bu blessing bizi oyundaki yegane shield wall yapabilir.. :) şimdi bu buildla ilgili bazı açıklamalar: prot hybrid dememin sebebi prot tree'yi 31'lemek yerine ondaki ana unsur olan holy shield'i alıp gerisini onu destekleyen ret talentlarına yığmak. repentance sadece ve sadece duelde belirgin bir fark yaratacağından ona ulaşmayı gereksiz görüyorum. vengeance şu an için buglı diyorlar, almayı düşünmedim değil ama redoubt kadar kullanışlı değil, sadece ve sadece rogue'lara karşı bir manası olur. redoubt ise 10 sn süreyi kapsadığından basit moblara karşı bile hayli işleve sahip.. holy tree'deki free crit heal olayı bana o kadar talentı harcamaya değer görünmedi, neden? manayı geri kazanmak demek yine de mana recharge'ın yarıda kesilmesi demek, birkaçyüz mana ve birkaçyüz fazla hp kazanımı için 2dk cooldown'lı talent kullanımı yeterince verimli gelmiyor bana. bu arada 10 tane guard/mob sana vururken heali tutturabilmek için concentration aurayı hotkeye atayıp ona çevirmeyi unutma, spiritual focus ile üstüste biniyor çünkü.. imp blessing of might ve imp seal of the crusader özellikle deflection'a ulaşmak için gerekli. öbür seçenekler bizim buildi ilgilendirmiyor ve oyun boyunca zaten çok kullanıyoruz bunları, zararı yok.. haa şimdi ilginç nokta. neden conviction'a gittik 1h kullanıyorken? bir kere bizim crit vurma ihtimalimiz ve bundan faydanabilme potansiyelimiz 2h kullanan paladinlerden daha fazla. daha hızlı vurmak pratik olarak daha çok crit yakalabilme imkanı demek. ayrıca sonrasında %15 dmg bonuslu süreyi daha iyi değerlendirebilmek demek. buna ilaveten holy shield'imiz de bonus kazanıyor, bir de düşmanı imp seal of the crusader ile judgeladığımızı hesaba katın. retribution aura ve shield spike'ları da hesaba katın isterseniz. :) bu build sololayabilmede 2h command paladinlerinden daha hızlı ve daha güvenli olabilir. raid ve instancelarda shieldının cooldownına itibar etmeden hayatta kalabilir, secondary tank ve support görevini eksiksiz yerine getirebilir. duellerde melee combat sınıflarını yokedebilir.. instance'larda main tank biz değiliz, secondary olmaya bakın. zaten main tank olmak da bize uygun değil çünkü heala muhtaç kalmak yerine kendi manamızı support görevlerinde ve wipe out önleyici heallarda kullanabilmeliyiz. blessing of protection'ı son hp'lerindeki bir castera atmanız partinizi kurtarabilir, kendinize saklamayın.. seal of wisdom ve judgement of wisdom holy shieldin manayı bitirmesine fırsat vermeyecektir, hatırlatalım.. ;) ben her çeşit oyunda savunmaya öncelik veren birisi olarak bu buildin hem dayanıklılığı önde tutup hem de hayatta kalma mücadelesi esnasında saldıraganlara zarar verebilmesi açısından kendi zevkime uygun görüyorum, benzer düşüncedeki arkadaşların da ilgisini çekebilir.. :)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people th Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
remat_lightstone Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Jaan ve Sam ayrıntılı bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.[signature][hline]Remat Level 31 Human Paladin, Emerald Dream My Honor is my Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 bu arada sanırım zaten aynı guild'deyiz remat, ben safir.. ;)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Hayır durun siz kardeşsiniz.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
remat_lightstone Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 guild'deyim kum sayasinde ama oyun zamanlarim epey bir kisitli oldugu icin pek giremedim aslinda olaya. umarim bunu biraz degistirebilirim ve guild'le birlikte birseyler yapabilirim. paladin questleri var bekliyor mesela. ne zaman birseyler yazsam, yanıt-yardim geliyor. bu cok hos aslinda. yalnız takilsamda, guild mesajlari sayesinde kendimi yalniz hissetmiyorum :)[signature][hline]Remat Level 31 Human Paladin, Emerald Dream My Honor is my Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar