Arthur Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Ya Cidden Sıktı artık Hergün Başka Bi Tane çıkıyo cidden daha doğru düzgün bir serverda kasmak isteyen o kadar çok kişi tanıyorum ki ( ben dahil ) bazen neden bir olupta elimizden gelenin en iyisini yapmıyoruz diyorum önümüzdeki yaz için oluşturduğum ciddiyet içerisindeki projemi hayata geçiriyorum isterseniz bana bi konuda destek olabilirsiniz. Şimdi Yazdıklarımı dikkatli okuyun aynı önerilerin tekrarlanması dışında bana %50 Rp çapında öneriler yaparsanız sevinicem Lütfen aynı şeyleri yazmayalım ve Yöneticilerden isteğim konuyu 1 ay gibi bir süreliğine sabit yapabilirlerse sevinirim hem benim için faydalı hemde insanların UO Hakkında Ufkunu genişletecek Bir Konu Bu Buyrun önerilerinizi birbirlerinizkiler ile tekrarlamadan yazın ! [hline]Feel Power of Mind You can Feel Alright Try To Be Best in Your Mind Icq=176375932 [b]Istiaron Developer Arthur
Bone Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 bir serverda olmasını istediğim birkaç şey 1- tüm skiller açık olması lazım. 2- serverın kalıcı olması lazım. geçici heves için açılmış server bir güzelliği olmaz. 3- 1908983948230 server yerine tüm serverlar birleşse bir server açsa... 4- %70 rp şartı konmalı. Böylece sırf skill kasmak için oynanmasının önüne geçilir. UO'yu öldüren şey de bence bu. Dövüşlü chat oyunu imajından kurtarılması gerekir. Adam kasıyor skili kasıyor skili. Sonra 7XGM olunca sıkılıyor, bari pk oluyum da adam öldürme kasıyım diyor. Böyle olunca yeni başlıyanlar oyundan zevk alamıyor, ve herkes pk oluyor felan. 5- Tüm vendorlar kalkmalı. Tüm skiller açık olunca cooker da çıkacak, fighter da.. 6- kasabaya dev örümcek saldırıyor, ogreden amulet alın.. gibi questler yerine, frp'ye yakışır questler olması lazım. 7- Etraf yaratık kaynamamalı, ancak yaratık avına çıkınca da aç kalmamamız lazım.. felan filan.[hline]All right, you egg-suckin' piece of gutter trash! You always did like pushin' around people smaller than you! Well I'm smaller! Try pushin' me! Wolverine, To Sabretooth
GM_galadniel Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 hem Rp'ye zorluyon hemde Vendor koymuyorsun Rp'de staıcı yok mu biraz saşma olur ama diğer dediklerin çok güzel[hline]Secrecy Of Holiness [SoH]Owner
legandary Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 vendor olmaması gayet hoş olur hep insanların bulunduğu mekanlarda dolaşmak ve yerleşmek gerekir madencisinden aşçısına kadar herkez önem kazanır sadece warriorlığa soyunulmaz yada madenciliğe çok güzel çooook.
Gremlin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 bu proje benimde kafamda aslında ilk olarak vendorları koymayı düşündüm ama daha sonra bu kdr kasmanın zor olduğunu ve vendorsuz yapmayı düşündüm ancak evlere ne koyacağımı bulamadım ne yapıyım sizce ewvler boş kalırsa hiç güzel durmuycak... vede server ın açılması daha kısa sürer sadece yaratık spawnları yeterli olacak o zmn vemanyak bir server olabilicek kıvama gelcek Allah kısmet ederse...böyle bi server kurucam ve ilk olarak test edicem bi 5 ay boyunca eğer player gelirse server makinesi alcam ve belki vendorsuz sadece player vendorları olanbir shard olcak... ewt sevdim bu düşünceyi ama yardıma ihtiyacım var gm likten anlayan bi 3 kişiyi gm bi kişiyi deneme için cons alcam toplam staff 5 kişi olcak(ben dahil) tabi sıkışırsam staff alımını açıcam daha sonradan... siz ne diyosunuz bu fikre...[hline]Bir Arkadaşım "Bir Gün Herkes Fenerli Olacak" Demişti Bende Onayladım Tabiiki Öyle AMA DİĞER 364 GÜN HERKES ÖLÜMÜNE CİMBOM LU OLACAK VE TARİH TEKRAR YAZILACAK :rock: ANTİFENERBAHÇE :rock:
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 ben bir oyuncu olarak nasıl bir shard isterim diye düşündüklerimi yazıyorum, fikirleri kullanıp kullanmamak size kalmış :) - runUO kullanan bir shardı kendimce ön sıraya alırım - kesinlikle anti-cheat sistemi kurabilmişse (injection ve speed için özellikle) tercih ederim. çünkü ne kadar iyi server olursa olsun, maalesef ortalık abuser kaynıyor ve güzellikleri kolayca mahvedebiliyorlar (bence nebula ya olanda bu) . - serverda skiller arası iyi bir denge kurulmalı - yenilik ve OSIye yakınlık ararım (sistem olarakta item olarakta; bkz. çeşit çeşit add-on gibi... ) - rp diyorsanız da kesinlikle bir ethernass a bakın derim. zaten tam bir ultima online shard dil de bir rp shard sayılır. mesela orda da npc vendor yok :) http://www.ethernass.com[hline]Uzak diye bir yer yoktur...
sostizm Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Bakınız bence: 1- OSI'de ki BOD ve magical crafting açık olmalı. 2- Player vendor'a ok? NPC vendor'a hayır. (çok az sayıda belki olabilir sattıkları item sayıları da düşük olmalı, örneğin tamer sadece 1 at satmalı o da uzun sürede refresh etmeli) 3- PvP özendirici ayarlardan kaçınılmalı, yeterince PvP server'ı var. 4- Gene OSI'de olduğu gibi tüm item, silah ve zırhların ömrü olmalı. Kazmam kırılmadan master miner olduğum serverlar var. Kalkanlar da mesela çata- çuta kırılmalı, mace fighterlara karşı. 5- Bard char'lar aktif olabilmeli. Yani bard skilleri hayatta kalmaları için yeterli olmalı. Ayrıca PvP'lerde de işe yaramalı. Guilddaşlarına stat kazandırıp, düşmanlarına stat kaybettirebilmeli. 6- Treasure hunting biraz hayal gücü ile daha cazip hale getirilebilir. Ortadan yırtık harita setleri mümkün mü bilmiyorum ama olabilirse nefis olur. Sadece iki parça bir araya gelirse sandık çıkabilsin ve ödülü BÜYÜK olsun. Tabi normal haritalar gene devam etsin. 7- Detect hidden, herding, taste id vb free shardlarda kimsenin dokunmadığı skiller gene yaratıcı bazı eklentilerle cazip ve kullanılır hale getirilsin. Saygılarımla.
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 said: Ractamainus, 13 June 2003 20:03 tarihinde demiş ki: ben bir oyuncu olarak nasıl bir shard isterim diye düşündüklerimi yazıyorum, fikirleri kullanıp kullanmamak size kalmış :) - runUO kullanan bir shardı kendimce ön sıraya alırım - kesinlikle anti-cheat sistemi kurabilmişse (injection ve speed için özellikle) tercih ederim. çünkü ne kadar iyi server olursa olsun, maalesef ortalık abuser kaynıyor ve güzellikleri kolayca mahvedebiliyorlar (bence nebula ya olanda bu) . - serverda skiller arası iyi bir denge kurulmalı - yenilik ve OSIye yakınlık ararım (sistem olarakta item olarakta; bkz. çeşit çeşit add-on gibi... ) - rp diyorsanız da kesinlikle bir ethernass a bakın derim. zaten tam bir ultima online shard dil de bir rp shard sayılır. mesela orda da npc vendor yok :) http://www.ethernass.com[hline]Uzak diye bir yer yoktur... Bence bütün uo shardlar ethernass gibi olmalı :D şu an bakımda açılınca güzel olacak işallah.[hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
Gremlin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 arkadaşlar istediklerinizi yapmak bir owner için zor çok zor deil ama zor osi yukardaki arkadaş osi demiş, osi benzeri bi shard daha olsa zaten yeterli ama yapmak feci kasar ve bunlar o kdr kolay yapılabilecek şeyler değil haritanın 2 parçası demiş oda scp ile yapılabilir hatta verdata ya da yarım harita resim yapılabilir...bence tüm bu söylenenleri baggio disaster ve bir kaç """DEVELOPER""" ile birlikte (tabi beni de alırsanız sevinirim... :P) değerlendirip iyi bi server makinası alıp böyle bir server a başlamalı... bilmiyorum ben sadece player vendorları bulunan npc vendor bulunmayan npc sadece şehir dışında ve dungeon larda olan page sistemi düzgün olan ve staff olarak da sylveria dan arkadaşım Decan la birlikte bi kaç gm de alarak düzgün bi server açmayı planlıyorum ilk adımlarını bugün atmaya başladım hadi hayırlısı çeşitli özelliklere sahip yeni 4 yada 5 silah olcak ve tabii bunların yapılması crafter lar tarafından biraz zor yapılmasına karşın yapıldımı da server ın neredeyse en güçlüsüne bile çevirebilecek :) (uçtum dimi kötü olur öle...)tabiiki menüler tek tip olcak...ve elbetteki her zaman online olan en az 1 gm ve playerlara saygılı davranan staff kadrosuyla açıcaz inşallah serverı... server skill artış düzeni büyük ihtimalle zebula skill artışı gibi olcak (zebula ocak dan aldığım skill scp sinden) böle işte daha başka ne istersiniz bilmem söleyin server a eklemeye çalışalım...:D[hline]Bir Arkadaşım "Bir Gün Herkes Fenerli Olacak" Demişti Bende Onayladım Tabiiki Öyle AMA DİĞER 364 GÜN HERKES ÖLÜMÜNE CİMBOM LU OLACAK VE TARİH TEKRAR YAZILACAK :rock: ANTİFENERBAHÇE :rock:
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 said: gremlin483, 13 June 2003 20:58 tarihinde demiş ki: arkadaşlar istediklerinizi yapmak bir owner için zor çok zor deil ama zor osi yukardaki arkadaş osi demiş, osi benzeri bi shard daha olsa zaten yeterli ama yapmak feci kasar ve bunlar o kdr kolay yapılabilecek şeyler değil... yukarıdaki arkadaş ( ki ben oluyorum :) ) başka birşey daha deömmiş, OSI benzesin demiş ama runuo olsun da demiş. sphereserver bence OSI ye benzemekten bayaa uzak bir emulator :) zaten artık gelişmiyor bile... ama runuo nun default ayarları bile OSI sisteme daha yakın, bilginize :)[hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 sphere komediden baska bisi deildir, scriptingi felaket kolaydır, calıstırmasıda okadar zordur runuo, uox baskası denenmemeli bile[hline]Abdurrezzak
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Free shardlar olmamali :)[hline]tHe Original fi$h®
Gremlin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 tabiiki öle ben runuo hiç denemedim ...deneyemedim sitesinden yükleyemiyom neyse... osi dediğiniz server kendini kanıtlamış bir server kendini kanıtlamasının da sebebi gm lerinden tut scp leri ortamı gerçi daha önce oynamadım ama oynayan bi ark. dan biliorum eğer osi gibi bi server daha yapılırsa tmm zaten sphere a yada başka server açmaya ne gerek var... açabilecek olan varsa tmm.. yapalım.. hem bu server kurduk şunu yaptık "serverımızın adı MENACE CENTRAL gelin ip şuşuşu" yok gm arıyom server kuruyoruz sadece spawn koyması yeterli (spawn koymayı bimiosan neden server açıyosun...) böle mesajlardan kurtulabiliriz...[hline]Bir Arkadaşım "Bir Gün Herkes Fenerli Olacak" Demişti Bende Onayladım Tabiiki Öyle AMA DİĞER 364 GÜN HERKES ÖLÜMÜNE CİMBOM LU OLACAK VE TARİH TEKRAR YAZILACAK :rock: ANTİFENERBAHÇE :rock:
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 ahuha osi gibi bi server daha acılamaz[hline]Abdurrezzak
Kaspar Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 osi gibi bi server daha açılamaz. çünkü osi oyunun kendisi gibi bişeydir zaten. anca taklit edilebilir. emülatörler (sphere, pol, runuo, uox.....) bunun içindir zaten.[hline]"C" is for cookie / thats good enough for me Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki: açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam.
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 osi gibi tabiki açılamaz. sonuçta oyunu yapanlarla, shardı açanlar aynı firma, varmı ötesi :) ama ben sistem olarak osi ye yakınlıktan bahsediyorum. mesela runuo AoS kullanıyor ve house customization ı kulanabiliyor gibi... bunun içinde geliştirilebilirlik önemli. runuo şanslı çünkü sağlam bir proje ve arkasında microsoft var :) ama gelişmezse hiç bir işe yaramaz. sphereserver hakkında bişey söylemeye pek gerek yok zaten, çok çok yetersiz. aslında bir emulator yapılsa, şöyle sql server interface kullanılarak, süper olur ama bu kadar profesyonel programmerlar da bunlarla uğraşmıyor :)[hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Gremlin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 bugün kadıköy e gidip aos alcam ve runuo kurcam ama dewdiğim gibi server ında sorun var runuo nun sitesinin neyse orayı geçtim runuo da ki farklar nedir çok merak ettim şu aana kadar hiç kullanmadım ne gibi farkları var runuo nun scp yazımı mı kolay yoksa? bi açıklarsanız sevinirim ona göre başlıyım world ü kurmaya yeni başlamıştım zaten bırakırım s.d...[hline]Bir Arkadaşım "Bir Gün Herkes Fenerli Olacak" Demişti Bende Onayladım Tabiiki Öyle AMA DİĞER 364 GÜN HERKES ÖLÜMÜNE CİMBOM LU OLACAK VE TARİH TEKRAR YAZILACAK :rock: ANTİFENERBAHÇE :rock:
Gremlin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 said: Sintisyzer demiş ki: ahuha osi gibi bi server daha acılamaz said: Kenderleme demiş ki: osi gibi bi server daha açılamaz. çünkü osi oyunun kendisi gibi bişeydir zaten. anca taklit edilebilir. emülatörler (sphere, pol, runuo, uox.....) bunun içindir zaten. Bende bunu demeye çalışıyorum zaten ama bize gerekli olan daha MENACE CENTRAL ı deiştirmeden server kuranlardan kurtulmak yada gm aranıyor şunu yapmayı bilmiorum bunuda bilmiorum bunları bilen gm ler aranıyor bu gibi kişilerden kurtulmak bi osi daha çözer gibi gelio...bence tartışmanın manası yok biran önce başlamak laazım..[hline]Bir Arkadaşım "Bir Gün Herkes Fenerli Olacak" Demişti Bende Onayladım Tabiiki Öyle AMA DİĞER 364 GÜN HERKES ÖLÜMÜNE CİMBOM LU OLACAK VE TARİH TEKRAR YAZILACAK :rock: ANTİFENERBAHÇE :rock: [Bu mesaj gremlin483 tarafından 14 June 2003 09:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 said: gremlin483, 14 June 2003 09:27 tarihinde demiş ki: bize gerekli olan daha MENACE CENTRAL ı deiştirmeden server kuranlardan kurtulmak yada gm aranıyor şunu yapmayı bilmiorum bunuda bilmiorum bunları bilen gm ler aranıyor bu gibi kişilerden kurtulmak Oh be.[hline]Gesp (a.k.a Baggio) L50 Elven Eldritch Officer of Soul Reavers, LGM Tailor Email: [email protected] | Icq: 5100111
Gremlin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 :):):) naapalım cidden bıktık artık ve adam gibi bi server da oynamak istiyoruz bunun içinde türkçe olması laazım tabe (osi diicektim ama bi anda hazırlık sınıfını hocamın kanaatiyle geçtiimi hatırladım :):):):):):):):)) baggio sana güveniyoruz baggio gmarthur e beni de alırsınız artık... biran önce server kurulmaya başlanmalı...[hline]Bir Arkadaşım "Bir Gün Herkes Fenerli Olacak" Demişti Bende Onayladım Tabiiki Öyle AMA DİĞER 364 GÜN HERKES ÖLÜMÜNE CİMBOM LU OLACAK VE TARİH TEKRAR YAZILACAK :rock: ANTİFENERBAHÇE :rock:
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Yok ben server falan acmiyorum ehe, sadece o quote ettigim seyden ben yaklasik 1 senedir muzdaribim o acidan..[hline]Gesp (a.k.a Baggio) L50 Elven Eldritch Officer of Soul Reavers, LGM Tailor Email: [email protected] | Icq: 5100111
Gremlin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 :)))) hadi be abisi gel bi başlayalım scp lerde dehşet yardımın dokuncak...[hline]Bir Arkadaşım "Bir Gün Herkes Fenerli Olacak" Demişti Bende Onayladım Tabiiki Öyle AMA DİĞER 364 GÜN HERKES ÖLÜMÜNE CİMBOM LU OLACAK VE TARİH TEKRAR YAZILACAK :rock: ANTİFENERBAHÇE :rock:
Gremlin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 neyse o zmn baggio katılırsan çok seviniriz... gmarthur disaster sizlere sesleniom eğer kabul ederseniz bööle bi serv. a başlayalım derim...deneyerek 2 staff daha alırız tmm...[hline]Bir Arkadaşım "Bir Gün Herkes Fenerli Olacak" Demişti Bende Onayladım Tabiiki Öyle AMA DİĞER 364 GÜN HERKES ÖLÜMÜNE CİMBOM LU OLACAK VE TARİH TEKRAR YAZILACAK :rock: ANTİFENERBAHÇE :rock:
mastermage Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 said: Bonecrusher, 13 June 2003 11:54 tarihinde demiş ki: bir serverda olmasını istediğim birkaç şey 1- tüm skiller açık olması lazım. 2- serverın kalıcı olması lazım. geçici heves için açılmış server bir güzelliği olmaz. 3- 1908983948230 server yerine tüm serverlar birleşse bir server açsa... 4- %70 rp şartı konmalı. Böylece sırf skill kasmak için oynanmasının önüne geçilir. UO'yu öldüren şey de bence bu. Dövüşlü chat oyunu imajından kurtarılması gerekir. Adam kasıyor skili kasıyor skili. Sonra 7XGM olunca sıkılıyor, bari pk oluyum da adam öldürme kasıyım diyor. Böyle olunca yeni başlıyanlar oyundan zevk alamıyor, ve herkes pk oluyor felan. 5- Tüm vendorlar kalkmalı. Tüm skiller açık olunca cooker da çıkacak, fighter da.. 6- kasabaya dev örümcek saldırıyor, ogreden amulet alın.. gibi questler yerine, frp'ye yakışır questler olması lazım. 7- Etraf yaratık kaynamamalı, ancak yaratık avına çıkınca da aç kalmamamız lazım.. felan filan.[hline]All right, you egg-suckin' piece of gutter trash! You always did like pushin' around people smaller than you! Well I'm smaller! Try pushin' me! Wolverine, To Sabretooth -1 frp ye yakısan sekil demissin.Güldüm sadece bu rp frp diil 1. Vendorlar olmassa her olen 24 saat silah almak için bs mi arıycak ya mage shopa ne diyorsun millet regmi basıcak ne yane bunların acıklamasını bir düşün ondan sonra yazını yaz.[hline] Selam ben Çelik,Arçelik.Ya Sen Kimsin? Sırrı,Bekçi Sırrı. Nerelisin? Erzincan. İçindenmi? İçinden.
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 vendor olmazsa olmaz gibi bi laf etmişsin mastermage, bence bir ethernass'a bak derim :) gremlin'e: runuo scriptingi "c scripting" yani sphere scripting gibi değil. tabi "c" biliosan ayrı konu :) ama tam olarak "c" de değil yani üstüne biraz bilgi katman lazım. mesela runuo da AoS un combat sistemi hariç (necro, pala yada energy type lar gibi.. ) aos la ilgili herşey var. combat sistemi, necro büyüleri felan daha yapılmadı ama nerdeyse her hafta yeni sürümü çıktığı için herhalde yakında onlarda eklenir :) işin güzeli default hali sphereserver gibi sorunlu değil. tabiki buglar var ama sphere kadar abartı değil. mesela darkvenue daki champion spawn, oradaki gmlerin hazırladığı birşey değil, runuo nun default ayarlarında var. orada oynamadım ama duyduklarıma göre oradaki bir çok ayar sonradan yapılma değil, bir çoğu default ayar. arkadaşım, oranın ownerıyla konuşmuştu zaten, onlar daha çok monster brainlarla ve bug fixlerle uğraşıolardı o sıralar. düşün yani runuo yu :) ama en başta dediğim gibi, öyle herkes şu anda "ben runuo kurcam ama nasıl owner olacağımı bilmiyorum" gibi bir laf edemez çünkü spherescripting kadar yaygın değil "c" bilenler. dolayısıyla runuo yuda herkes alıp kuramayacak evinde ;) öyle işte, uzun oldu :D[hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Öne çıkan mesajlar