Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanların kişisel sorunlarını yine kendileri çözmeleri gerekirken başkalarına yaptırmak istemeleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu konu bir nevi kamuoyu araştırması yada pati pati araştırması yapmak istedim..

kişisel topic bölümünde sürekli "şu kızı sevdim napıcam" , "ondan hoşlandım ne dicem" ," hangi parfumu sürsem beğenir" ,"öpsemmi öpmesemmi" şeklinde abidik gubidik konular açılıyor..şunu anlamıyorum k i ; bu gibi konular insanların kendilerinin ilgilenmesi gereken ve kişilikleri ile birleştirerek yine kendilerinin gerçekleştirmesi gerekn konular değilmidir..eğer bir ilişki başlayacaksa sadece o 2(sayıyla iki) insan arasında başlaması gerekmezmi..mantığı nedir 150 kişiyle birlikte bir şeye başlamanın yada birşeyi bitirmenin anlayamıyorum..[signature][hline]We will see the dreams that we dare to dream..

Burning myriads of fire...
Love for talking of closing...
Loving deadfull and dire dire...
It's the ever haunting moon...

Mesaj tarihi:
Ben de bu tür şeylerin genelde 2 kişi arasında kalması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta biraz "özel" olmalı. Ancak bazen insan tecrübesizlik, çaresizlik ya da başka bir nedenden ötürü birilerine danışmak istiyorlar... Hele bir de gerçekten bir sevgi varsa karşısındakini incitmemek, ona yanlış bir şey yapmamak için o kadar korkuyor ki insan, herkesten onay almak, doğruyu görmek istiyor. Çevredeki arkadaşları her zaman yeterince doğru ya da güvenilir kaynak olmayabilir; ya da yeterince onay alacağı kişi olmayabilir. Yine burada hem kendini hem de bahsettiği kız ya da erkeği tanımadığı için rahatça konuşabileceği insanlar hele ki kendisinden yaşça ve tecrübece daha büyükler oldukça da fikir almak için buraya yazıyorlar. Ha, ben genelde bunun yerine kendi yakın arkadaşlarımın başının etini yiyorum o ayrı... Özellikle de şu aralar...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
ne kadar tecrübesizlik ya da yaşça küçüklük olsa da nedenler bence buna rağmen insanın kendinden vazgeçmemesi gerekiyor..yani nası desem..5 yaşındaki çocuğun elini sobaya değdirip yanınca çekmesi misali..eğer bir yanlış yapılacaksa yağılıp , bunun yanlış olduğu görülüp , birdaha bu yanlışın yapılmaması bence daha anlamlı geliyor..tecrübelerde hatalarla öğrenilmezmi zaten..öyle değilmi?[signature][hline]We will see the dreams that we dare to dream..

[Bu mesaj chrisvassel tarafından 26 Mayıs 2005 10:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ama bu "çocuk"lar o soba tecrübesinde "ellerini değdirdiklerinde yaşayacakları" acıyı göze alamıyorlar, o riski göze alamayacak çok şey var çünkü onlar için kaybedecekleri, sevdikleri...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
peki eğer gerçekten o kişiler ileride sevecekleri ve birlikte birşeyler paylaşacakları doğru insanlar ise yaptıkları birkaç küçük hata ile birlikte onları bırakıp gidecekler midir? bence eğer gerçekten içlerinde yaşamayı düşündükleri sevgiyi yaşayacakları doğru kişiyle birlikte birşeyler başlatıcaklar ise birbirlerinin yanlışlarına yine hoşgörü ve sevgiyle anlayış göstereceklerdir..[signature][hline]We will see the dreams that we dare to dream..

Mesaj tarihi:
genelde insanlar "bilirkişi"lere yaptırdığı için işini böyle bir durum ortaya çıkıyor.

belki alakasız , ama bir kız görüp yakın arkadaşına "ayarlasana pls" demek çok aşağılayıcı bir durum. böyle yapan arkadaşlar varsa lütfen konuşmayı öğrensin çünkü başkalarına bağımlı kalmak güzel değil.

ayriyetten insanların "böyle böyle oldu , ne yapmam lazım" demesi de çaresizliklerinden olabilir , ama dememesi gerekir tabi.[signature][hline]valandil ownz j0o!
WoW - Kelvin , Shadowcaster of Nerull
Mesaj tarihi:
"Kız güzelmiş ayarlasana" diyen adam zaten benim yakınıma sokulmasın, haz etmem öyle insanlardan. Ayarlamak ne bi kere ya? Ama çaresizlik derin boyutlara gelince fikir danışmak için böyle şeyler yapılması normal...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
Zaten yanlış bi sonuca varılmış.

Kimse buraya gelip:
lan cuce bak bı kız var ben acılamıyorum sen bı zahmet gidip desene böle böle bu cocuk seni seviyo falan, hı! dermisin?

Veya Rew abı olmuyo bole nedır bu benım anamdan babamdan cektiğim, yok işte lan istemiyorum hukuk okumak falan, limon satıcam ben. ben korkuyorum Rew sen sölesen babama, bak seni dövemez hem.

demiyo, herkez vıdı vıdı vıdı vede vıdı ne yapmak lazım sizce durum dedir aklından neler geciyodur, diye soruyo ortada işini başkasına yaptırmak gibi bi durum yok.

Bi arkadaşın sana gelip ya ahmet böle böle napıyım sinemayamı cağırıyım kızı dese sen cevap vermiycekmisin?[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
Evet cüce çok doğru söylemiş...

Ayrıca boşa dememişler "aşkın gözü kördür." diye, olayın dışından ve içinden bakmak çok daha farklıdır. İçindeki erkek (veya kız) olayları objektif olarak göremez, ne yapacağını bilemez. Karşısındakinin en ufak hareketinden ya da sözünden roman çıkartır senaryo kurar, acaba bunu mu bunu mu demek istedi diye kafayı yer. Her tavrı davranışı binbir kere düşünüp hiç akla gelmeyecek şeyler de kurup sonra acaba hangisi diye kendi hayal gücü ürünleri arasında boğulur gider. "Şöyle yapsam nolur" "böyle yapsam nolur" diye sürekli düşünür ve yüzlerce olasılık çıkartır kafasında... Bazen bunu da farkeder ama engelleyemez. Bu yüzden de en iyisinin olayı dışarıdan gözlemleyen ve objektif yorumlayacak birine sormak olduğunu düşünür, ki haklıdır da... Ancak her zaman arkadaşlarına soramaz. Bazen onları yeterince "olgun" bulmaz, bazense arkadaşlarının öğrenmesini istemez durumu. Başka birine de soramaz, çünkü soracağı kişi "o çevre"dendir ve bunların kızın/çocuğun kulağına gitme riskini göze alamaz. Bu yüzden de gelir burada sorar ne yapması gerektiğini...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 26 Mayıs 2005 12:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Rewendor, 26 Mayıs 2005 12:20 tarihinde demiş ki:
Ayrıca boşa dememişler "aşkın gözü kördür." diye, olayın dışından ve içinden bakmak çok daha farklıdır.

kessinlikle :tup:

ama şu da var ne yapayım ne edeyim diye soranların çoğu cevabı aldıktan sonra yine kendi bildiğini okur. belki de doğrusu, sonuçlarına katlanaraktan istediğini yapmak.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 26 Mayıs 2005 12:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Cuce +1

Kimse burda gelip de "pati bana kız bul" demiyo ki, sadece insanlar gelisen olaylar cercevesinde baskalarının da goruslerini almak istiyolar ki en dogru karara ulasabilsinler. Kız meselesi gibi durumlarda insan bazen gercekten kor olabilir. Ha diceksin ki dogru kisi bunları cok takar mı? Takmaz tabii, ama o zaman da hayatımızı sadece dogru olan 1-2 kisi ile mi gecirelim diger insanlarla iliskilerimiz hep bi yere cıkmasın durumu ortaya cıkar ki bi suru kisinin arzuladıgı sey bu degildir. Genelde karsılıklı cesitli seylerden vazgecme ve bi tur uzlasma soz konusudur. Otesi zaten hayatında en fazla 1-2 kere olur ki.

Yani bu bi nevi tecrubeli olanın tecrubesize yardım etmesi yol gostermesi sadece. Senin tezinin bi ust versiyonu, ogut denen bisey olmasın anne/baba larımız bise hicbisi ogrenmesinler 18 yasında herseyi kendi basımıza ogrenelim dostun da olmasın herseyi kendi basına halletmek lazım. İyi guzel de nereye kadar.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Mesaj tarihi:
Ya sonuçta bakıl akıldan üstündür yada bir elin nesi var iki elin sesi var şeklinde atasözlerimiz bu durumlar için söylenmiş.İnsan dertlerini anlatırsa rahatlar sonuçta.Ayrıca fikir danışıo naapsam ne etsem die.Başkasına yaptırmak istemekle alkası yok ki.O zmn neden dertlerimizi gerçek hayattada dostlarımızla paylaşıoruz?Sonuçta herşey tek başına çözümlenemez,yardım almak gerekir..[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

Mesaj tarihi:
said:
Bonecrusher, 26 Mayıs 2005 15:11 tarihinde demiş ki:
horrible'a katılıyorum gene.

ben de horibel a katılıyorum.bazı konularda büyüklerin deneyimlerinden yararlanmak lazım.şahsen onların fikrini alınca yalnış yapma olasılığım azalıyomuş gibi oluyo benim içim rahat ediyo.tabi ben kendi adıma konuştum bu herkes böyle olmayabilir..[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız...
Mesaj tarihi:
tek başına ınsan nereye kadar fıkır yurutebılır ki.Başkalarından yardım almak yapılacak en dogal şeydir.Bagımlı kalmak degıl ancak fıkır almak konuşmak kişiyi rahatlatır bana gore.Son derece dogal bir davranış[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ;
Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat...
Mesaj tarihi:
Başkalarına yaptırmak farklı, başkalarından yardım almak farklıdır.
İnsan çoğu zaman zor durumda kaldığı anlar olmuştur.Veyahutta ikilemde kaldığı zamanlar olmuştur.
Böyle zamanlarda her iki seçeneğinde +'larını ve -'lerini tek başına belirlemesi objektif bakımdan çok zordur.
Bu yüzden dostlarından veya böyle bir ortamdan yardım almak gayet doğaldır..[signature][hline]Madcat..
BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki:
kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşinden koşun
(not: kuku bir ideal deildir)
Mesaj tarihi:
sonucta insan o an kendisini caresiz hissediyo ve ikilemde kaliyo,arkadaslarinin yazdigi yorumlardan bi fikir alarak ona göre hareket etmek istiyo..
sadece fikir.. kafasina hangisi daha cok yatarsa, zaten icinden geleni yapar...
ayrica bütün insanlar,kendi kendine olaylarin icinden rahatlikla cikamiyo.. bide o var...
ve yasadigi benzeri bi olaydan, birileri ders almissa ve bunu ögüt vererek anlatirlarsa ,''esas cocua'' cok yardimi dokunur bence...
bende mesela beni anlayan arkadaslarimla derdimi paylasirim,onlar bana yardimci olmaya calisir bi sekilde, rahatlatirlar o an.. ama ben sonucta yine kendi kararimi kendim veririm.. cok ise yariyo bence..
ben gecen gün annemle konustumda rahatladim.
konusmadan önce ''amann o ne anlicak,zaten annamio beni..''diodum önyargiyla.. ama hicte öle diilmis..
bana, o anki durumumdan cikmama o kadar yardimci oldu ki...
bide söyle bisi var. insanin bi sorunu oldugu zaman panik yapiyo ve, o halde mantikli düsünemiyo hicbisei ... e birisiyle konusmasinda naapsin o zaman..
AYRIca zaten hatani yapip kendin ögrenirsin... sonucta yapcagin,ve ya yapmis oldugun hersey ya doorudur ya yanlis... bunlardan hep bisiler ögrenir insan...hatada denemez buna her zaman...
$ans ve 'olcagi varmis' olayi .. yeterki insan tirsak olmasin yani...

biraz daha konusursam konuyu iyice daitmis olucam... e sustum bende o zaman ..[signature][hline]
Mesaj tarihi:
başlıgı okuyaraktan postumu atıyorum.
ben çok severim bu olayı arkadaşımı benim yerime falan sınava sokarım kastedilen buysa ehhe[signature][hline]youth only zone!
Akvaryum Tutorial
paramı kazanmak istion? al buraya üye ol
sonra özelden gel sor nedir ne değildir anlatiyim>>PARA
Mesaj tarihi:
İnsan kendi sorunlarini cözebilseydi mukemmel olurdu o zaman insan olmazdi ama bu demek degildirki insanlara süreki sorunlarinizi anlatmalisiniz kimimiz icine atar kimimiz sürekli öter .. ama sorunlarimizi hep beraber cözmeliyiz tek basımıza alt edemeyiz cünkü bizim sorun olarka gördügümüz seyler baskalari icin cok basit seylerdir ne demisler herkezin sorunu kendine göre büyüktür evet ben bu lafa hep inanirim herkezin kücüklü büyüklü sorunu vardir mesela benim ailesel sorunum vardir ben benden sorunlusu yoktur diye dusnurum biri dondurmasini düsürür ve ondan daha sorunlusu yoktur ama birbirimize yardimci olurken daha soguk kanlı ve cözümcü davranırız cünkü sorunlari giderirken karsi tarafin sorunu bize cok büyük bir sorunmus gibi gelmez ve olumlu ve giderici cevaplar verebilirz..[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
  • Yeni Oluştur...