Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyü

arcane

Öne çıkan mesajlar

Bence çok ii film bazı arkadaşlar fragmandan yorum yapıyo fragmanı kötü katılıyorum ama filmi izlemeniz gerek...Amerikan yapımı korku filmlerinden daha etkileyici..Türünün ilk örneklerinden (İslam la bütünleşen korku bakımından)[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes
It never occurred to me that I am already asleep
Sosyal ağlarda paylaş

Mükemmel!
Ben gerçekten çok beğendim,bir iki falsosu var ama hiç içimi gıcıklamadı.İlk olarak kendimizi amerikan sinemasına o kadar kilitlemişiz ki neredeyse adamların her filmini çok beğeniyoruz, bizimkileri de dandik ve taklit olarak değerlendiriyoruz.

Bizim kültürümüzde hayalet yada peri olayları pek fazla olmaz, ama özellikle cin ve melek kavramları kutsal kitabımızda falan da yer alır.Dinimizde de gerçekten büyü vardır ve yapan yaptıran da cezalandırılır.Ben bütün bunlara inandığım ve hatta yakınlarımdanda kötü ve iyi yönde olaylarını dinlediğim için çok etkisinde kaldım filmin,bayağı gerildim.

ben paramın karşılığını aldığımı düşünüyorum,hatta tekrar bile gidebilirim.kesinlikle okul gibi amatörce değil, bazı sahneler cesurca yapılmış.

yani beni, televizyonun içinden çıkan kızlar(ring) yada internet sitelerinde yaşayan ruhlar(feardotcom),canlı canlı kesilen bacaklar(ölüm provası),haydi karanlıkta gezeyim de kötü ruh gelsin bana saldırsın(exorsıst begining) diyen filmlerle kıyasladığımda çok daha gerçekçi ve olayları olabilecek şekilde, insanı geren tarzda buluyorum.

filmi herkes beğenecek diye bir şart yok tabiki ama bahsedilen kavramlara inanıyorsanız, benim gibi ailenizden büyüklerinizden birşeyler dinlemişseniz,kesinlikle gidin görün derim.

biraz gereksiz ama filmde beğendiğim birşey
[spo1=Spoiler]Büyüler gerçekten de benzer şekilde yapılıyor,yeni gömülmüş ölünün toprağının alınması falan,cinler insanlara tecavüz edebilir(çocuğu doğururken de insan acılar içinde hayatını yitirirler),cinler insanları birbirlerine düşürebilir etkiliyebilir...[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
rol yapmaktan bukadar aciz insanları silah zoru ile mi filmde tutmuşlar bunu merak ettik hep

ha birde doğaçlama mı olmuş film anlamadık yani bukadar mı özensizce seçilir konuşmalar

hata mı lzm buyur

mağaradan geçip köye giderken biryerde yarasalar bir anda uçuşuyor hepsi korkuyor ama atlarda tık yok
acaip sakin duruyorlar ki öyle bir durumda ilk atlar ürker(bariz başka biryerden eklemişler ama eklerken atları azcık depreşmeleri konusunda uyarmamışlar :p )

sonracıgıma
acizlik okadar diz boyu ki oynayan kızların alayının gögüs görünsün az cinsellik katalım diye saçma sapan sahnelerde sütyenle yadar çıplak bırakılıyorlar

film kötü oldugunu bildiklerinden de film vizyona cıkmadan birton reklam yapıldı
yangın cıkarıldı, yok ece uslu ilk defa iç çamaşırı ile görünmüş tecavüze uğruyormuş...

prof amcam ayrı bi komedi
adam resmen şarapçı rolü yapıyo

Bunlara köye gitmeleri için yol gösteren köylülerin şiveye hasta oldum bukadar yapmacık olur...

Film genelinde köyde bi dengesizlik cıkınca ipek tuzcuoglunun "Yok yok büyü var" diye ısrarcı tutumu nasıl bir korku yaratabilir ki?
sanki korkun diye ikna etmeye calısır gibi bir hava yaratılmış bukadar banal olur..

Dünyanın en zor çekilen ve senaryosundan tut oyuncularına kadar herşeyin mükemmel uyum göstermesi ve gerçekçi olması gereken film türü korku filmi iken(insanları etkileyebilmesi açısından) ve dünyada kaliteli örneklerinin bir elin parmagını geçmeyecek kadar az olması gibi bir sıkıntı var iken bukadar iddialı bir şekilde korku filmi çekersek mors olmak kaçınılmazdır.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Agmahan, 19 Aralık 2004 22:33 tarihinde demiş ki:
...diyen filmlerle kıyasladığımda çok daha gerçekçi ve olayları olabilecek şekilde, insanı geren tarzda buluyorum.

Bi tatile çık[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Ra_tyillustrious, 14 Aralık 2004 12:11 tarihinde demiş ki:
Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

komikmiş...

bi köşe yazısında okumuştum dün bi gazetede, bir sürü şeyle ilgili yorum yapmış, filmi komik karşılamış. ama köşeyazısı sonuçta, orda yazanlara pek bakmamak lazım.. ilk fırsat bulduğumda gidip izlicem....[signature][hline]nickimin 26ee140 olduğuna bakmayın, önüme gelen her siteye 26ee140 diye kayıt olurken burayada olmuşum kazayla yıllar önce.. şimdide onu kullanıyorum. yoksa ben xaty
De Bakemm
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kötüydü ya bi kere bile korkmadım irkilmedim bile . Kız arkadaşımın boş anına geldi mağarada yarasaların fırladığı yerde zıplar gibi oldu o bile o kadar . O hocam dedikleri adam falan hepsi çok kötü bi oyunculuk yapmışlar çoğu kısımda güldüm yani . Tavsiye etmem bencede gitmeyin bişey kaybetmezsiniz[signature][hline]Xaenin d-r-a-c-o-n-i-a-c

CoH : Cursus Novatron
Xaenin Aurion
Alexi_Septimus, 30 Eylül 2004 17:10 tarihinde demiş ki:
O kadın öksürdüğünde portal açılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Film konusu olarak tamam güzel ama diğer noktalarda berbat.
1) Kasabaya yıllardır yağmur yağmamış ve yıllardır kimse yaşamamış çorak bir yer nasıl kuyu olabilir
hadi onu geçtim adamlar bir bıçak buluyor yok 13.yy kalma ama bakıyorsun bıçağa baslanmamış!
Ayrıca sahneler arası bu kadar çabuk atlamaları filmi dahada kötüleştiriyor! Neyse bu sefer olmamış bir dahakine inşallah[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jankis, 23 Aralık 2004 10:20 tarihinde demiş ki:
olsun dilek serbest rulez :)
hehe valla gala da süper gözüküyordu, filme de o güzel görüntüyü berbat oyunculukla mahvetmesin diye paranoya yapıp gitmicem ehehu.
malum sahneleri de gördüm sayılır gazetede resmi vardı :P.

şaka bi yana, sırf meraktan gidesim geliyor ama bi yandan da berbat çıkacağına eminim.share etsinler de x milyon baymiyim.gerilime el atmak ha, hem de yerli dizi starlarıyla.. hunharca eleştiricem bu filmi bi izliyim eheh.share ediniz :D.[signature][hline]Nefr, 01 Ocak 2003 20:13 tarihinde demiş ki:
Bi de benim takkem kaldırılsa bile solucanımın şapkası kalsın mümkünse, onun da ayrıca hastasıyım ehü.
Sosyal ağlarda paylaş

filmde bi sigara yakma ekolü var. her sahnede birileri sigara yakıyo. diyaloglar çok dandik, kötü düblajlanmış bi yabancı filim gibi.

bi de tecavüz sahnesinin hemen ardından yönetmen kaçan hayvanları gösterince ben kadına eşşekler tecavüz etti zannettim.

-çadırlar attan düştü
-çok sıkı bağlamıştım ama tüh.
-cevşen suya düştü.
-çok ta iyi bağlamıştım hayret.
-atlar kaçtı
-iyi bağlamıştım ben onları.
-karabasan tecavüz etti bana
-iyi bağlamışım halbuki[signature][hline]consume the forsaken
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi izlemedim konusunu da pek bilmiyorum biri spoiler olarak ablaya neden tecavüz ettiklerini ve bunu nasıl büyü ile bağladıklarını yazar mı[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq
"Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu
Sosyal ağlarda paylaş

Gittim bugün 2 arkadaşla.

Ve kız olanının gerilmesine önce şaşırdım, sonra da nedenini anladım. Denyoluklarına gerilmiş hehe =)

Ya gerçekten başarısız bir filmdi. Teşhir olayını direk kasten yapmışlar, mesela o adını hatırlayamadığım Tuzlu mu öyle soyadı olan kadının giyinirken göğüslerinin görünmesinin anlamı direk yok bence.

Tecavüz sahnesi aşırı komik zaten.

Ama anlamadığım 3 nokta var arkadaşın yukarda saydıklar ıharicinde. En sonunda cinin herifin kızının içine girdiği belli oluyor, buraya kadar tamam. Ama o kız Ece Uslu'ya nasıl tecavüz ediyor? Strap-on falan heralde =) Filmde şu olay kopuk, tüm bu olayları kız mı yapıyor? Bunu vurgulayamamışlar.

Bir de, yine o başroldeki Tuzlu mudur nedir, en sonunda o kaçıyor, ve haritasız kaçmalarının imkansız olduğu, kapkaranlık mağaraya, ışık falan olmadan giriyor, birden olayın ilerisine gidiyoruz ve kız kurtulmuş. Katırcılar yok, at yok eşek yok. O yolu nasıl gittin? Orada yolunu nasıl buldun?

Ve en kötüsü, kadın akıl hastanesinde yatıyor en sonunda. Kocasını arıyorlar karınız öldü diye. Büyüyü yapan 2 kadın trafik kazasında ölmüş meğer, biri bu adama aşık işte, telefonunda adı aşkım diye kayıtlıymış ordan aramışlar adamı. Ve adam bu olaya yıkılıyor, çöküyor duyunca. Sonra bakıyor karısı değil. Şimdi, kadın akıl hastanesinde ve kapalıyken, trafik kazası geçirmesine bu adamın inanması nasıl bir mantıktır? Senaryoyu yazanda akıl fikir yok mudur?

Bilmiyorum ben kafam çok karışık çıktım filmden yani =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Ra_tyillustrious, 14 Aralık 2004 12:11 tarihinde demiş ki:
Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

konu fena deildi oyunculuk berbattı ses efektleri gerçekten güzeldi, filmi bitiren ( gene ) oyunculuk olmuştu. Bu piyasayı eleştiren insanlar aman türk yapmıştır çoh güzel çoh güzel demeyi bırakıpta birazcık eleştirmeye başlasalar anca böle düzelir bu filmler yoksa bu kalitede oyunculukla ne kadar para harcasanda bi filme o kadar süper efektlerde yapsan müthiş senaryolarda bulsan filmin atmosferini yakalatamazsın. ( Örn: Filmde 2 kişi fln öldükten sonra prof. un kızı ( hoca'nın kızı ) babaya sarılır ağlayarak baba boşluğa ifadesiz bakar, sonra deli etmeyin beni fln... hoş yani )[signature][hline]life is unfair, kill yourself or get over it.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlarımla gittim büyüye...ilk yarı action olacak diye bekledik,yoktu.sandık ki 2. yarı olacak...teker teker herkes öldü...eee...üç beş de zıplatan ses efekti...dalıp gitmişin hissi verdi...peki elimize ne geçti????hiç bir şey...boşuna zaman kaybı....üstelik yanımdaki kız omuzum çok kemikli olduğunu ve rahat yatamadığını söyledi...yok kardeşim...olmamış...
Sosyal ağlarda paylaş

valla tam komedi filmi olmuş...
biraz popo ve göğüs görmeye hevesli arkadaşlara önerebilirim..

Büyü yapan karı çok salak..Uru Mukleyaaa..El katannnnaa
puahah yarıldım orda

Bide hocanın delirmiş kızların yanına koşup; ''Delirtmeyin lan beniiiii'' diye çığırıp tokatlamasına sinema yarıldı[signature][hline]Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ GADİR ÜLEAAYYYNNNN!

Sonsuzluğun ötesi içimizdedir!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 27 Aralık 2004 09:41 tarihinde demiş ki:

"Filmin giriş süperdi
tek korktugum yer filmin başında yaşlı büyücü kadının göğüslerinin görüldügü an oldu"

puahahahahahaha
*!yarılır*
*!sandalyeden düşer*[signature][hline]
[b]DeSo[b] Was Here!!!

[Bu mesaj DeSo tarafından 27 Aralık 2004 23:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
filmi az önce izlemiş bulunuyorum. acaba benim izlediğim versiyon mu bölük pörçük merak ettim
bazı sahneler kopuk kopuk. birinin göğsü kanıyor, kimse iplemiyor. bir yerde akrep gibi birşey fırlıyor adamın suratına, yaratığı seçemiyorsun. kimse de iplemiyor. sonra bilgisayar bozuluyor gene kimse iplemiyor. herkes teker teker ölüyor, bizim amcamız "lan delirtmeyin beni" diye naralar atıyor felan. ehu. saçma sapan bi filmmiş hakikaten. iyi ki sinemada oynarken gitmemişim.

hafif tüyleri diken diken eden bir film. ama sadece müzik yüzünden veya bir iki yerde aniden sıçratması yüzünden o da. onun dışında benim gibi korkak biri bile birçok sahnede kahkahalar attı. çekim açıları berbat, karakter tasvirleri yetersiz, mimikler dialoglar kötü, ortam betimlemeleri neredeyse hiç yok... izlediğime bile değmedi yani.

anlamadığım birkaç şey var. evin üstündeki ay olayı ne? sondaki kadın neden trafik kazası geçirdi? hiç nedeni konusunda bir olay görmedim. cinli kız, diğer kızı öldürmek için sürekli peşinden mi gidiyor nedir? sondaki bank sahnesinin anlamı ne? daha önce büyü yapılmış cinayet işlenmiş o lanetli kasabayla, kaza yaparak ölen kadının öfkesiyle yaptırdığı büyünün arasında bağ var mı? iki büyü yanyana mı geldi? o zaman iki ayrı cinden bahsedebilir miyiz? neden dönüp dolaşıp aynı kasabaya geri döndüler? kız ordan nasıl kurtuldu? vs vs..

said:
UltraPsycho, 26 Aralık 2004 22:35 tarihinde demiş ki:
Bide hocanın delirmiş kızların yanına koşup; ''Delirtmeyin lan beniiiii'' diye çığırıp tokatlamasına sinema yarıldı

o "hocam" zaten iki de "delirtmeyin beni" diye bağırıp durdu kafa atasım geldi. şarapçı gibi bir hali vardı zaten.
said:
sylvanthas, 24 Aralık 2004 23:10 tarihinde demiş ki:
-çadırlar attan düştü
-çok sıkı bağlamıştım ama tüh.
-cevşen suya düştü.
-çok ta iyi bağlamıştım hayret.
-atlar kaçtı
-iyi bağlamıştım ben onları.
-karabasan tecavüz etti bana
-iyi bağlamışım halbuki

HAHAHAHAH
fatality yemişe döndüm.[signature][hline]Beş Hececiler