Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 3 ü Bethesda yapacak

WinterWolf

Öne çıkan mesajlar

huun tek bir açıdan bakıldığını düşünecek olursak her zaman için 2d motorlarda 3d'den daha fazla detaya inmek mümkündür. ama en ileri 2d motorlarda bile gene sadece belli açılardan görülür herşey, sprite'lar ile yapılan göz yanılsamalarına gönüllü olarak kanar insan. öyle bunun farkedilememesi gibi bir durum da yoktur. bir noktada 3d'ye geçiş olacaktı ve zamanı gelmişti bunun. benzinli motorları da elektrik motorlarına çevirince insanlar "ah eskisi daha iyi hızlanıyordu bilmemneydi" filan diyecek ama bu geçiş daha iyi sonuçlar alınmasını sağlayacak uzun vadede. 3d motorların artıları (düzgün yapıldıkları sürece, wc3'ü düzgün örnek olarak kabul etmiyorum, 3d karşıtları da sadece onu örnek gösterebiliyor) eksilerinden daha fazla..

oturup 135132 resim çizmek marifet değildir, çizgi-film yapılmıyor burada. iyi bir 3d motor iyi bir 2d motora geçiriyor mu kullanışlılık, inandırıcılık ve görsellik bakımından? evet. starcraft'ın karşısına myth'i koyuyorum ondan birkaç ay önce çıkan ve dalga geçtiğini görüyorum grafik açısından. starcraft iyi bir 2d motora sahipti zamanı için ama yine aynı zamanın iyi bir 3d grafik motoru karşısında yetersiz kalıyordu her açıdan..

sc sevdiğim bir oyundur ama "sc balonsa dünyada oynanmaya değer oyun yoktur" sözüne de kahkahalarla gülerim.. :) şişirilmiş diyorum, kötü değil..

unity arattım ama bulamadım o başlığı nedense, bulursan yaz madem "dünyanın en dandik oyunlarından biri" nerde demişim..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

valla acikcasi ben izometrik ya da ustten oynanan bir oyunda oyunu cesitli acilardan oynama ihtiyaci ne hissettim ne de hisseden gordum . biz burda eger fps sundan bundan bahsediyor olsak dediklerinde haklisin ama bugune kadar cikan hic bir rts ya da izomerik oynanan oyuna elimi surmedim surmemde . ciktigi zaman ki grafiklerini baska bir oyunla karsilastirma sc nin cunku sana guzel gelmeyen o grafikler o yillarda son derece iyiydi bunun yaninda o grafikler sayesinde oynamasi rahat bi oyun cikti ortaya . 3d bir rts oynanmaz . grafik kalitesi acisindan degil oynanabilirlik acisindan konusuyorum .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

sam yaptıın saçma bişi. zevk meselesidir bu. daha yeni diye mesela airbrush illüstrasyonları daha mı çok beenmem lazım suluboyadan? saçma yani. bi guilty gear in görüntü kalitesine en iyi 3d oyunlardan tekken tag yaklaşamıyor bile benim gözümde. o zevki de vermiyor ayrıca. mesele zevk meselesidir sidik kaldırmaz. sen zevksizsen kimsenin yapabilece bişi de yok. :/[signature][hline]I can resist everything except temptation
Sosyal ağlarda paylaş

ben temiz bikaç ay gtaya el sürmediydim sırf üstten görünüş diye. çocuk aklı işte eheh araba kullanma hissi vermez (!) diyodum, ne bilim ilgimi çekmemişti. sonra bi bulaştım, 1 ve 2 hala yüklü ipden bağlanıp gta 2 oynuyoz o derece (hazır lafı geçmişken bağlantısı iyi olan 1 hafta sonrasından itibaren gta 2 sahibiyse beni bi görsün:))
konuya döneyim gta nerden çıktı yaw?:)
falloutu bedhesda yapıyosa bonecrushera msnde dediim gibi ardından kallavi bi patch çıkarır, allahın emri çünkü adamlar bug manyağı yapıp ek bi denyoluk örneğiyle o halde piyasaya sürecekler, bide morrowinddeki özgürlük hissini verebilirse(cliff racerlar dışında çok zevkli oluyo dağın tekine çıkıp geceleyin gökyüsünü seyretmek) , eh, patchede gerek yok aslında yaw oynarım ben:)
edit: ulan gta falan niye anlattım unuttum uyku sersemi şimdi aklıma geldi:) benim için 3d 2d farketmez demek istediydim... zevkler ve d'ler tartışılmaz... tamam gidiyom ben devam edin siz ehueh
[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe
MSN:[email protected]

[Bu mesaj Heffer tarafından 17 Temmuz 2004 00:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

boşverin sc yi şimdi tribe ı kurtarıoz burada, geck lazım. :D

2d gözüken 3d olayına en iyi örnek XIII'dir.tavsiye ederim.

bu saatten sonra adventure dışındaki türler için 2d oyun istemek bence abes kaçıyor.

fallout modlarına gelince vaktinde açtığım bir konu vardı official editor ve kullanımı hakkında.onlarla yapıyorlar o işleri.siz de yapabilirsiniz çok uğraşabilirim diyorsanız.[signature][hline]Kafalar m3 ile bahar gelmeden çiçek açıyorsa, o an Ayşeciğin headshota doyduğu andır...
SBGG!®
Sosyal ağlarda paylaş

bethesda developerından inciler:
I find it fascinating that so many people simply assume we're going to re-texture Morrowind, change a few lines of dialogue, and release a new game. Aside from the fact that I've already said we recognize that the Fallout world is one QUITE different from the Elder Scrolls, I know all too well where Morrowind fell short, and I assure you that we're quite capable of learning from it.[...]

FO3 hakkında bi sürü bişeyler demiş.

NMA daki bablar yeni bi fallout şunları içermelidir : (diyor ki tamamen katılıyorum)

-Isometric view (3D ala Silent Storm or 2D ala Fallout/Metalheart)
-Turn Based Combat
-SPECIAL
-The same setting
-The same openness of the earlier games
-A story that fits the setting/history
-Dialogue Trees
[signature][hline]Kafalar m3 ile bahar gelmeden çiçek açıyorsa, o an Ayşeciğin headshota doyduğu andır...
SBGG!®
Sosyal ağlarda paylaş

Special sistemi bence süper bir sistem değil. hitpointin arttığı hiç bir sistemi sevmem de zaten. (oynamam deil sevmem)
Tek kişiyi yönettiğiniz bir oyunda niye isometric diye tutturuyorsunuz anlamış deilim. Hadi squad control etsek haklısınız diyeceğim.

Nahanda 1001. mesaj fallout için gitmiş. (fallout a feda olsun be :-P )

[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
oxxx[==============>

[Bu mesaj Jaan tarafından 17 Temmuz 2004 12:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

huun:

"bugune kadar cikan hic bir rts ya da izomerik oynanan oyuna elimi surmedim surmemde"

belli oluyor, sürsen bu kadar tutucu konuşamazdın.. :)

"bana güzel gelmeyen grafikler" diye birşey yok, unity gibi çarpıtma sen de laflarımı lütfen. bak daha hemen yukarıdaki mesajlarımda starcraft'ın iyi bir 2d motora sahip olduğunu yazmışım. ama iyi bir 3d motor ile kıyas edince (ki bu wc3 değil) yetersiz olduğunu da söylemişim. yazdıklarımı net anlasanız da aynı şeyleri yazdırmasanız bana aslında çok iyi olacak..

horas da boss:
nasıl bir zevkmiş bu, böyle bir zevk mümkün olsa bugün halen shoot em up'lar, platformlar, topdown shooterlar piyasada olurdu. ben grafik bakımından kotor, morrowind ya da benzeri bir 3d oyundan daha fazla keyif alınabilenecek bir 2d izometrik oyun görmüş değilim. (infinity engine'li oyunlar dahil, background çizimi koymakla bitmiyor atmosferi yaşatmak) ha belki zevk meselesidir gene ama siz zevksizseniz de benim yapabileceğim birşey yok.. ;) (oyun geliştiricileri de benim kadar zevkli en azından :-p )

draven:
filmden ss'ler alıp bis forumlarındaki gibi forum resimleri haline getireceğim zaten, yakındır.. :)

heffer:
hemen şimdi gidip morrowind'in son yaması kaç mb ve wc3'ün son yaması kaç mb kıyas edip buraya yazıyorsun. sonra dediklerini geri alıp blizzard'a yönelik aynısını yaıyorsun, hani bazılarının taptığı şirkete.. :) ha ayrıca bu oyunlar için kaçar adet yama çıkarılmış diye de ben yazarım halen tatmin olmazsa kimse..

unity: Can you see anything?
sam: I see everything.
*unity dances to the rhythm of lead.*

arcane:
xiii'ün grafik motoru gerçekten güzel düşünülmüş ama bir temaya hizmet ediyor. fo3 gibi bir oyunun ihtiyacı yok, zaten ilk oyunlarda kullanılabildiği kadar 3d kullanılmış o vakit için. kimse de çıkıp söylemiyor bunu ilginçtir..

adam "morrowind'deki hatalarımızdan ders alacağız" demiş, sen inciler demişsin. şu oyunu deer hunter'ı yapanlara vereceklerdi de görecektim ben seni..

nma'deki babların önemli kısmı salak. tutucu fanboylar.. bunlar kürtaja karşı eşcinsel düşmanlarıdır kesin. o tarif ettikleri fallout 3 ancak 50000 adet satar, bunların forumundaki herkes 5 adet sipariş verir o şekilde.. special kullanılsın, diyalog ağaçları zaten olmazsa olmaz, history uysun da setting türkiye'de geçse gene olur, (görünüz: tactics'de doğu yakasına gidildi negzel, tutucu bushtluk emer) openness denilen olayda fo serisi geri kalır zaten tes serisinden, (main quest'i boşverip faction questleriyle haftalar geçirilebilen bir fo var mı?)

jaan:
hitpoint armtayan kaç tane crpg gösterebilirsin bize?[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

Sosyal ağlarda paylaş

sam dönüşü olmayan bi yolda ilerliyosun gel gurur yapma. bugün hala shoot em up'lar, platformlar, topdown shooterlar var zaten piyasada. üstelik 3d olanları da çok. eheh. mesele farklı sen bunu anlamamakta ısrar ediyosun. teknolojinin gelişmesiyle beraber 2d teknolojisi de gelişiyo sonuçta. yine 2d ama Hercules monitörlerde oynamıyoruz mesela. yani inadına yapıyosun diye düşünmeye başlıcam artık. niçin hala 2d dövüş oyunları çıkarıyo arcade firmaları? bissürü daha masraf yapıp hem de? laf... 3d kullanışlı lakin 2d ye göre estetik bakımından feci emen, günün şartlarına göre de emmek zorunda olan bi olay.[signature][hline]I can resist everything except temptation
Sosyal ağlarda paylaş

nerde shoot em up? nerde platform? pc'den bahsediyorum ben, konsoldu arcade makinesiydi apayrı türler var değişik platformlarda. arcade makinelerinin donanım gücü ne evdeki pc'nin gücü ne. arcade'in hedef kitlesi ne pc'ninki ne. estetik bakımından emmesi de şu şekilde olur ancak:

- e bu adamın yüzü robot gibi, ceketinin astarı olmamış..

- e sprite'lı oyunda da bütün evlerin sadece güney kapıları var. nasıl bir dünyaysa bu kuzeye bakan kapı yok. ha yapılmadı mı kuzeye bakan kapı, yapıldı ama ne kadar kullanışsız olduğunu da oynayan bilir gene. gizli kapı arasan daha çabuk bulursun..

ben şahsen tek bir açıdan görmek zorunda bırakıldığımız oyunların 3d'ye geçirilmesini anlamlı bulmuyorum. warcraft 3, age of mythlogy, battle relams filan bu oyunlarda tek bir açıdan görüyorsun zaten ki 3d'nin en büyük numarası her açıdan görebilmektir oyun dünyasını. myth serisine bir bakın, resmen o dünyanın içine giriyorsunuz. çıktığı zaman oynayanlar hatırlar zaten, oyunları record edip sonra kamerayı döndüre döndüre seyretmek nasıl keyifliydi. 3d motor yükseklik ile, hava durumlarıyla, yer şekilleriyle, terrain çeşitlerinin gameplay'e etkisiyle, gerçekçiliği ve estetiğiyle nasıl dalga geçiyordu aynı vakitlerde çıkan starcraft, age of empires gibi oyunlara..

horas usta 2d teknoloji gelişiyor da nereye kadar, bütün yükü ana işlemciye bindiriyorsun oyunda. diablo 2'nin 800x600 16 bit grafiklerinin unreal tournament'ın 1024x768 32-bit grafiklerinden daha az fps verdiği yerleri çok gördüm ben. ve estetik olarak da diablo 2 (gene blizzard fanboylar kabullenemedikleri halde) çıktığı vakte göre de vasataltı grafiklere sahipti. en gelişmiş 2d motor olarak commandos 2'yi görmüştüm ama dümdüz bir resim üzerinde sprite kaydırıyorsun yine. 3d'yi sadece tv jeneriklerinde gördüğümüz dönemlerde yaşıyor olsaydık halen bana da yetebilirdi ama 2004'te kurtarmıyor..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

Sosyal ağlarda paylaş

sam ben rts ya da izometrik oyuna elimi surmedim demedim . 3d olurlarsa surmem dedim. surmemektede hakliyim cunku 5215312 sene once cikan ground control kadar bile 3d yi rts ye yakistiran baska bir oyun cikmadi .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

unity senin prosesör su mu kaynattı ne, delüzyonlar içinde yüzüyorsun bu ara.. :)

nerde demişim onu haylayt et madem biz de görelim..

ekleme: huun merak etme ben ne dediğini anlamıştım zaten, halen o cümlede belirttiğimi söylüyorum.. ;)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

[Bu mesaj Sam tarafından 17 Temmuz 2004 15:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

genellemeyi aynı ayardaki motorlarla yapıyorumi kötü bir 2d motorla iyi 3d motoru kıyaslamıyorum, ikisinin de kendi kulvarında başarı derecesi aynıysa kıyaslıyorum..

hani 3d'den başka bişi görmemiş yeniyetme değilim ki, c64 vaktinden beri bilgisayar oyunlarına sevdalıyım. 2d paradox oyunlarında yetiyor halen ama yetmediği yerler artıyor, bir ömür boyunca görünüşüyle, oynanışıyla aynı oyunları oynamak isteyen birisi değilim. space invaders 15 yıl önce yaptığı etkiyi yapamıyor bende. fallout da 97'de yaptığı etkiyi yapamaz aynısının tıpkısı herşeyi 3d motora aktarıp hikaye yenileyerek..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

Sosyal ağlarda paylaş

unofficial ilk ss için burdan buyrun : :horace:

said:
If Bethesda announces that the new Fallout will be 1st person with no turn-based combat, there will be a sudden jump in the suicide rate of the 'men living in their parent's basement' demographic.
:lol:

Bu arada hatırlatılması gereken bi nokta, fallout ve special kuralları tamamen ayrı ürünler ve bethesda ikisinin de haklarını satın almış durumda. Oyun büyük ihtimalle specialla yapılacak. Ayrıca saatlerdir gereksiz bişey üzerinde tartışıyorsunuz : zevkler. Sam öyle sever, unity böyle. Ama siz anakonudan sapıp sidik yarıştırmaya başlamışsınız.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...