DoruK Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 ben de bu kadar rahat olanlara[signature][hline][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Resimlerim || [i] Sen de birşey yazın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Kitabı bugun bitirdim , [spo1=Kesinlikle okumayin kitabi okuyacaksaniz]Herşeyden önce kitabın heryerinde geçen bir kaos ortamı mevcut , Savaşın her iki tarafı da ne olacagını , ne yapacakalarını bilmez haldeler . Bütün savaş ucu açık planlarla yapılmakta ve tam bir keşmekeş olarak sona kadar sürmekte . Sanki savaş dünyanın sayılı iki ordusu arasında çatışma değil de mahalleler arasında bir kavga gibi kısacası . Türk ordusunun kesin bir acizliği var özellikle yönetim kademesinde . Komutanlar şaşkın , bilgisiz tamamen cahillermiş gibi , Hepsi sürekli olarak şimdi ne yapacagız ? Sen ne dersin ? gibi cümleler kullanarak birer er seviyesine indirilmişler resmen . Ayrıca Türk ordusunun askeri istihbarıtının hiç olmadıgı gibi bir sonuç çıkıyor her ne kadar ilk sayfalarda kahraman erlerimizin canları pahasına amerikan hareketliliğini farketmeleri gibi küçük bir ayrntı içerse de , Türkiye'yi işgal edecek bir gücün toplandığını , amerikan filolarının (ki aralarında birçok uçakgemisi var)akdenizde toplanmasına rağmen yine hiçbir bilgi yokmus gibi davranılması . (mesela Türk donanmasının bodrumda tatil yapması gibi) Tamamen hazırlıksız yakalanması türk ordusunun . Türk ordusunun keşif için radar , uçak ve uydu gibi elinde var olan imkanlar yerine 1. dünya savaşı mantığıyla keşif birliklerinden gelen bilgilere bel bağlaması . Ayrıca Türk ordusunun olandan oldukça küçük gösterilmesi de bir başka saçmalık olmuş . 400.000 askeri aktif olan bir ordudan çok Luxemburg ordusuymuşçasına bir kaç birlikten meydana gelmesi gibi bir durum var . Savaş durumunda mevcudunu 10 a katlayabilken bir ordudan bahsediyoruz . Tabi savaşın Blitzkrieg havasında geçtiğini hesaba katarsak tabi ki sayılar o denli yükselemez ama Amerikan ordusunun sadece Ankara ve Istanbula harekat yaptıgını düşündüğümüzde geri kalan türk ordusunun çok büyük sayılarda oldugu ve muhakkak savaş alanına intikal edeceklerini ve savaşın bu kadar kolay olmayacagını düşünebiliriz . Kitap Bu noktada Inanılmaz Amerikan Hava desteğinden bahsediyor . Fakat şu var ki Tüm Türkiyeyi kapsayacak bir hava şemsiyesini oluşturmak için Amerikan hava kuvvetlerinin yarısının Türkiyeye yakın yerlere konuşlanması gerekmektedir . Tabi bu konuslanma da istihbahrat tarafından haber alınacak ve gerekli adımlar atılacaktır bu da bizi yukarda söylediğim istihbarat olayına getiriyor yine . Ayrıca kitap boyunca artık alıştığım onlarca mantık hatası var . Genel kurmay başkanının bizzat bombalanan Anıtkabirden Atatürk'ün naaşını bulmaya gitmesi (vardığı anda amerikalıların haber alması [hadi neyse]) istanbuldaki savaşta özel timcilerin sokakta buldukları adama görev vermesi (sayıları az olsa anlayacağım da 700 özel timcinin arasında görev vermek için sokaktan adam seçilmesi) Türk ordusunun amerikan ordusuna karşı cephe savaşı yapmaya çalışması . (tam bir saçmalık burası hiç girmeye gerek yok) vb olnarca şey . Ayrıca savaşın bitişi de hakikaten çok çok saçma olmuş bunun hakkında spoiler bile vermeyeceğim ama şu kadarını söyleyeyim kitaptaki oluşumdan sonra bir dünya savaşı başlaması gerekirdi . Savaş sonrası izmirli halkın (100 binlerce insan ölmüş bu arada) toplu bir şekilde kahvaltıya gitmesi hakikaten tam bir mantık şenliği olmuş . (ne demekse mantık şenliği ) Kitap tamamen dublaj türkçesiyle ve saçmasapan dialoglarla dolu . Ama yine de okuyun bence kitabı ama gerçeklerin böyle olmadığını bilerek , abartının sınırlarının zorlandığını bilerek . Bazı şeylerin olma ihtimali var ama bu kadarının da olması mümkün değil kısaca özetlersek bütün yorumlarımı . Unuttuğum bir çok şey var eminim burda ama hatırladıkça yazarım [/spo].[signature][hline]MaXi... [Bu mesaj maxigenous tarafından 26 Şubat 2005 20:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Des Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 said: gokkkan, 26 Şubat 2005 19:52 tarihinde demiş ki: herşeyi amerikadan bilenlere gcık ve snir ve uyz oluorm :-) Evet herşeyin kaynağı israil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 güzeldir alır okurum şimdiden cok satmış diyordum maxigenous verdigi spoiler i bi actım aman tanrım yani[signature][hline]Deviant art gallery Somebody tell me. Why it feels more real when I dream than when I am awake. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 yaz denmişti yazdım :) ya okuyun kitabı bence en azından bir fikir verebilir beğenmesem de kitabı bence okunmalı .[signature][hline]MaXi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Kitap ciden cok hos bi amacla yazilmis ayrica yazarlarda öyleki admalara en zıt tipleri bile ikna edebilyolarla cok zekice konusup Flash TV de metal fırtına var su an izleyin derim[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 önyargılı olmak istemem ama elemanlar inanılmaz antipatik ve itici geliyo bana. Ayrıca şunu da farketmekteyim ki günden güne dötleri kafdağına doğru yaklaşıyo ve medya maymunluğuna doğru ilerleme var.Yani öle ki yakında bi dizi de fln oynarlarsa şaşmam...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 kitapta askeri bilgi yok adamlar medya maymunu dogru olası bir savas yazılmış ancak bu elemanlar turkıyeyı kendı okullarından gorduklerı gıbı yazmışlar dıyorumya burdan 5-6 kişi bir araya gelsek edebı eser bıle cıkarırız bu adamlara kıyasla Uluslararası ılıskıler okuyan fakat uluslararası ılıskılerın gelıyoz kocum yardıma veya hadı baba sızı bombaladılar bızde onları bombalıyalımdan olustugunu sanan ogrencıler. Savasın Iraktakı gıbı oldugunu sanan adamlar ıste bu kadar yazabılır Saddam oyle bır buyutulduku basında mılelt saddamın yakalanmasını bı halt sandı adamalrın ordusundan esame okunmazken bız dunyadakı en ıyı ıkıncı ordudan bahsedıyoruz en dısıplınlısını gectım yanı Turk komandolorından eser yok nedensekı bu bordo berelıler zamanında kac tane zor işin ustesınden geldıler ordudakı askerlerın cogu zaten komando olarak egıtılıyor hıc yok kıtapta yazarlar resmen TSK ıle ırak ın cumhurıyet muhafızlarını bır tutmuslar kıtapta nedense asırı fanatık ulkucu gecnlerımızdende bahsedılmıyorkı bu adamlar turkıyedekı orman yangınalrını yunanıstan cıkarıyor dıye gıdıp yunanıstanda ormanalrı yakıcak kadar fanatık ve delıler[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki: Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Genelkurmay başkanlıgından yardım istemişler askeri bilgi için ama genelkurmay başkanlıgı geri çevirmiş..[signature][hline]Learn to Obey before you Command.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Des Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 said: Viktor, 27 Şubat 2005 15:03 tarihinde demiş ki: kitapta askeri bilgi yok adamlar medya maymunu dogru olası bir savas yazılmış ancak bu elemanlar turkıyeyı kendı okullarından gorduklerı gıbı yazmışlar dıyorumya burdan 5-6 kişi bir araya gelsek edebı eser bıle cıkarırız bu adamlara kıyasla Uluslararası ılıskıler okuyan fakat uluslararası ılıskılerın gelıyoz kocum yardıma veya hadı baba sızı bombaladılar bızde onları bombalıyalımdan olustugunu sanan ogrencıler. Savasın Iraktakı gıbı oldugunu sanan adamlar ıste bu kadar yazabılır Saddam oyle bır buyutulduku basında mılelt saddamın yakalanmasını bı halt sandı adamalrın ordusundan esame okunmazken bız dunyadakı en ıyı ıkıncı ordudan bahsedıyoruz en dısıplınlısını gectım yanı Turk komandolorından eser yok nedensekı bu bordo berelıler zamanında kac tane zor işin ustesınden geldıler ordudakı askerlerın cogu zaten komando olarak egıtılıyor hıc yok kıtapta yazarlar resmen TSK ıle ırak ın cumhurıyet muhafızlarını bır tutmuslar kıtapta nedense asırı fanatık ulkucu gecnlerımızdende bahsedılmıyorkı bu adamlar turkıyedekı orman yangınalrını yunanıstan cıkarıyor dıye gıdıp yunanıstanda ormanalrı yakıcak kadar fanatık ve delıler Kitabı okumamışsın bile ! Nerde yok bolu ve kayserinin yaptıklarını yazmış ya adamlar.Siirt ve tunceliyi adamlar atom bombası gibi bombayla uçuruyor zaten.Yani burda kurguda bi yanlış yok zaten kitaptada amerika ancak hava gücüyle varlık gösteriyor,hava gücünün yardım etmediği yerlerde geberiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 ülkücülerde war isyan çıakrmada taksimde buluşmaya çalıştıkları satırlar....[signature][hline]Learn to Obey before you Command.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 yazarlardan orkun metal fırtına 2 , burak da yeni bi bilimkurgu kitabı üzerine çalışmaya başlamış hürriyet gazetesinin haberine göre[signature][hline]yargılamayın, henüz siz de yargılanmadınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 oo süper gelsin gelsin...[signature][hline]Learn to Obey before you Command.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 said: paspatur, 27 Şubat 2005 08:33 tarihinde demiş ki: önyargılı olmak istemem ama elemanlar inanılmaz antipatik ve itici geliyo bana. Ayrıca şunu da farketmekteyim ki günden güne dötleri kafdağına doğru yaklaşıyo ve medya maymunluğuna doğru ilerleme var.Yani öle ki yakında bi dizi de fln oynarlarsa şaşmam... evet tipleri banada itici gelmisti fakat bi kere söle otur izle adamlarin konusmalarini gözlerinde biraz dürüstlük oldunu görceksin adamlar yazalim demisler yazmislar helal olsun cokta güzel bi mantiklari var biz rahatsiz edici bi kitap olmasini istemeseydik gidip ask romani yazardik dedi eger biz bu kitabi okuyunca korkuyosak demekki türkiye lider bir ülke degil ve dahah 40 fıırn ekmek yemesi lazim helal olsun bizim böle aptal kitaplardan korkmamaiz lazim ..[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 said: faint, 27 Şubat 2005 19:56 tarihinde demiş ki: yazarlardan orkun metal fırtına 2 , burak da yeni bi bilimkurgu kitabı üzerine çalışmaya başlamış hürriyet gazetesinin haberine göre Metal Firtina 2.. cok merak ediyorum ne olacak.. Bi de soylemeyi unuttum, kitapta bizim Hava Gucumuzun icine etmi$ler.. Sanki hic yokmu$ gibi... Bizim pilotlar NASA'da ders veriyor abicim.. Dunya'nin en iyi pilotlarindan var bizde.. ucaklar o kadar geli$mi$ ve cok olmasa da..[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 içlerinden bir tanesi fantazi kitapları ve frp ile kafayı ucurmuş bir elaman olunca tabiki gerçeklerden uzaklaşıcaktır ya bu bir fısıltı gazatesi işi işte bir hattı gerginleştirmek icin yapılan ilk adım..USA ile çok çıkarımız örtüşüyor kaldı ki ne savaşı neden olsun ki soruları da soruluyor ama kitapta anlatıldığı gibi birşeye kalkışmaları demek kendi hukuki yargılarını ve plan etaplarını deşifreye götürür ki bunu yapıcak kadar aptal değil bu adamlar...[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 pilotların kral olsa ne olur adamlarda senın 3-4 katın kadar uçak,ve teknolojı war.Bence kendımızı güçsüz göstermemiş aksine Amerikaya direnip galip çıkan tek devlet olarak göstermiş bir kitapla siz nasıl oluyorda yok güçsüz vs vs diorsunuz. Ayrıca bu yazarlar genel kurmaydan yardım istemiş ama negatif yanıt alınca kendı araştırmalarıyla birşeyler ortaya koymuşlar. Ki bu kitapta bir tarih kitabı olmadıgına göre herşeyin 1e1 gerçek olmasına gerek yok .Sonuçta bu kurguyla gerçeğin sentezi....BU BİR KİTAP...[signature][hline]Learn to Obey before you Command.... [Bu mesaj Xanthe tarafından 28 Şubat 2005 15:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Amerıkaya dırenıp galıp cıkan ıkı devlet daha vardır ABD utanmasa ısımlerınıde yasaklatıcak :D Vietnam ıle Kuba yı unutmıyalım Sayımı kalıtemı sorusu gundeme gelebılır herıflerın sayısı fazla ama atlantık asırı gelıyor herıfler ve bırsuru ulkdekı hava ustlerını kullanmak ıcın o ulkelerden ızın cıkartmaları lazımkı konu turkıye olunca dıger ulkeler ızın vermez kardes bız zaten asker sokmadan parcalıoduk adamları sana noluyor derler amerıkaya bide orc ornegını unutmıyalım tek bır ınsan 25 30 orca bedelse bır turk dunyaya bedeldır :P[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki: Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Öle bi izin verirki memlektleri için anasınıbıle satar her devlet:) Evet küba ve vietnamda wardı dogru ama gerçekten baya zor durumdalar...[signature][hline]Learn to Obey before you Command.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Metal Fırtına hakkında yazılanları okumuştum. Konuya bir cevap yazacaktım ama fırsatım olmadı. Kitabı henüz okuma fırsatım olmadı. Ancak yorumlardan anladığım kadarıyla, olası bir ABD saldırısında, ordu yenilmiş. İstanbul halkı ise ellerinde sopalarla amerika ordusuna direnmiş. Böyle bir konusu varmış. Kurtuluş Savaşında yabancı işgaline en az tepki gösteren ve paşa paşa kabul eden şehir İstanbul'du. Olası bir ABD işgalinde en az tepki gösteren gene İstanbul olur. İstanbul'luların tüm Türkiye'nin İstanbul'dan ibaretmiş gibi görmeleri gerçekten tuhafıma gidiyor. Bu kitap da bu kanı üstünden hazırlanmış bence. Tamam eski Osmanlı Padişahlar kenti olabilir, bu yüzden epey zengin bir yer de olabilir, ama ülkenin kalbi Ankara'dır. Sen generalleri, devlet büyüklerini yemek için Ankara'yı işgal etmedikçe, çok kolay bir şekilde karşı savunmayla karşılaşırsın. Biraz dramatize edilmiş diye düşünüyorum. Gerçi kaos ortamını gözlemlemek için kitabı okumayı düşünüyorum. Belki mantıklı bir açıklama getirmiştir İstanbul'un işgaline odaklanmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Abi merkezimiz Ankara olabilir ama ekonominin kalbi de İstanbul'da atıyor malesef.Sanayi kuruluşlarımızın büyük çoğunluğu İstanbul ve çevresinde kurulu.İstanbul'un düşmesi bu ülkenin %50'sinin düşmesi anlamına geliyor bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 neyse boş polemikler bunlar. İstanbul'un öneminin yanında Ankara'nın önemi devede kulaktır. Ankara'nın neden başkent seçildiğini hepimiz biliyoruz ilkokuldan bu yana okuyoruz bunu. Coğrafi öneminin yanında başka ne önemi varmış ankara'nın? Orda yaşayanlara laf etmiyorum yanlış anlaşılmasın çok sevdiğim insanlar var ankaradan ama yani bi zahmet biraz mantık. [ Mesaj 27 Nisan 2007, Cuma - 23:16 tarihinde, elaidi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Neden New York yerine Washington başkent olduysa, benzeri hadise Ankara için de geçerli. Ankara "sadece coğrafik avantajı var" diyerek geçilecek birşey değil. Ankara'nın başkent yapılmasının bir sürü nedeni var. Birincisi tam merkezde olması. İkincisi, o dönem yurdun çevre illeri düşman işgali altındayken, sadece iç anadolunun rahat kalmasıydı. Üçüncüsü, İstanbul zaten zengin bir kent, ancak Ankara üstünden doğu anadoluyu da kalkındırabilmesi istendiği için. Dördüncüsü, İstanbul'da ingiliz askerlerinin dolanması, ve kurtuluş savaşı için faaliyetler yapmasının neredeyse imkansız olmasıydı. Bunun gibi bir ton neden var. Ama sadece eski Osmanlı zenginlikleri var diye neden "İstanbul dururken Ankara yapılmamalıydı" deniyor onu anlamadım. Neyse bunu geçersek, benim asıl anlatmak istediğim bu değil elaidi. Genelkurmay başkanı, Başbakan, Bakanlıklar, Cumhurbaşkanı hep Ankara'da değil mi? Yani, bundan dolayı, Ankara işgal edilmediği sürece, İstanbul İşgaline karşı çok rahat bir savunma hazırlanıp, ordu yollanabilir. Bunu kastettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 O orduyu istanbulun ürettiği yiyecek, konserve, para, silah, insan olmadan eskişehire bile zor yürütürsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 teşekkürler gimli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar