Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metal Fırtına

navyamphs

Öne çıkan mesajlar

Yaw sadece kitabın arkasını okuyup yorum yapmayın ltfen...Bence eleştirdiiniz gibikitap sacaa deil mantıklı bile...Ki zaten kitap ta gerceklik icin yasılmamıs.Fantastik denebilir.Ama anlatılanların neyi sacma.bush biyerinden bisey sallayıp bisi natodan atsa kim ne der...Hangi ab itiras eder hangi onların elinde olmayan kamuoyu onları kınar weya bisey yapar he???Irakta resmen soykırım yapan abd ye kim ne dio ki suan.Anca şirak kınar,şüröder yapmayın der...Zaten natoya aldıı yeni dogu bloku ulkeler onun elinin altında...Sonna der se turkiyenin lideri erdogan dunya icin tehlikeli gosterse hocanın etegini opeerken ki resimlerini erdoganın!!!Dese ki bu müslüman turkler hristiyan awrupaya sızıp soyunuzu kıracak die.Hangi awrupalı korkmas ki bundan??? Saldırır ki zaten yunanlar dunden hasır ermeni lobisi abd de had safhada...Bis ne yapcas bunlar cok sacma deyip gececez dimi???
*sinlrlenir*
Sosyal ağlarda paylaş

1 türk yazarin yapitini beğenmedim diyince türk edebiyat düşmanı olduk. Dikkat edersen demişimki konusu yani bu eserin konusu. Herkes herşeyi sevecek diye 1şi yok arkadaşim ben sadece fantezi kitaplarını severim sana göre benim okuduklarım saçmalık olabilir bana görede bu ok?
İyiki senin gibilerden fazla yok.Sadece 1 cümleye göre insani tanimadan böyle yorumlar yapan insanlarla ayni havayi solumak istemezdim ....[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider...
Sosyal ağlarda paylaş

Kitabı okumadan önce banada saçma geliyordu. Okuduktan sona ise neden olmasın diye bir düşünceye sahibim. Spoiler oluacak ama... bütün bor minarilini kullanmak variken çoğunlukla yetinecekki Amerika. Ayrıca kitabı okuduktan sonra Amerikalara karşı olan saklı nefret duygularım kabardı. Geçen gün Adana havalimanında gördüğüm 2 coniye pis pis bakerken buldum kendimi...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Senin saçma dediğin şey, kitaba konu olan olayların olma olasılığının az yada hiç olmaması ise; konusu saçma olmayan bilimkurgu kitabı söylesene ?[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu saptirma burda bilimkurgular saçmami değilmi onu değil türk yazinca saçma yabanci yazinca güsel oluyor dediğimi söylemişsin. Postumu okursan öyle 1 şey yazmadiği anlarsin. Burasi 1 forum herkes kendi düşüncesini söyler bence saçma sence süper saygi duyarim ama saygi duy ok?[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider...

[Bu mesaj Hamish tarafından 23 Ocak 2005 16:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bakalım bu kitabı demin gittim aldım okuyucam bu akşam isallah beğenirim ya :)[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

-------------------------------------------
En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

"Kuzey Irak'ta çatışma 13 ABD askeri öldü, 30 yaralı var. Ordu yetkilileri, Amerikan güçlerine saldıran 35 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı"

İşte burdan kaybetti zaten. 13e 35 ölü.. İmkansız :)[signature][hline]--- God is in the TV ---
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi arkadaşlar, kitabın konusunu duyduktan sonra anında ısmarlamamla, kitabın ertesi gün gelip baştan sona okuduktan sonra, izninizle bir analiz yapmak istiyorum.

Şimdi ilk olarak Amerika'nın Türkiye'ye saldırması çok uçuk bir fikir olabilir ama kitabı da okuma amacımız da bu zaten. "What if" YA OLSAYDI konseptini takip ediyoruz. Şimdi ya olsaydı? Evet, yazarlar eğer gerçekten böyle bir olay olsaydı, olacakları iyi yazmışlar. Ama malesef Amerika biraz fazla abartılmış. Yani Irak'taki savaşın bile bir ay falan sürmesi, Türkiye'ye saldırının 4 günde bitmesini tamamen imkansızlaştırır.

Bir arkadaş 35'e 13 demiş, kitap burdan kaybetmiş demiş. Ordaki kurgu bi kere tamamen [spo1=devamı için TIH]Amerikan askerlerin lehineydi. Adamlar süper siperdeydi ve bizim askerleri düşürülsede tarayan ardı ardına 3 tane saldırı helikopteri vardı. Kahramanca savaştılar ve kahramanca öldüler.[/spo]

Neyse, şimdi yazarların asıl amacını tam olarak kestiremiyorum ama büyük ihtimalle Amerikan düşmanlığı yaratmak olabilir. Kitapta Türklerin nasıl kahramanca savaştığının yanı sıra nasıl kolayca alt edildiklerini ve Amerikan askerlerinin yaptıkları acımasızlıklar anlatılıyor. MİT ajanı Gökhan'ın Washington ve New York'ta [spo2=devamı için TIH *burayı okuyun önemli*]yaptığı olaylar okuyanı nasıl gaza getiriyorsa, Ankara'da kocasına 2 kurşun sıkıp, adam hala hayattayken gözleri önünde karısına tecavüz eden 4 Amerikan askerinin iğrençliği - OROSPU ÇOCUKLUĞU - da insanın içini kemire kemire çürütüyor.[/spo]

Amerika'nın gücünü abartmışlar dedim. Evet, bence fazla abartmışlar.. Irak'ta tanklarını bile doğru dürüst kullanamayıp kendi güçlerine saldırmayı başaran Amerika'lılar, bütün operasyonda her an istedikleri yerde istedikleri desteği alıp her adımı doğru atıyorlar. [spo3=Başlangıcı için TIH]Suriye'den geçip 2 gün içinde direnişleri alt ederek Ankara'ya kolayca giriyorlar [/spo]ki bu im-kan-SIZ. Hiçbir hava savunma silahı etkili olamıyor, donanmamız ve hava gücümüz bir gün içinde imha ediliyor. --> Şimdi dünyadaki en süper pilotları bulundurduğumuzu düşünsek ve Amerika'nın uçaklarını tanıyor olduğumuzu göz önünde bulundurursak, uçaklarımızın kalkmadan bombalanmasına ve havada düşmanın kendilerinden sayıca fazla olduğu için direkman vurulmasına imkan VERMİYORUM. Hele Hele yazarlar bizim uçaklara karşı Amerikan Hava Kuvvetlerinin F-22leri kullandığını yazmış. Bu uçağın tasarlanmasının bitmemiş, proje kapanmış ve yapılmış prototip sayısı da 3ü geçmemektedir. Amerika'nın uluslararası olarak yeni başlattığı F-32 projesine Türkiye'de katılmıştır. Amerikan hava kuvvetlerinin sayıca çok fazla olduğu doğru ama bizim kuvvetlerin bu dezavantajlarına göre önlem almış olması lazım.

Ayrıca kitapta Avrupa devletlerinin politik protesto dışında cevapsız kalmasının ihtimali azdır. Bundan başka Amerika'nın savaşı çıkarış nedeni son derece doğaldır, ve gerçekten gelecekte beklenebilen bir saldırıdır.

said:
Endoret, 22 Aralık 2004 23:34 tarihinde demiş ki:
pati ahalisinin böyle bir saçma sapan hikayeyi kaale almamasını beklerdim böyle saçma sapan bir şey olamaz. umarım en yakın zamanda bu saçma hikaye uydurması için gerekli merciler tarafından yasal işlemler başlatılır. :hrr: ve bu baslığa down diyorum :tdown:

Sırf sen kitabın saçma olduğunu düşünüyorsun diye konunun kaldırılması çok mantıksız. O zaman hemen telefon açalım yayınevine satış durdurulsun ve kitap toplansın.. Lütfen bu derece düşüncesiz postlar atmayın.
said:
Cyan_Bloodbane, 21 Ocak 2005 23:36 tarihinde demiş ki:
Kitabı yazan arkadaşlar üniversite öğrencisi iki genç bunlar birbirlerinden habersiz aynı konu üzerine kitap yazarken derslerine giren bir hocaları tarafından tanıştırılıyorlar.Sonra ikiside hikayelerini birleştirip POLİTİKADAN ÇOK TÜRKLERİN AMERİKADAN DAHA GÜÇLÜ OLABİLECİKLERİ FİKRİNİ YAYAN BU DUYGUSAL KİTABI BASIYORLAR!Ortada saçmalık falan yok bolca askeri terim ve salt savaş başka hiçbirşey yok!Türklük duygusunun son derece hakim olduğu hem eğlenceli ve hem hüzünlü 3 saat'te okunacak bir kitap.Ordan burdan laf atıp durmayın alıp okuyun okumazsanızda ön yargıyla şöyle böyle demeyin.Bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmayın!

Bu kitap hiçbir şekilde Türklerin Amerika'dan daha güçlü olacağını ima etmiyor. 3 saatte okunmasının imkansız olduğunu ayrıca buraya yazıyorum. Kitap, Amerika'nın teknolojiyi kullanarak bizi nasıl gafil avlayabileceğini ve Türk ordusunun ne kadar kahraman ne kadar gururlu ve ne kadar kabiliyetli olursa olsun bu teknolojiye karşı hiçbir şanslarının olmadığını anlatıyor. Kaldıki zaten kitabın bu kısmı acayip abartılmış.

said:
DiaBoLiC, 22 Aralık 2004 23:51 tarihinde demiş ki: 2 NATO üyesi ülke arasında açık savaş mümkün değildir...

Bal gibi de mümkünatı vardır. Heleki bu ülke ABD gibi bir süper güç ise.

said:
Solkirans, 15 Ocak 2005 03:30 tarihinde demiş ki:
yazarın böyle bir iddiası var.Bilindiği üzere bor madenlerinin %80i türkiyede ve yeni dünya yakı
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika Tr ye haksız yere saldırırsa (ki saldırırsa paralı asker kullanır)
1)Bizim aşırı derecede iyi eğitilmiş asker ve vatan sevgisi ateşi ile saldırarak yenebiliriz
2)Amerika'ya yemez çünkü savaş bahanesi yok ve saldırırsa tepesine NATO biner.[signature][hline]"Reha acı var mı acı" Erman Toroğlu
"Ermancığım hava sıcak oralar nası?" Rehanın cevabı

Sosyal ağlarda paylaş

şimdi amerika saldırılarda savaş kurallarını ihlal ediyor nitekim ıraktaki tüm birliklerimiz 1 gecede yok oluyor şimdi bana bizim uçaklarımız donanmamız 1 günde yok olmaz demeyin amerikan uçaklarının bir kısmını düşürebilr ama bir noktadan sonra uçakları görmeden vurulurlar nitekim bizim f-16 larımızın bazı yenilemelerinin yapılmasına abd izin vermemişti donanmada şöyle söyliyim bizim donanmamız onların eskileriyle oluşuyor abd bize gelip kullanacağı yeni gemiyi değil eskiden kullandığı gemileri veriyor(öle biliyorum) o yüzden yine teknolojiyle bizi yakarlar zaten silahlarımız hep abd yapımı elbette onlar zafiyetlerinide bilecek daha iyilerinede sahip olacak
birlikleri havadan vurarak hiç bir tank bırakmazlar yapacak bir şey yok buna bizim tanklar onlarınkiyle kıyaslanamaz ankaraya rush olsa o şekilde durdurmak zor :)
ama ülkeyi işgal edemezler o kesin nitekim güneydoğudaki yapılanma çok hoşuma gitti[signature][hline]HisarOyun.Com&FrpNet.Net
CeyhunAlyeşil
Sosyal ağlarda paylaş

cıkarda cok fazla yannıs bılgı var agzı olan konusuyor mısalı

oncelıkle turkıyede 90 tane atom bombası var bunnardan 40 tanesı turk hukumetının kullanımında 50 ıse amerıkan boyle bır saldırı olsa bıze yar olmadı kımseye olmasın mantıgını turk ordusu pekhala uygulayıp bombaları tek tek sallıyabılır

j projesı adı verılen 5 tane yenı fuze gelıstırdı turkıye bu SRBM ler ulke savunmasında korkunc taktıksel oneme sahıp amerıkan olmadıgı ıcın amerıka bıle bılmıyor nasıl bısıy oldukalrını tamamen turk uretımı

donanma baya guclu denızaltılar fılan var abartmayın yanı yok ABD nın ıkıncı ellerı dıye ABD den alınan ıkınce el gemı muhakkak vardır ancak cogu gemıelr sıparıs ustune ozel yapılır dunyada kural budur donanma ıse ole 3-4 saatte yok edılıcek bır donanma degıl dunyada üçüncüsü ılk olarak ve karadan gelıcek logıstık ve taktıksel destekle ulke karasuları ıcınde cok cıddı bır guc cogu adam "bızım donanma bok gıbı ucak gemımız bıle yok" der ama ucak gemısı bız ıstemedıgımız ıcın yok alamadıgımız ıcın degıl bız okyanus ulkesı veya emperyalıst bır ulke degılız saldırı degıl savunma onemlıdır ve bır ucak gemısının verıdgı hızmetlerın tumunu karadakı bır havaalanıda rahatca vermektedır savunmada kullanıcaksan

hava kuvvetlerı cok guclu amerıkanın kıde guclu olabılır ama unutmayın amerıkan hava kuvvetlerı merkez ussu colarado da bızımkı ıse burda herıfler heralde logıstık destek olmadan ordan holeeeey dıye saldıramazlar bunun ıcın sahıp oldukları herseyı bıze atmaları gerekır

avrupanın onayı olmadan boyle bır harıkat olur olmasına ama NATO ulkelerı buna bu defa sessız kalmaz emperyalıst yoldan ele gecırme polıtıkaları yuzunden aslan kesılırler ılkı ıkıncısı ıse amerıkaya kesınlıkle destek olmazlar zaten AB amerıka ıle rekabet ıcın olusan bır kurum amerıkaya avrupadan destek gelmeyınce 3. dunya ulkelerı dısında bızı vurucak noktası kalmaz avrupa savas acmasa bıle ustlerını kullandırmaz kolay kolay

yunanlılar en buyuk muttefıgımız olarak cıkar gene karsımıza cunkı onnarda tırsar bu olaydan

Çin ABD ye cok sert bır nota cekmıstı turkıye gıbı buyuk bır lokmaya sebepsız yere saldırılması ve bu ulkenın savascı degıl savunma ulkesı durumundan çin direk savaşa bıle gırebılır

rusya da seyırcı kalmaz bu olaya saddamı sonuna kadar savunan ve ona savasta bıle cephane saglıyan putın ole kuzu kuzu bakmaz bu defa

dunyada cok sert bır antı amerıkan dalga baslar nato ulkelerının bıle guvende olmadıgı anlasılınca ABD ye cok sert ambargolar konulabılır

Irak yuzunden ıflas eden ABD federal butcesı ıyıce dıbe batar ırak gıbı kolay bır lokmayı bıle hazmedemıyen federal butce tamamen coker

amerıka sırf guneyden gırebılır dedıkya guneydogu fazla olmasada ve dogu korkutucu sekılde daglık bır arazı ve conny ler bu alanı tanımıyor oysa TSK senelerdır bu alanda carpısıyor ve gecenelrde teknolojı bakımından bıle dunyadakı butun ozel tımlerı solladı
turk ordusu korkunc gerılla taktıklerı bılıyor connyler patır patır duser yuruycez derken o bolgeyı gecmelerı bıle seneyı alabılır cunkı tank gecırmeye musaıt bır arazı degıl orası sadece hafıf araclar helıkopterler ve pıyadeyle saldırabılır demek buda

buyuk bombaya gelmedım Turkıye senelrdır savunma doktrını yuzunden her kosulda savası arastırmıs bır ulke gap projesı yapılırken asker pek cokbolumuyle ılgılendı herkez aaa ordu halkı desteklıyor tabı fılan dıye yorumladı oysa herhangı guneyden gelıcek saldırı halınde barajların serbest bırakılıp resmen o cıvardakı dost-dusman herkesı mahfetmesı gıbı bır projede mevcut durum kotu oldugu anlasılırsa kapakalr acılır ve mılyarlarca galon su connylere mezar olur

genel seferberlık cıkarsa turkıyede sılah altına gırıcek cok cıddı bır kalabalık var 35 mılyonu net bulur bunnarın ıse yarayanı bu kadar kalabalık bır orduyu kıtalar arası saldıran bır ulke bertaraf edemez kı bu 35 mılyon kısının yarısı profesyonel gerı kalan yarısı ıse acemı egıtımıne sahıp yanı egıtım olarak gene ABD askerını gecıyor kı vatan mıllet sakarya durumunu saymıyorum

turk zırhlı bırlıklerı armut toplamıyor her zaman dedıgım gıbı turk ordusunu ırak ın cumhurıyet muhafızlarıyla karıstırmıslar turkler ıraktakı karmakarısık tablonun aksıne korkunc bagımsızlıkalrına duskun bır mıllet yuzden ıraktakı gıbı sonradan dırenıs olmaz dırek cehennem olur turkıye cunkı saldırı ılan edıldıgı anda cok cıddı bır kıtle sanıyesınde sıvıl dırenıse baslar askerıyı gectım

amerıka oyle aa hadı turkıyeye dalalım dıye bırdenbıre saldıramaz muhakkak hazırlık yapması lagzım turk ıstıhbaratının ellerı armut toplamıyor saldırıdan ayalr once turk hukumetı saldırı planını ogrenmıs ve tedbır almıs olur merak etmeyın

savas halınde dış borc odemelerı durucagı ıcın cıddı bır ekonomık rahatlama bıle olabılır turkıyede buda gozden kacabılıcek bır durum degıl

daha sayfalarca yazarımda yoruldum yanı ABD saldırır saldırmasına ama cıkamaz burdan once ıraktan cıksınlar hele orda durumu tam kontrol altına alsınlar turkıyeyı gectım orda ıran var ABD ıran orda duruyoken sanmıyor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 24 Ocak 2005 11:40 tarihinde demiş ki:
oncelıkle turkıyede 90 tane atom bombası var bunnardan 40 tanesı turk hukumetının kullanımında 50 ıse amerıkan boyle bır saldırı olsa bıze yar olmadı kımseye olmasın mantıgını turk ordusu pekhala uygulayıp bombaları tek tek sallıyabılır

Sen bu bombaların tamamen türkiye'nin kullanımında oldugunda inanıyor musun? Amerika istemedigi sürece o bombaların birini bile kullanamazsın. Hem izin vermezler hemde kullanımını engellemek için onlar önlemlerini çoktan almışlardır.

[Bu mesaj Sea_Witch tarafından 24 Ocak 2005 15:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni başladım daha 30. sayfadayım ama bana biras saçma geldi.Birincisiböyle bir 3. dünya savaşı karşısında Avrupa Ülkelerinin boş boş bakacağını zannetmiorum.Ayrıca ne biliim harbi 13 öle 30 yaralıya karşı 35 öle saçma geldi.Dünyadaki en iyi kara ordusu bizde çünkü :)[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Horrible, 24 Ocak 2005 15:28 tarihinde demiş ki:
Yeni başladım daha 30. sayfadayım ama bana biras saçma geldi.Birincisiböyle bir 3. dünya savaşı karşısında Avrupa Ülkelerinin boş boş bakacağını zannetmiorum.Ayrıca ne biliim harbi 13 öle 30 yaralıya karşı 35 öle saçma geldi.Dünyadaki en iyi kara ordusu bizde çünkü :)

1-Abi saldıran adamlar ancak haberler de yalan söyleip Türkler saldırdı diyorlar.
2-Yerim seni!:)Yapma demek dünyanın en iyi kara ordusu.Bende dünyanın en güçlü adamıyım valla ya :D
Kardeşlerim türk ordusunun teçhizatı vardır inanın bana vardır.Özel depolarda sakalanan (Ankara,Konya,Tokat)Bir sürü çelik yelek,kask,yanmaz kumaştan ısı yalıtımlı ünüforma,M-4,Almanyadan defolu bir halde alınıp tamir edilen 2000 model Leopard-2 tankları ve Napalm;ama malesef ordumuzdaki askerler bu silahları maliyetleri yüksek olduğu için ve paraların çoğunun silahtan ve teknolojiden çok başka şeyler harcandığı için kullanmıyorlar,bu silahlar bir savaş durumunda kullanılmak üzere saklanıyor yalnız benim hep dediğim şey şudur hayatında sadece G-3 ve sıradan ünüforma görmüş bir asker;bu kadar teçhizatı ve silahı birden nasıl kullanmayı öğrenebilir.Türkiye bu silahların kullanım maliyetini karşılıyamadığı için beklemede tutuyor.

Not:Acaba kullanmaya izin verse ne kadar bir değişme olurdu?[signature][hline]For the Dark Gods;Kill,Kill,Kill...

[Bu mesaj Cyan_Bloodbane tarafından 24 Ocak 2005 15:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Haklı olabilirsin teknoloji konusunda fakat eğitim olarak en iyi ordudan bahsediyordum ben.Kara eğitiminde gerçekten en iyi ordu.Bu arada böyle bir savaşın olması ztn imkansız nedenide şu:Gelişmiş devletler artık savaş politikası yani toprak poliitikası izlemiorlar sömürgeçiliği tercih ediyoruz ki türkiyede avrupanın sömürüsü şeklinde.Ha madem öle amerika ırağı neden işgal etti derseniz ırak amerikaya başını eğmedi o yüsden...[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
BOccOB, 24 Ocak 2005 16:23 tarihinde demiş ki:
Şunu da unutmayın ki bordo berelilere bu disiplinde eğitim vermemizi sağlayanlar gene Amerikalılardır... Ben çok iyi hatırlıyorum bu iş için onlarca eğitmen amerikadan buraya çağırılmıştı...

Hayır. Hiçbir Amerikan eğitmeni yok. Amerika'da eğitim alan asker var, ama Amerikalılar tarafından eğitilmiyoruz. Kara ordumuz şuan yeryüzündeki en güçlü ordu. Bu topraklara ayak basan hiçbir düşman sağ çıkamaz. Amerikalılar eğitmek için gelmiş olabilir ama bu sadece modern techizatı bizim eğiticilere öğretmek için gelmiştir. BİZ SAVAŞMAYI KİMSEDEN ÖĞRENMEDİK. DÜNYA BİZDEN ÖĞRENDİ.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk
Anavatanımıza saldırırlarsa olası gazete manşetleri demişsiniz.. Belki ilk başlarda olayı kendi adlarına bir zafer veya reklam havasında vereceklerdir veya methiyeler düzüp yapmaya çalıştıkları işgali mazur göstermeye çalışacaklardır. Ama ilerleyen zaman ile onurlu bir halkın bağımsızlık savaşına tanık olup belkide yaptıkları saçmalık ve hata üzerine manşetler atacaklardır. Ama ne olursa olsun, savaş öncesi veya süresince ne yazılırsa yazılsın, savaş sonrası tüm dünyadaki gazetelerde tek bir manşet olacaktır:
Bağımsız TÜRKİYE Cumhuriyeti!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cyan_Bloodbane, 24 Ocak 2005 15:48 tarihinde demiş ki:
said:
Horrible, 24 Ocak 2005 15:28 tarihinde demiş ki:
Yeni başladım daha 30. sayfadayım ama bana biras saçma geldi.Birincisiböyle bir 3. dünya savaşı karşısında Avrupa Ülkelerinin boş boş bakacağını zannetmiorum.Ayrıca ne biliim harbi 13 öle 30 yaralıya karşı 35 öle saçma geldi.Dünyadaki en iyi kara ordusu bizde çünkü :)

1-Abi saldıran adamlar ancak haberler de yalan söyleip Türkler saldırdı diyorlar.
2-Yerim seni!:)Yapma demek dünyanın en iyi kara ordusu.Bende dünyanın en güçlü adamıyım valla ya :D
Kardeşlerim türk ordusunun teçhizatı vardır inanın bana vardır.Özel depolarda sakalanan (Ankara,Konya,Tokat)Bir sürü çelik yelek,kask,yanmaz kumaştan ısı yalıtımlı ünüforma,M-4,Almanyadan defolu bir halde alınıp tamir edilen 2000 model Leopard-2 tankları ve Napalm;ama malesef ordumuzdaki askerler bu silahları maliyetleri yüksek olduğu için ve paraların çoğunun silahtan ve teknolojiden çok başka şeyler harcandığı için kullanmıyorlar,bu silahlar bir savaş durumunda kullanılmak üzere saklanıyor yalnız benim hep dediğim şey şudur hayatında sadece G-3 ve sıradan ünüforma görmüş bir asker;bu kadar teçhizatı ve silahı birden nasıl kullanmayı öğrenebilir.Türkiye bu silahların kullanım maliyetini karşılıyamadığı için beklemede tutuyor.

Not:Acaba kullanmaya izin verse ne kadar bir değişme olurdu?

Türk ordusu birden bu yeni techizatı kullanmayı nasıl öğrenir diyosun? Kusura bakma ama bence bu çok saçma bir yorum. İddia ettiğin gibi bizde o kadar gelişmiş techizat varsa, kullanımları kesinlikle askere öğretilmiştir. Hergünki eğitimlerde veya tatbikatlarda kullanılmıyor demek, kullanmalarını bilmiyorlar demek değildir.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk
Anavatanımıza saldırırlarsa olası gazete manşetleri demişsiniz.. Belki ilk başlarda olayı kendi adlarına bir zafer veya reklam havasında vereceklerdir veya methiyeler düzüp yapmaya çalıştıkları işgali mazur göstermeye çalışacaklardır. Ama ilerleyen zaman ile onurlu bir halkın bağımsızlık savaşına tanık olup belkide yaptıkları saçmalık ve hata üzerine manşetler atacaklardır. Ama ne olursa olsun, savaş öncesi veya süresince ne yazılırsa yazılsın, savaş sonrası tüm dünyadaki gazetelerde tek bir manşet olacaktır:
Bağımsız TÜRKİYE Cumhuriyeti!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 24 Ocak 2005 11:40 tarihinde demiş ki:
cıkarda cok fazla yannıs bılgı var agzı olan konusuyor mısalı

j projesı adı verılen 5 tane yenı fuze gelıstırdı turkıye bu SRBM ler ulke savunmasında korkunc taktıksel oneme sahıp amerıkan olmadıgı ıcın amerıka bıle bılmıyor nasıl bısıy oldukalrını tamamen turk uretımı

donanma baya guclu denızaltılar fılan var abartmayın yanı yok ABD nın ıkıncı ellerı dıye ABD den alınan ıkınce el gemı muhakkak vardır ancak cogu gemıelr sıparıs ustune ozel yapılır dunyada kural budur donanma ıse ole 3-4 saatte yok edılıcek bır donanma degıl dunyada üçüncüsü ılk olarak ve karadan gelıcek logıstık ve taktıksel destekle ulke karasuları ıcınde cok cıddı bır guc cogu adam "bızım donanma bok gıbı ucak gemımız bıle yok" der ama ucak gemısı bız ıstemedıgımız ıcın yok alamadıgımız ıcın degıl bız okyanus ulkesı veya emperyalıst bır ulke degılız saldırı degıl savunma onemlıdır ve bır ucak gemısının verıdgı hızmetlerın tumunu karadakı bır havaalanıda rahatca vermektedır savunmada kullanıcaksan

hava kuvvetlerı cok guclu amerıkanın kıde guclu olabılır ama unutmayın amerıkan hava kuvvetlerı merkez ussu colarado da bızımkı ıse burda herıfler heralde logıstık destek olmadan ordan holeeeey dıye saldıramazlar bunun ıcın sahıp oldukları herseyı bıze atmaları gerekır

avrupanın onayı olmadan boyle bır harıkat olur olmasına ama NATO ulkelerı buna bu defa sessız kalmaz emperyalıst yoldan ele gecırme polıtıkaları yuzunden aslan kesılırler ılkı ıkıncısı ıse amerıkaya kesınlıkle destek olmazlar zaten AB amerıka ıle rekabet ıcın olusan bır kurum amerıkaya avrupadan destek gelmeyınce 3. dunya ulkelerı dısında bızı vurucak noktası kalmaz avrupa savas acmasa bıle ustlerını kullandırmaz kolay kolay

yunanlılar en buyuk muttefıgımız olarak cıkar gene karsımıza cunkı onnarda tırsar bu olaydan

Çin ABD ye cok sert bır nota cekmıstı turkıye gıbı buyuk bır lokmaya sebepsız yere saldırılması ve bu ulkenın savascı degıl savunma ulkesı durumundan çin direk savaşa bıle gırebılır

rusya da seyırcı kalmaz bu olaya saddamı sonuna kadar savunan ve ona savasta bıle cephane saglıyan putın ole kuzu kuzu bakmaz bu defa

dunyada cok sert bır antı amerıkan dalga baslar nato ulkelerının bıle guvende olmadıgı anlasılınca ABD ye cok sert ambargolar konulabılır

Irak yuzunden ıflas eden ABD federal butcesı ıyıce dıbe batar ırak gıbı kolay bır lokmayı bıle hazmedemıyen federal butce tamamen coker

amerıka sırf guneyden gırebılır dedıkya guneydogu fazla olmasada ve dogu korkutucu sekılde daglık bır arazı ve conny ler bu alanı tanımıyor oysa TSK senelerdır bu alanda carpısıyor ve gecenelrde teknolojı bakımından bıle dunyadakı butun ozel tımlerı solladı
turk ordusu korkunc gerılla taktıklerı bılıyor connyler patır patır duser yuruycez derken o bolgeyı gecmelerı bıle seneyı alabılır cunkı tank gecırmeye musaıt bır arazı degıl orası sadece hafıf araclar helıkopterler ve pıyadeyle saldırabılır demek buda

buyuk bombaya gelmedım Turkıye senelrdır savunma doktrını yuzunden her kosulda savası arastırmıs bır ulke gap projesı yapılırken asker pek cokbolumuyle ılgılendı herkez aaa ordu halkı desteklıyor tabı fılan dıye yorumladı oysa herhangı guneyden gelıcek saldırı halınde barajların serbest bırakılıp resmen o cıvardakı dost-dusman herkesı mahfetmesı gıbı bır projede mevcut durum kotu oldugu anlasılırsa kapakalr acılır ve mılyarlarca galon su connylere mezar olur

genel seferberlık cıkarsa turkıyede sılah altına gırıcek cok cıddı bır kalabalık var 35 mılyonu net bulur bunnarın ıse yarayanı bu kadar kalabalık bır orduyu kıtalar arası saldıran bır ulke bertaraf edemez kı bu 35 mılyon kısının yarısı profesyonel gerı kalan yarısı ıse acemı egıtımıne sahıp yanı egıtım olarak gene ABD askerını gecıyor kı vatan mıllet sakarya durumunu saymıyorum

turk zırhlı bırlıklerı armut toplamıyor her zaman dedıgım gıbı turk ordusunu ırak ın cumhurıyet muhafızlarıyla karıstırmıslar turkler ıraktakı karmakarısık tablonun aksıne korkunc bagımsızlıkalrına duskun bır mıllet yuzden ıraktakı gıbı sonradan dırenıs olmaz dırek cehennem olur turkıye cunkı saldırı ılan edıldıgı anda cok cıddı bır kıtle sanıyesınde sıvıl dırenıse baslar askerıyı gectım

amerıka oyle aa hadı turkıyeye dalalım dıye bırdenbıre saldıramaz muhakkak hazırlık yapması lagzım turk ıstıhbaratının ellerı armut toplamıyor saldırıdan ayalr once turk hukumetı saldırı planını ogrenmıs ve tedbır almıs olur merak etmeyın

savas halınde dış borc odemelerı durucagı ıcın cıddı bır ekonomık rahatlama bıle olabılır turkıyede buda gozden kacabılıcek bır durum degıl

daha sayfalarca yazarımda yoruldum yanı ABD saldırır saldırmasına ama cıkamaz burdan once ıraktan cıksınlar hele orda durumu tam kontrol altına alsınlar t
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...